Results 16 to 30 of 38
Thread: Μαζοχισμός-ασφυξιολαγνεια.
-
04-09-2019, 00:54 #16Πες το μου και αυτόGuest
- 04-09-2019, 14:15 #17
- Join Date
- Mar 2018
- Posts
- 176
Σαφώς και είναι γούστα. Απλά θα με ενδιέφερε μια συζήτηση του ψυχολογικό υποβάθρου αυτού που αναζητά τέτοιες εμπειρίες. Πχ, εγώ νομίζω ότι ξέρω για ποιον λόγο τείνω προς τον μαζοχισμό. Αναρωτιέμαι αν ξέρουν και τα άλλα άτομα τι τα ωθεί στο να παίρνουν ευχαρίστηση από τον πόνο. Η την υποταγή και τον εξευτελισμό.
04-09-2019, 14:42 #18
- Join Date
- Dec 2018
- Posts
- 2,242
04-09-2019, 16:30 #19
- Join Date
- Jun 2018
- Posts
- 1,377
04-09-2019, 16:53 #20
- Join Date
- Dec 2018
- Posts
- 2,242
04-09-2019, 17:46 #21
- Join Date
- Jun 2018
- Posts
- 1,377
Ο εγκέφαλος εκκρίνει φυσικά παυσίπονα
Δεν είναι η φαντασία σας. Το σώμα είναι όντως λιγότερο ευαίσθητο στον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Κατά την ενεργοποίηση της υπόφυσης, η απελευθέρωση ενδορφινών και ωκυτοκίνης μειώνουν τον πόνο επισημαίνουν οι ειδικοί. Αυτό φαίνεται ότι είναι και ο λόγος που καταστάσεις όπως το τράβηγμα των μαλλιών που, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μας ενοχλούσαν, όχι μόνο δεν μας πονούν, αλλά προκαλούν ακόμη και ευχαρίστηση
http://www.thessnews.gr/article/1209...-ston-egkefalo
04-09-2019, 18:30 #22
04-09-2019, 19:45 #23
- Join Date
- Aug 2015
- Posts
- 4,692
Homebod Μου αρεσουν οι απαντησεις σου. Ειναι τεκμηριωμενες. Πραγματι ειναι θεμα γουστων αλλά και εμπειριας ερωτικης. Δε νομιζω μια κοπελα που δεν εχει δει porn το τονιζω να θεωρησει φυσιολογικο στο ξεκινημα της ερωτικης της ζωης να τρωει χαστουκια μαλλι αποτομο και λαιμο σφιγμενο. Επισης υπαρχουν διαβαθμισεις ως προς την προκληση πονου. Οι πιο προχωρημενοι εχουν την safe word για να μη καταληξει σε θανατο.Τωρα vickie ψυχαναλυτικα που αναγεται δε κατεω...
"Make sure your worst enemy isn't you"
05-09-2019, 05:05 #24
- Join Date
- May 2019
- Location
- Thessaloniki
- Posts
- 56
Όταν λες μαζοχισμό, επειδή ο όρος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πρακτικών, ποια θα έλεγες ότι είναι η αγαπημένη σου φαντασίωση που τον εμπεριέχει; Αν αισθάνεσαι άνετα να μιλήσεις για κάτι τόσο προσωπικό, φυσικά.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ανώφελο να αναζητάμε αιτίες δια της ψυχαναλυτικής οδού σε θέματα σεξουαλικών προτιμήσεων, για παράδειγμα του τύπου "Μεγάλωσα με ανασφάλειες ως προς τη σεξουαλική μου ταυτότητα που μου βγαίνει ως ενήλικος/η σε τάσεις σαδομαζοχισμού". Κυρίως επειδή η αναζήτηση αυτή μπορεί πάρα πολύ εύκολα να οδηγήσει σε αυθαίρετα συμπεράσματα. Δεν υπάρχει κάποια επικρατούσα θεωρία ως προς το ποιος καθοριστικός παράγοντας διαμορφώνει τις σεξουαλικές προτιμήσεις, αλλά δεν είναι απίθανο απλά να συμβαίνει λόγω γονιδίων, ανατομίας του εγκεφάλου ή "κατά λάθος" κατά τη σεξουαλική ανάπτυξη στην παιδική ηλικία. Χωρίς να υπάρχουν δηλαδή "βαθύτερες", με την έννοια των βιωμάτων ή των ιδιαίτερων/κρυμμένων πτυχών της προσωπικότητας, αιτίες.
Η (αγαπημένη μας) wikipedia περιγράφει μια πιθανή νευρολογική εξήγηση για τη συχνότητα που απαντώνται φετίχ σχετικά με πατούσες. Αναφέρεται ότι: "Neurological differences may play a role in some cases. Vilayanur S. Ramachandran observed that the region processing sensory input from the feet lies immediately next to the region processing genital stimulation, and suggested an accidental link between these regions could explain the prevalence of foot fetishism" (πηγή).
Δεν σημαίνει προφανώς ότι όλες οι προτιμήσεις είναι προκαθορισμένες, μπορεί κάλλιστα κάτι που δεν ήθελε κάποιος/α ούτε να το ακούσει πριν το δοκιμάσει, μετά να του/της γίνει αγαπημένη συνήθεια. Απλά υποπτεύομαι ότι σε τέτοια θέματα είναι σύνηθες να μπερδεύεται το αίτιο με το αιτιατό. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει μια "φυσική" τάση προς μαζοχισμό και αυτό τον έκανε να είναι κλειστός και διστακτικός στις σχέσεις του ενδέχεται να αντιστρέφει αυτή τη σχέση στο μυαλό του και να θεωρεί ότι η διστακτικότητά και ο κλειστός χαρακτήρας είναι εκείνα που προϋπήρχαν και που προκαλούν τις τάσεις μαζοχισμού.
05-09-2019, 10:47 #25
- Join Date
- Mar 2018
- Posts
- 176
Καλημέρα. Ανέκαθεν είχα φαντασιώσεις υποταγής και κακομεταχειρισης. Δεν ένιωθα άνετα να τις εκφράσω όμως στους ερωτικούς συντροφους. Ένιωσα άνετα όμως να ανοιχτω στον σύζυγο μου και να του πω τις σεξουαλικεςου προτιμήσεις.
Θεωρώ που μου αρέσει ο πόνος και το ξύλο στο σεξ διότι έτσι έχω έναν ρόλο τέλειως παθητικό. Στην ζωή μου πρέπει να παίρνω αποφάσεις για όλα κι έχω παρά πολλές ευθύνες. Κοινώς κάνω κουμάντο σε πολλά. Για να επιβιώσω έπρεπε να φερθω σαν άντρας.
Αυτός ο ρόλος στο σεξ με ξεκουράζει ας το πούμε και μου δίνει την ψευδαίσθηση ότι τώρα, ο άλλος έχει αναλάβει τα πάντα για μένα. Είμαι υποχείριο του. Και από ψυχολογικής άποψης άποψης έχω συνηθίσει να μου φέρονται άσχημα, οπότε το ζητώ και εκεί και με κάνει να νιώθω καλά. Τουλάχιστον αυτό έχω συμπεράνει εγώ. Μπορεί να κάνω λάθος. Μπορεί και όχι. Μπορεί να ενοχλήσει ο τρόπος που τα λέω, αλλά είναι μια πραγματικότητα και μην ξεχνάμε πως είτε ο μαζοχισμός είτε ο σαδισμός προέρχονται από παιδικά τραύματα.
05-09-2019, 14:55 #26
- Join Date
- Dec 2018
- Posts
- 2,242
05-09-2019, 15:10 #27
- Join Date
- Mar 2018
- Posts
- 176
Ξύλο, δεν εννοώ χαστουκακια στα οπίσθια. Καλά, εννοείται και αυτό. Εννοώ χαστούκια στο πρόσωπο. Με δύναμη. Σε σημείο να πονέσει το αυτί μου.
05-09-2019, 15:30 #28
- Join Date
- Dec 2018
- Posts
- 2,242
Κοίτα ο όρος μαζοχισμος στα σεξουαλικα θέματα είναι η πρόκληση μεγάλου πόνου που πολλές φορές μπορεί να οδηγησει σε τραύματα η ακόμη και σε θάνατο. Δεν νομίζω να φτανεις σε τετοιο σημείο. Γιατί Οκ όλα τα χαστουκακια ξεκινανε από μικρά και γίνονται μεγάλα οκ πονανε κάπως αλλά όχι σε σημειο πχ να χάνεις τις αισθήσεις σου.
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο καλό θα ειναι κάποιος να επισκεφτει ειδικό.
05-09-2019, 16:15 #29Πες το μου και αυτόGuestΑναφέρεις ότι και από ψυχολογικης άποψης έχεις συνηθίσει να σου φέρονται έτσι και το ζητάς και εσύ ή ίδια. Αυτό αφορά και το συναισθηματικο κομμάτι της σχέσης σου ή μόνο στο σεξουαλικο αναφέρεσαι? Και γενικά έτσι έχεις "συνηθίσει" σε όλες τις σχέσεις σου να σου φέρονται?
06-09-2019, 01:23 #30
- Join Date
- May 2019
- Location
- Thessaloniki
- Posts
- 56
Similar Threads
-
Μαζοχισμός είναι πρόβλημα;
By New_Beginning in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 78Last Post: 25-04-2014, 15:58
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή