Πως να διαχειριστω την αδιαφορια - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 113
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ΜικρηΟλλανδεζα View Post
    Δεν παει σε εσενα αυτο ,γενικα μιλαω...εγω το θετω...αλλα ναι ειναι υποτιμιτικο οταν μια γυναικα σκεφτεται ετσι για μια αλλη γυναικα σε φαση... τον τυλιξε.Αφορα το γυναικειο φυλο.Ειναι απλα αυτο που λες... πιο κλασσικο στορυ πεθαινεις.Μην τρελαθουμε δλδ...ειναι μισογυνιστικο σκεπτικο ρε παιδια....μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας...Η κακια γυναικα που πηρε τον αντρα απο την μανουλα λες και μιλαμε για παιδακι.Ενας αντρας που εχει μια μανα δεσποτικη,παρεμβατικη ειναι πολυ πιθανο να διαλεξει και μια αναλογη γυναικα σε χαρακτηρα.Σε ολα που λες συμφωνω κι επαυξανω.
    Ναι κατάλαβα πώς το λες.
    Εννοείται πως είναι και μισογυνιστικό αν το εξετάσεις από αυτη την πλευρά δεν το συζητώ. Οι γυναίκες στην ελληνική κοινωνία μπορούν να κατηγορηθούν για τα πάντα. Είναι αυτές που κλέβουν αθώους γιους και τους εκμεταλλεύονται. Είδες τι ωραία που τα είπε η θεματοθέτρια; Τα πετούσε έτσι, στο άσχετο, μικρά σχολιάκα δεξιά αριστερά...ήταν και φτωχή η νύφη, όλα ο γιος τα πλήρωσε για τον γάμο. Οι γυναίκες στην ελληνική κοινωνία αγιοποιούνται μόνο όταν γίνουν μάνες. Η μάνα λέει ιερό πράγμα, κουβέντα για την μάνα. Μόνο στα δωμάτια των ψυχολόγων θα τα λέμε αυτά. Μανάδες που ζηλεύουν τα παιδιά τους; Μανάδες χειριστικές, ανταγωνιστικές; Που ακούστηκαν αυτά;; Η γυναίκα είναι αυτό το πλάσμα που έχει όλα τα ελαττώματα του κόσμου πάνω της αλλά τα μετουσιώνει όλα αυτόματα σε προτερήματα μόλις γεννήσει. Μπορεί να είναι χειριστική με τον άντρα της, την γειτόνισσα...αλλά με τα παιδιά της αναμάρτητη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by GeorgeGr1 View Post
    Δε κατάλαβες, να το ξαναπώ. Δεν με αφορά για ποιο λογο δεν ήθελε να πάει. Με αφορά ότι έναν τέτοιο άνθρωπο που δεν θελει να παει να δει την μανα του στο νοσοκομειο, δεν θα τον έβαζα στη ζωή μου, γιατί τα κόμπλεξ που έχει θα τα βγάλει σε εμένα 100%
    Άρα έχουν κόμπλεξ οι άνθρωποι που δεν πηγαίνουν στο νοσοκομείο να δουν την μάνα τους. Ανεξάρτητα από τον λόγο που το κάνουν. Οι υπόλοιποι που μπορεί να έχουν κακοποιηθεί στην παιδική τους ηλικία, να έχουν παιδικό τραύμα, να είναι σκάρτοι στη συμπεριφορά τους γενικά, να συμπεριφέρονται βίαια (παραδείγματα άπειρα που και πάλι δεν σημαίνουν απαραίτητα κόμπλεξ - εξαρτάται από το πώς το χειρίζεται και το δουλεύει ο κάθε άνθρωπος) αλλά να πηγαίνουν στο νοσοκομείο να βλέπουν την μάνα τους δεν έχουν κόμπλεξ και θα τους έβαζες στη ζωή σου. Δηλαδή στέκεσαι σε μόνο ένα γεγονός που στο μυαλό σου είναι τόσο σημαντικό που δεν σε αφορά καν ο λόγος (;;) και την έβαλες ήδη σε black list χαρακτηρίζοντας την και κομπλεξική. Πόσο επιφανειακά μπορούμε να κρίνουμε τους ανθρώπους άραγε;

Senior Member
    Δε κατάλαβες, να το ξαναπώ. Δεν με αφορά για ποιο λογο δεν ήθελε να πάει. Με αφορά ότι έναν τέτοιο άνθρωπο που δεν θελει να παει να δει την μανα του στο νοσοκομειο, δεν θα τον έβαζα στη ζωή μου, γιατί τα κόμπλεξ που έχει θα τα βγάλει σε εμένα 100%
    Το τερμάτισες Γιώργο!!!
    Έναν άνθρωπο που μπορεί να χει τραβήξει τα πάνδεινα απτους γονείς του αλλά παρόλα αυτά να έχει την δύναμη να σταθεί δίπλα τους και να τους βοηθήσει όταν θα τον έχουν ανάγκη ναι θα τον εκτιμήσω. Αλλά όχι στο άλλο άκρο ρε Γιώργο. Δεν θα κατηγορήσω /κρινω κι αυτόν που δεν μπορεί να το κάνει.

Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Ναι κατάλαβα πώς το λες.
    Εννοείται πως είναι και μισογυνιστικό αν το εξετάσεις από αυτη την πλευρά δεν το συζητώ. Οι γυναίκες στην ελληνική κοινωνία μπορούν να κατηγορηθούν για τα πάντα. Είναι αυτές που κλέβουν αθώους γιους και τους εκμεταλλεύονται. Είδες τι ωραία που τα είπε η θεματοθέτρια; Τα πετούσε έτσι, στο άσχετο, μικρά σχολιάκα δεξιά αριστερά...ήταν και φτωχή η νύφη, όλα ο γιος τα πλήρωσε για τον γάμο. Οι γυναίκες στην ελληνική κοινωνία αγιοποιούνται μόνο όταν γίνουν μάνες. Η μάνα λέει ιερό πράγμα, κουβέντα για την μάνα. Μόνο στα δωμάτια των ψυχολόγων θα τα λέμε αυτά. Μανάδες που ζηλεύουν τα παιδιά τους; Μανάδες χειριστικές, ανταγωνιστικές; Που ακούστηκαν αυτά;; Η γυναίκα είναι αυτό το πλάσμα που έχει όλα τα ελαττώματα του κόσμου πάνω της αλλά τα μετουσιώνει όλα αυτόματα σε προτερήματα μόλις γεννήσει. Μπορεί να είναι χειριστική με τον άντρα της, την γειτόνισσα...αλλά με τα παιδιά της αναμάρτητη.
    Εε ναι αλοιμονο.Παντα οι γυναικες φταινε...η αγια ελληνικη οικογενεια που η μανα μονο το καλο του παιδιου της θελει και ποτε δεν εχει απωτερο κινητρο.Χειριστικη μανα;κακοποιητικη μανα;οχι μωρε αποκλειεται.Η μανα στο απυροβλητο για αυτο τρεχουμε μετα στους ψυχολογους.Βεβαια...the road to Hell is paved with good intentions...κοιτα ,με ενοχλει γενικα ο μισογυνισμος αλλα οταν προερχεται απο τις ιδιες τις γυναικες με εκνευριζει ενα τσακ παραπανω.

Senior Member
    Εεε μα πεστα ελεος...λες και ξερουμε εμεις τι της εκαναν οι γονεις της,τι σχεση εχουν...ποσο επιφανειακο να το σχολιασουμε και να την κρινουμε σε επιπεδο κουτσομπολιου χωρις να ξερουμε...τι μας αφορα;ποιον αφορα;
    Κανέναν. Πες πως οι γονείς της είναι άγιοι, δεν συνέβη ποτέ τίποτα σοβαρό και η νύφη είναι απλά σκάρτος άνθρωπος. Την πάτησε ο γιος και του βάζει και λόγια εναντίον των γονιών του. Ας την θάψουμε κι' άλλο. Ο γιος είναι το θύμα.

Αλλάζει κάτι; Να σπαταλήσουμε άλλες 5 σελίδες με το να λέμε πόσο θύμα είναι ο γιος και πόσο κακιασμένη η νύφη ή μήπως να προσπαθήσουμε να δούμε τις δικές μας ευθύνες και ΓΙΑΤΙ δεν θέλει να μας δει το παιδί μας; Γιατί κάνει ότι του λένε; Γιατί δεν έρχεται να μας βλέπει έστω μόνος του; Γιατί δεν μας εξηγεί; Γιατί χρειάζεται να απαιτούμε, να ζητούμε; Μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση; Αν του μιλήσουμε ήρεμα; Αν τον ρωτήσουμε τον λόγο που δεν το θέλει; Αν κοιτάξουμε πίσω και ψάξουμε δικά μας λάθη ώστε να μην τα επαναλαμβάνουμε θα διορθωθεί η κατάσταση; Αν όχι μήπως πρέπει να το αποδεχτούμε και να κοιτάξουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση της δικής μας υγείας;

Senior Member
    Για να μιλήσει λίγο η γλώσσα της ψυχολογίας και όχι η δική μου, με βάση τα οσα ειπε η κυρια εδω, η κοπελα μεγσλωσε σε ενα περιβαλλον με υποτακτικο πατερα που δεν ειχε λογο, ήταν ανύπαρκτος, και αυστηρη μανα, επικριτικη που έκανε κουμάντο που απ ότι κατάλαβα της έκανε και τη ζωή κολαση για να μη θέλει να τη δει ούτε στο νοσοκομείο. Με βάση αυτά τα δεδομένα η κόρη το μικρό αναζητάει τον πατέρα να επιβληθεί και να βάλει ένα μέτρο, κάπου να στηριχθεί. Ατν αυτού ζει την αδιαφορία του και την ανυπαρξία του, την υποτακτικοτητα του και νοιώθει έρμαιο της τοξικότητας της μάνας πιθανώς και της κακοποίησης της.
    Οπότε μισεί αυτό το μοντέλο του άντρα που τώρα το βλέπει και στον σύζυγό της γι αυτό τον λόγο τον ξεφτιλίζει, αλλά και τον "θελει" γιατί της είναι οικείο μοντέλο.
    Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον άντρα της, συνήθως μας ελκύει και ερωτευόμαστε αυτό που μας λείπει και απ ότι κατάλαβα ο τύπος δεν μπορεί να επιβληθεί (δες φίλους και χρυσαφικα) πράγμα που το κατέχει καλά η γυναίκα του.
    Η θεματοθετρια το ήξερε αυτό εξ αρχης γι αυτό θέλησε να την πάρει με το καλό και καλά έπραξε κατά τη γνώμη μου, αλλά η νύφη το βλέπει κι αυτή και την εκλαμβάνει ως πονηρή εκτός του ότι δεν τα πάει καθόλου καλά με τις μανάδες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Το τερμάτισες Γιώργο!!!
    Έναν άνθρωπο που μπορεί να χει τραβήξει τα πάνδεινα απτους γονείς του αλλά παρόλα αυτά να έχει την δύναμη να σταθεί δίπλα τους και να τους βοηθήσει όταν θα τον έχουν ανάγκη ναι θα τον εκτιμήσω. Αλλά όχι στο άλλο άκρο ρε Γιώργο. Δεν θα κατηγορήσω /κρινω κι αυτόν που δεν μπορεί να το κάνει.
    Σορυ αλλά εγώ θα προτιμήσω να τον αποφύγω και βλέπεις ότι δεν στέκομαι στο παρελθόν του, αλλά στις πράξεις του. Οι πράξεις καθορίζουν το ποιος εισαι

Quote Originally Posted by blackbird View Post
    Κανέναν. Πες πως οι γονείς της είναι άγιοι, δεν συνέβη ποτέ τίποτα σοβαρό και η νύφη είναι απλά σκάρτος άνθρωπος. Την πάτησε ο γιος και του βάζει και λόγια εναντίον των γονιών του. Ας την θάψουμε κι' άλλο. Ο γιος είναι το θύμα.

Αλλάζει κάτι; Να σπαταλήσουμε άλλες 5 σελίδες με το να λέμε πόσο θύμα είναι ο γιος και πόσο κακιασμένη η νύφη ή μήπως να προσπαθήσουμε να δούμε τις δικές μας ευθύνες και ΓΙΑΤΙ δεν θέλει να μας δει το παιδί μας; Γιατί κάνει ότι του λένε; Γιατί δεν έρχεται να μας βλέπει έστω μόνος του; Γιατί δεν μας εξηγεί; Γιατί χρειάζεται να απαιτούμε, να ζητούμε; Μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση; Αν του μιλήσουμε ήρεμα; Αν τον ρωτήσουμε τον λόγο που δεν το θέλει; Αν κοιτάξουμε πίσω και ψάξουμε δικά μας λάθη ώστε να μην τα επαναλαμβάνουμε θα διορθωθεί η κατάσταση;
    Μα ακριβως αυτο.Ελπιζω να τα σκεφτει ολα αυτα η θεματοθετρια,απο κει και περα καθενας διαχειριζεται την ζωη του οπως θελει.Υπαρχει και το δικαιωμα στην αυτοδιαθεση στην τελικη.

Σορυ αλλά εγώ θα προτιμήσω να τον αποφύγω και βλέπεις ότι δεν στέκομαι στο παρελθόν του, αλλά στις πράξεις του. Οι πράξεις καθορίζουν το ποιος εισαι
    Αα καλα...εισαι ψυχαρα...απο τα πιο επιφανειακα πραγματα που εχω διαβασει στην ζωη μου.Και εσενα οι πραξεις σου καθοριζουν ποιος εισαι.Δεν θα χασει κατι η συντροφος σου.Η λεξη συντροφος πρεπει να χει νοημα.

Για να μιλήσει λίγο η γλώσσα της ψυχολογίας και όχι η δική μου, με βάση τα οσα ειπε η κυρια εδω, η κοπελα μεγσλωσε σε ενα περιβαλλον με υποτακτικο πατερα που δεν ειχε λογο, ήταν ανύπαρκτος, και αυστηρη μανα, επικριτικη που έκανε κουμάντο που απ ότι κατάλαβα της έκανε και τη ζωή κολαση για να μη θέλει να τη δει ούτε στο νοσοκομείο. Με βάση αυτά τα δεδομένα η κόρη το μικρό αναζητάει τον πατέρα να επιβληθεί και να βάλει ένα μέτρο, κάπου να στηριχθεί. Ατν αυτού ζει την αδιαφορία του και την ανυπαρξία του, την υποτακτικοτητα του και νοιώθει έρμαιο της τοξικότητας της μάνας πιθανώς και της κακοποίησης της.
    Οπότε μισεί αυτό το μοντέλο του άντρα που τώρα το βλέπει και στον σύζυγό της γι αυτό τον λόγο τον ξεφτιλίζει, αλλά και τον "θελει" γιατί της είναι οικείο μοντέλο.
    Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον άντρα της, συνήθως μας ελκύει και ερωτευόμαστε αυτό που μας λείπει και απ ότι κατάλαβα ο τύπος δεν μπορεί να επιβληθεί (δες φίλους και χρυσαφικα) πράγμα που το κατέχει καλά η γυναίκα του.
    Η θεματοθετρια το ήξερε αυτό εξ αρχης γι αυτό θέλησε να την πάρει με το καλό και καλά έπραξε κατά τη γνώμη μου, αλλά η νύφη το βλέπει κι αυτή και την εκλαμβάνει ως πονηρή εκτός του ότι δεν τα πάει καθόλου καλά με τις μανάδες.
    Αστην την καημενη την ψυχολογια εκει που καθεται.Ξεκινα να μαθαινεις να μπαινεις στην θεση του αλλου μπας και γινεις καλυτερος ανθρωπος εσυ,μπας και αποκτησεις ενα ψηγμα ενσυναισθησης.Ας κοιταμε την καμπουρα μας πρωτα.

Senior Member
    Εε ναι αλοιμονο.Παντα οι γυναικες φταινε...η αγια ελληνικη οικογενεια που η μανα μονο το καλο του παιδιου της θελει και ποτε δεν εχει απωτερο κινητρο.Χειριστικη μανα;κακοποιητικη μανα;οχι μωρε αποκλειεται.Η μανα στο απυροβλητο για αυτο τρεχουμε μετα στους ψυχολογους.Βεβαια...the road to Hell is paved with good intentions...κοιτα ,με ενοχλει γενικα ο μισογυνισμος αλλα οταν προερχεται απο τις ιδιες τις γυναικες με εκνευριζει ενα τσακ παραπανω.
    Είναι παρατηρημένο...τα πιο σκληρά λόγια για γυναίκες και τις πιο βαριές κατηγορίες θα τις ακούσεις από γυναίκες.

Senior Member
    Για μερικούς ανθρώπους η πράξη του να μην πάνε να δουν τους γονεις τους, μπορεί να είναι η πιο γενναία και σωστή απόφαση της ζωής τους. Αυτό αρνείσαι να καταλάβεις Γιώργο.

Junior Member
    Τελικα τι αλλο θακουσω απο ολους εσας.
    Ριξατε πολυ το επιπεδο της κουβεντας.Μεχρι κ τα τηγανια τους με βαλατε να διαλεγω,τι στασεις θα βρουν στο σεξ,οτι μαλλιοτραβιομαδτε με τα συμπεθερια κι αντε τι αλλο κατινιστικο θα μου προσαψετε.
    Τυγχανει να ειμαι αρχιτεκτων κ ζητησε ο γιος τη βοηθεια μου.
    Δεν την κατηγορησα που δεν ειχε οικονομικη ανεση αλλα καθως ολα της προσφερθηκαν με αγαπη επρεπε να το αναγνωρισει κ να δειξει κ λιγη χαρα.
    Τι να σας πω αλλο.Την τριχα την κανατε τριχια κ να δουμε που θα το πατε ακομη.
    Νομιζα πως θα γινοταν μια ηρεμη συζητηση αλλα βλεπω πως ολοι εχετε απωθημενα κ ψαχνετε τροπους να τα ξεφορτωθειτε.
    Σαφως θα με αποκαλεσετε αγενη,εδω μεσα με κανατε κατινιτσα,κουτσομπολα,μικρ οπρεπη.
    Εξαιρετικη συνομιλια κ αν τελικα ειχα παραλειψει να παρω τα αντικαταθλιπτικα μου σιγουρα θα φλερταριζα παλι με το θανατο.
    Ηρεμηστε λιγο κ σκεφτειτε ποσα απιθανα κ ανυπαρκτα σεναρια κατασκευασατε.
    Συνεχιστε σε λιγο βλεπω να μαλλιοτραβιεστε με αφορμη ανυπαρκτα γεγονοτα.
    Λυπαμαι ειλικρινα,νομιζα πως υπαρχει επιπεδο πολιτισμενο αλλα μαλλον υπαρχει πολεμος με βελη προς πασα κατευθυνση.
    Προσβαλα τον πατερα της που απο εκνευρισμο με τα σεναρια σας τον ειπα λακε κ ετσι ειναι.Εγω τον γνωρισα,οχι εσεις αλλα εγινα εξω φρενων που υπονοησατε πως μπορει να ειναι βιαστης της κορης του.
    Σιγουρα ο λακες πανω στον εκνευρισμο που μου μεταδωσατε ειναι απολυτα καταδικαδτεος,ενω το βιαστης απλα καθιστα τη νυφη κ οσιομαρτυρα.
    Ε λοιπον συνεχιστε κ πειτε ο,τι σας κατεβει.
    Αυτο δεν ειναι φορουμ ψυχολογικης υποστηρηξης αλλα Ιερα εξεταση.

Junior Member
    Και παρακαλω αν υπαρχει κ επιτρεπεται τροπος να διαγραφω θα ηθελα να μου τον υποδειξετε.

Quote Originally Posted by Αβ-ω View Post
    Τελικα τι αλλο θακουσω απο ολους εσας.
    Ριξατε πολυ το επιπεδο της κουβεντας.Μεχρι κ τα τηγανια τους με βαλατε να διαλεγω,τι στασεις θα βρουν στο σεξ,οτι μαλλιοτραβιομαδτε με τα συμπεθερια κι αντε τι αλλο κατινιστικο θα μου προσαψετε.
    Τυγχανει να ειμαι αρχιτεκτων κ ζητησε ο γιος τη βοηθεια μου.
    Δεν την κατηγορησα που δεν ειχε οικονομικη ανεση αλλα καθως ολα της προσφερθηκαν με αγαπη επρεπε να το αναγνωρισει κ να δειξει κ λιγη χαρα.
    Τι να σας πω αλλο.Την τριχα την κανατε τριχια κ να δουμε που θα το πατε ακομη.
    Νομιζα πως θα γινοταν μια ηρεμη συζητηση αλλα βλεπω πως ολοι εχετε απωθημενα κ ψαχνετε τροπους να τα ξεφορτωθειτε.
    Σαφως θα με αποκαλεσετε αγενη,εδω μεσα με κανατε κατινιτσα,κουτσομπολα,μικρ οπρεπη.
    Εξαιρετικη συνομιλια κ αν τελικα ειχα παραλειψει να παρω τα αντικαταθλιπτικα μου σιγουρα θα φλερταριζα παλι με το θανατο.
    Ηρεμηστε λιγο κ σκεφτειτε ποσα απιθανα κ ανυπαρκτα σεναρια κατασκευασατε.
    Συνεχιστε σε λιγο βλεπω να μαλλιοτραβιεστε με αφορμη ανυπαρκτα γεγονοτα.
    Λυπαμαι ειλικρινα,νομιζα πως υπαρχει επιπεδο πολιτισμενο αλλα μαλλον υπαρχει πολεμος με βελη προς πασα κατευθυνση.
    Προσβαλα τον πατερα της που απο εκνευρισμο με τα σεναρια σας τον ειπα λακε κ ετσι ειναι.Εγω τον γνωρισα,οχι εσεις αλλα εγινα εξω φρενων που υπονοησατε πως μπορει να ειναι βιαστης της κορης του.
    Σιγουρα ο λακες πανω στον εκνευρισμο που μου μεταδωσατε ειναι απολυτα καταδικαδτεος,ενω το βιαστης απλα καθιστα τη νυφη κ οσιομαρτυρα.
    Ε λοιπον συνεχιστε κ πειτε ο,τι σας κατεβει.
    Αυτο δεν ειναι φορουμ ψυχολογικης υποστηρηξης αλλα Ιερα εξεταση.
    Ευτυχως που εσεις ανεβασατε το επιπεδο της συζητησης.Ο,τι και να πουμε,το ασπρο θα το κανετε μαυρο και τουμπαλιν.Συγνωμη που δεν ειχαμε την διαθεση να λιθοβολησουμε την νυφη σας.Προφανως τα κανατε ολα τελεια και δεν χρειαζοσασταν γνωμες.Καταλαθος θα μπηκατε εδω μεσα.Ετσι κι αλλιως οι αποψεις μας,ειδικα αυτες που δεν σας χαιδευουν τα αυτια, αποτελουν Ιερα εξεταση.Καλη σας συνεχεια. :)

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast