Φοβία για ανακοπή εμφραγμα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Junior Member

Φοβία για ανακοπή εμφραγμα

Καλησπέρα, έχω ξαναγράψει στο φόρουμ, έχω χρόνια κρίσεις πανικού με πολλά και διάφορα συμπτώματα. Η φοβία για Έμφραγμα / ανακοπή είναι στάνταρ. Γενικά είχα ένα μήνα τρελό φόβο με λαιμό ότι είχα καρκίνο άλλες φορές με οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Πήγα στα επείγοντα πριν 1 μήνα έκανα βιοχημικός έκανα ακτίνες και καρδιογραφημα και υπέρηχο καρδιάς. Όλα καλά εκτός από τα λευκά που ήταν ανεβασμένα λόγω λογικά του δόντι ου που ήταν πρισμενο και λίγο τριγλυξεριδια γιατί έγιναν και οι εξετάσεις βράδυ μετά από πίτουρα που τρώγαμε. . Παρολαυτα ο φόβος δε μου έχει φύγει νομίζω ότι κάτι έχω, όπως καρκίνο κτλ και ότι θα πάθω ανακοπή. Λόγω πανελληνιων που ξαναγράφω τώρα μετά από χρόνια έχω άγχος καπνίζω πολύ το τελευταίο μήνα από το φόβο μου νομίζω ότι θα σηκωθώ και θα πάθω καρδιά, όλη την ώρα έχω ενοχλήσεις τσιμπιματα,βαρος έχω τρελαθεί δε μπορώ καν να διαβάσω το μυαλό όλο εκεί. Τώρα που γράφω έχω ξαπλώσει και δε μπορώ να κοιμηθώ γιατί νομίζω ότι θα πάθω καρδιά. Παρόλο που έκανα υπέρηχο και καρδιογραφημα υπάρχει περίπτωση να έχει αλλάξει κάτι σε ένα μήνα;

Senior Member
    Καλημέρα όχι δεν έχει ούτε σε έναν μήνα ούτε ποτε γιατη δεν έχεις τίποτα είχα το ίδιο πρόβλημα για αρκετό καιρό δεν σου λέω ακριβώς ( για να μην το σκέφτεσαι ότι θα κρατήσει τοσο) σε ψυχολογο να πας και όχι σε καρδιολόγο εγώ το κατάλαβα αυτό μετά από άπειρα καρδιογραφηματα και και υπέρηχους

Junior Member
    Quote Originally Posted by Vaper View Post
    Καλημέρα όχι δεν έχει ούτε σε έναν μήνα ούτε ποτε γιατη δεν έχεις τίποτα είχα το ίδιο πρόβλημα για αρκετό καιρό δεν σου λέω ακριβώς ( για να μην το σκέφτεσαι ότι θα κρατήσει τοσο) σε ψυχολογο να πας και όχι σε καρδιολόγο εγώ το κατάλαβα αυτό μετά από άπειρα καρδιογραφηματα και και υπέρηχους
    Νοιώθω ότι τρέμει η καρδιά, έχω ζαλάδες σήμερα όλη μέρα και φοβάμαι να σηκωθώ από τη καρέκλα, κάνει σαν συσπάσεις η καρδιά. Δε ξέρω τι να κάνω, μένω και μακρυά από τους δικούς μου και έχω πανικόβληθει... Βλέπω και εδώ μέσα άτομα που παρόλο που είχαν κρίσεις πανικού και παρόλα τα καρδιογραφημα τα με πιο εξιδικευμενες εξετάσεις α α κάλυψαν ότι τελικά πάσχουν από κάποιο καρδιολόγο... Δε ξέρω για καλό μπαίνω εδώ και πολλές φορές πανικοβαλλομαι

Antonis8
    Guest
    Το καπνισμα και η διατροφή επηρεαζουν τον οργανισμό σου. Γιατί δεν κοβεις το τσιγάρο για αρχή;

Senior Member
    Κοίτα όταν κάποιος έχει κάποιο πρόβλημα καρδιάς και το ανακάλυψε όταν έπαθε κρισι πανικου αυτό είναι άλλο εσύ έπαθες κρίση πανικου πηγές σε γιατρούς και σου είπαν πως όλα είναι οκ γιατη το ψάχνεις απλά πίστεψε πως είναι από το άγχος

Junior Member
    Κοίτα όταν κάποιος έχει κάποιο πρόβλημα καρδιάς και το ανακάλυψε όταν έπαθε κρισι πανικου αυτό είναι άλλο εσύ έπαθες κρίση πανικου πηγές σε γιατρούς και σου είπαν πως όλα είναι οκ γιατη το ψάχνεις απλά πίστεψε πως είναι από το άγχος
    Δε ξέρω πως να το διαχειριστώ όλο αυτό. Με το που ξυπνάω νοιώθω πολύ βαριά και κουρασμένη και εκεί νοιώθω τη καρδιά μου έτοιμη να σταματήσει. Είναι μαρτύριο καθημερινά να μη μπορείς να λειτουργήσει έχοντας στο μυαλό σου μόνο αυτό που κατά πάσα πιθανότητα είναι και φοβος άνευ σημασίας ουσιαστικά αλλά παρολαυτα επηρεάζει όλη σου τη ζωη

Antonis8
    Guest
    Οι συμβατικές εξετάσεις δεν αποκαλυπτουν απαραιτητα καποιο υπαρχον πρόβλημα στην καρδιά.

Antonis8
    Guest
    Ολοι τα βιωσαμε αυτα. Προσωπικα έχω κανει 40καρδιογραφηματα,7 υπερηχους,τέσσερα χολτερ, αναλυτικες εξετασεις αίματος και ακόμα υπαρχει στο πισω μέρος του μυαλού μου ο φόβος για ανακοπη. Αλλά σιγά σιγά το ξεπερναμε. Δεν υπαρχει άλλος τροπος. Σε ψυχιατρο/ψυχολόγο απευθυνθηκες;

Junior Member
    Να τώρα ας πούμε ο παραπάνω φίλος γράφει πως ένα καρδιογραφημα και ένας υπέρηχος μπορεί να μη δείξουν κάποιο καρδιολόγοικο πρόβλημα ακόμα κιαν έχω. Λίγο από εδώ λίγο από εκεί πως να περάσουν οι φοβίες, αντιθέτως αυξάνονται. Δε ξέρω ειλικρινά αυτό το φόρουμ αν είναι για να σε βοηθάει η να σε αγχώνει περισσότερο. Οχι σε ψυχολόγο δεν έχω πάει αλλά σκοπεύω σύντομα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nikoleta-Morrison View Post
    Να τώρα ας πούμε ο παραπάνω φίλος γράφει πως ένα καρδιογραφημα και ένας υπέρηχος μπορεί να μη δείξουν κάποιο καρδιολόγοικο πρόβλημα ακόμα κιαν έχω. Λίγο από εδώ λίγο από εκεί πως να περάσουν οι φοβίες, αντιθέτως αυξάνονται. Δε ξέρω ειλικρινά αυτό το φόρουμ αν είναι για να σε βοηθάει η να σε αγχώνει περισσότερο. Οχι σε ψυχολόγο δεν έχω πάει αλλά σκοπεύω σύντομα.
    Αν είχες κάποιο πρόβλημα με την καρδιά δεν θα έγραφες στο φορουμ αυτή τη στιγμή.
    Διαταραχή άγχους έχεις.Πηγαινε σε ειδικό γιατρό να σε βοηθήσει,διαφορετικά θα γίνεσαι κάθε μέρα και χειρότερα.
    Δεν είναι το φόρουμ που σε δημιουργεί εντονότερο άγχος αλλά το μυαλό σου.Αυτο επεξεργάζεται και κατανοεί τις πληροφορίες που δέχεται ως αρνητικές.
    Ψυχίατρο και ψυχολόγο επισκεψου.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nikoleta-Morrison View Post
    Βασικα αυτο που εγραψε ο παραπανω φιλος, δεν επρεπε να το ειχε γραψει, αλλα τελος παντων.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    Βασικα αυτο που εγραψε ο παραπανω φιλος, δεν επρεπε να το ειχε γραψει, αλλα τελος παντων.
    Γιατί;Δεν κατάλαβα τι λάθος έγραψα ;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    Οχι εσενα, αναφερομουν στο μελος που αναφεροταν η θεματοθετρια στο ποστ της που εκανα κουοτ
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Πάντως να ξέρεις κρίνοντας από την ηλικία σου είναι πιο πιθανό να σκοτωθείς αύριο από ατύχημα παρά από τις αρρώστιες που λες. Αλλά δε σε βλέπω να φοβάσαι να βγεις :)
    Αλλά πράματα να προσέχεις και από αυτά έχεις σχεδόν ανοσία λόγω ηλικίας :) όλα από το άγχος είναι , ταιριάζουν αυτά που λες. Ρώτα και γιατρό , τα ίδια θα πάει.
    Βόλτες έξω στο ήλιο στο πράσινο και μιλά με ανθρώπους.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk