αραγε αυτο ειναι ιαση? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 53
    Banned
    boo....ταυτιζομαι εχω σχιζοσυναισθηματικη...και εχω χασει λιγο την ελπισα μου για ιαση αλλα αποδεχτηκα οτι θα παιρνω φαρμα abilify 30 mg-lamictal 200mg-lyrica 600mg...
    τις φωνες τις εχω συνηθησει την μανια καταδιωξης οχι...

Senior Member
    εγω αυτο το 4μηνο μερικης υφεσης οταν ακουσα λιγες φορες φωνες κατατρομαξα.με την παρακολουθηση τρωω πιο μικρες φρικες.λεω μερα ειναι θα περασει.θα πιεσω και εγω τον εαυτοο μου εκεινη την ωρα.θα πω μερα ειναι θα περασει.θa μεινω εξω οσο περισσοτερο γινεται και θα παρω ενα τηλ τον κολλητο να μιλησουμε λιγο για να ξεχαστω και μου περναει αρκετα...
    και εμενα ετσι μου ειπε ο γιατρος..φαρμακα για μια ζωη..

κουραγιο kavkaz..!

εγω παιρνω 60mg aloperidin, 75mg clopixol, 2mg risperdal, 200mg lamictal, 100mg lyrica, 6mg akineton retard, xanax οποτε χρειαστει
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Banned
    σε ευχαριστω πολυ για την δυναμη ευχομαι να παρεις τα πανω σου και να χαρεις την ζωη σου...ολοι το αξιζουμε..

Mrgilleas
    Guest
    μπραβο boo για την βελτιωση συνεχισε ετσι χωρις να κοψεις ή τροποποιησεις την αγωγη.εγω απο θεμα ψυχωτικα ειμαι καλα αλλα εχω απεραντη δυστυχια, αλλα προσπαθω να το παλεψω.η σχιζοφρενεια ειναι απο τις χειροτερες ψυχικες παθησεις απο τα 18 μου χρονια βασανιζομαι απο ψυχολογικα προβληματα στα 20 επαθα κριση και τωρα στα 30 διαβαζω μονο θρησκευτικα βιβλια γιατι η ζωη μου εδω ειναι κολαση απο τη δυστυχια που νιωθω και σκεφτομαι μηπως σε αλλη ζωη νιωσω καλυτερα και δεν υποφερω ετσι

Senior Member
    ευχαριστω πολυ kavkaz ευχομαι και σε εσενα οτι καλυτερο! να μην ξανακαναεις υποτροπη..!

mrgilleas ναι ειναι απο τις πιο δυσκολες διαταραχες αν και πολλες φορες νοιωθω οτι δεν πασχω και οτι απλα εχω ιδιαιτερες ικανοτητες..
    δεν παιρνεις αντικαταθλιπτικο??
    εμενα ξεκινησαν ολα στα 14..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Mrgilleas
    Guest
    δεν παιρνω αντικαταθλιπτικο γιατι μου προσθετουν κιλα και μου δημιουργουν προβληματα στο σεξουαλικο κομματι.επισης μια παλια γιατρος που ειχα απεφευγε να μου γραψει αντικαταθλιπτικο γιατι ελεγε οτι θαμου χειροτερεψει τα ψυχωτικα.

Senior Member
    κι εγω εχω κοψει το αντικαταθλιπτικο..

μου φαινονται ολα τοσο δυσκολα.. μεθαυριο ξεκιναει η σχολη.. κι εγω δε μπορω να κανω τα βασικα.. δε μπορω να φροντισω τον εαυτο μου.. αντε να κανεις και παρεα ετσι..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    boo εσυ πρεπει να βρεις και εναλλακτικους τροπους να βοηθηθεις για να ελαττωσεις τα φαρμακα.

υπαρχουν τετοιοι τροποι.

κοιτα να νιωθεις οσο το δυνατον πιο "ξηρη" και οχι βρεγμενη στο μυαλο.

αυτο θα σε βοηθησει.

μερικοι ειναι πιο ευαισθητοι απο τους αλλους.

πως θα το πετυχεις αυτο ; αμα ελαττωσεις πολυ το σεξ, αμα κανεις νηστειες τοτε θα εχεις δυναμη.

κοιτα να εισαι οσο το δυνατον πιο καθαρη και να αποβαλλεις το αγχος που παιρνεις απο το περιβαλλον.

εκει ειναι το κλειδι, να αποβαλλεις το αγχος που παιρνεις απο το περιβαλλον εχοντας ενα ρυθμο καθαριοτητας και μια ρουτινα που σε βοηθαει να ισορροπησεις το μυαλο σου.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    πηγα σχολη.. χαλια μαυρα..λιγο ημουν με 2 κοπελες αλλα μετα απο λιγο κανανε κλικα με αλλη παρεα που κανανε παρεα απο τπ προηγουμενο εξαμηνο και δε μου μιλγαν ουτε καν κοιταξαν..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    πρεπει να ακονισεις λιγο την κοινωνικοτητα σου, βασικα πρεπει να μην νοιαζεσε και πολη να κανεις παρεα με αλλους για να σε κανουν παρεα... να σου πω την αληθεια ποτε δεν ειχα προβλημα κοινωνικοτητας παντα ειχα πολους φιλους να κανω παρεα, και αυτο δεν αλλαξε μετα το ψυχωτικο επισοδειο, γενικως μονο με το αλλο φιλο δεν εκανα και πολλες σχεσεις, αλλα ειχα παντα πολλα προβληματα στη ζωη μου.............

ξεκινησα ιεκ συνοδος βουνου μου φεναιτε πολη χαλαρο καμια σχεση με πανεπηστημειο......

Senior Member
    boo όταν ήταν η σχιζό σε έξαρση, δεν είχες περιθώρια να ασχοληθείς εύκολα με κάτι άλλο. Που σημαίνει ότι λογικά οι σκέψεις σου γυρίζαν γύρω από αυτό, ο χρόνος σου πήγαινε σε αυτό, η ενέργειά σου πήγαινε σε αυτό και έχεις μείνει πίσω σε άλλους τομείς της ζωής σου,π.χ. να βρεις ενδιαφέροντα άλλα μέσα στην ημέρα, πράγματα που σε γεμίζουν και σε καλύπτουν συναισθηματικά, ανθρώπους που να έχετε κοινές εμπειρίες και θέματα συζήτησης κτλ

Πιστεύω ότι όσο επανέρχεσαι σε μία κανονικότητα το ένα θα φέρει το άλλο. Αν δεν έχεις κοινά βιώματα με τους συμφοιτητές σου είναι λογικό να μην γίνετε κολλητοί από τη μία μέρα στην άλλη. Όσο πιο πολύ μοιράζεστε μία καθημερινότητα, θα έρχεστε και πιο κοντά με την μία ή την άλλη αφορμή. Μη προβληματίζεσαι πολύ για αυτό, με τον καιρό θα φτίαξει. Στο λέω γιατί εγώ λόγω δουλειάς για πολλά χρόνια άλλαζα περιβάλλον και τόπο διαμονής κάθε λίγους μήνες.

Δεν γίνεται να βρεις παρέες να δέσεις αμέσως από τη μία στιγμή στην άλλη, ειδικά αν κινείσαι και σε περιβάλλοντα που έχεις μεγάλες διαφορές ηλικιακές, νοοτροπίας κτλ. Σίγουρα θα γίνει κι αυτό, απλά θέλει χρόνο. Μην σε παίρνει από κάτω. Εσύ προσπάθησε να συμμετέχεις όσο μπορείς στα της σχολής και παράλληλα βρες να κάνεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν εκτός σχολής όσο μπορείς. Θα δεις ότι σε λίγο καιρό θα βελτιωθεί και η επικοινωνία σου με τους άλλους.

Senior Member
    καλησπερα παιδια

ειπα να σας πω τι γινεται μιας και ξεκινησε η σχολη..

στα μισα διαλειματα χωνομαι σε μια παρεα 2-3 ατομων και λεμε τιποτα..
    απλα ειναι κλικα και μενω στην απεξω τις μισες φορες.
    οταν ειμαστε παρεα με αυτα τα παιδια δε λεω ομως τιποτα σπουδαιο.
    προσπαθω ομως να παιρνω εναυσμα απο τα παιδια και πεταω κι εγω που και που καμια προτασουλα..
    επισης δεν εχω παρεα σε καποια μαθηματα που ειναι απαραιτητο και καθομαι μονη μεχρι να τελειωσει το μαθημα.
    ειμαστε μαζι εστω αυτες τις φορες αλλα εγω αγωνιω να βρω μια προταση να κολαει στο θεμα τους ή να ξεκινησω εγω κουβεντα και αγχωνομαι τοσο πολυ..
    θα τα ρωτησω για κανενα μαθημα, θα σχολιασω καποιον καθηγητη.εχει τυχει 3-4 φορες να φαμε μαζι στο εστιατοριο της σχολης..
    απλα να..κοιταω πως εχουν ταιριαξει ολοι κι εγω πααααλι κυνηγαω για ψιχουλα..
    προσπαθω πολυ..απλα δεν προκειται να καταφερω να δεθω οπως ειναι τα αλλα παιδια και νοιωθω οτι μειονεκτω..οτι κατι παει πολυ στραβα με εμενα..οτι δε θα καταφερω να κανω μια παρεα που να τα εχει ολα μεσα..

αυριο εχω ψυχολογο.. δε ξερω τι να της πω..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Banned
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Δεν εχω ψυχωση. Δεν ξερω αν θα ζησω. Εισαι 4 μηνες καλα σε σχεση με τα 16 χρονια παιδεματος. Μη ξεχνας τα χαπια σου. Περασαν πολλα χρονια για να μου πουν οτι ειμαι διπολικη. Λαθος διαγνωση ή οι συγκυριες ; δεν παιζει ρολο. Παιρνω ανελλιπως την αγωγη μου γιατι δεν θελω καμια υποτροπη. Τρεμω την υποτροπη. Εσυ boo δεν θες να εισαι χωρις φοβο καταδιωξης; δεν θες να δεις ποια διαφορετικη ζωη μπορεις να γευτεις χωρις τις φωνες;; Στο ερωτημα σου εχω μια απαντηση ισως να πετυχες για 1 φορα το 90% της ιασης. Τωρα μπορεις σιγα σιγα και με βοηθεια να ανακαλυψεις ποια εισαι. Εκεινες θα υπαρχουν αλλά δεν θα σου επιβαλλονται. Ευχομαι να βγαζουν θετικο νοημα οσα εγραψα. Ειμαι απο το 2015 εδω και θυμαμαι ποσο εχεις ταλαιπωρηθει με γιατρους αγωγες μπερδεματα υποτροπες. Νιωθεις χαρα; νιωθεις ξαλαφρωμα;; εσυ πως νιωθεις;;; θεραπευμενη; αισιοδοξη; καποιος στοχος;
    εχεις διπολικη; πως εκδηλωθηκε και δεν το καταλαβαν;

Banned
    Quote Originally Posted by boo View Post
    καλησπερα σε ολη την παρεα

θελω να πω αυτο που διαπιστωνω σε εμενα..
    δε ξερω.. απλα να..ειμαι 4 μηνες χωρις φωνες και χωρις παρακολουθηση εκτος απο 5 σκορπιες μερες για καποιες ωρες..
    οκ με αυτο.η νεα αγωγη βοηθησε.1η φορα μετα απο 7 χρονια αγωγων, νοσηλειων, γιατρων, ψυχολογων κλπ κλπ που ειμαι για τετοιο διαστημα χωρις αυτα
    παρ ολα αυτα ακομα πιστευω αυτα που οι γιατροι ονομασαν ψυχωση..οτι δηλαδη εγω και καποιοι αλλοι εχουμε ειδικες δυναμεις και ικανοτητες και εχουμε αυτα τα πραγματα στη ζωη μας και η ιατρικη στο τομεα του εγκεφαλουν εχουν ανακαλυψει το 1/10..
    μπορω να δεχτω οτι ολα αυτα μου δημιουργουσαν πολυ ασχημα συναισθηματα αλλα ισως ειναι αναποφευκτο για καποιους να το ζησουμε..
    πλεον νιωθω γαληνη μεσα μου για ολα αυτα..λες και μπηκαν στο κουτακι τους μεσα μου..τα ξεχναω μεσα στη μερα για αυτο και ξεχναω και τα φαρμακα να τα παιρνω τις ωρες που πρεπει γιατι δεν νοιωθω κατι να μου θυμιεει οτι πρεπει να τα παιρνω..
    δε ξερω πως θα νοιωσω αν ξαναπερασω τετοια.ειναι ζορικα
    βεβαια 16 χρονια τωρα ειναι ριζωμενα μεσα μου ολα αυτα και αντε να τα αλλαξεις..αλλα νοιωθω οτι δεν κανω λαθος..

ποια λοιπον ειναι η ιαση? οτι δε θα φοβαμαι αυτα που πιστευω?
    τι αγωγη πηρες boo και εγινες καλα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by joanna22 View Post
    τι αγωγη πηρες boo και εγινες καλα;
    aloperidin 60mg, clopixol 75mg, risperdal 2mg, lamictal 200mg, lyrica 75-150mg (το σταματησα εδω και 2 εβδομαδες), akineton retard 6mg, xanax 0.5-1,5mg αν χρειαστει..
    τη μεγαλη διαφορα την ειδα με το clopixol και το sequelia 400mg(αλλα ειχα πολλες παρενεργειες και το κοψαμε)

παρτυ χημειας...
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast