Αγωνια για ευρεση συζυγου και αποκτηση παιδιου και ασπεργκερ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
    Senior Member

Αγωνια για ευρεση συζυγου και αποκτηση παιδιου και ασπεργκερ

Καλησπέρα σε όλους σας!Είμαι μονή γυναίκα 33 ετών πάσχω από σύνδρομο Άσπεργκερ πολύ ήπιας μορφής με επίσημη διάγνωση και είμαι οικονομικά πλήρως αυτόνομη . Έχω χωρίσει από πολλές ακατάλληλες σχέσεις και θέλω διακαώς και απελπισμένα σύζυγό και παιδί ειδικά παιδί . Είμαι στην διαδικασία που προσπαθώ να βρω σύζυγό μέσω προξενιού άλλα πως θα του μιλήσω για το Άσπεργκερ χωρίς να τον διώξω από κοντά μου; Είμαι καλή στο νοικοκυριό και μπορώ να φροντίσω ένα παιδί . Άλλα πως θα τον κρατήσω κοντά μου χωρίς να φοβάται ότι θα κάνουμε άρρωστο παιδί; Κατά καιρούς χρειάζομαι χάπια για να ηρεμώ από το άγχος . Να ξεκαθαρίσω ότι θέλω δικό μου παιδί και δεν θέλω να υιοθετήσω καθότι δεν μπορώ να δω σαν δικό μου παιδί το παιδί μιας άλλης . Εαν δεν βρω σύζυγο θα μου δώσουν σπέρμα από τράπεζα σπέρματος στην Ελλάδά; Δεδομένου ότι είμαι αμεα στα χαρτιά και παίρνω επίδομα από την πρόνοια ή θα πρέπει να αναζητήσω σπέρμα με κάποιον παράνομο τρόπο;Είμαι αποφασισμένη να αποκτήσω δικό μου παιδί με κάθε τρόπο . Συγνωμη που δημοσιευω αυτο το θεμα κ εδωπερα κ στην ενοτητα για το ασπεργκερ αφου αφορα κ τις σχεσεις με αντρες

Senior Member
    Καλημέρα για τα άλλα θέματα δεν ξέρω τι να σου πω αλλά πιστεύω πως δεν υπάρχει "κανόνας" που να έχει πει ότι το ασπεργκερ είναι κληρονομικό. Δηλαδή δεν πάει να πει ότι θα το έχει και το παιδί σου

Senior Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Καλησπέρα σε όλους σας!Είμαι μονή γυναίκα 33 ετών πάσχω από σύνδρομο Άσπεργκερ πολύ ήπιας μορφής με επίσημη διάγνωση και είμαι οικονομικά πλήρως αυτόνομη . Έχω χωρίσει από πολλές ακατάλληλες σχέσεις και θέλω διακαώς και απελπισμένα σύζυγό και παιδί ειδικά παιδί . Είμαι στην διαδικασία που προσπαθώ να βρω σύζυγό μέσω προξενιού άλλα πως θα του μιλήσω για το Άσπεργκερ χωρίς να τον διώξω από κοντά μου; Είμαι καλή στο νοικοκυριό και μπορώ να φροντίσω ένα παιδί . Άλλα πως θα τον κρατήσω κοντά μου χωρίς να φοβάται ότι θα κάνουμε άρρωστο παιδί; Κατά καιρούς χρειάζομαι χάπια για να ηρεμώ από το άγχος . Να ξεκαθαρίσω ότι θέλω δικό μου παιδί και δεν θέλω να υιοθετήσω καθότι δεν μπορώ να δω σαν δικό μου παιδί το παιδί μιας άλλης . Εαν δεν βρω σύζυγο θα μου δώσουν σπέρμα από τράπεζα σπέρματος στην Ελλάδά; Δεδομένου ότι είμαι αμεα στα χαρτιά και παίρνω επίδομα από την πρόνοια ή θα πρέπει να αναζητήσω σπέρμα με κάποιον παράνομο τρόπο;Είμαι αποφασισμένη να αποκτήσω δικό μου παιδί με κάθε τρόπο . Συγνωμη που δημοσιευω αυτο το θεμα κ εδωπερα κ στην ενοτητα για το ασπεργκερ αφου αφορα κ τις σχεσεις με αντρες
    Καλημέρα

Νομίζω ότι στην φάση που είσαι έχεις φτιάξει τις ιδανικές συνθήκες για να βρεις τον πλέον ακατάλληλο άντρα. Η απελπισία είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε αυτές τις περιπτώσεις. Διαβάζω το μνμ σου και μου ρχονται στο μυαλό ένα σωρό παραδείγματα από τον περίγυρο μου απο γυναίκες απελπισμένες να κάνουν οικογένεια που κατέληξαν να κάνουν δυστυχισμένους γάμους αλλά κυρίως δυστυχισμένα παιδιά. Γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Είσαι 33, δεν σε έχουν πάρει και τα χρόνια, οι γυναίκες σήμερα κάνουν παιδιά ακόμα και στα 40! Τα παιδιά θα πρεπε να είναι η φυσική κατάληξη μιας σχέσης αγάπης ώριμων ολοκληρωμένων ανθρώπων, όχι διακαής πόθος απελπισμένων γυναικών που αυτοπαραμυθιάζονται πως θα ολοκληρωθούν κάνοντας ένα παιδί και διαιωνίζοντας το dna τους.

Έχεις λυμένο το οικονομικό σου θέμα λες, κοίτα να χαρείς την ζωή σου και να βρεις έναν άνθρωπο να μοιραστείς συναισθήματα, να σε αγαπήσει και να τον αγαπήσεις. Λυπάμαι που στο λέω, αλλά κάποιος άντρας που δεν θέλει αυτό, αλλά θέλει να βρει μια γυναίκα να κάνει παιδιά όπως θες εσύ γιατί να μην ψάξει για την καλύτερη δυνατή υποψήφια; Αν είναι το dna που σας νοιάζει και δεν μιλάμε για συναισθήματα γιατί να διαλέξει εσένα κι όχι μια σωματικά και ψυχικά υγιή υποψήφια μητέρα για τα παιδιά του; Πολύ φοβάμαι ότι θα τρως συνεχώς τα μούτρα σου σε αυτό το παιχνίδι της αναζήτησης που μπήκες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Άντα_Στε87 View Post
    Καλημέρα για τα άλλα θέματα δεν ξέρω τι να σου πω αλλά πιστεύω πως δεν υπάρχει "κανόνας" που να έχει πει ότι το ασπεργκερ είναι κληρονομικό. Δηλαδή δεν πάει να πει ότι θα το έχει και το παιδί σου
    Κανόνας δεν υπάρχει, αλλά στο ασπεγκερ όπως και σε όλες τις μορφές αυτισμού ο κληρονομικός παράγοντας είναι σημαντικός.

Senior Member
    Σαφώς ο κληρονομικος παράγοντας είναι σημαντικός και στην κάθε μορφή αυτισμού όπως και σε όλα τα θέματα υγείας απλά κάποιος που έχει μια ιδιαιτεροτητα θεωρώ ότι πρέπει να μάθει να ζει με αυτό και το κυριότερο δεν πρέπει να ζει με το φόβο της κληρονομικοτητας. Έχω πολύ κοντινό μου άνθρωπο με ασπεργκερ ήπιας μορφής και οι γιατροί μας έχουν πει ότι δεν έχει αποδειχθεί από τι έρχεται ο αυτισμός γενικότερα. Η κοπέλα όταν φτάσει σε αυτό το σημείο μπορεί βέβαια να το συζητήσει και με κάποιον γιατρό. Για το θέμα παιδί εννοώ.

Senior Member
    Μα μυσπ, εδώ προκαταβάλεις μόνη σου το θέμα, πως θα κρατήσεις τον άντρα κοντά σου αν μάθει για το άσπεργκερ. Λίγο "ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε" μου ακούγεται όλο αυτό. : )

Βρες κάποιον άνθρωπο να σου ταιριάζει και να τα πηγαίνεις καλά μαζί του, να τα βρίσκετε μεταξύ σας και μετά θα έρθουν φυσικά και τα υπόλοιπα. Αν θυμάμαι και το τελευταίο θέμα σου, εσύ από το άγχος σου βάζεις η ίδια τρικλοποδιές στον εαυτό σου διαλέγοντας λάθος άτομα! Τι προξενιά λες βρε, στο 2020 μπαίνουμε! Σίγουρη συνταγή αποτυχίας είναι αυτό!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    δεν ξερω τι περιμενεις να ακουσεις απο εμας βρε μυσπ....
    μας ξερεις τι τυποι ειμαστε.
    δλδ, και μονο που μιλας για απελπισια, ανατριχιαζω.
    τα ευτυχισμενα παιδια γινονται απο επιθυμια προσφορας και οχι απο απελπισια και εγωισμο. ειναι πολυ κακη αρχη και για αποκτηση παιδιου και για αποκτηση συζυγου η απελπισια. ειδικα για τον συζυγο ειναι ανθρωποδιωχτης. μονο προβληματικο ανδρα μπορεις να βρεις που να ασχοληθει με μια δεδηλωμενα απελπισμενη γυναικα, γι αυτο και σου βγαινουν προβληματικοι.
    δεν ενδιαφερεσαι για το ποσο ταιραζετε, παρα μονο για το αν θα σου κατσουν για παιδι. ανθρωποι ειναι και οι ανδρες, δεν ειναι δοτες σπερματος, οπως και οι γυναικες δεν ειναι μητρες, ουτε σπερματοδοχεια. αν τους αντιμετωπιζεις ετσι, θα σου φερθουν, αναλογα..
    δεν ξερω καν αν υπαρχουν τραπεζες σπερματος στην ελλαδα. μπορεις να ρωτησεις τον γυναικολογο σου.
    επισης, μπορεις να ρωτησεις τον ψυχιατρο αν οι παθησεις σου ειναι κληρονομικες. ουτε αυτο το ξερω.
    σο για το πως θα πεις για την παθηση σου στον υποψηφιο, μην το πεις με το καλημερα. περιμενε να γνωριστειτε καλα πρωτα κι αν δεν τον ενοχλει κατι στην συμπεριφορα σου και σε θελει και κανετε καλη παρεα, γιατι να ενοχληθει απο το πως λεγεται;

Senior Member
    Να ρωτησω το ασπεγκερ τι ειναι? δλδ μιλας κανονικα, κανεις τα παντα κανονικα? η εχει αντικτυπο στην ζωη σου?
    Εγω δεν βλεπ τον λογο να κανεις προξενιο..εφοσον εχεις γνωρισει και ειχες σχεσεις στο παρελθον γιατι να μην βρεις και τωρα?
    Και μην βλεπεις το παιδι σαν αυτοσκοπο γιατι ποτε στην ζωη σου δεν θα εισαι πραγματικα ευτυχισμενη...
    Βρες πρωτα καποιον να περνας καλα και θα ερθει και το παιδι

Senior Member
    Το ασπεργκερ είναι μια μορφή αυτισμού. Σε άλλους είναι ορατό σε άλλους όχι. Δηλαδή όταν είναι τόσο ήπιο στην ουσία αν δεν το ξέρεις δεν το καταλαβαίνεις. Συνήθως αυτά τα άτομα έχουν πιο υψηλό δείκτη νοημοσύνης από την ηλικία τους. Το κυρίως θέμα τους είναι πρόβλημα στην επικοινωνία (όχι στην ομιλία) λόγω της υψηλής νοημοσύνης τους νιώθουν ότι οι συνομήλικοι τους δεν τους καταλαβαίνουν. Αυτά σε γενικές γραμμές.Μετά υπάρχουν και άλλα πολλά συμπτώματα.
    Το πολύ κοντινό μου άτομο που έχει ασπεργκερ είναι παιδί και δεν ξέρω στην ενήλικη ζωή του τι ακριβώς θα παρουσιάσει.

Senior Member
    Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους... Πολύ κακή αρχή η απελπισία σου..Δε θα βγεί τιποτα καλο έτσι,και δυστυχως θα την πληρώσει το παιδι (αν κάνεις)
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Senior Member
    Από τον τίτλο του θέματος όντως φαίνεται ότι είσαι στο φάσμα ασπεργκερ. Απόλυτη, κυριολεκτική και θες να κάνεις αυτό που θες δείχνοντας αδιαφορα για τον άλλο βλέποντας τον σαν "εργαλειο", αλλά το κυριότερο το λες στα ίσια σαν να μην αντιλαμβάνεσαι τον αντίκτυπο που έχει στους γύρω σου.
    Σαν να είσαι για καφέ με μια παρέα και να λες ξαφνικά "βαρέθηκα πάω να φυγω".

Αν σου έλεγε δηλαδή κάποιος στο παρελθόν που ήσουν πιο άνετη, θέλω να σε παντρευτώ επειδή έχω βάλει στόχο να κάνω παιδί, πως θα σου φαινόταν?
    Ο οποιαδήποτε ξέρει ότι μόλις κάνει παιδί μαζι σου, ξοφλησε, αυτό δείχνεις. Ξερεις ποιος θα δεχτει? Πάλι ο κακοποιητικος που δεν μπορεί να σταυρώσει γυναίκα και θα θέλει απλά να αποκτήσει έναν απόγονο.
    Αυτό που θέλεις είναι να αποκτήσεις ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θα τον αγαπάς και θα σε αγαπαει, αλλά η απελπισία σε κάνει να σκέφτεσαι ψυχρά, είναι κακός σύμβουλος.

Member
    Νομίζω ότι μου άρεσε πολύ το σχόλιό σου GeorgeGr1 και θέλω να προσθέσω σε αυτά που έγραψες, ότι κατά την γνώμη μου καλό είναι να αναζητούμε πρώτα έναν άνθρωπο στη ζωή μας που να μπορούμε να φτιάξουμε ( με όσο αγώνα ..) μια υγιή σχέση και μετά να σκεφτόμαστε το θέμα παιδί που πρέπει να έρθει σαν επέκταση της σχέσης και όχι του εαυτού μας.

Αυτό περίπου γράφεις και εσύ Γιώργο, αυτό που θέλω να προσθέσω είναι μήπως θα ήταν καλό να μπει στη διαδικασία να σκεφτεί η νηματοθέτης που θα μπορούσε να στραφεί για να αναζητήσει τον σύντροφο που θα μπορούσε να κατανοήσει και να διαχειριστεί τις ιδιαιτερότητες της. Νομίζω ότι μέσα από την κοινωνικοποίηση μέσα σε ομάδας που ασχολούνται με σχετικά ενδιαφέροντα. Γενικά η λύση πιστεύω ότι έρχεται μέσα από το να κοινωνικοποιείται ο άνθρωπος και όχι να απομονώνεται γιατί τότε τα προβλήματά του διογκώνονται. Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω τη κατάσταση που επικρατεί ,αλλά αυτό μου βγάζει η ένταση του γραπτού λόγου της. Δεν ξέρω αν η λύση του συζύγου μέσω προξενιού είναι η καταλληλότερη για την συγκεκριμένη περίπτωση. Νομίζω ότι μόνο η πραγματική αγάπη μπορεί να λύσει τέτοια θέματα και αν μου επιτρέπετε πάντα υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί.

Senior Member
    Ρε κορίτσια γιατί τρώτε έτσι φρίκες στο ξαφνικό; ξέρω πολλές κοπέλες, χωρίς το πρόβλημα το δικό σου που τους γυρνάει το μάτι κ ξαφνικά εδώ κ τώρα θέλω άντρα, παιδί κτλ.Ενω φαίνεσαι κοπέλα που ξέρει τι θέλει κ ευστροφη θες να τα κάνεις όλα με το λάθος τρόπο. Μπορεί να σου βγει σε καλό αλλά το πιο πιθανό είναι πως όχι. Δεν έχω να πω κάτι άλλο γιατί φαίνεσαι αποφασισμένη κ στα είπαν αναλυτικά από πάνω αλλά αν δεν σκέφτεσαι εσένα κ τον άντρα που θα βρεις σκέψου το παιδάκι που πιθανόν να κάνεις. Εσύ θες παιδί σωστά; το παιδάκι όμως θέλει μαμά, μπαμπά κ πολύ αγάπη.

Senior Member
    Παιδια καλησπερα κ ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, Απο οτι βλεπω οι περισσοτεροι μου λετε να βρω εναν συντροφο κ να τον αγαπησω κ μετα να ερθουν ολα τα υπολοιπα, δεν λεω εχετε ενα δικιο, ομως εχω υπαρξει πολυ κακοποιημενη ψυχολογικα απο τους αντρες κ εχασα κ τους 2 ανθρωπους που ειλικρινα ερωτευτηκα ο ενας απαξιουσε κ ο αλλος με εδιωξε με τον χειροτερο τροπο, επομενως η πραγματικοτητα ειναι οτι εχω παψει να ελπιζω σε εναν ανθρωπο που θα με αγαπησει ,θελω απλα ενα λογικο ανθρωπο που να θελει κ ο ιδιος οικογενεια κ παιδι κ στην πορεια πιστευω θα νιωσω πραγματα για αυτον ακομα κ εαν δεν ειμαι κ τρελα ερωτευμενη, για αυτον δεν ξερω δεν ελπιζω, Σιγουρα θα ηταν ενα ομορφο σεναριο να με αγαπησει καποιος αλλα εχω χασει τις ελπιδες μου εξου κ ψαχνω μεσω προξενιου, Οπωσδηποτε το σημαντικοτερο για μενα ειναι η αποκτηση παιδιου ,περισσοτερο απο ολους με καλυψε η απαντηση του George gr 1

Senior Member
    Επσης παρελλειψα να πω για το θεμα κοινωνικοποιησης που αναφερετε οτι εχω παρα πολλες φιλες σε ολη την Ελλαδα κ απο την πολη μου αν κ ασπεργκερ απλα δεν θελω να εργαζομαι επομενως δεν θα μεγαλωσω ενα παιδι μου μεσα στην απομονωση

Page 1 of 2 12 LastLast