Results 46 to 60 of 64
Thread: Πολιτική κατάσταση στη χώρα
-
11-05-2019, 22:46 #46
Ακριβώς! Για παράδειγμα, με τις συντάξεις η κυβέρνηση πέτυχε να συμφωνήσει με τους δανειστές να μετατεθεί η μείωση των συντάξεων τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου κιαυτό το δέχθηκαν για προεκλογικούς λόγους. Όμως η μείωση θα γίνει. Για να βγαίνουν πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060, όπως συμφωνήθηκε στο 3ο μνημόνιο τοον Ιούλιο του 2015) θα πρέπει να μειώνονται συνέχεια οι μισθοί και οι συντάξεις (μιά οι μισθοί, μιά οι συντάξεις διαδοχικά) διότι τέτοια πρωτογενή πλεονάσματα είναι ανέφικτα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για πολύ αναπτυγμένες χώρες. Επίσης, τα πρωτογενή πλεονάσματα σ εμάς βγαίνουν και από τα χρήματα που το κράτος οφείλει σε ιδιώτες και καθυστερεί να τα δώσει. Αυτό όμως δεν είναι ανάπτυξη.
- 11-05-2019, 22:56 #47
Όχι βέβαια. Στη Γουατεμάλα για παράδειγμα οι αριθμοί ευημερούν, αλλά τα παιδιά πεθαίνουν από την πείνα. Τι έχει καταφέρει η Γουατεμάλα; Έχει γίνει η πρώτη παραγωγός χώρα σε καουτσούκ παγκοσμίως, αυτό ήθελαν οι δανειστές. Αλλά το καουτσούκ δυστυχώς δεν τρώγεται κι ο κόσμος πεινάει...
11-05-2019, 23:03 #48
https://www.youtube.com/watch?v=l-TrrlSs3ZI
Δείτε και κανένα ντοκιμαντέρ!
15-05-2019, 22:10 #49
Ας βγει οποίος να ναι, αρκεί να μη βγει η Χρυσή Αυγή. Δε τους χωνεύω καθόλου μόνο και μόνο για τις ιδέες τους. Ακόμα και να μειωθεί η εγκληματικότητα και να αυξηθούν οι μισθοί, θα εξακολουθώ να τους σιχαίνομαι.
Ένα κόμμα που σιχαίνεται κάθε μορφή διαφορετικότητας (δείτε πως αντιμετωπίζουν τους ομοφυλόφιλους π.χ.) είναι απλά ελεεινό. Τον κόσμο τον κάνουν καλύτερο οι διαφορετικοί, όχι οι συνηθισμένοι.
Χίλιες φορές οι κλέφτες και τα λαμόγια πάρα αυτό το πράγμα.
16-05-2019, 10:45 #50
Η χρυσή αυγή και όλα τα φασιστικά κόμματα που ανεβάζουν τα ποσοστά τους αυτή την εποχή στην Ευρώπη, είναι δημιουργήματα της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκείται παγκοσμίως και περισσότερο στην ευρωπαϊκή ένωση. Δε φτάνει δηλαδή ότι γίνεται άγρια αναδιανομή του πλούτου, με αποτέλεσμα το 2% του πληθυσμού να μαζεύει όλο το χρήμα και το υπόλοιπο 98% να πεινάει, πρέπει να αντιμετωπίζουμε και αυτό το παράπλευρο φαινόμενο της ανόδου του φασισμού. Πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό σε όλους μας ότι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας και τον πιθανό εδαφικό ακρωτηριασμό της χώρας μας, είναι η ε.ε. και η υπαγωγή μας στο ευρώ.
16-05-2019, 14:46 #51
Εγώ δε βλέπω κανένα κακό στο νεοφιλελευθερισμό. Να γυρίσουμε δηλαδή στα 60s, που άμα ήσουν ομοφυλόφιλος έπρεπε να το κρύβεις, άμα ήσουν οποιαδήποτε άλλη θρησκεία πλην ΧΟ ήσουν επικίνδυνος, άμα ήσουν μετανάστης σε αντιμετώπιζαν σα να είχες πανούκλα και χολέρα, κτλ.
Όπως και να έχει σοκάρομαι που ένα κόμμα σαν τη ΧΑ από κει που ήταν μερικοί γραφικοί, τώρα έχει αποκτήσει τόση δύναμη.
16-05-2019, 15:24 #52
Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ακραία μορφή φασισμού και ρατσισμού. Είναι ο ναζισμός του 21 αιώνα...
17-05-2019, 06:07 #53
17-05-2019, 08:37 #54
Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μια μπαρούφα και δε σημαίνει απολύτως τίποτα, είναι ένα εργαλείο χειραγώγησης της κάθε κυρά Μαρίκας, που το ακούει και λέει "πω, πω! πρωτογενές πλεόνασμα! Κάτι σπουδαίο θα είναι". Το υπολογίζουν χωρίς τα λεφτά που χρωστάει το κράτος στους ιδιώτες και στα κράτη. Δηλαδή δεν υπολογίζουν μέσα το χρέος μας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή επίσημα στο 180% περίπου του Α.Ε.Π.
Δηλαδή, με απλά λόγια, είναι σα να παίρνω εγώ το μισθό μου, να μην πληρώνω κανένα έξοδό μου πέρα από τα ανελαστικά (να φάω ξέρω' γώ), να μην πληρώνω ούτε ενοίκιο, ούτε φως, ούτε τηλέφωνο, τίποτα, και να λέω ότι έχω πρωτογενές πλεόνασμα. Δηλαδή, μια μεγάλη ΜΠΟΥΡΔΑ
17-05-2019, 09:15 #55
Είναι ένας δείκτης ανάπτυξης της χώρας, όταν όμως προέρχεται από πραγματική ανάπτυξη (π.χ. αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητας) και όχι από την υπερφορολόγηση, την μείωση των κρατικών παροχών και των συντάξεων και την στάση πληρωμών προς στους ιδιώτες (π.χ. το κράτος κάνει χρόνια να πληρώσει τους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς). Και επίσης, όχι όταν σου επιβάλλουν να το βγάζεις κάθε χρόνο. Διότι, εμάς μας το έχουν επιβάλλει μέχρι το 2060 και προκειμένου να επιτυγχάνει το κράτος αυτό που έχει συμφωνηθεί με τους "θεσμούς" θα μειώνει συνεχώς τις υποχρεώσεις του και τις παροχές του προς τους πολίτες σε όλους τους τομείς (υγεία, παιδεία, συντάξεις κλπ) .
Αυτό είναι στραγγαλισμός και αργός θάνατος ενός λαού, δεν είναι ανάπτυξη.
17-05-2019, 09:26 #56
17-05-2019, 11:57 #57
Αγαπητη Αλις , επειδη εχω σπουδασει οικονομικα , και χρησιμοποιουσα τις γνωσεις μου για ' παιζω ' στις ισοτιμιες , υπαρχει πρωτογενες πλεονασμα , ειναι ενας δεικτης αναπτυξης , εσοδα - εξοδα , αλλα αυτοι διαστρεβλωνουν τον δεικτη αυτο με τον τροπο που ειπα ...... εχουμε στην πραματικοτητα αρνητικο πρωτογενες πλεονασμα , οπως καθε χωρε σε βαθια υφεση........επισης το τελευταιο που χρειαζεται μια χωρα σε υφεση ειναι περισσοτερα εργατικα χερια , εδω εχουμε ολο και περισσοτερα , συνυπολογιζοντας τους μεταναστες , χειροτερευει η κατασταση, εχουμε μεγαλη προσφορα εργατικων χειρων ....... μονο απο τον τουρισμο εχουμε κατι εσοδα , αλλα με τετοιους φορους , δεν βλεπω πως μπορει να η χωρα να βγει απο την υφεση ουτε στα επομενα 15-20 χρονια δεν βγαινει.......
μια και ανεφερε η Κασσανδρα το ΔΝΤ , σε οποια χωρα ενεπλακη το ταμειοαυτο , οι νομιμοι ληστες/τοκογλυφοι του πλανητου , ο μεσος ορος ζωης μειωθηκε απο 5-10 χρονια .........και οπου πηγε , δεν ξεμπλεξε ευκολα η εκαστοτε χωρα .....στην Βραζιλια η την Αργεντινη , για το χρεος της , αποψιλωνουν τον Αμαζονιο......
αυτα επειδη 20 χρονια ασχολουμαι με τς συναλλαγματικες ισοτιμιες , και μελετω τα οικ. στοιχεια καθε κρατους. με το νομισμα του οποιου θελω νασχοληθω ....
17-05-2019, 12:19 #58
Macgyver, σ' ευχαριστώ που μου μεταφέρεις τις γνώσεις σου, η αλήθεια είναι ότι εγώ ό,τι έχω μάθει από οικονομικά το έχω μάθει τα τελευταία 9 χρόνια, τα χρόνια των μνημονίων, ακούγοντας αναλύσεις για την κατάσταση στη χώρα και τις προοπτικές εξόδου από την κρίση. Κάνουν ένα σωρό αλχημείες προσπαθώντας να μας πείσουν ότι οι αριθμοί ευημερούν, επειδή θέλουν να συνεχίσουν την ίδια πολιτική εξαθλίωσης και, για το λόγο αυτό, πρέπει να μας παρουσιάζουν ότι "οι θυσίες μας πιάνουν τόπο", ενώ στην πραγματικότητα το δημόσιο χρέος συνεχώς ανεβαίνει.
Έχει ενδιαφέρον αυτή η ενασχόλησή σου με τα εθνικά νομίσματα. Πιστεύω ότι και για τη χώρα μας ένα εθνικό νόμισμα θα έδινε κάποια λύση, με ταυτόχρονη διαγραφή του χρέους.
17-05-2019, 12:26 #59
Το ανέφερα κι εγώ αυτό σε προηγούμενο σχόλιό μου. Μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες εξαγοράζουν διεφθαρμένες κυβερνήσεις, που υπερχρεώνουν τη χώρα με σκοπό να μπορέσουν εύκολα και κυρίως ανέξοδα, να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της. Στην αρχή αυτό γινόταν μόνο σε υπανάπτυκτες χώρες, τώρα επεκτάθηκαν και στις λεγόμενες "ανεπτυγμένες", π.χ. στην Ελλάδα.
17-05-2019, 12:46 #60
Συμφωνω, Αλις , δεν ειναι και αστροφυσικη τα οικονομικα , τα πιο πολα τα μαθαινεις στην πραξη , ακομα και να μην εχεις σπουδασει το αντικειμενο ........... ναι , κανουν αλχημειες , αλλα ο εκαστοτε ασχετος ακουει πρωτογενες πλεονασμα ( αρραγε ποσοι ξερουν τι πραματικα ειναι ? ) και νομιζει οτι οντως παμε καλυτερα , πραμα που δεν ισχυει .......... ναι , βρισκω πολυ ενδιαφερουσα την ενασχοληση μου με τα νομισματα , και το λαθος της Ελλαδας ειαι οτι μπηκε στο ευρω με μια ισοτιμια ( 1 ευρω= 340 δρχμ. ) που ηταν σαφης υποτιμηση του νομισματος μας , επρεπε να διαπραμευτουμε να μπουμε με ενα ratio ας πουμε 270 δρχμ = 1 ευρω ) ........... τωρα εχουμε βουτηχτει στα χρεη και πραματικα δεν βλεπω καμμια διεξοδο στον οριζοντα .....ισχυουν και αυτα που γραφεις στην # 59 ............