ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ; - Page 1207
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1207 of 1380 FirstFirst ... 20770711071157119712051206120712081209121712571307 ... LastLast
Results 18,091 to 18,105 of 20693
    Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Πίστευα ότι αυτός που μπορεί να καταλάβει εμένα, τον τρόπο που σκέφτομαι και ζω θα ήταν κάποιος ο οποίος έχει ζήσει την απορριψη όπως την έζησα εγώ.. Αλλά πλέον δεν έχω ανάγκη να με καταλάβουν. Δεν χρειάζεται. Απλά να με αποδεχτούν όπως είμαι. Αλλάζω με την ψυχοθεραπεία. Έχω γίνει καλύτερος. Θεωρώ πλέον σαν άνθρωπος ότι έχω ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Πριν χρησιμοποιουσα σαν όπλο την εμφάνιση μου. Πλέον χρησιμοποιώ τον χαρακτήρα. Και δίνω περισσότερη σημασία στον χαρακτήρα του άλλου και όχι στην ομορφιά.
    Μπορεί και να υπάρχουν άνθρωποι που σε καταλαβαίνουν. Αλλά όπως και να έχει δύο άνθρωποι που βιώνουν το ίδιο πράγμα δεν το βιώνουν το ίδιο. Κάποιος πληγωνεται περισσότερο και κάποιος λιγότερο..

Οσο για την εμφάνιση πίστεψέ με δεν βγαίνει πάντα σε καλό. Ο χαρακτήρας είναι που μετράει. Δεν θα ήθελα να είμαι με κάποιον που έχει την εμφάνιση αλλά είναι μίλια μακριά από το μυαλό μου. Ούτε με κάποιον που θα με διάλεγε σαν ρούχο από βιτρίνα και θα με φόραγε για να φαίνεται αλλά δεν θα κουμπωνα πάνω του.Ξερω καλά σε τι μπελάδες βάζει η εμφάνιση.
    Πιστεύω ότι εκτός από την ψυχοθεραπεία που σίγουρα κάνει δουλειά έχεις δουλέψει και εσύ... Ίσως να έχεις γνωρίσει και αποδεχτεί καλύτερα τον εαυτό σου .
    Εύχομαι να φυσήξει δυνατός αέρας... Να πάρει μακριά όλα τα σκουπίδια της ζωής μου...

Senior Member
    Σκέφτομαι πως η πιο δυσκολη μέρα πέρασε. Αυτό το καλό έχουν οι μέρες...κι οι πιο δύσκολες περνάνε.
    Κι αφού βαρέθηκα να μαι μόνη τριγυρισμένη με κόσμο, είπα να τελειώσω την μέρα μου μόνη μόνη να το ευχαριστηθώ κιόλας.

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by Άντα_Στε87 View Post
    Μπορεί και να υπάρχουν άνθρωποι που σε καταλαβαίνουν. Αλλά όπως και να έχει δύο άνθρωποι που βιώνουν το ίδιο πράγμα δεν το βιώνουν το ίδιο. Κάποιος πληγωνεται περισσότερο και κάποιος λιγότερο..

Οσο για την εμφάνιση πίστεψέ με δεν βγαίνει πάντα σε καλό. Ο χαρακτήρας είναι που μετράει. Δεν θα ήθελα να είμαι με κάποιον που έχει την εμφάνιση αλλά είναι μίλια μακριά από το μυαλό μου. Ούτε με κάποιον που θα με διάλεγε σαν ρούχο από βιτρίνα και θα με φόραγε για να φαίνεται αλλά δεν θα κουμπωνα πάνω του.Ξερω καλά σε τι μπελάδες βάζει η εμφάνιση.
    Πιστεύω ότι εκτός από την ψυχοθεραπεία που σίγουρα κάνει δουλειά έχεις δουλέψει και εσύ... Ίσως να έχεις γνωρίσει και αποδεχτεί καλύτερα τον εαυτό σου .
    Έχω αποδεχτεί ότι περνάω κατάθλιψη και έτσι άρχισα σιγά σιγά να την νικάω. Κάποτε η π... Με νικάει κι αυτή.. Αλλά είμαι σε καλό δρόμο. Σε ευχαριστώ που με άκουσες.

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Σκέφτομαι πως η πιο δυσκολη μέρα πέρασε. Αυτό το καλό έχουν οι μέρες...κι οι πιο δύσκολες περνάνε.
    Κι αφού βαρέθηκα να μαι μόνη τριγυρισμένη με κόσμο, είπα να τελειώσω την μέρα μου μόνη μόνη να το ευχαριστηθώ κιόλας.
    Να είσαι ουσιαστικά μόνη.. Η χειρότερη μοναξιά είναι αυτή που ζούμε ανάμεσα σε κόσμο. Καλή χρονιά σου εύχομαι. Με υγεία και ψυχική ηρεμία.

Senior Member
    Έχω αποδεχτεί ότι περνάω κατάθλιψη και έτσι άρχισα σιγά σιγά να την νικάω. Κάποτε η π... Με νικάει κι αυτή.. Αλλά είμαι σε καλό δρόμο. Σε ευχαριστώ που με άκουσες.
    Με χτυπάει αλύπητα και εμένα αυτή η π... όπως τη λες. Αλλά για να είμαστε όρθιοι πρέπει να της ανταποδωσουμε το χτύπημα...

Μην ευχαριστείς. Με έχεις ακούσει πρώτος.
    Εύχομαι να φυσήξει δυνατός αέρας... Να πάρει μακριά όλα τα σκουπίδια της ζωής μου...

Senior Member
    Να είσαι ουσιαστικά μόνη.. Η χειρότερη μοναξιά είναι αυτή που ζούμε ανάμεσα σε κόσμο. Καλή χρονιά σου εύχομαι. Με υγεία και ψυχική ηρεμία.
    Οντως αυτη ειναι η χειρότερη μοναξιά, δεν παλεύεται.

Καλή χρονιά και σε σένα, να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου εύχομαι.

Senior Member
    Σκέφτομαι πόσο μακριά από την ψυχή μου είναι οι γνωστοί και πόσο κοντά οι άγνωστοι...

george1520
    Guest
    Σκέφτομαι πόσο μακριά από την ψυχή μου είναι οι γνωστοί και πόσο κοντά οι άγνωστοι...
    Σίγουρα άμα ψάξεις θα βρεις και γνωστούς που θα μπορέσουν να είναι κοντά στην ψυχή σου. Απομάκρυνε πρώτα τους τοξικους ανθρώπους.

Senior Member
    Σίγουρα άμα ψάξεις θα βρεις και γνωστούς που θα μπορέσουν να είναι κοντά στην ψυχή σου. Απομάκρυνε πρώτα τους τοξικους ανθρώπους.
    Θα γίνει και αυτό...

Senior Member
    Τζωρτζ , μου κανει εντυπωση που βρηκες πως να ξεπερασεις την κτθλψη , επειδη νομιζω οτι εισαι πολυ νεος σε συγκριση μεμενα βεβαια , ειμαι 59, εσυ δεν ξερω ποσο εισαι , παντως εχεις δωσει δειγματα ωριμοτητας ...... ετσι την ξεπερασα κι εγω , οχι με τις βλακωδεις συμβουλες του ψυχιατρου μου , ζορισου , βγες , κανε , δειξε κλπ. ....... οταν αρχισα να συμβιβαζομαι με την κθλψη , αποφασισα οτι εφεξης θα ζω με αυτην ( με την σκεψη οτι αυτα εχει η ζωη ) , χωρις να αντιστεκομαι , σταματησα και τον γιατρο , αφου ειδα οτι ο εχθρος ( η κτθλψη ) , ειναι πιο δυνατη απο μενα , οποτε ηταν ματαιο ναντιστεκομαι αλλο, 15 χρ. αντιστεκομουν , αρχισε σιγα σιγα να υποχωρει η κτθλψη , μεχρι που τωρα ειμαι αρκετα καλα , οχι εντελως , αλλα σε πολυ καλο δρομο, οπως κι εσυ .... αν υπαρχει καποιο ' μυστικο' για να την ξεπερασεις , ειναι να παψεις να αντιστεκεσαι , τυχαια το ανακαλυψα ........αλλωστε καθε δραση προκαλει αντιδραση , ε ? αν παψουμε ναντιδρουμε στην κτθλψη , θα μειωθει κι η δραση της ..
    Last edited by Macgyver; 02-01-2020 at 04:57.

Senior Member
    Αντα , αν βρεις εστω κι εναν ανθρωπο ναναι πολυ κοντα στην ψυχη σου , τυχερο να θεωρεις τον εαυτο σου ..... εσεις οι γυναικες ταντιλαμβανεστε αυτα πιο ευκολα απο μας τους αντρες ....

Banned
    μπραβο μπραβο μπραβο

Banned
    επι τοσο καιρο παρατηρουσα τη περιεργη προθυμια τους για ενα συγκεκριμενο μερος ενω εβλεπα εξω απο μια βιτρινα κατι σαν ρουλετα ας πουμε που υποδικνυε τη τυχαια επιλογη οστοσο αυτο που δε καταλαβαν ειναι οτι ολα αυτα δε τα εβλεπαν μονο αυτοι οπως νομιζαν τα εβλεπα και εγω παραληλα και ας νομιζαν οτι δε καταλαβα τι εδιχναν γι αυτο το λογο και τους αντιμετωπιζα οπως ακριβως τους αξιζε.

Οι γιορτές ειναι και μια ευκαιρία να καταλάβεις τη ψυχική απομάκρυνση συγγενών από εσένα. Αν προσθέσω και τη διαπίστωση της έλλειψης φίλων, αυτό που απομένει είναι ο Θεός.

Δεν μπορώ πλέον να ξαναμπώ στη διαδικασία να παρακαλώ τον καθένα που μου κανε καλή εντύπωση να γίνουμε φίλοι. Διαπιστώνω πως παρά το συγγενικό δεσμό, ιδίως όταν ο καθένας έχει κάνει οικογένεια ή/και έχει φτιάξει και προχωρήσει στο δικό του χώρο, ο καθένας έχει διαμορφώσει το δικό τρόπο σκέψης και πράξης, τη δική του νοοτροπία και κουλτούρα με τα οποία, άμα εξαιρέσουμε το δεσμό, μπορεί να μην ταιριάζεις. Έχω διαπιστώσει μικροπροστριβές μου μαζί τους και τάσεις, μέσα από μικρά περιστατικά, εκμετάλλευσης μου.

Η άλλη άποψη λέει, γίνε πιο ενεργητικός, δηλαδή άνθρωπος που παίρνει την πρωτοβουλία στις διαπροσωπικές σχέσεις για να τις διαμορφώσει φέρνοντας τους άλλους κοντά του, πιο ενθουσιώδης και εξωστρεφής. Μα αυτά τα έχω δοκιμάσει στο παρελθόν και έλαβα πενιχρά αποτελέσματα, άσε που τα πενιχρά αποτελέσματα επηρέαζαν αρνητικά την εικόνα μου για εμένα για άλλους τομείς της ζωής μου.

Δεν μπορώ να τρέφω ψευδαισθήσεις αναγνώρισης σε χώρους όπου η εικόνα τους για εμένα έχει παγιωθεί. Απορώ γιατί συνεχίζω να δείχνω ενδιαφέρον και υπερπροσπάθεια στους χώρους αυτούς. Από ψευδαίσθηση ή από ανάγκη να δίνω νόημα σ αυτούς που κάνω στους χώρους αυτούς.

Έρχεται και πάλι στο νου μου κάτι που είπε ο καθηγητής Λιαντίνης, να γδαρεί ο νους, με άλλα λόγια, αυτό που έμαθα και διάβασα σε μια ψυχοθεραπεία που έκανα παλιά, να επαναπρογραμματιστεί το υποσυνείδητο. Πολύ δύσκολο, αν και για να το λέει η θεωρία, δεν είναι ακατόρθωτο.

Μέσα σ' αυτα άλλαξε η ημερομηνία, δηλαδή η ψευδαίσθηση της του νέου επαναλαμβανόμενου κατ' έτος ξεκινήματος που λέγεται νέα χρονιά.
    γιάννης

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Τζωρτζ , μου κανει εντυπωση που βρηκες πως να ξεπερασεις την κτθλψη , επειδη νομιζω οτι εισαι πολυ νεος σε συγκριση μεμενα βεβαια , ειμαι 59, εσυ δεν ξερω ποσο εισαι , παντως εχεις δωσει δειγματα ωριμοτητας ...... ετσι την ξεπερασα κι εγω , οχι με τις βλακωδεις συμβουλες του ψυχιατρου μου , ζορισου , βγες , κανε , δειξε κλπ. ....... οταν αρχισα να συμβιβαζομαι με την κθλψη , αποφασισα οτι εφεξης θα ζω με αυτην ( με την σκεψη οτι αυτα εχει η ζωη ) , χωρις να αντιστεκομαι , σταματησα και τον γιατρο , αφου ειδα οτι ο εχθρος ( η κτθλψη ) , ειναι πιο δυνατη απο μενα , οποτε ηταν ματαιο ναντιστεκομαι αλλο, 15 χρ. αντιστεκομουν , αρχισε σιγα σιγα να υποχωρει η κτθλψη , μεχρι που τωρα ειμαι αρκετα καλα , οχι εντελως , αλλα σε πολυ καλο δρομο, οπως κι εσυ .... αν υπαρχει καποιο ' μυστικο' για να την ξεπερασεις , ειναι να παψεις να αντιστεκεσαι , τυχαια το ανακαλυψα ........αλλωστε καθε δραση προκαλει αντιδραση , ε ? αν παψουμε ναντιδρουμε στην κτθλψη , θα μειωθει κι η δραση της ..
    Καλημέρα φίλε μου. Εμένα η ψυχολόγος με βοήθησε πάρα πολύ.. Δεν θέλω απλά να φύγω από την κατάθλιψη και να συνεχίσω να είμαι ο άνθρωπος που ήμουν πριν από αυτήν. Θέλω να βγω από αυτή αλλά να γίνω αυτός που θα γινόμουν πριν ζήσω κάποιες καταστάσεις.. Θέλω να τα βγάλω από μέσα μου για να μπορώ να ζήσω ελεύθερος χωρίς να έχω κάτι μέσα μου να με τρώει. Είδα αλλαγή σε μένα όταν είπα ότι φίλε έχεις κατάθλιψη. Οταν ένα πρόβλημα γίνει συνειδητό τότε μπορείς και να το αντιμετωπίσεις.. Είμαι 28 χρόνων.. Χρειάζεται το πεισμα, χρειαζεται η υπομονή, χρειάζεται ο χρόνος. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω ποτέ να γίνω τελείως καλά αλλά κάθε μέρα δίνω μία μάχη. Με μένα, με τους ανθρώπους, με την ζωή, με την τύχη κτλ.