Results 16 to 30 of 49
Thread: Το πιεσόμετρο μου έβγαλε ένδειξη
-
23-09-2019, 13:02 #16Antonis8Guest
Καθιστός τώρα, μόλις έφαγα και ένα μικρό σαντουιτς,έχω 10.2 με 6.5. και 69 παλμούς.
Θα πάρω ζαναξ το απόγευμα να μην σκέφτομαι διάφορα. Οι εξετάσεις μου καθυστέρησαν,θα βγουν αύριο ελπίζω, αλλά προς το παρόν κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα. Ο γαστρεντελογος μου μού είπε το εξής πριν που μιλήσαμε ,του εξήγησα τι έγινε χθες και πως αγχώνομαι για την πίεση αλλά όλοι μου λένε ότι δεν οφείλεται στο παράσιτο,και μου λέει "μπορεί και να οφείλεται εκεί". Τι να πω. Από τη μια θα ανακουφιστω αν οφείλεται εκεί, από την άλλη φοβάμαι όσο καθυστερούν να μου δώσουν την αγωγή,μη μου κάνει ζημιά ή μήπως ανέβει πολύ η πίεση.
- 23-09-2019, 13:11 #17Antonis8Guest
Λοιπόν , είδα τις οδηγίες χρήσης του πιεσόμετρου, δεν μου έβγαλε σηματακι κολπικής τελικά,μου έβγαλε LO που σημαίνει too low paulse. Αλλά βλέπω ότι με αυτή την μέτρηση εννοεί χαμηλός παλμός κάτω από 40 ανα λεπτό, εγώ δεν παίζει να είχα κάτω από 40 αφού πριν από μόλις ένα λεπτό με είχα βγάλει με 52. Τι μπορεί να έγινε; Υπάρχει περίπτωση να έβγαλε σωστή μέτρηση πίεσης αλλά να μην διάβασε σωστά τους παλμούς;
23-09-2019, 14:24 #18
23-09-2019, 14:52 #19
Άλλαξε τις μπαταρίες!
23-09-2019, 16:08 #20
Εγω φιλε πριν καμια ωρα σχόλασα. Ήμουν χαλια να σταθώ δε μπορούσα! Ζαλάδες έντονη δισφορια στο στήθος κτλ! Τωρα ξαπλώνω οι παλμοί μου ειναι χαλαροί πολυ και το πρόσωπο μου καίει αλλα λιγο! Δεν ειναι όπως τις άλλες μερες. Θέλω να δω αν σε κατάσταση χαλάρωσης με πειράζει. Προς το παρόν τρωω Μικρές φρικες με τους παλμούς και με το οτι με ενοχλεί στο σαγονι αριστερά! Θα παρω τον γιατρο μου ενα τηλεφωνο να δω τι θα μου πει! Τον εχω παρει τόσες φορές και ντρέπομαι να τον παρω ξανά και δε ξερω! Να κανω υπομονή να τελειώσω να φυγω η να τον παρω; Τωρα πραγματικά φοβάμαι να κανω και cbd μηπως μου ρίξει κ αλλο τους παλμούς αλλα αυτο ριχνει και την πίεση λένε! Πάντως το κοκκίνισμα και το κάψιμο ειναι λιγο λιγότερο απο χθες και προχθές! Εσυ πως εισαι τωρα; Αισθάνεσαι καλύτερα;
23-09-2019, 16:49 #21Antonis8GuestXάλια κι εγώ. 9.9 πίεση με 6.5 και 71 παλμούς. Έκανα το λάθος να πάρω ζάναξ και νιώθω δυσφορία στην αναπνοή και πολλή υπνηλία. Είχα πάρει και χθες μισό το βράδυ μετά από όσα έγιναν, πήρα άλλο ένα μισό (των 0.25 σπάω στη μέση) και με έκανε χειρότερα. Σαν ναρκωμένος. Και ούτε με χαλάρωσε, αγχωμένος είμαι ακόμα. Φοβάμαι επειδή χθες δεν κοιμήθηκα καλά ούτε πολλές ώρες και είμαι σε υπερένταση τόσες μέρες , ειδικά χθες και σήμερα, φοβάμαι μήπως με επηρεάσει και πάθω τίποτα.
Εσύ πόσους παλμούς έχεις? Βάλε χρονόμετρο στο κινητό και μέτρα πόσους έχεις στο ένα λεπτό.
23-09-2019, 17:19 #22
Προσπαθώ να χαλαρώσω ειμαι χαλαρά τωρα αλλα το κάψιμο στο πρόσωπο και σε αφτια μένει. Μετα θα το κανω αυτο που είπες για να δω! Τωρα προς το παρόν ξαπλώνω για να χαλαρώσω. Το πρόσωπο μου καίει αλλα μπορεί να ειναι και απο τον καιρο δεν ξερω. Ίσως περάσει μερα με τη μερα όταν συνηθίσω στον καιρο!
24-09-2019, 06:41 #23
24-09-2019, 07:46 #24
Το ανέφερα σε καταστάσεις θυμου η μεγάλου άγχους η κάποιας σωματικής άσκησης! Όχι όμως στα καλα του καλουμένου. Και τι να δείξει το χολτερ επειδή κοκκινίζει το πρόσωπο μου; Βασικά τι χολτερ εννοείς; 24ωρη μέτρηση πίεσης η το χολτερ ρυθμού. Γιατι το χολτερ ρυθμού ειναι για την καρδιά και εγω δεν εχω ταχυκαρδία όταν κοκκινιζω! Απλά κοκκινιζω και καίγομαι ξαφνικά μετα τη δουλεια κατα βάση! Χολτερ θα βάλω ούτως η άλλως και την πίεση μου θα παρακολουθώ! Ίσως παω και σε νευρολόγο γιαυτο το θέμα! Πάντως το κοκκίνισμα ειναι σε άκυρες στιγμές και πάντα το εχω ετσι όταν αλλάζει ο καιρος η μετα το φαι κάποιες φορές η στο σεξ! Όταν νευριάζω και αγχώνομαι λογικό ειναι να κοκκινιζω όπως ολοι πιστεύω! Τελειώνω απο δω και παω και τα κανω ολα! Εχω ακομα μια βδομάδα εδω. Κανω υπομονή τι αλλο να κανω;
24-09-2019, 10:04 #25
απο τα λιγα ιατρικα που ξερω, το κοκκινισμα, οταν δεν υπαρχουν αλλες σοβαρες ενοχλησεις, ειναι θεμα που μπορει να ισχυει σε καποια ατομα, χωρις καμια αλλη αιτιολογια.
υπαρχουν ανθρωποι που με καθε εναλλαγη, κρυου- ζεστης, συναισθηματικη, κοκκινιζουν σαν παντζαρια.
ισως πρεπει να ρωτησεις δερματολογο, οχι αν οφειλεται σε καποια παθηση, αλλα να σου εξηγησει τον μηχανισμο του κοκκινισματος.
εσενα σε ενοχλει επειδη φοβασαι οτι κατι σοβαρο συμβαινει, η επειδη νοιωθεις να εκτιθεσαι με το κοκκινο προσωπο;
24-09-2019, 10:13 #26
αντωνη, καλημερα.
για το πιεσομετρο δεν εχω να πω κατι, γιατι ειναι και μηχανημα. μπορει απλα να εχει σχεση με την λειτουργια του η με βλαβη.
επειδη ομως σε απασχολουν πολυ θεματα παλμων και πιεσης, αυτα μεταβαλλονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ευκολα με την διαθεση, την συναισθηματικη φορτιση κλπ, δεν ειναι εξετασεις αιματος. επομενως, εσυ που εχεις στανταρ αγχος και ανησυχια γι αυτα τα θεματα κι αυτες τις μετρησεις, πως περιμενεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα;;;
και χωρις κανενα προβλημα να εχεις, αν καποιος σου κανει μια απλη μετρηση πιεσης, το πρωτο που σου λεει ειναι να εισαι ηρεμος.
εσυ με την ανησυχια που εχεις, δεν εισαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ηρεμος ποτε οταν μετριεσαι.
επομενως, πως βασιζεσαι στο τι δειχνουν μετρησεις για τετοιους παραγοντες;;; (πιεση ,παλμοι).
24-09-2019, 10:37 #27Antonis8GuestΘα σου πω γιατί. Γιατί όλο το χειμώνα που είχα επίσης άγχος κλπ και μετριομουν, δεν είχα τέτοια συμπτώματα. Οι μετρήσεις μου με έβγαζαν υποτασικο και με βραδυκαρδια, ποτέ με υψηλή πίεση. Υψηλή που λέει ο λόγος τέλος πάντως, αυξημένη για τα δεδομένα μου.
Τη μετράω με δύο διαφορετικά πιεσόμετρα,το ίδιο μου βγάζουν. Η ένδειξη που λέω, οκ ,μάλλον ήταν λάθος γιατί δεν έπιασε τους παλμούς μου το πιεσόμετρο, αλλά γενικά είναι πιο αυξημένη.
Το πρωί ένιωθα δυσφορία , ενώ χθες το βράδυ ήμουν καλα. Μέτρησα την πίεση ήταν σχετικά χαμηλή ενώ μου όρθιος και αγχώθηκα (9.2 με 6.1). Πήγα κανονικά να ταισω κάτι αδέσποτα που ταιζω το πρωί και περπατάω για να πάει μέχρι εκεί και με έπιασε ταχυκαρδία ,πράγμα σπάνιο για μένα. Μέτρησα τους παλμούς με το οξυμετρο και είχα 125. Για περπάτημα μόνο είναι υψηλοί όταν εγώ στο περπάτημα έχω γύρω στους 80-90.
Έκανα δύο διάρροιες από το πρωί, δεν ξέρω αν επηρεάστηκα. Πήρα το γιατρό μου,μου λέει μπορεί να παίζει ρόλο, να αφυδατωθηκες. Μου είπε να πάρω λίγο ζαναξ και να ξαπλώσω, πήρα και τώρα ξάπλωσα οι παλμοί μου είναι στους 61 και το οξυγόνο 99. Ηρέμησα αλλά με εμπόδισε να ολοκληρώσω τις δραστηριότητες μου αυτο,τουλάχιστον παλιά δεν είχα τέτοιο θέμα γιατι δεν είχα ταχυκαρδια στο άγχος, απλά ζάλη και λίγη δύσπνοια. Και δεν ξέρω αν είναι καλό να φάω, φοβάμαι μήπως με πειράξει και ανέβουν πάλι οι παλμοί μου. Πίεση δεν μετράω γιατί φοβάμαι ότι θα με αγχωσει. Όταν αυξήθηκαν οι παλμοί μου είχε πάει 12.1 με 8.1
24-09-2019, 10:47 #28
Φίλε Αντώνη θα σου απαντήσω και σε αυτό το ποστ...δεν πεθαίνεις, δεν έχεις κάτι, η πίεση 12 με 9 είναι απόλυτα φυσιολογική για οποιοδήποτε άνθρωπο. Δεν θα αναφέρω τι ειδικότητα κάνω γιατί ιατρική σπουδάζω θα πω μόνο να προσέχεις την πίεση σου μην γίνεις υποτασικος, το αντίθετο από αυτό που φοβάσαι...η πίεση ενός ενήλικα πρέπει να είναι από 9 μέχρι 12 και από 12 μέχρι 14 και πάλι νορμάλ θεωρείται. Σε δεύτερη φάση δεν έχεις βραδυκαρδια, απλά η καρδιά σου δουλεύει ξεκούραστα και πάμε και στο τελευταίο και στο πιο σημαντικό AFib δεν έχει πάθει κανείς με κάτω από 100 παλμούς...μην σου πω και με κάτω από 120...για να πάθεις κολπική μαρμαρυγή κάτω από αυτές τις μετρήσεις πρέπει να το έχεις σαν πάθηση και να είναι μόνιμο, η επεισοδιακή κολπική μαρμαρυγή δεν έχει τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις. Ας μην αναφέρω καλύτερα πόσο ακριβής είναι οι μετρήσεις ενός πιεσόμετρου στο να βρει την μαρμαρυγή. Πιθανότατα και ένα απλό επεισόδιο από έκτακτες κολπικές να είχες για κολπική θα στο βγάζε
24-09-2019, 10:50 #29
Μπορει να χειροτερευσε το αγχος σου ομως ...
επανερχομαι στην αποψη μου, οτι οι συγκεκριμενοι δεικτες που σε αναστασωσαν ειναι ΠΟΛΥ ευμεταβλητοι απο την διαθεση αλλα και τις αλλαγες της υγειας (πχ κρυολογημα, αφυδατωση που ειπε και ο γιατρο) και το βρισκω ατοπο να επικεντρωνεσαι εκει και για εναν επιπλεον λογο, οτι ενω βρισκεις διαφορές, η πιεση αυξανεται ΣΧΕΤΙΚΑ οπως λες κι εσυ, αλλα δεν ειναι πραγματικα υψηλη..
24-09-2019, 14:18 #30Antonis8GuestΌχι,δεν νομίζω ότι χειροτερεψε. Όλο το καλοκαίρι ήμουν καλύτερα από το χειμώνα. Πιο δραστήριος, μπορούσα να αντιμετωπίσω πιο εύκολα το άγχος , κοιμόμουν καλύτερα κλπ.
Αυτό που με αγχωσε ήταν η ξαφνική αύξηση της πιεσης. Τώρα είναι σε οκ επίπεδα και οι παλμοί μου, αλλά ανησυχώ για αυτό που έγινε το πρωί. Γιατί να ανέβουν τόσο πολύ οι παλμοί μου ξαφνικά ενώ περπατούσα; Είμαι δραστήριος μεσα στη μέρα, τώρα θα φοβάμαι και να περπατήσω μην ξαναγίνει το ίδιο.
Επίσης αγχώνομαι για το παράσιτο ,ακόμα να βγουν οι εξετάσεις,φοβάμαι μήπως είναι κάτι σοβαρό. Έχω ενοχλήσεις και στο έντερο και στο στομάχι . Και με πιάνουν σουβλιες και στην πλάτη και στο αριστερό χέρι και στο στήθος.