Results 46 to 60 of 251
Thread: Σας αγχώνει ο κορωνοιος;;
-
11-03-2020, 12:35 #46
- 11-03-2020, 12:43 #47
11-03-2020, 12:47 #48
στην κινα εχει ηδη τελειωσει ο ιος. λενε μαλιστα να κλεισουν την χωρα για να μην ξαναμπει απο αλλες χωρες. ο ιος δεν ηρθε οταν τον εδειξε η δικη μας τηλεοραση. ηταν απο τον οκτωβριο (τουλαχιστον) στην κινα. οι μεταφορες επιτρεπονταν κανονικα.
ο ιος μοιαζει με απλη γριπη. απο που θα ηξεραν αν υπαρχει στην ελλαδα, λοιπον; ξερεις να γινονταν εξετασεις ποιος ιος ειναι επακριβως οταν καποιος παει στο νοσοκομειο;; ποσω δε μαλλον οταν δεν παει και τον περναει στο σπιτι. τα κρουσματα που ειναι γνωστα, ειναι απο καποιους που πηγαν νοσοκομειο ΑΦΟΥ εγινε γνωστος ο κορονοιος. δεν ακουγατε ολο τον χειμωνα ποσος χαμος γινοταν με την γριπη κι οτι ολοι αρρωσταινουν; ποιος μπορει να ξερει τι γριπες ηταν αυτες, αφου δεν γινοταν εξετασεις για κορονοιο;;;
11-03-2020, 13:48 #49
Υπαρχουν για ολα αυτα απαντησεις. Κατ' αρχην ο ιος δεν ηταν απο τον Οκτωβριο "στην Κινα" ετσι γενικα και αοριστα. Ηταν ακομη περιορισμενος στο επικεντρο, σε μια μονο πολη. Δευτερον, το βασικο στις επιδημιες δεν ειναι ο αριθμος των κρουσματων σε μια οποια δεδομενη στιγμη, αλλα η εξελιξη του φαινομενου στο χρονο. Υπαρχει κατι στη φυση που λεγεται εκθετικη αυξηση. Χοντρικα σημαινει οτι καποια φαινομενα εχουν αρχικα βραδεια εξελιξη και μετα εκρηκτικη. Και επειδη τετοια εκρηκτικη αυξηση καθισταται μη βιωσιμη απο ενα σημειο και μετα (ξεμενει το φαινομενο απο πορους/καυσιμο/κρουσματα κλπ), ακολουθει μια κορυφωση και μια εξισου εκρηκτικη υφεση (κατερρει το φαινομενο δηλαδη, που συνολικα περιγραφεται απο το λεγομενο λογιστικο μοντελο). Στην Ιταλια ας πουμε που ειναι ακομη στην εκρηκτικη φαση βλεπετε τι γινεται. ΔΕΝ βλεπετε τι γινεται και εγινε ακριβως στην Κινα, επειδη η λογοκρισια εκει ειναι ανευ προηγουμενου και ιστορικα ακομα.
Οσον αφορα το τελευταιο - αλλη η εικονα των συμπτωματων που εχουμε εμεις κι αλλη των γιατρων στο πεδιο. Εμεις βλεπουμε τα ηπια συμπτωματα, εκεινοι τα πιο σοβαρα, κι εκει ειναι που φαινεται η διαφορα απο την απλη γριπη. Οσο για το πως ηξεραν ηδη στη Γουχαν οτι ειναι κορονοίος και οχι γριπη, ειναι επειδη τα τεστ εδειχναν μερικη επιβεβαιωση για SARS. Εβλεπαν δηλαδη εναν ιο σαν τον SARS, αλλα οχι SARS. Ιστορικα οσοι θυμουνται πχ πως εμαθε ο κοσμος για την ηπατιτιδα C, τα πρωτα χρονια μεχρι να ταυτοποιηθει και ονομαστει ο νεος ιος, οι γιατροι τον ελεγαν "ηπατιτιδα non-A, non-B", επειδη ακριβως τα εργαστηριακα τεστ εβγαιναν μονο εν μερη θετικα. Κυριως θετικα αλλα οχι τελειως δηλαδη. Ο οφθαλμιατρος απο την Κινα που τελικα υπεκυψε και οι συναδελφοι του εβλεπαν εναν ιο που κατα 80% περνουσε τα εργαστηριακα τεστ για SARS. Πραγματα που μονο οι γιατροι στο πεδιο θα μπορουσαν να τα δουν και εγκαιρως να κρουσουν τον κωδωνα του κινδυνου... Οπως και εκαναν, οπως και θα πρεπει να εχουμε τα αυτια μας ανοιχτα, οταν το ξανακανουν."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
11-03-2020, 14:10 #50
Εγω σκέφτομαι ότι με αυτήν την κατάσταση και ανθρώποι που δεν ήταν αρρωστοφοβικοι, πλέον έχουν μπει εν μέρη μια σταλιά στο φάσμα ενός άρρωστοφοβικου - ως προς τον κορωνοιο, όχι ότι θα μείνει στους ανθρώπους και μετά -, οπότε για άρρωστοφοβικους ή απλά άτομα με αγχωδη διαταραχή εντείνει πολυ το άγχος και την ανησυχία τους.
Εγώ προσωπικά έχω αγχωθεί κυρίως γιατί τέλος του μήνα θα σταματήσω για λίγο καιρό την ψυχοθεραπεία και φοβάμαι μήπως γιγαντωθεί πάλι ο φόβος μέσα μου και γίνει ανεξέλεγκτος. ελπίζω να γίνεται πιο ήπιο πάρα πιο δύσκολο όλο αυτό με τον ιό, αν και με το περιστατικό που διάβασα σήμερα με τον άνθρωπο που τον οηγεναν από δωμάτιο σε δωμάτιο δεν ξέρω τι να ελπίζω. Πιστεύω είναι από τις λίγες φορές που η πλειοψηφία των ανθρώπων φέρεται υπεύθυνα και προσέχει και από την άλλη οι ίδιοι φορείς που μας λένε ότι είναι όλο στο χέρι μας, συν περιφέρονται χειρότερα κ από απλούς πολίτες. έχω και αδερφό με ζαχαρώδη διαβήτη, και αν και προσέχει αγχώνομαι μήπως του συμβεί κάτι. Νομίζω ότι αυτό που κυρίως προκαλεί πανικό είναι πως δεν έχουμε και εμπιστοσύνη στο σύστημα υγείας μας.
11-03-2020, 14:26 #51george1520Guest
11-03-2020, 14:47 #52
μα δεν εχει σημασια με τι ειδους τεστ τον επβεβαιωναν, αυτο που ειπα ειναι οτι στην ελλαδα δεν γινονταν ΚΑΝΕΝΟΣ ειδους τεστ για οσους πηγαιναν εκει με "βαρια γριπη"/πνευμονια. απλα τους κουραριζαν και μαλιστα χωρις απομονωση, επομενως πιθανοτατα πολλοι απο αυτους ειχαν τον ιο πολυ νωριτερα απο τωρα, , απλα δεν το επιβεβαιωσε κανεις..
11-03-2020, 14:51 #53
αυτο που σκεφτομαι εγω, ειναι οτι με τοση κινητοποιηση, τουλαχιστον ολοι αν και φοβισμενοι, παιρνουν επιτελους μετρα προστασιας και τηρουν κανονες υγιεινης, που εβγαινες εξω και εβλεπες ετοιμοθανατους με βηχα και καταρροη να τρωνε στα εστιατορια και να κοντευουν να πεθανουν κατω απ την μυτη σου, αφου σε κολλησουν πρωτα..
τωρα θα προστατευθουμε και απο πολλους αλλους ιους που αλωνιζαν διοτι οι περισσοτεροι ηταν αδιαφοροι και απροσεκτοι στην συμπεριφορα τους.
11-03-2020, 15:42 #54
Εντελώς συμφωνώ μαζί σου. Αυτό λέω κι εγώ, επιτέλους κάπως εκπαιδεύτηκαν οι άνθρωποι και από πλευράς τους κάνουν το σωστό, μέχρι κ μικρά παιδιά πια όταν βηχουν βάζουν τον αγκώνα τους και στο νοσοκομείο πάνε με πνευμονία και δεν μένει σε ένα δωμάτιο μόνος του, όχι σε καράμτινα κατευθείαν, αλλα όχι να αλλάζουν δωμάτια επί 10 ώρες
11-03-2020, 15:44 #55
Συμφωνώ Γιώργο, δεν με αγχώνει τόσο για την άρρωστο φοβία γιατί ξέρω τι θα μου πει, δεν μπορεί να μου πει κάτι καινούριο τελοσπαντων. Απλά, με αγχώνουν οι κρίσεις πανικού, γιατί είμαστε αρκετο καιρό χωριά τώρα και δεν θέλω να τα ξαναπούμε η αλήθεια είναι
11-03-2020, 16:08 #56george1520GuestΜα γιατί να πάθεις κρίση πανικού? Τώρα τι σε εμποδίζει να πάθεις δηλαδή? Ότι θα την δεις μέσα στην βδομάδα? Γιατί δεν πιστεύεις στην δουλειά που έχεις κάνει με την ψυχοθεραπεία?
11-03-2020, 16:23 #57
και εγώ έχω αγχωθεί, μάλλον πανικοβληθεί σε ακραίο σημείο.
Τα χέρια μου έχουν ξεφλουδίσει από τα πολλά σαπούνια, αντισηπτικά, αντιμικροβιακά, εδώ και 3 εβδομάδες απολυμαίνω κάθε μέρα όλες τις επιφάνειες στο σπίτι και στο χώρο εργασίας που αγγίζω, δεν ακουμπάω μάτια, μύτη, στόμα.
Σε λεωφορεία και μετρό πάντα μόνος μου, δίπλα σε ανοιχτό παράθυρο, και όμως το κρύωμα δεν το γλίτωσα. Το Σάββατο ξεκίνησε σαν ελαφρύ συνάχι, τώρα έχω πολύ ελαφρύ βήχα αραιά και πού και ένα ψιλογαργαλητό στο λαιμό.
Ότι και να κάνεις, αν είναι γραφτό, θα το πάθεις
11-03-2020, 16:28 #58
Ναι έτσι είναι και τα δικά μου χέρια. Αυτό που περιγράφεις μπορεί να ειναι και αλλεργία της άνοιξης γιατί ξεκινάνε κ αυτά τώρα. Κι εγώ χρησιμοποιώ μέσα καθημεριμενα ρε γαμωτο και δουλεύω φουλ με τουρίστες.
Δεν ξέρω και τι ισχύει, άλλοι που έχουν νοσησει λένε ότι είναι πολύ βαριά όλα άλλοι ότι είναι ελαφριά,δεν ξέρεις και τι ισχύει..
11-03-2020, 16:44 #59
Δεν αποκλείω να έχει ερεθιστεί ο λαιμός, η μύτη από τις διάφορες χημικές ουσίες, οινόπνευμα, μαντηλάκια, dettol, χλωρίνη κλπ.
Από εκεί και πέρα με τα τωρινά "κοντινά" δεδομένα, υπάρχουν πολλοί θάνατοι στην Ιταλία επειδή έχουν προσβληθεί κατά πλειοψηφία οι ηλικιωμένοι, στη Γερμανία αντίθετα η θνησιμότητα είναι σχεδόν μηδαμινή, επειδή εκεί τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν νεώτερες ηλικίες. Ίδωμεν....
11-03-2020, 17:32 #60
Οπως εγραψα τα πιο βαρια περιστατικα κορονοϊου εχουν αλλη κλινικη εικονα απο τα αντιστοιχα της γριπης. Ουτε στην Κινα θα ειχαν λογο να κανουν τα συγκεκριμενα τεστ, αν δεν ηταν ξεκαθαρο απο τα συμπτωματα πως "αυτο δεν ειναι γριπη, αλλα θυμιζει SARS, ωχ μηπως εχουμε νεο ξεσπασμα του, κατσε να κανουμε τα τεστ ωχ τι ειναι παλι τουτο; καινουργιο;". Ο λογος που δεν συνεβη αυτο και εδω ειναι πολυ απλα οτι μεχρι να εμφανιστουν εδω τα πρωτα κρουσματα ειχαν ηδη κρουσει τον κωδωνα του κινδυνου στην Κινα και παραεξω.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."