Οικογένεια/Παιδια - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 59
    Senior Member
    Απλα οι γονεις σου ειναι κομπλεξαρες, τιποτε παραπανω.
    Τον κομπλεξικό του βαζεις μια γραμμη και του λες απο εδω και περα περνεις ποδι και το εννοεις. Τωρα τυχαίνει να ειναι γονεις, οποτε η επιλογη δικη σου. Να θυμασαι οτι ο κομπλεξικός κανει αυτο που τον αφηνεις να κανει.
    Καποια στιγμη ο αντρας σου θα ξεσπάσει κσι με το δικιο του και θα τα ακουσεις κι εσυ και τοτε θα ακουσεις και την γνωστη ατάκα - στοχο του κομπλεξικόυ: ειδες που στα ελεγα οτι ειναι μαλακας; δε μ´ακουγες κτλ.

Quote Originally Posted by Georgewww View Post
    Να τα βρήσκεις με τον άντρα σου και άσε τους γονείς να λένε, να τους παίρνετε με το μαλακό και άσε να λένε κάτι παραπάνω, γονείς είναι, άλλη ηλικία είναι , άστο να πέσει, με τον άντρα σου όμως να συζητάτε αγαπημένοι.
    Με χαμόγελο και αγάπη στους γονείς. Δε πειράζει ;)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
    Τα πολλά χαμόγελα όμως δείχνουν στους άλλους (γονείς εδώ) οτι δεν έχουν ξεπεράσει τα όρια και τους παίρνει κι άλλο να συνεχίσουν τις απαράδεκτες συμπεριφορές.
    Αγάπη δεν σημαίνει ανοχή. Η ανοχή είναι για τους οίκους ανοχής και δεν έχει καμία σχέση με την αγάπη, ούτε πρέπει να υπάρχει στις οικογένειες..
    Όταν εγώ παντρεύτηκα άρχισε η μάνα μου να μου βάζει λόγια για τον άντρα μου, για μικρά πράγματα τα οποία μεγαλοποιούσε. Μέχρι που μου έλεγε οτι χρησιμοποιεί πολλά ποτήρια για να πιεί νερό και καφέ ενώ θα πρέπει να βάζει στο ίδιο για να μην χαλάμε νερό και πλένουμε συνέχεια . Και όλο και κάτι έβρισκε οτι έπρεπε να του κάνω παρατήρηση και οτι δεν είναι όπως θα έπρεπε. Ώσπου μια μέρα (πέρναγα από το πατρικό μου μετά την δουλειά πολλές φορές) είπα εδώ θα μπει ένα τέλος. Της λέω :"Μαμά, όποτε έρχομαι μου λες διάφορα πράγματα εναντίον του αντρός μου. Αν σε ξανακούσω να πεις κάτι άλλο άσχημο δεν θα ξαναπατήσω στο σπίτι για έξι μήνες και κάθε φορά που θα το κάνεις θα διπλασιάζω τον χρόνο." Ε, αυτό ήταν! Δεν ξαναείπε τίποτα και όχι μόνο αυτό αλλά τον αγάπησε και τον εκτίμησε πάρα πολύ στην συνέχεια.
    Η αγάπη θέλει να σέβεσαι τα όρια άλλου, αλλιώς παρεκτρέπεται σε άλλες καταστάσεις.
    Και όταν ο άλλος δεν τα κατανοεί τα όριά σου φροντίζεις να του τα δείχνεις, να του τα διασαφηνίζεις και να τον σταματάς πριν δημιουργήσει κακό που στην ουσία κι εκείνος δεν θέλει.

Member
    Συμφωνώ στο ότι δεν πρέπει να μιλάω πολύ όμως έχουν περάσει κάθε όριο από το πιο μικρό στο πιο μεγάλο...μου χτυπάνε τα πάντα και μου λένε ότι παίρνω αποφάσεις για αυτούς..όσο για αυτό που λέτε Κασσανδρα το βιώνω και εγώ και αυτό που γύρισα να πω είναι ότι ξέρεις κάτι δεν με ενδιαφέρει αν σου αρέσει ή όχι αλλά αν θες να μου κανείς καλό να προστατεύεις την ηρεμία μου και τη σχέση μου όχι να με φέρνεις στα όρια μου συνέχεια...σήμερα είχαμε κι αλλά νέα. Το θέμα της επιμέλειας το είχαν συζητήσει με δικό τους δικηγόρο πολύ καιρό πριν κάτσουν να το πουν στην συμβολαιογράφο/φίλη τους και στην ερώτηση γιατί δεν το είπες σε εμένα η απάντηση ήταν ε δεν το θεώρησα αναγκαίο θα με έπαιρνες ενα τηλ όταν στο έλεγε η συμβολαιογράφος και θα μου έλεγες δεν θέλω να το κάνω και τέλος και τους φαινόταν φυσιολογικό κιόλας ! Δεν μπορω να καταλάβω ! Νομίζουν μια ζωή ότι ξέρουν το καλό μου και δεν μετράνε την γνώμη μου...σε όλες τις παραμέτρους

Senior Member
    Quote Originally Posted by MariaB View Post
    Συμφωνώ στο ότι δεν πρέπει να μιλάω πολύ όμως έχουν περάσει κάθε όριο από το πιο μικρό στο πιο μεγάλο...μου χτυπάνε τα πάντα και μου λένε ότι παίρνω αποφάσεις για αυτούς..όσο για αυτό που λέτε Κασσανδρα το βιώνω και εγώ και αυτό που γύρισα να πω είναι ότι ξέρεις κάτι δεν με ενδιαφέρει αν σου αρέσει ή όχι αλλά αν θες να μου κανείς καλό να προστατεύεις την ηρεμία μου και τη σχέση μου όχι να με φέρνεις στα όρια μου συνέχεια...σήμερα είχαμε κι αλλά νέα. Το θέμα της επιμέλειας το είχαν συζητήσει με δικό τους δικηγόρο πολύ καιρό πριν κάτσουν να το πουν στην συμβολαιογράφο/φίλη τους και στην ερώτηση γιατί δεν το είπες σε εμένα η απάντηση ήταν ε δεν το θεώρησα αναγκαίο θα με έπαιρνες ενα τηλ όταν στο έλεγε η συμβολαιογράφος και θα μου έλεγες δεν θέλω να το κάνω και τέλος και τους φαινόταν φυσιολογικό κιόλας ! Δεν μπορω να καταλάβω ! Νομίζουν μια ζωή ότι ξέρουν το καλό μου και δεν μετράνε την γνώμη μου...σε όλες τις παραμέτρους
    Ασε να λενε ασε να χτυπανε... δε σε αγγιζει τιποτα, τουλαχιστον ετσι θα εκανα εγω. Ασε τους αλλους να νομιζουν οτι θελουν, το θεμα εινια να εισαι ηρεμη και αυτο εξαρταται πρωτα απο σενα. Δες τους σαν γερους που δεν εχουν με τη να ασχοληθουν και μπορει καμια φορα να ειναι ιδιοτροποι κτλ. εσυ στο δικο σου κοσμο παντα, μη δινεις πολυ σημασια σε αυτα που λενε και στον τροπο που το λενε, ηρεμα εσυ, χαλαρα ;) ειναι καποιας ηλικιας .. εμεις μπορει να γινουμε πολυ χειροτεροι :ο Το μη μιλας πολυ το λεω με την εννοια αστο να πεσει .. ασε να τα λενε να ξεσκαν.. δε πειραζει ... εσυ κανε αυτα που θελεις που ξερεις οτι ειναι στο σωστο.

Member
    Ίσως να έχετε δίκιο Georgewww... τόσο καιρό αναρωτιόμουν πως γίνεται άτομα της ηλικίας τους (μεγάλους πολύ δεν τους λες ) να μην καταλαβαίνουν τα αυτονόητα και να κάθονται και να λένε όλα αυτά + ότι θα κάτσουμε να μετρηθούμε μετά την γεννά ποιος έβαλε και τι.. Αυτά εγώ τα βρίσκω μικρότητες και ειλικρινά δεν θέλω να μου στερήσουν την χαρά των πρώτων ημερών του μωρού μας..αν συνεχιστεί πολύ απλά θα φύγουν αν όχι τελείως από τη ζωή μου σίγουρα όμως από την καθημερινότητα μου

Πόσο "γέροι" μπορεί να είναι οι γονείς μιας 20χρονης βρε Georgewww?

Member
    Γέρους δεν τους λες ανθρώπους 50 συν πλην ανθρώπους αλλά κατάλαβα πως το εννοεί αυτό...

Senior Member
    Για μια 20χρονη το 50 είναι γέροι χαχα για μένα οκ μπορεί να είναι νέοι. Αλλά λέω πως να τους βλέπει όχι τι είναι.
    Δηλαδή με σεβασμό και κατανόηση των ανασφαλειών τους.
    Τώρα 20 χρόνων θυμάμαι και τον εαυτό ότι τα βλέπαμε όλα με λίγο υπερβολή ;)
    Μα έχεις την υγεία σου , μη σκας με τα άλλα , χαλαρά :)

Member
    Ευχαριστω πολύ για τις συμβουλές σας

Junior Member
    Το ίδιο ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ Κασσάνδρα... Ικανούς τους έχω με τόσα που διάβασα. Τραγικοί γονείς. Σίγουρα από τη συμπεριφορά τους φαίνεται ότι η κόρη τους δεν ήθελαν να μείνει τόσο μικρή έγκυος και να παντρευτεί αλλά αντί να λογικευτουν κι αυτοί, μεγάλοι άνθρωποι, κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Για μένα είναι λάθος να τους αφήνεις να σας βοηθούν οικονομικά από τη στιγμή που είναι τέτοιου τύπου γονείς. Όσο ένας άνθρωπος βάζει το χέρι στην τσέπη για σένα, εκτός του ότι δεν είσαι ανεξάρτητη παρόλο που δημιουργείς τη δική σου οικογένεια, θα έχει απαιτήσεις και φυσικά θα θέλει να σε κατευθύνει... Θα δυσκολευτείς να βάλεις όρια αλλά εαν δεν το κάνεις τώρα, οι καταστάσεις που θα βιώσετε αργότερα θα είναι ακόμα πιο τραγικές. Και σίγουρα με τόση γκρίνια και τόση μιζέρια από τη δική τους πλευρά κινδυνεύει ο γάμος σας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Victory88 View Post
    Το ίδιο ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ Κασσάνδρα... Ικανούς τους έχω με τόσα που διάβασα. Τραγικοί γονείς. Σίγουρα από τη συμπεριφορά τους φαίνεται ότι η κόρη τους δεν ήθελαν να μείνει τόσο μικρή έγκυος και να παντρευτεί αλλά αντί να λογικευτουν κι αυτοί, μεγάλοι άνθρωποι, κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Για μένα είναι λάθος να τους αφήνεις να σας βοηθούν οικονομικά από τη στιγμή που είναι τέτοιου τύπου γονείς. Όσο ένας άνθρωπος βάζει το χέρι στην τσέπη για σένα, εκτός του ότι δεν είσαι ανεξάρτητη παρόλο που δημιουργείς τη δική σου οικογένεια, θα έχει απαιτήσεις και φυσικά θα θέλει να σε κατευθύνει... Θα δυσκολευτείς να βάλεις όρια αλλά εαν δεν το κάνεις τώρα, οι καταστάσεις που θα βιώσετε αργότερα θα είναι ακόμα πιο τραγικές. Και σίγουρα με τόση γκρίνια και τόση μιζέρια από τη δική τους πλευρά κινδυνεύει ο γάμος σας.
    Ακριβώς αυτό.

Member
    Απλά έχω πάψει να ζητάω τα πάντα και μετά τη γεννά αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα δεν πρόκειται να δεχτώ κάτι έξτρα πέρα από την περιουσία που μου έχουν τάξει και μου αντιστοιχεί...δεν τους χρειάζομαι πραγματικά

Senior Member
    Quote Originally Posted by MariaB View Post
    Απλά έχω πάψει να ζητάω τα πάντα και μετά τη γεννά αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα δεν πρόκειται να δεχτώ κάτι έξτρα πέρα από την περιουσία που μου έχουν τάξει και μου αντιστοιχεί...δεν τους χρειάζομαι πραγματικά
    Πάντα τους χρειαζόμαστε και μας χρειάζονται, ακόμα και αν τα σπάσετε και μένετε άλλους, μη χάσεις επαφές, εσύ στο ύψος σου ότι και να γίνει με καλή καρδιά απέναντι στους γονείς , λέγε ναι και μετά κάνεις ότι θέλεις ;) Κρίμα είναι και αυτοί. Έτσι αν τους βλέπεις. Ταπεινή μου άποψη

Πάντα τους χρειαζόμαστε και μας χρειάζονται, ακόμα και αν τα σπάσετε και μένετε άλλους, μη χάσεις επαφές, εσύ στο ύψος σου ότι και να γίνει με καλή καρδιά απέναντι στους γονείς , λέγε ναι και μετά κάνεις ότι θέλεις ;) Κρίμα είναι και αυτοί. Έτσι αν τους βλέπεις. Ταπεινή μου άποψη

Όταν λοιπόν κι εσύ με το καλό βρεις την γυναίκα που θα ερωτευτείς και θα θέλεις να κάνεις οικογένεια, να μην παντρευτείτε, ακόμα κι αν μείνει έγκυος η κοπέλα, επειδή έτσι θέλουν οι γονείς της, κρίμα είναι να τους χαλάσεις την καρδιά.
    Επίσης, δεν νομίζω να έχεις αντίρρηση το παιδί σου να το δηλώσουν τα πεθερικά σου ως δικό τους παιδί; και να έχουν πάει και σε δικηγόρο και συμβολαιογράφο για να προχωρήσουν την διαδικασία...;

Senior Member

Εγώ έχω μια απορία, γιατί τους υποστηρίζεις εφόσον φέρονται τόσο άσχημα; Κρίμα είναι το παιδί τους που το ταλαιπωρούν και της δυσκολεύουν τη ζωή που της έδωσαν...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast