Results 46 to 60 of 99
Thread: Λεμφωμα
-
18-01-2020, 10:41 #46Antonis8Guest
Το ότι αγχωνομαι για τους ηλιοσπορους τι σχέση εχει με τα θέματα υγείας μου; Εχω οισοφαγιτιδα, αναιμια, ορθοστατικη ταχυκαρδια, προοδευτική βαρυκοια και αλλα. Οσο για τις εξετάσεις για το aids, αν το βρίσκεις παραλογο να εξεταστεί προληπτικα καποιος,τι να πω, μάλλον έχουμε διαφορετικες αποψεις.
Εχω επίσης ocd, PTSD , διαταραχή πανικού και άγχος υγειας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω δικαιώματα, ότι είμαι φαντασιοπληκτος ή οτι δεν εχει βαρυτητα η γνωμη μου και η ανησυχια μου. Ζηταω υποστηριξη επειδη αυτή την περίοδο αντιμετωπιζω θέματα υγείας που με αγχωνουν,το να ερχεσαι εσύ και να λες ότι αυτά τα θέματα υγείας είναι στο κεφάλι μου, δεν με βοηθά στο ελάχιστο, γιατί δεν είναι.
Δεν χρειάζεται να μου αφιερωνεις χρόνο αν το κάνεις για να με προσβάλλεις,γιατί το να λες ότι ειναι στο μυαλό μου πράγματα για τα οποια έχω διαγνωστει,είναι απλως χαζο και εκνευριστικο. Αντιλαμβανομαι ότι μπορει να έχεις καλή πρόθεση, αλλά υπαρχουν καλυτεροι τροποι να εκφράσεις την άποψη σου απο το να λες ότι εφευρισκω ιατρούς απο το κεφάλι μου.
- 18-01-2020, 10:50 #47george1520Guest
Καλημέρα Αντώνη.. Μπορεί ο τρόπος του να είναι λάθος αλλά συμφωνώ μαζί του.. Δίνεις πολύ σημασία στο σώμα σου.. Στο καθετι που σου συμβαίνει και το μεγαλοποιεις.. Έχεις συνέχεια κάτι. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό.. Θες απλά να βρεις την αιτία που σου συμβαίνει κάτι και νομίζεις πως μετά θα ηρεμήσεις.. Και όταν γίνει αυτό, εμφανίζεται κάτι άλλο.. Πήγαινε σε ένα ψυχολόγο - ψυχιατρο άρχισε να ασχολησε με την ψυχή σου και άσε το σώμα σου ήσυχο. Υποτιμάς την δουλειά τους; ή θεωρείς εμάς όλους που πάμε "προβληματικους"? Γιατί δεν βρίσκω τον λόγο να μην το κάνεις.. Ξέρεις πολύ καλά και εσύ ότι ολο αυτό δεν σου κάνει καλό. Πονάω δόντι θα πεθάνω. Πονάω στομάχι, καρκινος.. Αφού έχεις πάει σε τόσους γιατρούς, κάνε και μια επίσκεψη σε ένα από αυτούς τους δύο και θα δεις πως το σώμα είναι το περιτύλιγμα της ψυχής.. Σου μιλάει. Ή θα το ακούσεις ή θα παραμιλας από πάνω. Εσύ αποφασίζεις.
18-01-2020, 10:52 #48Antonis8Guest
18-01-2020, 10:54 #49Antonis8GuestΠαω σε ψυχολόγο και σε ψυχιατρο.
Και δεν προκύπτει τιποτα καινουργιο απο τα θέματα υγείας. Τα ίδια είναι μήνες τώρα. Η ορθοστατικη ταχυκαρδία δεν με αφήνει να ζήσω κανονικα γιατί δυσχεραίνει την καθημερινότητα μου.
Δεν κάνω αυτό που λες. Εχω διαγνωστεί με προοδευτική βαρυκοια απο τον περασμενο Μάιο, ειδες να ανοιγω κανένα θέμα και να λέω ότι έχω όγκο στο κεφάλι; Οχι. Εχω καρδιοφοβια συγκεκριμένα. Και όσο έχω την ορθοστατικη ταχυκαρδία, δεν μπορω να ζήσω κανονικα.
18-01-2020, 10:56 #50george1520Guest
18-01-2020, 11:05 #51Antonis8GuestΕίχα κανει δυο μήνες ,είχα διακόψει και ξαναρχισα πριν δυο μηνες, αλλά όχι δυο φορες την εβδομάδα οπως παλιά. Δεν με βοηθαει,τζαπα ξοδευω τα λεφτά μου. Δεν είμαι ο κλασικος ασθενης,έχω γνώσεις στον τομέα της ψυχιατρικης,εγω κατευθυνα τον ψυχιατρο μου στο να με διαγνωσει με βαση το dsm 5. Δυσκολευομαι να παρω στα σοβαρά μια αποφοιτη του παντείου. Και δοκιμασα και ψυχοθεραπεια με τον ψυχίατρο μου, παλι δεν βρήκα προκοπη. Θα ξεκινησω φαρμακευτικη αγωγη μόλις βγουν και αυτές οι εξετασεις,αυτό δεν σημαίνει 1.ότι θα σταματησω να αγχωνομαι 2. Οτι δεν έχω θέματα υγείας. Είναι δυο ξεχωρα πράγματα. Η ορθοστατικη ταχυκαρδία εντείνει την διαταραχή πανικου για αυτό και θα τα ξεκινησω.
Ποια εμφανίζονται συνεχεια; Το να αγχωνομαι είναι μέρος της διαταραχης μου.
18-01-2020, 11:15 #52george1520GuestΘα αγχώνεσαι σε λογικά επίπεδα.. Δεν θα επηρεάζει το σώμα σου. Και αν το κάνει δεν θα δίνεις τόση σημασία.. Εχω περάσει αυτό που περνάς.. Τα ίδια με σένα.. Δεν έμεινα στάσιμος όμως. Να περιμένω τι ρε Αντώνη; Να πεθάνω; να τρέχω να προλάβω τι; Τον θάνατο; Αν είναι η ώρα μου να πεθάνω ότι και να κάνω δεν θα το αλλάξει. Ναι θα ασχοληθούμε με τα θέματα υγείας, ναι θα τρέξουμε να κάνουμε ότι γίνεται για να είμαστε καλά.. Αλλά όταν συνέχεια έχουμε κάτι σημαίνει ότι η ψυχή μας, μας μιλάει. Δεν έχει να κάνει με το σώμα σου. Ξύπνα ρε Αντώνη. Ζήσε.. Πες μου ποια είναι η διασκέδαση σου; Περνάς καλά; η όλη την ώρα ψάχνεις να βρεις κάτι να πονάς;
Βγες έξω. Πες "δεν πάνε να γαμ... Ολα;" Γνώρισε κόσμο, κάνε φίλους, βρες μια κοπελα(ή αντρα δεν ξέρω τι προτιμήσεις έχεις), Άστον εαυτό σου να ερωτευτεί.. Τραβάς και εκεί τα μαλλιά σου αλλά εντάξει..
18-01-2020, 11:21 #53
18-01-2020, 11:22 #54Antonis8GuestNai ,περναω καλα και περνούσα ακόμα καλύτερα πριν αποκτησω ορθοστατικη ταχυκαρδία. Σορυ, δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις στο θέμα,όχι δεν θα πω "δεν βαριεσαι" και θα βγω έξω να κάνω κάτι ανουσιο με άλλους ανουσιους ανθρωπους,προτιμω να φροντισω τον εαυτό μου και να λυσω το πρόβλημα. Κι εγω εχω αντιμετωπίσει κρίσεις πανικου και άγχος υγείας και παλαιοτερα και τα ξεπερασα γιατί τότε δεν είχα οργανικά προβλήματα. Δεν μπορω να ζήσω οπως πριν τέσσερις μήνες γιατί τότε είχα φυσιολογικους παλμους. Τώρα αν γυρισω στην καθημερινοτητα μου και γίνω τόσο δραστήριος όσο πριν,θα με μαζεύουν απο το πεζοδρόμιο γιατί με μερικά βήματα πάει στους 120 η καρδιά μου. Δεν μπορεις να το αγνοησεις αυτό γιατί η ίδια η ταχυκαρδία σου φέρνει άγχος και ανησυχια. Πρεπει να βρεθεί η αιτία ,να λυθει, για να ηρεμησω.
18-01-2020, 11:28 #55george1520GuestΚαι η αιτία ποια είναι ρε Αντώνη; Να στο πω ωμά. Εγώ έχω ένα σοβαρό θέμα υγείας. Δεν κάθισα να κλαίω την μοίρα μου ούτε ένα λεπτό. ΖΩ με αυτό. Αν θες να ζήσεις την ζωή σου θα αποδεχτείς το πρόβλημα σου και θα ζεις με αυτό.. Αν δεν θες θα λες όλα αυτά που λες πιο πάνω.. Κάθε μέρα πονάς κάτι άλλο. Κάθε μέρα. Έτσι θα βρεις την αιτία; Και να σου πω. Δεν ζεις. Δεν είσαι ευτυχισμένος. Από εκεί πέρασα εγώ κι άλλοι πολλοί. Κανένας δεν ήταν ευτυχισμένος. Να φοβάσαι τα πάντα. Έφαγες ηλιοσπορους θα πάθεις κάτι; αντε να πας ένα περίπατο από την τουαλέτα. Όταν ήμασταν παιδιά τρώγαμε χώμα. Τρώγαμε χωρίς να πλένουμε τα χέρια μας και τώρα όλη μέρα με αντισηπτικα είμαστε και πάλι φοβόμαστε. Αν θες να κλαις την μαύρη σου την μοίρα κάνε το.. Για να γίνει κάποιος καλά. Για να προχωρήσει κάποιος.. Για να αντιμετωπίσει κάτι πρέπει να θέλει κι ο ίδιος.. Και εσύ ΔΕΝ ΘΕΣ..
18-01-2020, 11:29 #56
Εμενα Αντωνη ενας παθολογος ειχε χτυπησει το χερι του στο τραπεζι για να παυσω να μιλαω για τα συμπτωματα φλεβικης ανεπαρκειας που ειχα λεγοντας μου εδω θα ασχοληθουμε με αυτα που εχεις, οχι με αυτα που δεν εχεις. Βεβαια ειχε κινητρο να με βγαλει μυθομανη ή ψευτη γιατι η παθηση ηταν ιατρογενης. Στο σπιτι κοιταζα τα πρησμενα ποδια μου και προσπαθουσα να πεισω τον ραυτο μου οτι δεν ειναι πρησμενα. Μετα απο απο χρονια βρηκα το θαρρος να παω σε αλλο γιατρο για το ιδιο προβλημα και με πονηρο τροπο τον επεισα να μου κανει ντοπλερ. Δυστυχως δε μου εδωσε θεραπεια.
18-01-2020, 11:52 #57Antonis8GuestGeorge, καλο είναι και να διαβαζεις αυτά που σου απαντάει ο άλλος. Οχι, δεν έχω κατι άλλο κάθε μέρα,έχω ορθοστατικη ταχυκαρδία εδώ και πέντε μήνες και ψαχνω την αιτια εφόσον προεκυψε ξαφνικά και πριν είχα πολυ χαμηλούς παλμους. Κι εγώ έχω και αλλά θέματα υγείας που όμως τα αγνοω σε σχέση με την ορθοστατικη ταχυκαρδία γιατί δεν με εμποδιζουν στην καθημερινότητα μου. Νιωθω λες και μιλαω άλλη γλώσσα,δηλαδή,εκατό φορες το είπα. Απο κει και περα,ποιος σου είπε ότι δεν προσπαθω να μαθω να ζω με αυτό; Τα μισά να έκαναν καποιοι απι αυτά που κάνω εγώ σε μια μέρα, θα ήταν εξουθενωμενοι. Αλλά παράλληλα θέλω να λυθει το προβλημα και να γυρίσει ο οργανισμός μου στα φυσιολογικα του.
Για σένα ο εαυτός σου μπορει να μην είναι αρκετά σηναντικος και να θεωρεις ότι το να πεθανεις ,δεν είναι και κάτι σπουδαιο,εγώ εχω πολλα να κάνω ακόμα όμως,έχω στόχους που θελω να πραγματοποιησω και το να λυσω το πρόβλημα της ορθοατατικης είναι αυτό που θα με βοηθησει.
Το άγχος δεν προκαλεί μονο σωματομορφα, το θέμα υγείας που έχω είναι ΑΥΤΟ που μου δημιουργεί και ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ το άγχος.
18-01-2020, 11:54 #58
18-01-2020, 12:05 #59george1520GuestΑντώνη κάθε μέρα είμαι σε αυτό το φορουμ.. Και κάθε μέρα διαβάζω.. Οπότε μιλάμε την ίδια γλώσσα. Απλά αυτά που σου λέω δεν είναι αυτά που θες να ακούσεις. Δεν σου χαϊδεύω τα αφτιά αλλά σε κλωτσαω μπας και πάρεις μπρος. Όλη μέρα ασχολησε με κάτι άλλο. Όχι με αυτό που έχεις. Μπες στο προφιλ σου και δες..
Και αν νιώθω σημαντικός ή όχι το ξέρω πολύ καλά. Δεν θα ήμουν εδω να σου μιλαω αν θεωρούσα ότι η ζωή μου δεν αξίζει ή η ζωή του άλλου δεν αξίζει. Έχω περάσει χίλια δυο και είμαι εδώ και σου φωνάζω να προχωρήσεις και μου γράφεις ένα κατεβατό από μαζεμένες ΜΠΟΥΡΔΕΣ. να πείσεις ποιον? Εμενα; Εγώ φίλε μου θα πατήσω αποσύνδεση και μετά χεστ.. Ποιον άλλο; τον Νικόλα πιο πάνω που σου είπε τα ίδια πράγματα; Σε κάθε ποστ έχει ένα άτομο που έχει το θάρρος να σου πει την αλήθεια.. Όχι αυτή που θες να ακούσεις .. Αλλά την αλήθεια. Και γιατί; Α ναι για να σου πάμε κόντρα. Δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε και λέμε ας πάμε κόντρα του Αντώνη.. Όχι γιατί θέλουμε να σε βοηθήσουμε να βγεις από όλο αυτό το πράγμα που έχεις πέσει με το κεφάλι. Αύριο θα πονάς κάτι άλλο. Την τρίχα στο κεφαλι σου; δεν ξέρω.. Αλλά μην μπεις εδώ να γράψεις. Σου λέω εγώ. Θα πεθάνεις! Αυτό δεν θες να ακούσεις; στο λέω. Αα και θα σου πω ακόμη ότι είναι κρίμα όλο αυτό κτλ κτλ. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να επιβραβευω μια λάθος συμπεριφορά.. Μαρεσει να σπρώχνω τον άλλον να κάνει κάτι για να είναι καλά..
Δεν θα ξανά ασχοληθώ μαζί σου. Αν δω κάποια στιγμή ότι θες πραγματικα να βοηθήσεις τον εαυτό σου τότε θα μιλήσω. Στην ζωή μου έχω κάποιους κανόνες και κάποιες αρχές. Και δεν θα τα αλλάξω για να πάω με τα νερά των άλλων. Σε χαϊδεύουν κάθε μέρα και; Αλλάζει κάτι; Ηρεμεις; καλή συνεχεια.
18-01-2020, 12:11 #60Antonis8GuestΟ,τι να ναι. Ειλικρινα,έχετε μάθει μια καραμελα και τη χρησιμοποιειτε σε όλα τα τοπικ. Εννοείτε ότι οποιος μου λέει ότι είμαι φαντασιοπληκτος,θα του απαντω αναλογα. Γράφω εδώ για να βρω υποστηριξη για ένα πρόβλημα υγείας που εντεινει το άγχος μου και όχι μονο δεν βρισκω απο μερικους, αλλά με χαρακτηριζουν και απο πανω.
Πες τη γνώμη σου με ωραίο τροπο και με το να σεβεσε την εμπειρια του άλλου. Επειδη έκανες ψυχοθεραπεια δεν σημαίνει ότι εγινες παντογνωστης γκουρού.
Σου λεω ότι έχω θεμα με ένα πρόβλημα που καποιοι λιποθυμανε και φτάνουν οι παλμοι τους στους 180 κι εσύ μου λες "αγνοησε το φιλε!!!" Δεν μπαινω εδώ μέσα για να μου πειτε να αγνοησω το θέμα υγείας, μπαίνω για να βρω υποστηριξη για το αγχος που μου δημιουργεί το θέμα υγείας.
Και μετά μου λέτε σχεδόν σοκαρισμενοι "μα και τα αλλά θέματα που ανοιγεις Αντωνη;;;;" Ναι, και τα αλλα θέματα είναι λόγω της φοβιας και τους άγχους που μου δημιουργεί η κατάσταση της ορθοστατικης ταχυκαρδίας και όσο τα έχω όλα αυτά,θα συνεχισω να αγχωνομαι με το παραμικρο.