Results 331 to 345 of 599
Thread: Κινηματογραφος- επιρροες.
-
26-10-2019, 12:07 #331
Την ειδα, αλλα ειμαι απο αυτους που την μισησαν για πολλους κ διαφορους λογους.
1)Για το μονιμο αβολο συναισθημα κ την καταθλιψη που μου προσφερε.
2)Για την παρουσιαση της βιας για την βια χωρις αναπαυλα κ χτισιμο του σεναριου κ των χαρακτηρων εκτος Φοινιξ που ηταν ο μοναδικος ανσπτυγμενος χαρακτηρας.
3)Το κλιμα στην πολη δεν με επεισε καθως γι'αυτο μαθαινεις μονο απο απλες αναφορες απο ΜΜΕ κ τα συνεχη δεινα του πρωταγωνιστη.
4)Επιφανειακος τροπος παρουσιασης των ανισοτητων που βγαζει το μην κακοι πλουσιοι καλοι φτωχοι.
Γενικα βια για την βια κ χαος για το χαος που προσωπικα με απωθουν.
Σεναριο ελλιπες κ η κλιμακωση ηταν κατι αβολο που λες wtf.
Σκηνοθεσια ok υπαρχουν κ καλυτερες απλα εχουν πεσει οι προσδοκιες μας απο το Hollywood κ κανουμε λες κ δεν ξαναειδαμε ταινια.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 26-10-2019, 18:15 #332
Δεν έχω δει την ταινία , αλλά όπως λες κι συ , έτσι την φαντάζομαι.
Η παρακάτω κριτική ,νομίζω ότι συμφωνεί .με τις απόψεις σου
https://thehigharts.gr/tzoker-todd-p...itTZxkflV0qohc
26-10-2019, 18:54 #333
Κοιτα να δεις @Σαλβαδορ,
αυτη ειναι η υποκειμενικη μου αποψη. Κατα το πλειστον οι κριτικες ηταν θετικες ειδικα απο το κοινο.
Διαβασα καποιες κριτικες υποτιθεται μεγαλων μεσων κ οσοι την εθαψαν πολλες φορες υποπίπτουν στην ειρωνια για τις προηγουμενες δουλειες του Τοντ Φιλιπς.
Προσωπικα ημουν απο αυτους που την περιμεναν πως κ πως γιατι με βαση το τρειλερ περιμενα αρρωστη ατμοσφαιρα αλλα στην πραξη η αισθητικη της με απωθησε.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
26-10-2019, 19:07 #334
Να προσθεσω οτι η μονη αρνητικη κριτικη που διαβασα πριν την δω ηταν απο τη σελιδα κριτικων Roger Ebert κ ειπα μαλακιες. Για να υπαρχουν τοσες θετικες μαλλον υπερβαλει.
Στην θεαση της πραγματικα υπεφερα απο το 1ο λεπτο κ ηταν η μονη ταινια τετοιου υποτιθεμενου βεληνεκους που καταφερε να μου δημιουργησει τοσο αβολα συναισθηματα.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
26-10-2019, 21:18 #335
Καλα... δεν αναγνωρισες ταυτιστηκες σε καποια σημεια;; Σεβομαι τα επιχειρηματα σου φυσικα αλλά εμενα μου εγινε φοβερα κατανοητος στο γιατι γινεται villain. Σκηνη με Ψυγειο λατρεμενη. Θα ηθελα ειδικου αναλυση.
Καταρχας ειναι αφιερωμενη στο πως δημιουργηθηκε ο Joker. Εχει ονομα επιθετο nickname απο τη μαμα του κ μετα δημιουργει με αφορμη το Ινδαλμα του τη δικη του ταυτοτητα. Οι υπολοιποι ηρωες δεν ειναι τοσο σημαντικοι. Αβολα δεν ενιωσα ισα ισα η ωμοτητα δικαιολογησε κατ εμε και τα υπολοιπα. Η κουβεντα που πιανει με την " ειδικο" που δεν ΤΟΝ βλεπει ειναι Μεγα ζητημα για ολους τους ψυχικα ασθενεις. Να συνεχισω ή θα δωσω σποιλερ;;; Ολα ξεκινουν απο τι αποκαλυπτεται στο τελος για την αφετηρια της παιδικης του Ζωης.
Πηγαινε με το γραμμα του Νομου μεχρι που ο Νομος απεδειχθει Ψεμμα."Make sure your worst enemy isn't you"
27-10-2019, 02:56 #336
Υπαρχουν ταινιες που μου βγαζουν μηνυματα γιατι η σκηνοθεσια κ η ροη του σεναριου ειναι αριστοτεχνικα δοσμενα. Κατα την υποκειμενικη μου αποψη κ αισθητικη κατι τετοιο δεν συνεβει με την συγκεκριμενη. Δεν μου εβγαλε ενα θετικο μην ή κάτι που να πω ειναι καθρεφτης της κοινωνιας μας εκτος απο το ζητημα της βιας που το συναντας παντου σε διαφορες μορφες κ κλιμακα.
Δεν ταυτιστηκα με τα βιωματα του γιατι οπως στο θεμα των ανισοτητων (κακοι πλουσιοι-καλοι φτωχοι) ετσι κ στο κομματι των ψυχολογικων προβληματων το βλεπει μονοπλευρα κ πεφτει σε γενικευσεις.
Ποιος μας ειπε οτι νοσεις απο ψυχικη παθηση μονο απο τραυματικες εμπειριες κ φτανεις στο σημειο της εκδικησης,εκτος κ αν εχεις προσωπικοτητα ψυχοπαθους;;
Υπαρχουν περιπτωσεις ατομων που περιγραφουν την ζωη τους ευτυχισμενη με ομορφα ειδικα παιδικα χρονια που νοσησαν απο σχιζοφρενεια στα 25 πχ. Δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου, υπαρχουν οντως τετοιες περιπτωσεις κ ειναι πολλες.
Οπτ εχουμε να κανουμε με 2 τεραστιες γενικευσεις στα δυο κυρια θεματα.
Ακομα κ αν το παρουμε ιδεολογικα γιατι πολλοι γραφουν ειναι αριστερη ταινια θα ελεγα οτι δεν ειναι αριστερη αλλα απολιτικ. Δεν προτεινει κατι περα απο αντιμετωπιση της βιας με βια κ του χαους με χαος κ της διαχειρισης της καταστασης απο πλουσιους.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
27-10-2019, 03:09 #337
Κατανοητος ισως γινεται στα πλαισια ενος ακραιου σεναριου που προσπαθει να δικαιολογησει την ακροτητα των βιωαματων του (αιτια) με ακραιο (αποτελεσμα) δολοφονιες.
Καποιοι λενε βοηθησε να κατανοησουν συμπεριφορες ατομων που ξεφευγουν κ καταλληγουν σε μαζικες δολοφονιες. Νομιζω οτι αυτο ειναι πολυπαραγοντικο ομως.
Η φαση με το ψυγειο νομιζω εγινε μετα το ψυχιατρειο που εμαθε.
Ισως ειναι οι τασεις απομονωσης κ ισως εβρισκε ασφαλες το μερος εκει.
Ενα μερος που κανεις δεν θα κοιταξει να τον βρει.
Συμβολικα αν το δεις ειναι το παγωμα των συναισθηματων του κ η εισοδος του στην ψυχρη εκτελεση. Οντως σαν σκηνη αν κ δεν το παρατηρεις εχει ψυχολογικο ζουμιIt is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
27-10-2019, 03:13 #338
Να πω επισης για να μη πεσω κ γω σε γενικευσεις οτι ολοι οι ψυχοπαθεις δεν αποτελουν εγκληματιες του κοινου ποινικου κωδικα.
Το κυριο χαρακτηριστικο τους ομως ειναι η ελλειψη ενσυναισθησης.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
27-10-2019, 05:53 #339
Το κεντρο δικεψυ στον ηρωα εδωσε γνωματευση " διαταραχη πολλαπλης προσωπικοτητας" οχι σχιζο. Γραμμενο απο τον Κυριο Στυλιανιδη. Αν κανω λαθος συγνωμη. Νομιζω η ερμηνεια που εγραψες για τη σκηνη με καλυπτει πληρως. Γιατι να θεωρειται αρρωστος ο ηρωας μας και οχι ολοι εκεινοι που σκοτωνουν οικονομικα ( τυπαδες της wall street) και τα κακοποιημενα παιδια εφηβοι στα στενα σοκακια ;;; ο ηρωας ρωταει " ειναι η ιδεα μου ή επικρατει το παραλογο εκει εξω " ;;;; Κατ εμε αγαπητε Σειριε ειναι δικαιολογημενος. Δεν πηρε αμπαριζα οτι βρηκε μπροστα του. Σε ολα του δωθηκε μια σοβαρη αφορμη. Μη ξεχνας οτι προκαλουσαν απειλητικα τη κοπελα ( ισως να την βιαζαν οι βουτυρο μαγκες στο μετρο ) επισης μη ξεχνας το Νανο συναδελφο και ποσο ηρεμα του φερθηκε.
"Make sure your worst enemy isn't you"
27-10-2019, 09:25 #340
Την απαντηση σ'αυτο C.C για το θεμα της αρρωστιας κ ποιος ειναι πιο αρρωστος το δινει η υπογραφη μου. Χεχε μεσα σε 2 γραμμες ο κρισναμουρτι τα λεει ολα. Βγαζοντας κ το συμπερασμα οτι η κοινωνια αποτελουμενη απο μοναδες δημιουργει ενα συνολο που ο καθρεφτης της ειμαστε εμεις οι ιδιοι ξεχωριστα.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
14-11-2019, 22:18 #341
Lilya 4-Ever
παρολο που με απατα η μνημη μου γενικοτερα αυτην την ταινια δε μπορω να τη βγαλω απο το μυαλο μου..!!!είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
17-11-2019, 01:14 #342
12 Angry Men (1957)
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
07-01-2020, 14:08 #343
BlackBox series, μια επαρκη αίσθηση της διπολικής την απεδωσε. Ξεκίνησα το Spinning out Netflix. Τολμω να πω πως αν εχουμε γυναικες με διπολική στο φόρουμ επειδη δειχνει σχεση Μητερας κορης και πως εκλαμβάνεται η καθε λεξη τι ειδους αντίδραση φερνει και ολιστικα δεν στιγματιζει αλλά σαν βενταλια απλώνει το πως μπορεί να σκεφτεται να νιωθει να πράττει ανθρωπος με διπολική με συγκινησε με κρατησε σε εγρήγορση. Δεν την ολοκλήρωσα αλλά οποιος θελει τσεκαρει.
10-01-2020, 14:49 #344
Επισης οποιος/α ειδε Messiah netflix περιμενω άποψη. Ευχαριστω.
21-01-2020, 22:03 #345
Διαβασα διαφορες κριτικες imbd πριν την δω...θα πω οτι αξιζε που την ειδα...δεν αισθανθηκα οτι εχασα τον χρονο μου.Ειτε εισαι αθεος ειτε οχι, σου προσφερει τροφη για σκεψη.Το ποσο μπορουν ομως να τραβηξουν το συγκεκριμενο θεμα με δυο τρεις κυκλους,δεν το ξερω...