POTS - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast
Results 91 to 105 of 116

Thread: POTS

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Για μένα δυστυχώς μπορεί να είναι και δευτερολεπτα. Νιώθω πχ κάτι,ένα σωματικό ερεθισμαπου ερμηνευει λάθος ο εγκέφαλος και αμέσως μοαιν σε κατάσταση πανικου,ανεβαίνουν βολίδα οι παλμοι, σηκωνομαι κσι πεφτω κάτω . Μετά όντας στο πάτωμα δεν είχα το κουράγιο να φτασω τα ηρεμιστικα και νομιζα και ότι παθαινω κάτι στην καρδιά,οπότε δεν πήρα κάτι.

Σήμερα πήρα το μισό του 0.25 το μεσημέρι. Συμπτώματα λόγω POTS έχω κλασικα , αλλά ας πουμεπως είμαι κσπως πιό ηρεμος. Φοβαμαι να παιρνω συνέχεια ζαναξ ομως.

Η ψυχολόγος μου είπε ότι ίσως οι παλμοι να είναι αντίδραση του οργανισμού στην ομαλόποιηση της πιεσης. Το θεωρείτε πιθανο; Εκεί δηλαδή που λειτουργούσα με 8 και 5, τώρα τουλάχιστον είναι 9.5 6.5 σε καθιστη θέση και ίσως ακολουθούν και οι παλμοι μεχρι να προσαρμοστει το σώμα; Το θεωρείτε πιθανο; Μου ακουγεται καπως απλοικο ως εξήγηση.
    Nομιζω ο καρδιολογος ςιναι ο πλεον αρμοδιος για το pots. Ακου ζαναξ δε θα παιρνεις συνεχεια, αλλα πλεον εχεις εκπαιδευτει να αναγνωριζεις την ανησυχια απο σωματικα συμπτωματα. Μολις δεις οτι η ανησυχια παει να ξεφυγει σε κατι μη ελεγξιμο, αντι να παρεις το εκαβ, θα παιρνεις μισο χαπι. Μετα θα μαθεις να την ελεγχεις με το μυαλο. Βαζε τα delta waves που εχω λινκαρει στην προηγουμενη σελιδα, και αν μπορεις εκεινη τη στιγμη μιλα με καποιον δικο σου που θα σε καθησυχασει και θα σου πει οτι ειναι ψυχολογικο και θα περασει.

Εγω μετα το βασανισμο μου απο πληρωμα του εκαβ και εχοντας παρει κορτιζονη για να αντιμετωπισω τα συμπτωματα, πηρα ταξι για να παω στο νοσοκομειο. Απο το αγχος μου ειχα ανεβασει πιεση και ειχα κοκκινησει στο προσωπο.Ο καλος ανθρωπος που με μετεφερε, με καθησυχασε λεγοντας μου οτι και αυτουνου του ανεβαινει η πιεση απο αγχος κλπ. Ειχε τον τροπο του τελος παντων και οντως μου περασε αυτο που ενιωθα. Μετα του ειπα τι ειχα παθει απο τους παλιοπουστες και παλι μου εδωσε με τη συμπαρασταδη του θαρρος να αντιμετωπισω την κακη συμπεριφορα των γιατρων στο νοσοκομειο.

Με αλλα λογια την ασφαλεια που σου δινει η παρουσια των γιατρων θα πρεπει να στην προσφερουν καποιοι δικοι σου ανθρωποι.
    Last edited by Ορέστης; 12-10-2019 at 21:22.

Senior Member
    Παιδιά μια απορία. Την πρώτη φορα που επαθα κρίση πανικού και είχα αυξημένους παλμούς για πολλές ωρες ήταν όταν έκανα μπανιο. Απο τοτε καμια φορα πριν παω για μπανιο η όταν κανω μπανιο με πιάνουν ταχυπαλμίες σφιξιματα κτλ. Λέτε να φταίει οτι είχα πάθει εκει πρώτη φορα και με πιάνει μετα συχνά; Συνιθως και με μέρη το παθαίνω αυτο. Παιζει ρόλο δηλαδή αυτο με το μέρος; Πείτε μου λιγο αν ξέρετε. Εμένα ο γιατρος μου εχει πει οτι μπορεί να συνδυάζω τα μέρη με το άγχος η κάποιες δραστηριότητες.

Senior Member
    Με μισο 0.25 δε θα δεις καμια διαφορά. Καλύτερα μη τα παίρνεις καθόλου.
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Biliskov View Post
    Παιδιά μια απορία. Την πρώτη φορα που επαθα κρίση πανικού και είχα αυξημένους παλμούς για πολλές ωρες ήταν όταν έκανα μπανιο. Απο τοτε καμια φορα πριν παω για μπανιο η όταν κανω μπανιο με πιάνουν ταχυπαλμίες σφιξιματα κτλ. Λέτε να φταίει οτι είχα πάθει εκει πρώτη φορα και με πιάνει μετα συχνά; Συνιθως και με μέρη το παθαίνω αυτο. Παιζει ρόλο δηλαδή αυτο με το μέρος; Πείτε μου λιγο αν ξέρετε. Εμένα ο γιατρος μου εχει πει οτι μπορεί να συνδυάζω τα μέρη με το άγχος η κάποιες δραστηριότητες.
    Λογικο ακουγεται

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ορέστης View Post
    Λογικο ακουγεται
    Χαζομάρα. Όποτε παω για μπανιο με πιάνει αλλα όχι πάντα. Εχω και κλειστή μπανιέρα κλείνουν οι πόρτες και ίσως με πιάνει και κλειστοφοβία παρόλο που δεν εχω καθόλου! Επειδή επαθα την πρώτη μου κρίση πανικού εκει γιαυτο πιστεύω οτι με πιάνει. Πολυ κακό να φοβάσαι να πας για μπανιο Ειδικα εγω που έκανα καθημερινά τωρα κανω μερα παρά μερα..

Antonis8
    Guest
    Οι κρίσεις πανικού συνήθως είναι ολιγόλεπτες. Βέβαια διαφορετικά τις αντιμετωπίζει κάποιος. Αλλά τι εννοείς είχες για ώρες αυξημένους παλμούς; Ένιωθες ταχυπαλμία; Στο μπάνιο κι εγώ νιώθω αγχωμένος, φοβάμαι ότι θα πάθω κάτι όταν κάνω μπάνιο. Δεν είχα ποτέ κρίση πανικού στην μπανιέρα, απλά με αγχώνει για κάποιο λόγο. Εγώ την πρώτη κρίση πανικού την είχα μέσα σε ταξί. Τότε ήταν γενικευμένο μούδιασμα και σκοτοδίνη, πηγαίναμε στα επείγοντα. Αυτά ήταν πριν χρόνια. Μετά τα ξεπέρασα όλα, χωρίς φάρμακα χωρίς τίποτα. Έφυγα από την πόλη που σπουδάζω και μου έφυγαν όλα τα άγχη. Αυτό κράτησε για έξι χρόνια. Και τώρα να 'μαστε πάλι. Η επανέναρξη των κρίσεων πανικού έγινε πάλι μέσα σε ταξί. Ήμουν αγχωμένος για ώρες και καθώς μπήκα να πάω στο γιατρό, με έπιασε η αύξηση των παλμών πάλι. Πέρυσι τον Οκτώβρη. Μετά άρχισα να έχω και στο σπίτι, πάντα με αύξηση των παλμών, σκοτοδίνη, δύσπνοια κλπ. Έβγαινα έξω πανικόβλητος να αναζητήσω βοήθεια, έχει τύχει να βγω μόνο με μποξεράκι, ξυπόλητος και να τρέξω στης γιαγιάς μου νιώθοντας ότι σβήνω, με έκτακτες και θολή όραση. Μέσα σε οχήματα με πιάνουν αρκετές φορές, ίσως κι εγώ γιατί έπαθα την κρίση πανικού εκεί για πρώτη φορά ή λόγω του ότι με ταράζουν στο στομάχι και νιώθω δύσπνοια.
    Μέχρι που ηρέμησαν. Και ξεκίνησαν πάλι πριν έναν μήνα χειρότερες από ποτέ.

Ορέστη καταλαβαίνω τι λες, αλλά το μόνο άτομο που με έχει βοηθήσει να ξεπεράσω όλο αυτό το θέμα από το οικογενειακό μου περιβάλλον είναι η ξαδέρφη μου. Επειδή είναι κτηνίατρος, πριν έξι χρόνια που είχα πάλι τα ίδια άγχη, έμενα με τη θεία μου μόλις γύρισα από εκεί που σπούδαζα για να ηρεμήσω, και επειδή η ξαδέρφη μου έχει ιατρικές γνώσεις, ένιωθα ανακουφισμένος. Τύπου και να μου συμβεί κάτι έκτακτο θα ήξερε τι να κάνει. Και σιγά σιγά το ξεπέρασα και το ξέχασα. Τώρα δεν έχω τη δυνατότητα να μείνω εκεί και το να μένω με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας μου δεν μου προσφέρει την ίδια ανακούφιση γιατί δεν θα ξέρουν τι να κάνουν αν πάθω κάτι.

Ζάναξ ναι, δεν παίρνω συνέχεια. Απλά για λύση ανάγκης αυτό το διάστημα μου είπε ο γιατρός να το παίρνω για να μην παθαίνω αυτές τις κρισάρες και ταράζομαι.

Με τα ασθενοφόρα δεν είχα κάποιο θέμα. Έχω πάρει άπειρες φορές ταξί για τα επείγοντα απλά το τελευταίο διάστημα φοβάμαι ακόμα και αυτό να κάνω για να μην πάθω στο δρόμο. Νιώθω πιο ασφαλής με το ασθενοφόρο. Δεν το στέλνουν καθόλου εύκολα του ΕΚΑΒ βέβαια. Της κλινικής επίσης, συχνά είναι απασχολημένο. Και κοστίζει κιόλας αρκετά.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Νοσηρή φαντασία View Post
    Με μισο 0.25 δε θα δεις καμια διαφορά. Καλύτερα μη τα παίρνεις καθόλου.

Ε πρακτικά το ζάναξ δεν κάνει για μακροχρόνια χρήση. Αλλά παραδόξως με πιάνει και αυτό που παίρνω. Δεν ξέρω αν είναι placebo αλλά ηρεμώ αν το πάρω πριν ξεκινήσουν όλα τα υπόλοιπα. Σκέφτομαι να δοκιμάσω να παίρνω πρωί βράδυ για αυτές τις ημέρες μπας και χαλαρώσω λιγάκι. Απλά το πολύ με επηρεάζει σε υπνηλία κλπ και φοβάμαι μην με κάνει χειρότερα. Αφού βλέπω ότι με κρατάει κάπως πιο χαλαρό και το μισό, κάτι είναι.

Παλιά έπαιρνα ολόκληρο 0,25 πριν τον ύπνο για περίπου δυο βδομάδες, με είχε βοηθήσει να βρω τους ρυθμούς στον ύπνο μου, αλλά μετά σταμάτησα να το χρειάζομαι.

Senior Member
    Εγω Αντωνη επεσα σε καθαρματα που ηθελαν λεφτα. Μου ελςγαν αμα δε σου αρεσει να επαιρνες ταξι, αλλα το ταξι θελει 20 ευρω. Ειναι μεγαλη ιστορια... Επρεπε τοτε να παω στην αστυνομια, να κανω μηνυσεις, αλλα δε μου το επετρεπε η κατασταση της υγειας μου. Τρεις μηνες τα αυτια μου εκαναν σαν σειρηνες. Ας μην τα θυμαμαι τωρα γιατι θα με πιασει κι εμενα τιποτα. Εσυ ζεις στην επαρχια και δεν τους παιρνει να κανουν χοντραδες.

Με καποιον πρεπει να μιλας Αντωνη. Στην αναγκη μπες εδω να σε καθησυχασουμε αλλα δεν ειναι το ιδιο το να γραφεις με το να μιλας με καποιον. Ισως απ το τηλεφωνο καποιος θα μπορουσε να σε ηρεμει οταν σε πιανει αγχος. Και για κατι ασχετο να μιλησεις θα αισθανθεις καλυτερα.

Antonis8
    Guest
    Ναι είναι να μην σου τύχει,ειδικά όταν βρισκεσαι σε άσχημη κατάσταση. Εδώ δεν συμβαίνουν πολλα τέτοια αλλά το πρόβλημα είναι ότι θες τουλάχιστον ένα μισαωρο να φράσεις στο νοσοκομείο. Με το νοσοκομειακο που το μέτρησε ,κάναμε 20, χωρίς το χρόνο που έκαναν να έρθουν. Θα επρεοε να έχουν έστω κεντρα υγείας πιό κοντά.

Θα ξαναρχισω λίγο με την ψυχολόγο μηπως με βοηθήσει. Αλλά όσο επιμενουν τα συμπτώματα,δύσκολα θα μου φύγει το άγχος.

Antonis8
    Guest
    https://imgur.com/a/njiswyE

Δεν γίνεται από αυτη η κατάσταση. Εκανα τέσσερα βήματα.

Μιλησα με καινούργιο γαστρεντερολογο,λέει ότι μπορεί να σχετίζεται κάτι στο στομάχι ή στο έντερο με την ορθοστατικη. Μακαρι να βρεθεί μια άκρη.

Senior Member
    Ε πρακτικά το ζάναξ δεν κάνει για μακροχρόνια χρήση. Αλλά παραδόξως με πιάνει και αυτό που παίρνω. Δεν ξέρω αν είναι placebo αλλά ηρεμώ αν το πάρω πριν ξεκινήσουν όλα τα υπόλοιπα. Σκέφτομαι να δοκιμάσω να παίρνω πρωί βράδυ για αυτές τις ημέρες μπας και χαλαρώσω λιγάκι. Απλά το πολύ με επηρεάζει σε υπνηλία κλπ και φοβάμαι μην με κάνει χειρότερα. Αφού βλέπω ότι με κρατάει κάπως πιο χαλαρό και το μισό, κάτι είναι.

Παλιά έπαιρνα ολόκληρο 0,25 πριν τον ύπνο για περίπου δυο βδομάδες, με είχε βοηθήσει να βρω τους ρυθμούς στον ύπνο μου, αλλά μετά σταμάτησα να το χρειάζομαι.
    Αυτό το λενε όλοι αλλα πολλοί γιατροί το δινουν για χρόνια. Εγω το παίρνω ενα χρονο
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Antonis8
    Guest
    Έχω απελπιστει πια. Δεν φεύγει. Μόνο γίνεται χειρότερο. Έχει καταστραφεί η ζωή μου.

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Έχω απελπιστει πια. Δεν φεύγει. Μόνο γίνεται χειρότερο. Έχει καταστραφεί η ζωή μου.
    Καλησπέρα Αντώνη! Δεν είχες καμία βελτίωση αυτές τις μέρες?

Senior Member
    Ναι είναι να μην σου τύχει,ειδικά όταν βρισκεσαι σε άσχημη κατάσταση. Εδώ δεν συμβαίνουν πολλα τέτοια αλλά το πρόβλημα είναι ότι θες τουλάχιστον ένα μισαωρο να φράσεις στο νοσοκομείο. Με το νοσοκομειακο που το μέτρησε ,κάναμε 20, χωρίς το χρόνο που έκαναν να έρθουν. Θα επρεοε να έχουν έστω κεντρα υγείας πιό κοντά.

Θα ξαναρχισω λίγο με την ψυχολόγο μηπως με βοηθήσει. Αλλά όσο επιμενουν τα συμπτώματα,δύσκολα θα μου φύγει το άγχος.
    Όταν πας στο νοσοκομείο πως νιώθεις;

Senior Member
    έχω πάθει 2 φορες μέσα στον ύπνο μου μεταξύ ξύπνιου κάτι σαν εγκεφαλικό Που εγω πιστευω οτι ειναι... μούδιαζε όλη η δεξιά πλευρά.. και μετά μου αφήνει έντονη αδιαθεσία και ζαλάδα και μετά από 1 μέρα περνάει.... είναι η 2 η φορα μετά από 2 μήνες που το έπαθα αυτό.... έκανα πριν 1 εβδομάδα αγγειογραφία και μαγνητική εγκεφαλου και φαίνονται να είναι ok.... χωρίς αξιόλογα ευρήματα γραφει στα συμπεράσματα...

έχω πάθει 2 φορες μέσα στον ύπνο μου μεταξύ ξύπνιου κάτι σαν εγκεφαλικό... μούδιαζε όλη η δεξιά πλευρά.. και μετά μου αφήνει έντονη αδιαθεσία και ζαλάδα και μετά από 1 μέρα περνάει.... είναι η 2 η φορα μετά από 2 μήνες που το έπαθα αυτό.... έκανα πριν 1 εβδομάδα αγγειογραφία και μαγνητική εγκεφαλου και φαίνονται να είναι ok.... χωρίς αξιόλογα ευρήματα γραφει στα συμπεράσματα...

φτανω στο σημειο να μην μπορω ουτε να περπατησω..... και πραγματικα δεν καταλαβαινω αν εχω ανχος γιατι δεν νιοθω ανχομενος.... απλα με εχω τρομαξει με αυτη την κατασταση....... δεν μπορω να αποδεχτω οτι ειναι αυτο το πραγμα στο μυαλο μου.... δεν γινετε εχω πεσει 3 φορες απο σκαλα... δεν εσθανομαι το χερι μου καθολου.... πολλές φορες γράφω στο πληκτρολόγιο και ξαφνικά παραλύουν τα χερια μου και δεν μπορώ να κάνω τίποτα......

δεν μπορώ να κάνω πολλές φορες τις βασικές κίνησης.... η γιατροί από της εξετάσεις αίματος που έκανα έχουνε δει πολλά περίεργα αντισώματα ανεβασμένα... και δεν μπορούνε να βρούνε τι μου συμβαίνει..........

αφού ένας γιατρός μου είχε πει δεν έχω ξαναδεί σε κανέναν άνθρωπο να έχει τόσο χαμηλή κρεατίνη και ταυτόχρονα υπερβολικά αυξημένη LDH και CRP... και παρολαυτα ακομα ειμαι στο ψαξιμο και μεχρι στιγμης αιτια δεν εχει βρεθει...... πραγματικα παιδια εγω αυτο που εχω να πω σε ολους οσους εχετε διαφορα περιεργα αν η εξετασεις σας ειναι καλες να σταματησετε να φοβασται...... στιν δικια μου περιπτωση ομως ειναι πολυ διαφορετικα.... δεν ειναι απλα ενα ανχος ειναι κατι που θα μου παρει πολλους μηνες μεχρι να βρεθει τι εχω.........

Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast