Καρδιοφοβικος σχεδον σε μονιμη βαση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26
    Junior Member

Καρδιοφοβικος σχεδον σε μονιμη βαση

Καλησπεριζω, οπως και πολλοι απο εσας εχω περασει κι εγω τα "καναλια" μου και αυτο ειχε ως αποτελεσμα να εχω σωματοποιησει οτι πικρες, κατακαθια, αγχη ειχα στη ζωη μου, σωρειες εξετασεων, παθολογοι, γαντρενετερολογοι, ενδοκρινολογοι, καρδιολογοι, οι εξετασεις καλες ολες, αυτο ομως το οποιο δεν με πειθει με την καμια και πιστευω θα το εχω μονιμα ως φοβια πλεον ειναι με την καρδια, παλιοτερα ειχα πολλες συστολες, και εντονες, με γδουπους στο στερνο και μαζι με πονακι, σημειωτεον ειχα τοτε ανεπαρκεια σε βιταμινη D, την οποια ρυθμισα μετα απο 3- 4 μηνες αγωγης, σκαμπανευασματα κατα καιρους ειχα με τις εκτακτες εννοειται, εχω παει 3 φορες σε καρδιολογους στους οποιους οι υπερηχοι και τα ηλεκτροκαρδιογραφηματα με τελευταια εξεταση πριν κανα τριμηνο, αλλα εδω και εναμησι μηνα παιδια με το που κοπιασω λιγο, ανεβω πχ ανηφορα με ψωνια στα χερια οπως εγινε παρεπιπτωντως πριν λιγο, νιωθω εκτακτη αποτομη, οχι με παυση, απλα εναν εντονο χτυπο μαζι με πονο στο στερνο, και με εχει παει τρεις και μια, σκεφτομαι να παω εκ νεου σε καρδιολογο, δεν ξερω εχω απηυδησει, ειμαι παλι σε περιοδο εν τω μεταξυ με πολλα νευρα, με πιεση μεσα μου, δεν ξερω τι να σκεφτω πια, αυτα τα ολιγα, οποιαδηποτε συμβουλη ή παρομοια κατασταση, θα με ενδιεφερε να διαβασω, ευχαριστω προκαταβολικα τον οποιονδηποτε ή οποιαδηποτε

Senior Member
    Να ρωτήσω κάτι; Αυτή την έκτακτη που την λέτε συνεχώς στην εξήγησε κάποιος καρδιολόγος τι είναι, γιατί σαν όρος πριν λίγα χρόνια δεν την είχα ακούσει ποτέ. Τώρα έχουμε γίνει ξερόληδες του ίντερνετ όλοι και μπαίνουμε σε απίστευτες ιατρικές λεπτομέρειες που οι γιατροί τα σπουδάζαν χρόνια κι εμείς ξαφνικά όλα τα ξέρουμε. Εννοώ ότι καλή η ενημέρωση, καλή η μόρφωση, αλλά φτάνουμε σε υπερπληροφόρηση και παρα-μόρφωση που δεν βοηθάει πουθενά. Στεκόμαστε λοιπόν σε λεπτομέρειες που παλιά δεν θα τους δίναμε βάση και πολύ σημασία και το άγχος χτυπάει στα κόκκινα.

Λες " σωρειες εξετασεων, παθολογοι, γαντρενετερολογοι, ενδοκρινολογοι, καρδιολογοι" κτλ, για ψυχολόγο δεν διαβάζω πουθενά όμως. Ενώ μιλάς για φοβία, πάλι για καρδιολόγο λες. Για τις φοβίες ειδικός είναι ο ψυχολόγος, δεν είναι ο καρδιολόγος. Σε καρδιολόγους πήγες και είσαι κομπλέ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Να ρωτήσω κάτι; Αυτή την έκτακτη που την λέτε συνεχώς στην εξήγησε κάποιος καρδιολόγος τι είναι, γιατί σαν όρος πριν λίγα χρόνια δεν την είχα ακούσει ποτέ. Τώρα έχουμε γίνει ξερόληδες του ίντερνετ όλοι και μπαίνουμε σε απίστευτες ιατρικές λεπτομέρειες που οι γιατροί τα σπουδάζαν χρόνια κι εμείς ξαφνικά όλα τα ξέρουμε. Εννοώ ότι καλή η ενημέρωση, καλή η μόρφωση, αλλά φτάνουμε σε υπερπληροφόρηση και παρα-μόρφωση που δεν βοηθάει πουθενά. Στεκόμαστε λοιπόν σε λεπτομέρειες που παλιά δεν θα τους δίναμε βάση και πολύ σημασία και το άγχος χτυπάει στα κόκκινα.

Λες " σωρειες εξετασεων, παθολογοι, γαντρενετερολογοι, ενδοκρινολογοι, καρδιολογοι" κτλ, για ψυχολόγο δεν διαβάζω πουθενά όμως. Ενώ μιλάς για φοβία, πάλι για καρδιολόγο λες. Για τις φοβίες ειδικός είναι ο ψυχολόγος, δεν είναι ο καρδιολόγος. Σε καρδιολόγους πήγες και είσαι κομπλέ.
    Η έκτακτη είναι ένας παλμος που δε παράγεται απο τον φλεβοκομβο και φαίνεται τοσο στο τριπλεξ οσο και στο χολτερ ρυθμού..Συνήθως ωφειλεται συο άγχος. Εγω πριν τα ζαναξ ειχα 1044 τώρα μονο 4
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Senior Member
    Νοσηρή αν δεν κάνω λάθος έχεις σπουδάσει νοσηλευτική. Αυτό που λέω είναι ότι έχω πάει σε αρκετούς καρδιολόγους για check up και ίσως ακριβώς επειδή τους εξηγώ ότι έχω ιστορικό με άγχος κτλ, δεν κάθονται να μπουν σε τόσες πολλές λεπτομέρειες και να μου εξηγούν το παραμικρό, ούτε εγώ τους ρωτάω. Γιατί μετά μπαίνεις σε σκέψεις από μόνος σου και το ψειρίζεις, να εδώ είχα ένα χτύπο παραπάνω, να, μήπως εδώ είχα μια έκτακτη και πάει λέγοντας. Ενώ δηλαδή γενικά όσο πιο πολλά ξέρεις τόσο καλό είναι, στην προκειμένη περίπτωση έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Εγώ με τις κρίσεις πανικού τότε παλιά άντε να καταλάβαινα ότι έχω έντονο πόνο και τρομερή ταχυκαρδία, άντε να μετρούσα που και που καμία πίεση, δεν καθόμουνα να το ψάξω τόσο πολύ. Ίσως για αυτό και δεν μπήκα τόσο βαθιά στην αρρωστοφοβία τότε, αν κάθεσαι και κάνεις μέσα στη μέρα ένα σωρό μετρήσεις και λες να ψάξω και το ένα, να ψάξω και το άλλο, μπαίνεις συνεχώς σε σκέψεις που δεν βοηθάνε.

Senior Member
    Νοσηρή αν δεν κάνω λάθος έχεις σπουδάσει νοσηλευτική. Αυτό που λέω είναι ότι έχω πάει σε αρκετούς καρδιολόγους για check up και ίσως ακριβώς επειδή τους εξηγώ ότι έχω ιστορικό με άγχος κτλ, δεν κάθονται να μπουν σε τόσες πολλές λεπτομέρειες και να μου εξηγούν το παραμικρό, ούτε εγώ τους ρωτάω. Γιατί μετά μπαίνεις σε σκέψεις από μόνος σου και το ψειρίζεις, να εδώ είχα ένα χτύπο παραπάνω, να, μήπως εδώ είχα μια έκτακτη και πάει λέγοντας. Ενώ δηλαδή γενικά όσο πιο πολλά ξέρεις τόσο καλό είναι, στην προκειμένη περίπτωση έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Εγώ με τις κρίσεις πανικού τότε παλιά άντε να καταλάβαινα ότι έχω έντονο πόνο και τρομερή ταχυκαρδία, άντε να μετρούσα που και που καμία πίεση, δεν καθόμουνα να το ψάξω τόσο πολύ. Ίσως για αυτό και δεν μπήκα τόσο βαθιά στην αρρωστοφοβία τότε, αν κάθεσαι και κάνεις μέσα στη μέρα ένα σωρό μετρήσεις και λες να ψάξω και το ένα, να ψάξω και το άλλο, μπαίνεις συνεχώς σε σκέψεις που δεν βοηθάνε.
    Ναι νοσηλευτικη εχω τελειώσει. Εγω κάνω μέτρηση κάθε μερα μέτρηση με εντολή νευρολόγου επειδή μου εδωσε καρδιολογικα φάρμακα για να μειώσει τον τρομο στα χέρια μου αλλα δεν ειναι κατι που με αγχωνει. Το κάνω για τα τελείως τυπικά. Ουτε αγχωνομαι για τις ταχυξαρδιες γιατί το θεωρω φυσιολογικό για μενα.. Γενικά δυστυχώς ή ευτυχώς δε μπορω να μπω στη θέση ενος αρρωστοφοβικου γιατί δεν το έχω με τις αρρωστιες. Θα πρέπει να έχω μεγαλο θέμα για να πω θα υο ψάξω. Τωρα για ταχυκαρδια μερικές εκτακτες και πίεση σιγα τα ωα

Senior Member
    Άλλο βρε με εντολή γιατρού. Εγώ λέω για άτομα με ΓΑΔ, κρίσεις πανικού κτλ που μπαίνουν στο τρυπάκι να γίνονται συνεχώς παρατηρητές του εαυτού τους. Μέχρι να καταλάβεις ότι είναι ψυχολογικό κι ότι δεν παθαίνεις τίποτα, λες μπας και έχω το ένα, μπας και έχω το άλλο, σήμερα είχα αυτό κι αυτό το σύμπτωμα και φρικάρεις χειρότερα. Αν μπαίνεις όμως σε πολλές λεπτομέρειες τύπου κανονικά έχω 80 παλμούς και σήμερα μετρήθηκα κι έχω 82 και μισό ή σήμερα αισθάνθηκα 2 έκτακτες ε, πανικοβάλεσαι χειρότερα, δεν βγαίνεις εύκολα από τον φαύλο κύκλο.

Senior Member
    Άλλο βρε με εντολή γιατρού. Εγώ λέω για άτομα με ΓΑΔ, κρίσεις πανικού κτλ που μπαίνουν στο τρυπάκι να γίνονται συνεχώς παρατηρητές του εαυτού τους. Μέχρι να καταλάβεις ότι είναι ψυχολογικό κι ότι δεν παθαίνεις τίποτα, λες μπας και έχω το ένα, μπας και έχω το άλλο, σήμερα είχα αυτό κι αυτό το σύμπτωμα και φρικάρεις χειρότερα. Αν μπαίνεις όμως σε πολλές λεπτομέρειες τύπου κανονικά έχω 80 παλμούς και σήμερα μετρήθηκα κι έχω 82 και μισό ή σήμερα αισθάνθηκα 2 έκτακτες ε, πανικοβάλεσαι χειρότερα, δεν βγαίνεις εύκολα από τον φαύλο κύκλο.
    Νομίζω καταλαβαίνω που αναφέρεσαι. Ειναι γενικά αρρωστημενες καταστάσεις αυτές.. Αλλα αν οι ιδιοι δε το καταλαβαίνουν και δεν παίρνουν αγωγή ενώ τους εχει σωθεί εμείς δε μπορούμε να κάνουμε τπτ

Senior Member
    Αυτό που λες είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, αλλά το λέω γενικότερα. Ο θεματοθέτης τρέχει ακόμα σε ένα σωρό παθολογικές εξετάσεις και αν έχω καταλάβει καλά δεν έχει φτάσει ακόμα σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Αν δίνει βάση στο παραμικρό σύμπτωμα, είναι πολύ πιο δύσκολο να μην αγχώνεται. Άλλο να πεις ανέβηκα την ανηφόρα και ζορίστηκα ρε παιδί μου σήμερα κι άλλο ένοιωσα μια έκτακτη και θα πάθει η καρδιά μου. Είναι σαν να κάνεις τον γιατρό μόνος σου. Έχει διαφορά σαν τρόπος σκέψης, πας από μόνος σου ένα βήμα παρακάτω και βγάζεις συμπεράσματα, δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά.

Senior Member
    Αυτό που λες είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, αλλά το λέω γενικότερα. Ο θεματοθέτης τρέχει ακόμα σε ένα σωρό παθολογικές εξετάσεις και αν έχω καταλάβει καλά δεν έχει φτάσει ακόμα σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Αν δίνει βάση στο παραμικρό σύμπτωμα, είναι πολύ πιο δύσκολο να μην αγχώνεται. Άλλο να πεις ανέβηκα την ανηφόρα και ζορίστηκα ρε παιδί μου σήμερα κι άλλο ένοιωσα μια έκτακτη και θα πάθει η καρδιά μου. Είναι σαν να κάνεις τον γιατρό μόνος σου. Έχει διαφορά σαν τρόπος σκέψης, πας από μόνος σου ένα βήμα παρακάτω και βγάζεις συμπεράσματα, δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά.
    Διορθωσε με αν κάνω λαθος αλλα ολοι οι αρρωστοφοβικοι κάνουν τον γιατρό μόνοι τους αφου τους διαβεβαιωνουν οι γιατροί ότι ειναι καλα και δε το δέχονται

Junior Member
    δεν θα διαφωνησω με τιποτα απ'οσα ειπες Σονια, δεν υπαρχει λογος να γινεται επικριτικη, δεν αντιλεγω οτι ειναι ψυχολογικη παραγοντες, αλλα ολο αυτο ειναι μια δυσαρεστη αισθηση που εχει αντικτυπο και στο σωμα σου, και σωρεια εξετασων εκανα γιατι τοτε δεν ηξερα τι ειχα, νομιζα οτι ηταν παθολογικα τα αιτια, γιατι υπηρξε περιοδος που εκανα καταχρηση με αλκοολ και γιατι ποτε μου δεν ειχα σωματοποιησει οποιοδηποτε αγχος, παντα δεν πρεπει να αποκλειουμε παθολογικα αιτια για να περασουμε και στον ψυχολογο, το μονο μειον που μου εχει μεινει ειναι η καρδιοφοβια, ο ψυχολογος ειναι η λυση σε αυτο θα συμφωνησω μαζι σου απολυτα

Senior Member
    Που την είδες την επίκριση, απλά όπως τα σκέφτομαι (και όπως νομίζω ότι έχουν) τα λέω.
    Αφού την βλέπεις την λύση, προχώρα προς τα εκεί, τι περιμένεις;

Senior Member
    Τι είναι οι έκτακτες πάντα είχα απορία ...σε αυτό το forum διαβασα τον ορο. Εγώ έχω σαν δύσπνοια με ψιλοζαλη που σαν να χάνεσαι αλλά επανέρχομαι αυτό είναι η έκτακτη;

Ουσιαστικά εκτακτη είναι η αρρυθμία της καρδιάς.Ο χτύπος της καρδιάς έχει ένα ρυθμό.Όταν ενδιάμεσα των χτύπων μεσολαβήσει άλλος ενας "ξεμπαρκος" χτύπος τότε αυτό λέγεται έκτακτη.Αλλιως λέγεται και φτερουγισμα.

Έκτακτες ας πούμε είχα όταν ήμουν έφηβος και έβλεπα την Ποπη να περνάει μπροστά μου γιατί την ήθελα τρελλά.Αλλα τοτε δεν έδινα σημασία στην έκτακτη γιατί πολύ απλά περνούσε η Πόπη.

Οι φοβικοί τώρα,όπως ο θεματοθετης σε κάθε έκτακτη νομίζει ότι κάτι συμβαίνει με την καρδιά του.

Τα πέρασα κι εγώ φίλε αυτά.Εφόσον δεν υπάρχουν ποθολογικά ευρήματα καλό θα ήταν να πας σε έναν ψυχολόγο.Να ξέρεις πως τις στην περίπτωση μας οι έκτακτες συμβαίνουν επειδή το θέλουμε κι όχι επειδή έχει προβλημα η καρδιά μας.

Senior Member
    Είναι πάρα πολύ άσχημη κατάσταση να αισθάνεσαι ταχυκαρδίες, πόνο στο στήθος, δύσπνοια, τρέμουλο κι όλα τα υπόλοιπα που πάνε καπάκι με τις κρίσεις πανικού κι το άγχος. Πολύ άσχημη. Ωστόσο άμα μπεις στο τρυπάκι να κάνεις τον γιατρό μόνος σου και να αξιολογείς ευρήματα και τέτοια, μετά είναι πολύ δύσκολο να πειστείς κι ότι οι γιατροί έχουν δίκιο. Προσωπικά δεν κάθισα ποτέ να μπώ σε τόσες πολλές λεπτομέρειες που διαβάζω εδώ μέσα. Γιατρέ αισθάνομαι το και το, μου έκανε κάποιες εξετάσεις μου εξηγούσε κάποια βασικά πράγματα, μου έλεγε δεν έχεις κάτι πάνω στην δική μου ειδικότητα, ΟΚ.

Το κακό με εμένα τότε ήταν ότι κανένας δεν μου έλεγε έχεις άγχος και κούραση και είναι καθαρά ψυχολογικό, μου λέγανε, η καρδιά σου είναι εντάξει, δες αν θες ΩΡΙΛΑ μήπως έχεις το τάδε, τα αφτιά σου είναι εντάξει, δες αν θες ενδοκρινολόγο, α, ο θυρεοείδής σου είναι εντάξει, ας κάνουμε και την τάδε εξέταση για την τάδε απίθανη περίπτωση, ας πας και σε έναν γαστρεντερολόγο ξέρω κι εγώ και κολοκύθια τούμπανο! Αν κάποιος μου έλεγε πήγαινε παιδάκι μου σε ένα ψυχολόγο να τελειώνεις κι άσε τους παπάρες τους παθολόγους και τους λοιπούς, θα είχα πάει τρέχοντας τότε και θα είχα κόψει πολύ δρόμο. Στο τέλος αγανάκτησα, είπα ότι είναι να 'ρθει θε να 'ρθει αλλιώς θα προσπεράσει και δεν ξαναπήγα σε γιατρό για χρόνια.

Senior Member
    Μπράβο Sonia!!

Page 1 of 2 12 LastLast