Results 796 to 810 of 935
Thread: με παρακολουθουν
-
08-03-2020, 10:17 #796george1520Guest
Είσαι σίγουρος ότι διαβασες από την αρχή την ιστορία της? Εγώ είμαι λιγότερο καιρό στο φόρουμ και κάποια από αυτά που προτείνεις δεν μπορούν να γίνουν.
Την τελευταία ερώτηση δεν κατάλαβα.. Επειδή πιστεύεις ότι αυτοι που θα τρέξουν σε μια δύσκολη κατάσταση είναι οι γονείς τι σημαίνει? Ότι θα ανέχεται και θα αντέχει πράγματα που της καταστρέφουν την ψυχική της υγεία? Συμπεριφορές που δείχνουν ότι δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους αλλά ούτε και την ίδια?
Εγώ δεν βλέπω καμία στασιμότητα. Εγώ βλέπω ότι ενώ φοβόταν πως θα μείνει όλα τα μαθήματα, καταφερε και είχε ένα αποτέλεσμα που την ικανοποιει.
- 08-03-2020, 10:20 #797
Α ρε μπου ακομα κ τους καβγάδες τους πανω σου τους παιρνεις! Δεν φταις εσυ που μαλώνουν! Το οτι μαλώνουν είναι καθαρά δικό τους θέμα και δεν εχει σε τιποτα να κανει με σενα. Το αν ακους να σε αναφερουν μεσα στους καβγαδες τους ειναι άλλο θεμα. Οταν ενα ζευγάρι έχει άλυτα δικα του θεματα που δεν μπορει να διαχειριστεί, το οποιο πρόβλημα βγαινει περισσοτερο στην επιφάνεια οταν ερχονται παιδιά, ποσο μαλλον οταν καποιο απο αυτα παρουσιάσει ενα προβλημα και χρειαζεται παραπάνω βοήθεια ή φροντίδα.
Εγώ πιστεύω πως οι γονείς σου σε αγαπάνε. Με τον δικό τους στρεβλό τρόπο, αλλά σε αγαπάνε και σίγουρα ένα κομμάτι τους νιωθεί τυψεις που δεν μπορούν να σου σταθούν όπως πρεπει και όπως θα θελες. Η δική τους αδυναμία να σταθούν ως γονείς είναι που τους βγαίνει σαν θυμός απέναντι σου όταν σου λένε πχ ότι είσαι τέρας.
Εσυ μπου στην ασθένεια σου στάθηκες και στέκεσαι παλικάρι, εκείνοι είναι αδύναμοι ακόμα και να την αποδεχτούν γιαυτό δεν θέλουν να έρθουν μαζί σου στους γιατρούς, γιαυτό δεν θέλουν να μάθουν τι έχεις και το υποβιβάζουν συνεχώς λέγοντας σου πως απλά είσαι πολύ ευαίσθητη κι άλλες τέτοιες αηδίες. Φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη τους ή να δουν τα δικά τους λάθη στην πορεία του μεγαλώματος σου.
Αυτά όμως όλα είναι έξω από σένα, είναι δικά τους. Αυτοί πρέπει να τα διαχειριστούν και να τα λύσουν. Το πιο λογικό θα ήταν ότι και οι γονείς σου θα χρειαζόταν συνεδρίες πχ ώστε να δυναμώσουν και να ξέρουν πώς να φερθούν και να μπορούν να είναι γονείς κι όχι να έρχεται η μάνα σου και να σου λέει εσένα τα παράπονα της για τον πατέρα σου λες κι εσύ είσαι η μάνα κι εκείνη το παιδί.
Μη δέχεσαι να παίρνεις τις ευθύνες τους και τον ρόλο τους επειδή εκείνοι αρνούνται να το κάνουν. Εσύ έχεις τα δικά σου θέματα να λύσεις και την δική σου ζωή να σκεφτείς.
Να τους μιλούσες παίζει; Θα καταλάβαιναν τίποτα λες; Αν ας πούμε τους έλεγες ευθέως οτι εγώ την ώρα που τσακώνεστε φορτίζομαι τόσο που μετά πρέπει να αυξήσω τα φάρμακα μου γιατί έχω συμπτώματα. Καμιά φορά η αλήθεια σώζει, όσο κι αν πονάει. Δεν θέλουν να ακουν για την ασθένεια σου , αλλά τι θα γινόταν αν προσπαθούσες να τους σοκάρεις μπας και καταλάβουν τι πόνο σου προκαλούν;
08-03-2020, 13:56 #798
μπου θα σου πω το κουφό τη τελευταια φορα που εκανα αυξηση στα φαρμακα, απο 400 στα 600 μγ σολιαν πριν κανα μηνα οι γονεις μου τσακωθηκαν μπροστα μου και ξαφνικα ακουσα κορακια να κραζουν μες το σπιτι ειχα φωνες..........
08-03-2020, 19:49 #799
εχεις δικιο σε αυτο που λες γιωργο. κανεις δε μπορει να καταλαβει τι αγωνα κανει καποιος αλλος.. και οχι μονο σε ατομα μεσα στην οικογενεια αλλα και γενικοτερα.
ολα ξεκινησαν απο το σχολειο. κατι γινοταν εξ αρχης σε εμενα. δε με εκαναν παρεα ημουν μονη σχεδον εκτος απο μια φιλη που πασχιζα να μην τη χασω κι αυτην.
στο γυμνασιο δεχομουν μπουλινγκ αλλα δε με ρωτησαν ποτε ποτε ομως πως ηταν σημερα στο σχολειο.το μονο που με ρωταγαν ηταν πως τα πηγες στα μαθηματα σημερα και αυτο ηταν ολο.
ετσι στα 16 εμφανιστηκαν τα ψυχωτικα ομως δεν ηξερα τοτε οτι αυτα ηταν προβλημα και τα περναγα στο ντουκου...
τσπ..
δυσκολο το μπαινακης βγαινακης ομως.. πως το καταφερες? δε σου πηρε χρονο να το καταφερεις? δηλαδη θελω να πω στους τσακωμους τι εκανες? κλεινοσουν στο δωματιο?φωναζες κι εσυ? πως το καταφερες αυτο?
παιζει ναι τουλαιστον εμενα μου εχει συμβει.. ενοιωθα για κανενα 2βδομαδο πως ημουν ο μεσσιας και οτι εχω ερθει για να σωσω τον κοσμο..
καλησπερα γιωργο
συζουσα για 7 χρονια με 2 σχεσεις και αλλο 1 χρονο με φιλη..το εχω κανει αυτο το βημα που λες. στην τελικη ομως περισσοτερα ηταν τα αρνητικα παρα τα θετικα..
μονη μου θελω να μεινω αλλα δεν εχω λεφτα να το κανω οταν παιρνω 300ευρω και το πιο φτηνο σπιτι κανει 220 αν ψαχτεις για μηνες. γινεται χαμος με τα airbnb και επειδη οι φοιτητες δε βρισκουν σπιτι ετσι βαρανε τις τιμες. και μετα λογαριασμοι? εξοδα δικα μου προσωπικα?
δε γινεται δυστυχως.
αφου οι δικοι μου δε μπορουν να με βοηθησουν σε αυτο.
βασικα δε θελουν κιολας. η μανα μου μου λεει πως ολα τα παιδια γυρνανε σπιτι τους πλεον ετσι οπως εχει η κατασταση..
οποτε δεν παιζει βοηθεια..
τωρα δε ξερω που αλλου βλεπεις στασιμοτητα σε εμενα.. κανω οτι μπορω και δε μενω αδρανης οσο δυσκολα κι αν ειναι. το παλευω οσο μπορω..
συμφωνω μαζι σου γιωργο.. καποιοι σκοτωνουν απο υποτειθεμενοι αγαπη.. πρεπει να φτασουμε ως εκει?
και να πω οτι στην 1η μου νοσηλεια επρεπε να περασει 1.5 μηνας για να ερθει η μανα μου να με δει.. και που με ειδε απλα ορμησε στους φιλους μου γιατι πιστευει οτι αυτοι εφταιξαν που επαθα οτι επαθα..
καλησπερα ελισαβετ
και μονο που με βλεπουν να παιρνω φαρμακα με βγαζουν προβληματικη.. το εχω ακουσει σε καβγαδες.. λεγανε το παιδι σου χαπακωνεται και δε μπορει να τα καταφερει οπως τα αλλα μας παιδια ή καθεται και ζωγραφιζει για να κανει ψυχοθεραπεια?(ειρωνικα).. και ποιος φταιει που χαπακωνεται? εμεις? κλπ κλπ
με αγαπανε αλλα το δειχνουν με εναν δικο τους λαθος για εμενα τροπο. πχ οταν μιλαω με τη μανα μου για κατι που την απασχολει με αποκαλει φιλη της.. και δε λεω..χαιρομαι αν την κανω να νοιωθει καλα γιατι περναει δυσκολα αλλα η ψυχολογος και εσεις εδω μου εχετε πει πως δεν πρεπει να χανεται το οριο γονεα παιδιου.. δεν πρεπει να ακουω τα αναμεταξυ τους προβληματα και να με βαζει και εμενα στη διαδικασια να στρεφομαι κατα του πατερα μου ή οτιδηποτε αλλο για αυτους.
το ειχα πει στη μανα μου οτι δε μπορω να σας ακουω καθε μερα να τσακωνεστε μου κανει κακο.. ε για καμια εβδομαδα δεν τους ακουγα μετα παλι τα ιδια.. δεν αλλαζουν μυαλα και τροπους.
καταλαβα..
τωρα ειμαι βεβαιη πως εχουν μεριδιο ευθυνης οι τσακωμοι..
τωρα τσακωνονται οι δικοι σου?είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
08-03-2020, 20:06 #800george1520GuestΌταν ήμουν μικρός ήμουν ήσυχος και γενικά δεν αντιδρούσα σε τίποτα.. Απλά ερχόμουν σπίτι και ξεσπουσα. Μια μέρα λέω Καλύτερα να μετανιώσω που μιλησα και είπα κατι που με ενοχλει πάρα να μην μιλάω και να στεναχωριέμαι. Από τότε άρχισα να αντιδραω. Παντα είχα παρέες και γενικά ανήκα στους "γνωστούς" του σχολείου αλλά επέλεγα να κάνω παρέα με αδύναμους. Προσπαθούσα να δώσω αυτά που δεν μου έδιναν οι γονείς μου. Ασφάλεια, προστασία, κατανόηση κτλ. Εμένα δεν ήρθαν ποτέ να ρωτήσουν για τους βαθμούς και γενικά για το πως πάω στα μαθήματα του σχολείου. Ούτε θυμάμαι να με βοηθούσαν στο διάβασμα. Δεν θυμάμαι να με ρώτησαν ποτέ "είσαι καλά? ". Μια απλή ερώτηση. Πιστεύω πως αυτό που με άφησε όρθιο είναι ότι γενικά είμαι αντιδραστικός και πεισματάρης.
Όταν μαλώνουν και είμαι σπίτι απλά πάω στο δωμάτιο μου και ανοίγω την τηλεόραση ή ακούω μουσική. Δεν με ενδιαφέρει πλέον τι λένε μεταξύ τους όταν μαλώνουν. Προσπαθώ όσο μπορώ να μην μαλωνω μαζί τους και γενικά τους αποφεύγω. Έχω σκοπό να ξανά φύγω και να μείνω μόνος μου γιατί το σπίτι είναι η κόλαση μου.
Γενικά ξέρω πως όταν κάποιος ή κάτι ρίχνει την ψυχολογιας μας τότε το μυαλό βρίσκει χώρο να κάνει τα δικά του.. Είναι όμως εκείνη η στιγμή που λες ότι δεν θα του επιτρέψεις να το κάνει. Το μυαλό είναι δικό μας και δεν γίνεται να μας οδηγεί αυτό αλλα εμείς..
08-03-2020, 20:17 #801
καλησπερα γιωργο!
οταν λες αντιδρουσες τι ακριβως εκανες? ρωταω να παρω και εγω καμια ιδεα..
εγω σκεφτομαι την επομενη φορα να σηκωθω να φυγω απο το σπιτι και να τους παρω ενα τηλ να τους πω οταν ηρεμησετε πειτε μου για να επιστρεψω.
πως το βρισκεις αυτο?
ευτυχως η μανα μου λειπει για μια εβδομαδα οποτε ειναι καπως πιο ηρεμα τα πραγματα αν εξαιρεσεις πως προσπαθει να σου επιβαλλεται γιατι μονο αυτος εχει δικιο...
αυτο με το "τι κανεις" το εχω παραπονο κι εγω.. γι αυτο απο παιδι δεν τους ανοιγομουν να τους πω καποιο θεμα μου καποιο προβλημα μου μια στεναχωρια μου οτιδηποτε.είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
08-03-2020, 20:32 #802george1520GuestΜιλάω για έξω στην ζωή.. Εκεί άρχισα να αντιδραω όταν με πληγωναν. Σπίτι άργησα να αντιδρασω γιατί πάντα ζητιανευα την αγάπη που ποτέ δεν πήρα. Θυμάμαι μια μέρα με έσπασε στο ξύλο η μάνα μου και πήγα στο δωμάτιο μου και έγραψα σε ενα χαρτί "σε μισώ" και το έβαλα στο κρεβάτι της. Και? Εμένα αν μου έγραφε το παιδί μου κάτι τέτοιο θα ένιωθα άχρηστος.. Αυτή καμια συγκίνηση.
Δοκιμασε το αλλά δεν ξέρω αν θα τους αγγίξει. Εσύ ξέρεις συναισθηματικά πως είναι.. Εμένα πχ είναι συναισθηματικά ανάπηροι και θα έβλεπαν αυτη την συμπεριφορά σαν μια ακόμη αντίδραση μου.
Θα σε συμβούλευα να σταματήσεις να ασχολησε μαζί τους και να δεις την ζωή σου και πως θα βγεις δυνατή από αυτό που περνάς. Έχεις μεγαλώσει, ξέρεις τι γονείς έχεις και μην περιμένεις πλέον να αλλάξουν. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι εσύ είσαι διαφορετικη και προσπαθείς κάθε μέρα να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Πρέπει να δυναμώσεις. Οι άνθρωποι που αγαπούν τον ευατο τους και διεκδικούν ότι τους αξίζει είναι αυτοί που προχωράνε. Μόνο έτσι θα γίνεις ευτυχισμένη.
08-03-2020, 21:32 #803
α εγω εδω και 2 χρονια πανω κατω αρχισα να υπερασπιζω την αποψη μου στους εξω και σε αυτο εχω πολυ δρομο μεχρι να τα καταφερω σε ικανοποιητικο επιπεδο. γενικα τα κραταω μεσα μου και δεν ειμαι καθολου για τσακωμους ειναι αυτη η φοβια που εχω μην χασω τον αλλον και φοβαμαι γενικοτερα τους τσακωμους.. αλλα θα σε ακουσω. θα κανω αυτο που σκεφτηκα.. θα φυγω απο το σπιτι οταν ξανερθει η μανα μου και αρισουν παλι τα ιδια. ελπιζω να τους αγγιξει αν και θα ειναι επιθετικοι απεντι μου.. τσπ. δε νομιζω να καταλαβουν. ειναι αυτο που ειπες συναισθηματικα αναπηροι..
πραγματικα λυπαμαι πολυ για οτι εχεις περασει και μπραβο σου που καταφερες να τα φερνεις βολτα μεσα σε ολα αυτα..
μπραβο σου!
ελπιζω να τα καταφερω κι εγω..είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
08-03-2020, 22:09 #804george1520GuestΜα αυτό ειναι το βασικό πρόβλημα, ότι φοβάσαι πως αν μιλήσεις θα χάσεις τον άλλον. Δεν πάει έτσι όμως.. Ο άλλος είναι δίπλα μας γιατί μας έχει αποδεχτεί και όχι επειδή σκύβουμε το κεφάλι. Ποιον θα θαυμαζες? Αυτόν που σκύβει το κεφάλι και στεναχωριέται ή αυτόν που μιλα όταν τον ενοχλεί κάτι?
Αλλαγη στην ζωή σου και στην ψυχολογία σου θα δεις όταν πιστέψεις στον εαυτό σου.
Ευχομαι να βοήθησα :).
08-03-2020, 23:08 #805
φωνες σε πηραν χαμπαρι θα φας ξυλο θα σε σκοτωσουν θα σε σκοτωσουν ξερουν ξερουν ξερουν εισαι ηλιθια ανικανη
θα με παρακολουθουν αυριο στη σχολη με εχουν παρει χαμπαρι ξερουν τι σκεφτομαι
ξερουν για εμενα
ξερουν οτι τους ξερω τι κανουν θα με σκοτωσουνείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
08-03-2020, 23:13 #806
εισαι ηλιθια αχριστη θα πεθανεις εσυ φταις μη μιλα σκασε ηλιθια αχρησστη
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
08-03-2020, 23:17 #807
εισσαι ηλιθια αχρηστη αχρηστη εισαι ηλιθια ηλιθια ηλιθια θα σε σκοτωσουν εισαι ηλιθια μας πηρανε χαμπαρι ηλιθια ηλιθια ηλιθια
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
08-03-2020, 23:17 #808
μπου αυτά σου λενε οι φωνες;
Ξερεις γιατί ήρθαν....τις ξέρεις πια, μην φοβάσαι. Επειδή αγχώθηκες και ζορίστηκες εμφανίστηκαν, θα φύγουν πάλι.
Δεν είσαι ούτε άχρηστη ούτε ηλίθια.
08-03-2020, 23:22 #809george1520GuestΧαζομάρες λένε μπου. Χαζομαρες. Είσαι έξυπνη, ξέρεις να μιλήσεις και ξέρεις και τι σου γίνεται. Ας τες να λένε. Μέσα σου ξέρεις τι εισαι!!!
08-03-2020, 23:25 #810
ετσι
θα με σκοτωσουν τιμωρουμαι επειδη ξερουν οτι τους ξερω
με εχει κοψει κρυος ιδρωτας. θα με σκοτωσουν μου το λενε δεν πρεπει να τους κοιταω στα ματια θα με σκοτωσουν πρεπει να ειμαι μονη μου μακρθα πο τους αλλους δε πρεπι να με βλεπουν στα ματια.πρεπι να κρυφτω εισαι ανικανη μου το λενε θα με βαλουν σε ενα βαν με φιμε τζαμια για να με ανακρινουν μεχρι να παραδεχτω οτι τους ξερουν να κανουν πειραματα και να με σκοτωσουν εισαι ηλιθια που@ανα εισαι οτι χειροτερο υπαρχει ηλιθια μαλακ@μενη θα σε σκοτωσουμεείμαι ςοδοπανα ανθρωπος