Έχω κάτι σοβαρό και κανείς δεν ξέρει τι - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 74
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Όχι δεν έχω πρήξιμο. Κάποιες φορές νιώθω βάρος αλλά όχι συνέχεια.
    Πως λες ότι έχεις κατι σοβαρό όταν οι γιατροί σου λενε ολα καλα;
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Ορέστης View Post
    Φλεβικη ανεπαρκεια δεν εχεις, ετσι; Τα συμπτωματα ειναι βαρος και πρηξιμο στα ποδια χαμηλα.
    Quote Originally Posted by Ορέστης View Post
    Κατα τη γνωμη μου επαθες συνδρομο POTS

https://my.clevelandclinic.org/healt...-syndrome-pots

Διαγιγνωσκεται σιγουρα με tilt table test.

Το καλυτερο θα ηταν ομως να μην κανεις αλλες εξετασεις. Απλα φτιαξε το αγχος και το στομαχι (το αγχος γαμαει το στομαχι απιστευτα) και το POTS θα περασει μονο του.

Αμα τρεχεις ολη μερα στους γιατρους ποτε προλαβαινεις να φροντισεις το σωμα σου; Ειμαι 39 και αν δεν προσεχα διατροφη, υπνο, σταση σωματος, μυικη κατασταση, αναψυχη, θα ειχα γινει ερειπιο.
    Ναι αυτό έχω. Μου είπε ο γιατρός μου ότι συνδέεται με την ορθοστατικη υπόταση. Γιατί όμως προέκυψε έτσι ξαφνικά και πώς μπορώ να το εξαλειψω; Φοβάμαι μήπως έχω κάποια σπάνια νευρολογική νόσο και πάθω κάτι ξαφνικά.

Antonis8
    Guest
    [

Quote Originally Posted by geodim View Post
    Διακρίνω μια κατάσταση πανικού φίλε Αντώνη. Καταρχήν να πούμε πως υπόταση/υπέρταση μπορεί να έχεις ανεξαρτήτως παλμών. Λόγω άγχους μπορεί να ανέβει η πίεση όταν ανεβαίνουν και οι παλμοί. αυτό ΔΕΝ είναι παθολογική υπέρταση.
    Όσο για το ότι δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου θα σου πω την εμπειρία μου: όταν έκανα ένα τεστ.κοπωσεως με άγχος στο θεό, κατάφερα να τρέξω μόνο 5 λεπτά. Χάλια μαύρα. Ο θείος μου με 2 εμφράγματα έβγαζε 8' σκέψου χαχα. Οι παλμοί μου με πριν ανέβω στον διάδρομο ήταν 97,φουλ άγχος. Πάμε τώρα fast forward κάνα χρόνο μετά έκανα άλλο ένα αλλά αυτή τη φορά το άγχος σε χαμηλά επίπεδα. Παρόλο που όλη τη χρονιά σαπισα απτό καθισιο (λόγω δουλειάς) έβγαλα όλα τα στάδια 15 λεπτά σύνολο και καρδιακή απόδοση ακόμη καλύτερη. Η δε σημείωση του γιατρού (ο οποίος έκανε και τριπλεξ πριν και αμέσως μετά το τεστ) ήταν εξαιρετική ανοχή στην κόπωση. Ποιος? Εγώ ο καπνιστής λαπάς.
    Συμπέρασμα: με πολύ άγχος δεν μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας.
    Πάμε τώρα στο στομάχι/έντερο. Στο πολύ άγχος τα είχα όλα: πόνους/καούρες/φουσκώματα/εισοφαγο ότι θες. Είχα πλακωθεί στις πραζολες. Όταν έφυγε το άγχος αρκετά, ξέχασα ότι είχα ξεμεινει από χάπια κάνα δίμηνο και έτρωγα και βράδυ και έπινα και τις μπυριτσες μου. Συμπέρασμα: το άγχος διαλύει τη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού.
    Όλα αυτά που λες εξηγούνται με το άγχος λοιπόν.
    Είχες πει πως σου βρήκαν και κάποιο παράσιτο, που μπορεί να εξηγεί επίσης κάποια από τα συμπτώματα που έχεις και αυτά να ενισχύονται από το άγχος. Με αυτό το έγινε?
    Πήρα αγωγή για το παράσιτο,θα πρέπει να επαναληφθεί σε ένα διάστημα και τώρα ο γιατρός μου είπε να αρχίσω τα φάρμακα για το στομάχι. Αρχικά νόμιζα πως αυτό τα προκαλεί όλα αλλα μου είπε ο γαστρεντελογος πως δεν παίζει και πως είναι κάτι εντελώς ακίνδυνο. Να σημειώσω πως έχω κατοικίδια και ένα από αυτά πέθανε ξαφνικά πριν μερικές μέρες χωρίς να είναι μεγάλο σε ηλικία και χωρίς κανένα σύμπτωμα προηγουμένως. Μήπως κόλλησα κάτι και πάθω το ίδιο;

Παράλληλα , αυτό που με αγχωνει είναι ότι πρώτη φορά έχω τέτοια συμπτώματα. Τόσα χρόνια λειτουργώ σε πολύ χαμηλή πίεση και παλμούς. Το βράδυ η πίεση μου θα είναι 8 με 5 και οι παλμοί μου στους 45. Και δεν είχα ούτε ζάλη ούτε τίποτα. Και τώρα ξαφνικά αυξάνεται με το παραμικρό και παράλληλα αυξάνονται και οι παλμοί. Όταν έκανα τα προηγούμενα τεστ κοπώσεως είχα παλι έντονα συμπτώματα άγχους,το έβγαλα μια χαρά, είχα σταθερή πίεση και έπρεπε να φτάσουμε στο στάδιο τέσσερα για να ανέβουν οι παλμοί μου πάνω από τους 100. Τώρα με τη μία ανέβηκαν στους 123.

Φοβάμαι ότι κάτι νευρολογικό έχω πάθει,είχα και έναν σπασμό σε ένα νεύρο στο χέρι το πρωί. Κάτι συμβαίνει και δεν το υποψιάζονται γιατί η κλινική μου εικόνα είναι εκ πρώτης όψεως καλή και γιατί σχεδόν όλοι οι γιατροί με ξέρουν και θεωρούν ότι υπερβάλλω.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Νοσηρή φαντασία View Post
    Πως λες ότι έχεις κατι σοβαρό όταν οι γιατροί σου λενε ολα καλα;
    Οι γιατροί δεν με παίρνουν στα σοβαρά. Θεωρούν ότι υπερβάλλω. Πιστεύω ότι έχω κάποια σπάνια γενετική ή νευρολογική νόσο και οδηγούμαι σε κατάρρευση.

Senior Member
    Οι γιατροί δεν με παίρνουν στα σοβαρά. Θεωρούν ότι υπερβάλλω. Πιστεύω ότι έχω κάποια σπάνια γενετική ή νευρολογική νόσο και οδηγούμαι σε κατάρρευση.
    Εμενα που ειμαι σε χώρο υγειας τα συμπτώματα σου δε μου φαίνονται σοβαρά. Και πίστεψε με ξέρω πότε πρέπει να ανησυχώ.

Antonis8
    Guest
    Δεν ξέρω ,τι να πω. Εγώ ανησυχώ γιατί νιώθω κούραση και δεν μπορώ να διεκπεραιώσω τις καθημερινές μου δραστηριότητες. Ούτε για αστείο να πάω για περπάτημα,μετά από πέντε λεπτά θα ζαλιστώ λόγω παλμών και αυξομείωσης της πίεσης.

Περιμένω σήμερα τη γενική αίματος να δω μήπως παίζει τίποτα με τους ηλεκτρολύτες και θα κάνω και 24 ώρα ούρα για κάποιες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις. Θα πρέπει να με δει και ένας νευρολόγος λογικά.

Senior Member
    ψυχοθεραπευτη, βλεπεις;

Senior Member
    Εγω λεω να μη τρελαινεσαι και να μην βγάζεις διάγνωση μόνος σου γιατί το πιθανότερο είναι να είναι ψυχολογικο

Antonis8
    Guest
    Παιδιά,όχι τόσα χρόνια έχω άγχος ,πρώτη φορά έχω αυτά τα συμπτώματα. Έχω αρρωστήσει.

Έκανα ψυχοθεραπεία για κάποιο διάστημα,δεν με βοήθησε. Με βλέπει περιστασιακά ψυχίατρος και μου έχει γράψει αντικαταθλιπτικά τα οποία δεν παίρνω προς το παρόν. Παίρνω κάποιες φορές μικρή δόση ζαναξ.

Senior Member
    Παιδιά,όχι τόσα χρόνια έχω άγχος ,πρώτη φορά έχω αυτά τα συμπτώματα. Έχω αρρωστήσει.

Έκανα ψυχοθεραπεία για κάποιο διάστημα,δεν με βοήθησε. Με βλέπει περιστασιακά ψυχίατρος και μου έχει γράψει αντικαταθλιπτικά τα οποία δεν παίρνω προς το παρόν. Παίρνω κάποιες φορές μικρή δόση ζαναξ.
    Εισαι επι χρόνια αγχωδης και αναρωτιεσαι γιατί δε μπορείς να πάρεις τα πόδια σου; βρε Αντώνη μας δουλεύεις; δεν ειναι λογικό κάποια στιγμή να διαλυθείς; μόνος σου απαντασ

Senior Member

ισως ησουν σε λαθος ψυχοθεραπευτη.
    γιατι δεν δοκιμαζεις και καποιον αλλον, συστημενο απο φιλο;
    τα χαπια καλα ειναι αν ειναι απαραιτητα, αλλα τετοια μπλοκαρισματα θελουν και κουβεντα, δηλαδη ψυχοθεραπεια.

Antonis8
    Guest
    Οι εξετάσεις μου έδειξαν χαμηλό αιματοκρίτη. Τέσσερις μονάδες διαφορά από το κατώτατο φυσιολογικό. Αισθάνθηκα έντονη ζάλη. Πήγα σε κλινική, μου ξανακανε εξετάσεις, βρήκαν κ χαμηλή πίεση, με βάλανε στον ορό , αλλά ούτε εδώ με παίρνουν πολύ στα σοβαρά, για κρίση πανικού μου είπε ο παθολόγος. Δεν ξέρω τι να κάνω για να καταλάβουν ότι με το που σηκώνομαι οι παλμοί μου πάνε στα ύψη κ αυτό με κάνει να ζαλίζομαι. Δεν είχα τα ίδια συμπτώματα με πρίν. Και δεν το καταλαβαίνει κανείς. Όλοι θεωρούν ότι είμαι υπερβολικός. Η οικογένεια μου δεν κάνει καν τον κόπο να ρωτήσει πώς είμαι γιατί θεωρούν ότι είμαι κατά φαντασίαν ασθενής. Δεν ξέρω πλέον. Είμαι; Μέχρι πριν ήμουν οκ. Αυτό με την αύξηση της πίεσης και των παλμών μου φέρνει δυσφορία.

Senior Member
    Αν κρίνω από τα δικά μου θέματα, δεν αποκλείω να έχεις μορφή ψυχαναγκασμού μαζί με υποχονδρία. Ρώτα και τους γιατρούς για αυτή την πιθανότητα

Antonis8
    Guest
    Είμαι διαγνωσμενος με ocd και μετατραυματικο στρες. Απλά τα συμπτώματα που έχω τα διαπίστωσε και ο γιατρός μου κ δεν είναι λόγω άγχους, έχω ορθοστατικη ταχυπαλμια το οποίο οι γιατροί συχνά μπερδεύουν με άγχος. Ναι, έχω κ κρίσεις πανικού αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Στην κλινική μου είπαν αρχικά να με κρατήσουν,τώρα είδαν τις εξετάσεις μου κ μου λένε να φύγω κ όλα είναι άψογα. Το ότι προέκυψε ξαφνικά ορθοστατικη υπόταση κ ορθοστατικη ταχυπαλμια,δεν το αξιολογούν ως κάτι σοβαρό. Ο παθολόγος της κλινικής μου είπε να πάρω αντικαταθλιπτικά. Μου έχει γράψει ο ψυχίατρος ζολοφτ, αυτός μου έγραψε λαντοζ. Τι να πω,εγώ δεν έχω πειστεί ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτα. Απλά δεν τα αξιολογούν.

Senior Member
    Φίλε μου έκανες τις εξετάσεις που μου ελεγες;

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast