Που και πως; - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 14 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 198
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Εννοείται μην πας σε ψυχολόγο, πεταμένα λεφτά! Κάνε κάποιο σεμινάριο επαγγελματικό ή ξεκίνα κάποιο χόμπι (όχι το γυμναστήριο, μπορείς να κάνεις ας πούμε ξένη γλώσσα, πινγκ πονγκ, σκάκι, βόλευ, πιλάτες κλπ). Αλλά θα μπορούσες να πιάσεις κουβέντα και στο γυμναστήριο, τουλάχιστον με το άτομο που είναι στην υποδοχή ή με κάποιο γυμναστή.

όλοι λένε ψυχολόγο σε τέτοιες περιπτώσεις και εσύ λες αντίθετα

να ξεκινήσεις κάτι μόνο και μόνο για να μιλάς με τον κόσμο δεν αξίζει αν δεν το έχεις μεράκι
    πεταμένα λεφτά και χρόνος

Junior Member
    Όπως και να έχει μπορεί να προκύψει συνομιλία, αν μου επιτρέψει να στείλω προσωπικό μήνυμα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gnlren View Post
    Όπως και να έχει μπορεί να προκύψει συνομιλία, αν μου επιτρέψει να στείλω προσωπικό μήνυμα.
    θέλει πολύ μέχρι τα 50 μηνύματα
    άλλη λύση δεν βρίσκω

Senior Member
    Εγώ ρε θεματοθέτρια δεν έχω καταλάβει γιατί άνοιξες θέμα σε δημόσιο φόρουμ όταν σου γράφουν κάποιοι κάποια πράγματα, δεν είσαι και πολύ σε διάθεση να κάνεις συζήτηση, αλλά προσπαθείς να μιλήσεις σε προσωπικό μήνυμα ή e-mail. Υπάρχουν άλλα sites και social media να γνωρίσεις κόσμο και να κάνεις ιδιωτικές συνομιλίες. Τα φόρουμ είναι εξ ορισμού δημόσια, είναι άσχημο να κάθονται να απαντάνε κάποιοι να προσπαθούν να σε βοηθήσουν, να μπαίνεις να απαντάς μαζικά και συνοπτικά σε όλους και μετά να ζητάς πως θα στείλεις ιδιωτικά σε κάποιους μόνο. Είναι σαν να λες ¨"οι άλλοι που μου μιλήσατε είστε μαλάκες και σας γράφω", συγγνώμη κιόλας. Αν λειτουργείς και στην πραγματική ζωή έτσι, λογικό να μην κάνεις φίλους. Δεν λέω ότι το κάνεις εντελώς συνειδητά, το κάνεις όμως και δεν είναι ωραίο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Εγώ ρε θεματοθέτρια δεν έχω καταλάβει γιατί άνοιξες θέμα σε δημόσιο φόρουμ όταν σου γράφουν κάποιοι κάποια πράγματα, δεν είσαι και πολύ σε διάθεση να κάνεις συζήτηση, αλλά προσπαθείς να μιλήσεις σε προσωπικό μήνυμα ή e-mail. Υπάρχουν άλλα sites και social media να γνωρίσεις κόσμο και να κάνεις ιδιωτικές συνομιλίες. Τα φόρουμ είναι εξ ορισμού δημόσια, είναι άσχημο να κάθονται να απαντάνε κάποιοι να προσπαθούν να σε βοηθήσουν, να μπαίνεις να απαντάς μαζικά και συνοπτικά σε όλους και μετά να ζητάς πως θα στείλεις ιδιωτικά σε κάποιους μόνο. Είναι σαν να λες ¨"οι άλλοι που μου μιλήσατε είστε μαλάκες και σας γράφω", συγγνώμη κιόλας. Αν λειτουργείς και στην πραγματική ζωή έτσι, λογικό να μην κάνεις φίλους. Δεν λέω ότι το κάνεις εντελώς συνειδητά, το κάνεις όμως και δεν είναι ωραίο.
    η θεματοθετρια δεν ειχε προβλημα αν προεκυπτε καποια γνωριμια
    και δεν υπαρχει τετοιος κανονας στο forum ου το απογορευει

Senior Member
    Άλλα λέω άλλα καταλαβαίνεις.
    Είδες να της απαγόρεψα εγώ να μιλήσει ιδιωτικά με κάποιον;
    Απλά η εγγραφή σε φόρουμ άλλα στοιχεία έχει. Σαν προτεραιότητα έχει τη δημόσια συζήτηση. Αν δεν είναι πρόθυμη για συζήτηση σεβαστό, αλλά λίγο αντικρουόμενο όλο αυτό. Καλύτερα να μας το πει να μην γράφουμε τσάμπα όμως.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Άλλα λέω άλλα καταλαβαίνεις.
    Είδες να της απαγόρεψα εγώ να μιλήσει ιδιωτικά με κάποιον;
    Απλά η εγγραφή σε φόρουμ άλλα στοιχεία έχει. Σαν προτεραιότητα έχει τη δημόσια συζήτηση. Αν δεν είναι πρόθυμη για συζήτηση σεβαστό, αλλά λίγο αντικρουόμενο όλο αυτό. Καλύτερα να μας το πει να μην γράφουμε τσάμπα όμως.

με κάποια έννοια αυτό άφησες να εννοηθεί

Senior Member
    Ξέρεις τον όρο bonding Πάνο; Σημαίνει στο περίπου "δέσιμο", μέσω κοινών εμπειριών, συζητήσεων κτλ με τον καιρό βρίσκεις κοινά και αρχίζεις να ασιθάνεσαι κοντά με κάποιον, όχι σώνει και καλά ερωτικά ή πολύ φιλικά αμέσως, αλλά αποκτάς μία περισσότερη οικειότητα μαζί του. Συνήθως μία κάποια μορφή bonding μπορεί να συμβεί σε ένα φόρουμ όταν είσαι εκεί για καιρό, βρίσκεις ότι έχεις κοινό τρόπο σκέψης με κάποιον, κοινά ενδιαφέροντα, ότι σε κάποια σημεία είσαι στο ίδιο μήκος κύματος. Το σημαντικό κλειδί εδώ είναι ο χρόνος. Αυτή είναι η μία περίπτωση που συνήθως επιμένει σε ιδιωτικές συνομιλίες κάποιος σε ένα τέτοιο site.

Η άλλη περίπτωση είναι ότι μπορεί να μην αισθάνεσαι άνετα να μοιραστείς ορισμένα πράγματα δημόσια και θες ιδιωτικά κάποια συμβουλή ή πληροφορία συγκεκριμένη, αλλά και πάλι κάποια διαλογή γίνεται για να απευθυνθείς στον τάδε κι όχι στον δείνα.

Η τρίτη είναι ότι απλά έκανες εγγραφή για να χρησιμοποιήσεις το site σαν chat room, που είναι λίγο άκυρο.

Εγώ νομίζω ότι η θεματοθέτρια πιθανόν να ανήκει πιο πολύ στην δεύτερη κατηγορία μπερδεύοντας τη με την πρώτη και μάλλον θα έχει κατάληξη την τρίτη. Επειδή δένει με το αρχικό θέμα της την μοναξιάς, αυτό που λέω είναι ότι δεν πάει έτσι αν θέλει να γνωρίσει και να δεθεί με κόσμο ή να πάρει γνώμες για το πως θα βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα. Δηλαδή σε ένα περιβάλλον όπου γίνεται μία συζήτηση, αν βλέπεις ανθρώπους γύρω σου ακόμα και που σου λένε πράγματα που δεν σου αρέσουν ή εκ πρώτης όψεως κινούνται σε άλλο μήκος κύματος, ωστόσο είναι πρόθυμοι να μιλήσουν μαζί σου, δεν τους ακυρώνεις με την πρώτη εστιάζοντας μόνο σε κάποιους που σου λένε είτε αυτό που θες να ακούσεις είτε νομίζεις ότι ταιριάζεις πιο πολύ, χωρίς να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου και τους άλλους να γνωριστείτε καλύτερα ή να ακούσεις τι θέλουν να σου πουν. Μπορεί στο μέλλον πράγματι να μην ταιριάζεις ή να διαφωνείς, ωστόσο κάτι θα πάρεις μέσα από τη συζήτηση και κάτι θα μάθεις για εσένα και τον εαυτό σου. Επίσης μπορεί να δεις ότι τελικά είχες πιο πολλά κοινά και επικοινωνείς σε κάποιο επίπεδο καλύτερα με αυτούς που σου δώσαν άλλη εντύπωση και αυτοί που προσέγγισες αρχικά να σου βγουν αλλιώς.

Miliva21
    Guest
    Εγώ πάντως πιστεύω πως σε περιπτώσεις ανθρώπων όπως η θεματοθετρια που μπορεί να έχουν κοινωνική φοβία και έντονη συστολή και που δεν παίρνουν το ρισκο να τη καταπολεμήσουν. ....χρειάζεται κάποια συνεργασία με ειδικό......

Μόνο και μόνο που πας και επικοινωνείς τις σκέψεις και τα προβλήματα σου σε ένα άγνωστο άτομο είναι μια καλή αρχή για να λυθείς και να αρχίσεις να μιλάς στους ανθρώπους γενικότερα

Και η ομαδική ψυχοθεραπεία βοηθάει.. θα σε βάλει στη διαδικασία να εκφράζεσαι μπροστά σε αλλα άτομα και αυτοί σε σένα....και να ανοίγεσαι σιγά σιγά

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό..
    Έρχεσαι και λες ότι δυσκολεύεσαι και εμείς σου λέμε " έλα ρε βγες έξω και μιλά"

Προφανώς και δεν περίμενες εμάς να σου το πουμε....αν μπορούσες θα το έκανες και μόνη σου....αρα θες παραπάνω βοήθεια

Το να μιλάς με άτομα μέσω φόρουμ δεν είναι η λύση στο πρόβλημα σου.....Δεν λέω ότι είναι κακο δεν λέω να μη μιλήσεις...όμως δεν αντιμετωπίζεται έτσι το θέμα....Αν θες να βρεις μια προσωρινή παρηγοριά Κάνε το ......αλλα κατά πασα πιθανότητα δεν σημαίνει ότι θα βρεις ντε και καλά ατομα που θα ταυτιστείς απόλυτα και θα ταιριάζεις......Όπως λες ότι θες!

Επίσης θεωρώ ότι δεν θες να το ψάξεις λίγο το θέμα σου για να δεις τι σου συμβαίνει και να σε καταλάβεις καλύτερα....

Σου είπαμε τόσα για κοινωνική φοβία......γκουγκλαρε το να δεις τι είναι....σου είπαμε ότι υπάρχει υλικό στο ίντερνετ με απόψεις ειδικών.....ρίξε μια ματιά...μπορεί να δεις κάτι που να σε ενδιαφέρει
    Επίσης υπάρχουν και αλλα θέματα εδώ στο φόρουμ παρόμοιο με το πρόβλημα σου
    Ψάξε να δεις τι έχουν γράψει σε άλλους...

Τόσα σου έχουμε πει και το μόνο που λες είναι πως θα μιλήσω με το πανο και πως θα μιλήσω με το πανο λες και ο Πάνος θα σου λύσει όλα τα προβλήματα....

Άνοιξε και άλλα θέματα εδώ να συμπληρώσεις τα 50 μνμ πιο γρήγορα και σχολίαζε για να τα συμπληρώσεις και να μιλήσεις με τον Πάνο

Senior Member
    @sonia με τον καιρο ομως σε καποιες περιπτωσεις μπορει να βγει το ερωτικο σε καποιους

και εγω λεω σε καποια θεματα,απαντησεις που δεν αρεσουν και με κραζετε οτι τρολλαρω
    εγω την θεματοθετρια την κατατασσω στην 2

Senior Member
    Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    Εγώ πάντως πιστεύω πως σε περιπτώσεις ανθρώπων όπως η θεματοθετρια που μπορεί να έχουν κοινωνική φοβία και έντονη συστολή και που δεν παίρνουν το ρισκο να τη καταπολεμήσουν. ....χρειάζεται κάποια συνεργασία με ειδικό......

Μόνο και μόνο που πας και επικοινωνείς τις σκέψεις και τα προβλήματα σου σε ένα άγνωστο άτομο είναι μια καλή αρχή για να λυθείς και να αρχίσεις να μιλάς στους ανθρώπους γενικότερα

Και η ομαδική ψυχοθεραπεία βοηθάει.. θα σε βάλει στη διαδικασία να εκφράζεσαι μπροστά σε αλλα άτομα και αυτοί σε σένα....και να ανοίγεσαι σιγά σιγά

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό..
    Έρχεσαι και λες ότι δυσκολεύεσαι και εμείς σου λέμε " έλα ρε βγες έξω και μιλά"

Προφανώς και δεν περίμενες εμάς να σου το πουμε....αν μπορούσες θα το έκανες και μόνη σου....αρα θες παραπάνω βοήθεια

Το να μιλάς με άτομα μέσω φόρουμ δεν είναι η λύση στο πρόβλημα σου.....Δεν λέω ότι είναι κακο δεν λέω να μη μιλήσεις...όμως δεν αντιμετωπίζεται έτσι το θέμα....Αν θες να βρεις μια προσωρινή παρηγοριά Κάνε το ......αλλα κατά πασα πιθανότητα δεν σημαίνει ότι θα βρεις ντε και καλά ατομα που θα ταυτιστείς απόλυτα και θα ταιριάζεις......Όπως λες ότι θες!

Επίσης θεωρώ ότι δεν θες να το ψάξεις λίγο το θέμα σου για να δεις τι σου συμβαίνει και να σε καταλάβεις καλύτερα....

Σου είπαμε τόσα για κοινωνική φοβία......γκουγκλαρε το να δεις τι είναι....σου είπαμε ότι υπάρχει υλικό στο ίντερνετ με απόψεις ειδικών.....ρίξε μια ματιά...μπορεί να δεις κάτι που να σε ενδιαφέρει
    Επίσης υπάρχουν και αλλα θέματα εδώ στο φόρουμ παρόμοιο με το πρόβλημα σου
    Ψάξε να δεις τι έχουν γράψει σε άλλους...

Τόσα σου έχουμε πει και το μόνο που λες είναι πως θα μιλήσω με το πανο και πως θα μιλήσω με το πανο λες και ο Πάνος θα σου λύσει όλα τα προβλήματα....

Άνοιξε και άλλα θέματα εδώ να συμπληρώσεις τα 50 μνμ πιο γρήγορα και σχολίαζε για να τα συμπληρώσεις και να μιλήσεις με τον Πάνο

αλλο αγνωστος απο το ιντερνετ δεν τον βλεπεις,ενω εξω στην καθημερινοτητα εχει και κυνδινους
    ταυτοζομαι παντως με την κοπελα,αντιμετωπιζω τα ιδια θεματα και εγω,και πιστευω αν μιλησουμε ο ενας στον αλλον θα βρουμε καποια λυση

george1520
    Guest
    Σου λέει πανό ότι εδώ οι άνθρωποι μπαίνουν για να πουν ένα πρόβλημα τους ή για να σχολιάσουν ενα θεμα. Το αν προκύψει κάτι φιλικό ή ερωτικό αυτό θα γίνει μετά... Δεν είναι λογικό να μπαίνεις σε ένα φόρουμ ψυχολογίας αποκλειστικά για να μιλήσεις ιδιωτικά με κάποιον. Δεν θα την βοηθήσει αυτό άλλωστε.. Άνοιξε ένα θέμα, μπήκαν κάποιοι εδώ και σχολίασαν για να την βοηθήσουν και αυτή επέλεξε να δει το δικό σου σχόλιο επειδή της είπες ότι έχετε κοινά. Που είδες τα κοινά? Σε ένα ποστ της? Αν ήθελε αποκλειστικά να κάνει τσατ δεν θα έπρεπε να είναι εδώ και κυρίως να ανοίξει θέμα και να ζητάει συμβουλές.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Σου λέει πανό ότι εδώ οι άνθρωποι μπαίνουν για να πουν ένα πρόβλημα τους ή για να σχολιάσουν ενα θεμα. Το αν προκύψει κάτι φιλικό ή ερωτικό αυτό θα γίνει μετά... Δεν είναι λογικό να μπαίνεις σε ένα φόρουμ ψυχολογίας αποκλειστικά για να μιλήσεις ιδιωτικά με κάποιον. Δεν θα την βοηθήσει αυτό άλλωστε.. Άνοιξε ένα θέμα, μπήκαν κάποιοι εδώ και σχολίασαν για να την βοηθήσουν και αυτή επέλεξε να δει το δικό σου σχόλιο επειδή της είπες ότι έχετε κοινά. Που είδες τα κοινά? Σε ένα ποστ της? Αν ήθελε αποκλειστικά να κάνει τσατ δεν θα έπρεπε να είναι εδώ και κυρίως να ανοίξει θέμα και να ζητάει συμβουλές.
    δεν μπηκε αποκλειστικα για να μιλησει με καποιον αλλα ετυχε
    και εγω ημουν στην ηλικια τις και ξερω

Miliva21
    Guest
    Quote Originally Posted by panos19 View Post
    αλλο αγνωστος απο το ιντερνετ δεν τον βλεπεις,ενω εξω στην καθημερινοτητα εχει και κυνδινους
    ταυτοζομαι παντως με την κοπελα,αντιμετωπιζω τα ιδια θεματα και εγω,και πιστευω αν μιλησουμε ο ενας στον αλλον θα βρουμε καποια λυση
    Άλλο να λες ότι θέλω να μιλήσω μαζί της επδ πιστεύω ότι έχουμε κοινα και άλλο να προκαλείς τρομο λέγοντας ότι στη φυσιολογική ζωή έχει κινδύνους ενώ στο ίντερνετ είναι ανώδυνα για να τη πείσεις να μιλήσετε....

Λες και από το ίντερνετ δεν είναι πιο αμφίβολη η κατάσταση του με ποιον μιλάς.....

Δεν λέω για σένα....γενικά μιλάω!
    Κανένας δεν σας είπε να μην επικοινωνήσετε

Αλλά μη προκαλείς φόβο και μη λες τα πράγματα μόνο με βάση τι σε συμφέρει.

Εδώ χρειαζεται να βοηθαμε και να λέμε απόψεις για καλό των μελών....Όχι να λέμε ότι μας συμφέρει και να "χρησιμοποιούμε" το πρόβλημα του άλλου για προσωπικό μας όφελος

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    Άλλο να λες ότι θέλω να μιλήσω μαζί της επδ πιστεύω ότι έχουμε κοινα και άλλο να προκαλείς τρομο λέγοντας ότι στη φυσιολογική ζωή έχει κινδύνους ενώ στο ίντερνετ είναι ανώδυνα για να τη πείσεις να μιλήσετε....

Λες και από το ίντερνετ δεν είναι πιο αμφίβολη η κατάσταση του με ποιον μιλάς.....

Δεν λέω για σένα....γενικά μιλάω!
    Κανένας δεν σας είπε να μην επικοινωνήσετε

Αλλά μη προκαλείς φόβο και μη λες τα πράγματα μόνο με βάση τι σε συμφέρει.

Εδώ χρειαζεται να βοηθαμε και να λέμε απόψεις για καλό των μελών....Όχι να λέμε ότι μας συμφέρει και να "χρησιμοποιούμε" το πρόβλημα του άλλου για προσωπικό μας όφελος
    Όταν το είπα εγώ.. Με έκανε αναφορά και έφαγα ποινή..

Page 7 of 14 FirstFirst ... 56789 ... LastLast