Πώς αισθάνεστε τώρα; - Page 698
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 698 of 837 FirstFirst ... 198598648688696697698699700708748798 ... LastLast
Results 10,456 to 10,470 of 12551
    george1520
    Guest
    Η ψυχολόγος το άφησε για να το συζητήσουμε οτα θα είμαι έτοιμος. Μόνο μία φορά την ρώτησα "πως γίνεται να μην θυμάμαι τα γεγονότα με την σειρά?" και βρήκε αφορμή να ανοίξει συζήτηση.. Έκανε όμως ένα λάθος.. Βιάστηκε να κάνει ερωτήσεις που δεν ήμουν έτοιμος για απαντήσεις. Δεν το πήγε αργά. Στην τρίτη ερώτηση πήγε στην πληγή. Εκεί θύμωσα και της είπα" ενώ ξέρετε ότι δεν είμαι έτοιμος να το συζητήσω δέχτηκα να το κάνω.. Κι αντί να είστε προσεχτικη με τις ερωτήσεις σας πήγατε απευθείας στην πηγη. Για μένα ήταν λάθος". Για δύο βδομάδες δεν ήμουν καλά γιατί πρώτο θεωρούσα πως ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να με βοηθήσει ήταν αυτή και το χειρίστηκε λάθος και δεύτερο γιατί πονεσα. Μου ζήτησε συγνώμη όταν ξαναπήγα και ότι το σκεφτόταν κι αυτή όλη την βδομάδα και προσπαθούσε να καταλάβει τι ήταν αυτό που την έκανε να τρέξει την συζήτηση τόσο πολύ. Συζητήσαμε για την σχέση μας και για το πως με επηρέασε όλο αυτό που έγινε μεταξύ μας. Χρειάστηκα μέρες για να συνέλθω και να την ξανά εμπιστευτώ.

Senior Member
    Γιωργο για να ειμαι ειλικρινης απειρη μου ακουγεται απο οσα γραφεις η ψυχολογος... Αν και δεν ειναι δικαιολογια αυτο: Κανεις δεν πιεζει κανεναν οταν προκειται για τραυματικα περιστατικα. Επισης την ενδοσκοπηση του ως προς το γιατι του βγηκε να πιεσει η να κανει ο,τιδηποτε, ο σωστος επαγγελματιας δεν τη βγαζει στον πελατη, αλλα στον εποπτη του. Τα λέω αυτα για τι πρωτον ισχυουν γενικα για τους ψυχοθεραπευτες και δευτερον οπως λες κι εσυ ειναι λιγο δυσκολο να εμπιστευτει κανεις καποιον που τον πιεζει για ο,τιδηποτε... Ποσο μαλλον το πιο τραυματικο κομματι της ζωης του.

Ειχα σκοπο να γραψω οτι η αλλοιωση της χρονικης σειρας των γεγονοτων ειναι συχνη μετα απο τραυματικες εμπειριες αλλα λιγο με σοκαρε το πως χειριστηκε το θεμα η ψυχολογος σου... Ειναι εκπαιδευμενη ψυχοθεραπευτρια;

Τωρα σκεφτομαι πως η ψυχαναλυτικη σχολη εχει πολλα στραβα, αλλα ψυχαναλυτη που σε πιεζει να μιλησεις και να μπεις στο ψητο δυσκολα θα βρεις. Πληρης ελευθερια να πεις ο,τι θελεις και οποτε.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    Γιωργο για να ειμαι ειλικρινης απειρη μου ακουγεται απο οσα γραφεις η ψυχολογος... Αν και δεν ειναι δικαιολογια αυτο: Κανεις δεν πιεζει κανεναν οταν προκειται για τραυματικα περιστατικα. Επισης την ενδοσκοπηση του ως προς το γιατι του βγηκε να πιεσει η να κανει ο,τιδηποτε, ο σωστος επαγγελματιας δεν τη βγαζει στον πελατη, αλλα στον εποπτη του. Τα λέω αυτα για τι πρωτον ισχυουν γενικα για τους ψυχοθεραπευτες και δευτερον οπως λες κι εσυ ειναι λιγο δυσκολο να εμπιστευτει κανεις καποιον που τον πιεζει για ο,τιδηποτε... Ποσο μαλλον το πιο τραυματικο κομματι της ζωης του.

Ειχα σκοπο να γραψω οτι η αλλοιωση της χρονικης σειρας των γεγονοτων ειναι συχνη μετα απο τραυματικες εμπειριες αλλα λιγο με σοκαρε το πως χειριστηκε το θεμα η ψυχολογος σου... Ειναι εκπαιδευμενη ψυχοθεραπευτρια;

Τωρα σκεφτομαι πως η ψυχαναλυτικη σχολη εχει πολλα στραβα, αλλα ψυχαναλυτη που σε πιεζει να μιλησεις και να μπεις στο ψητο δυσκολα θα βρεις. Πληρης ελευθερια να πεις ο,τι θελεις και οποτε.
    Είναι η τοπ!!! Αν με γνώριζες πριν από την ψυχοθεραπεία θα καταλάβαινες τις αλλαγές. Ήμουν ένα ζόμπι, ένας άνθρωπος που δεν είχε κανένα δίπλα του (και ας είχα τόσο κόσμο), φοβόμουν τις αρρώστιες, τα έντονα χρώματα, τους θορύβους, εμένα.. Όλα! Μαζί της έμαθα να αγαπώ εμένα, να μοιράζω τις ευθύνες, να μην βλέπω μόνο μια επιλογή σε κάθε πρόβλημα, να μην τα παρατάω, ότι το κλάμα είναι δύναμη, να μιλάω με επιχειρήματα και όχι με φωνές, να δείχνω αγάπη, να δείχνω ότι νοιάζομαι, να δω εμένα με τα μάτια μου και όχι με τα μάτια των γονιών μου, είδα την δύναμη που εχω μέσα μου, έμαθα ότι το μυαλό τα κάνει όλα, το μυαλό δημιουργεί τις φοβίες, το μυαλό δημιουργεί προβλήματα για να μου αποσπάσει την προσοχή κτλ. Δεν μπορώ να διαγράψω όλη αυτή την δουλειά για ένα λάθος. Σοβαρό λάθος ναι. Αλλα με βοήθησε.. Ειμαι ανθρωπος που δεν εμπιστεύεται ευκολα και αυτή την εμπιστεύτηκα... Και ακόμη την εμπιστεύομαι.

Senior Member
    Οποτε εχετε πολυ καλη θεραπευτικη σχεση. Πολυ σημαντικο αυτο ειδικα για την πρωτη σοβαρη, σε βαθος ψυχοθεραπεια που κανει καποιος...

κι εμενα δε με πολυενοιαζε τιποτε αλλο
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    Οποτε εχετε πολυ καλη θεραπευτικη σχεση. Πολυ σημαντικο αυτο ειδικα για την πρωτη σοβαρη, σε βαθος ψυχοθεραπεια που κανει καποιος...

κι εμενα δε με πολυενοιαζε τιποτε αλλο
    Εσύ κάνεις ψυχοθεραπεία?

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by blackbird View Post
    Κάποιοι άνθρωποι με ψυχολογικά τραύματα πολλές φορές "ξεχνάνε" το τι ακριβώς έζησαν, ακριβώς για τον λόγο που είπε η ψυχολόγος. Όταν προσπαθήσεις να τα ξαναφέρεις στο μυαλό σου μπορεί να είσαι λίγο μπερδεμένος και να μην τα λες με συνοχή, αλλά θα έχεις βοήθεια και κάθε φορά μπορεί να θυμάσαι και κάτι άλλο. Μην φοβάσαι την διαδικασία, κάνε υπομονή γιατί αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο. Η ψυχολόγος τι σου λέει γι' αυτό; Όταν νιώσεις έτοιμος να το πεις; Προσπαθεί με διάφορους τρόπους να σε κάνει να μιλήσεις ή σε αφήνει "ελεύθερο"; Εμένα με "πίεσε" (με την καλή έννοια) να το κάνω και με βοήθησε, γιατί αν δεν επέμενε ποτέ δεν θα έμπαινα σε αυτή την διαδικασία. Είχα μάλιστα και την αυταπάτη πως δεν με επηρέαζε. Θεωρώ πως παίζει ρόλο και ο τρόπος της, για το πότε και με ποιό τρόπο θα εκφραστείς.

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ικανότητας. Οκ, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να έχουν το "ταλέντο" (ας το πούμε έτσι) με μια κουβέντα να επηρεάζουν θετικά τους άλλους. Αλλά σίγουρα αυτό δεν συμβαίνει πάντα γιατί προφανώς δεν αρκεί μόνο αυτό. Αν είχανε απέναντί τους έναν αρνητικό άνθρωπο που ότι και να του πεις θα είναι σαν να μιλάς σε τοίχο, προφανώς αυτό το "ταλέντο" δεν είναι αρκετό. Ενώ μπορεί κάποιος άλλος να πει κάτι απλό (ή αυτονόητο) και επειδή ο άνθρωπος απέναντι θέλει να βοηθήσει τον εαυτό του με όποιο τρόπο, να κάτσει να τον ακούσει και να του πει και χίλια ευχαριστώ.

Σίγουρα κερδίζεις πολλά από τις συζητήσεις. Όπως νιώθεις εσύ καλύτερα και σε βολεύει. Αν δεν έχεις θέματα έκφρασης, κομπλέ.
    όσον αφορά αυτα που λέγαμε στο Τι σκέφτεστε,σήμερα τα πραγματα ηταν χειρότερα

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Η ψυχολόγος το άφησε για να το συζητήσουμε οτα θα είμαι έτοιμος. Μόνο μία φορά την ρώτησα "πως γίνεται να μην θυμάμαι τα γεγονότα με την σειρά?" και βρήκε αφορμή να ανοίξει συζήτηση.. Έκανε όμως ένα λάθος.. Βιάστηκε να κάνει ερωτήσεις που δεν ήμουν έτοιμος για απαντήσεις. Δεν το πήγε αργά. Στην τρίτη ερώτηση πήγε στην πληγή. Εκεί θύμωσα και της είπα" ενώ ξέρετε ότι δεν είμαι έτοιμος να το συζητήσω δέχτηκα να το κάνω.. Κι αντί να είστε προσεχτικη με τις ερωτήσεις σας πήγατε απευθείας στην πηγη. Για μένα ήταν λάθος". Για δύο βδομάδες δεν ήμουν καλά γιατί πρώτο θεωρούσα πως ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να με βοηθήσει ήταν αυτή και το χειρίστηκε λάθος και δεύτερο γιατί πονεσα. Μου ζήτησε συγνώμη όταν ξαναπήγα και ότι το σκεφτόταν κι αυτή όλη την βδομάδα και προσπαθούσε να καταλάβει τι ήταν αυτό που την έκανε να τρέξει την συζήτηση τόσο πολύ. Συζητήσαμε για την σχέση μας και για το πως με επηρέασε όλο αυτό που έγινε μεταξύ μας. Χρειάστηκα μέρες για να συνέλθω και να την ξανά εμπιστευτώ.
    Μάλιστα... Γι' αυτό σου είπα πως έχει σημασία με ποιό τρόπο θα εκφραστεί και ΠΟΤΕ. Παίρνει vibes από εσένα δηλαδή. Η δική μου ενώ της είπα πως δεν ήμουν έτοιμη (και ότι δεν με επηρέαζε το θέμα αλλά αυτή έβλεπε την αλήθεια) σε κάθε συνεδρία με ρωτούσε κάτι διαφορετικό για το θέμα, για να μην υπεκφεύγω και να νιώσω σιγά σιγά άνετα να μιλήσω. Αυτό εννοούσα με το "πίεση" με την καλή έννοια. Αυτό που έκανε η δική σου σίγουρα ήταν λάθος και καλά έκανες και το είπες. Ίσως ήταν ατυχής στιγμή; Ανεπαρκής εκπαίδευση; Δεν της είχε τύχει ποτέ κάτι παρόμοιο; Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει που σε βοηθάει σε όλα τα υπόλοιπα θέματα και που της έχεις εμπιστοσύνη. Ακόμα πιο σημαντικό για μένα είναι ότι αναγνώρισε το λάθος της. Δεν το έπαιξε αλάνθαστη αυθεντία και το ότι το σκεφτόταν όλη την βδομάδα δείχνει ότι παίρνει στα σοβαρά την δουλειά της. Πάντως από προσωπική εμπειρία και απ' εδώ μόνο ένα scrolling σε διάφορα θέματα θα δεις πως δυστυχώς σε Ελλάδα και Κύπρο (σε άλλες χώρες δεν ξέρω τι γίνεται) είναι δύσκολο να βρεις σωστό επαγγελματία στον τομέα της ψυχικής υγείας. Πάντως μην φοβάσαι να ανοιχτείς ξανά για το θέμα. Βήμα βήμα και στο βαθμό που δεν πιέζεσαι. Αν χρειαστεί ξεκαθάρισέ το και αν δεις πως δεν λειτουργεί το κόβεις και δεν το ξανασυζητάς μαζί της.

Senior Member
    Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    όσον αφορά αυτα που λέγαμε στο Τι σκέφτεστε,σήμερα τα πραγματα ηταν χειρότερα
    Αν το κάνατε με γκρουπς; Να χωρίζεστε δηλαδή σε ομάδες. Ή ο καθηγητής να κάνει 2 φορές το μάθημα (λίγο δύσκολο βέβαια) ή μάθημα με την πρώτη ομάδα και να ακούει την ηχογράφηση η δεύτερη, και στο επόμενο μάθημα να ακούει την ηχογράφηση η πρώτη ομάδα και το μάθημα να γίνεται με την δεύτερη. Φαντάζομαι είναι γενικό το πρόβλημα. Δεν σας πρότειναν άλλη λύση;

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Αν το κάνατε με γκρουπς; Να χωρίζεστε δηλαδή σε ομάδες. Ή ο καθηγητής να κάνει 2 φορές το μάθημα (λίγο δύσκολο βέβαια) ή μάθημα με την πρώτη ομάδα και να ακούει την ηχογράφηση η δεύτερη, και στο επόμενο μάθημα να ακούει την ηχογράφηση η πρώτη ομάδα και το μάθημα να γίνεται με την δεύτερη. Φαντάζομαι είναι γενικό το πρόβλημα. Δεν σας πρότειναν άλλη λύση;
    Αυτό με την ηχογραφηση δεν παίζει,διότι είναι 3 τμηματα,ο καθένας λεει τις απορίες του κλπ.
    Όπως επίσης δεν παίζει το σενάριο που λες.
    Άλλη λυση δεν πρότειναν.
    Είσαι έτοιμη να διαβασεις τα σημερινά προβλήματα?

Senior Member
    Αυτό με την ηχογραφηση δεν παίζει,διότι είναι 3 τμηματα,ο καθένας λεει τις απορίες του κλπ.
    Όπως επίσης δεν παίζει το σενάριο που λες.
    Άλλη λυση δεν πρότειναν.
    Είσαι έτοιμη να διαβασεις τα σημερινά προβλήματα?
    Πες ....

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Πες ....
    11 άτομα μέσα και η καθηγήτρια,12.
    Στην 1η ώρα με πέταξε 3 φορές εξω το σύστημα,μιας και το ίντερνετ κόλλησε ισαριθμες φορές.
    Μόνο 2 άτομα δεν είχαν πρόβλημα με την σύνδεση.
    Στο διάλλειμα μετά την πρώτη ώρα,το σύστημα πέταξε αρκετούς έξω.
    Ο ήχος ήταν ότι χειρότερο σήμερα,ιδίως στην ''επιστροφή''.
    Πολλές φορές επρεπε ο καθένας να επαναλάβει τα δικά του.
    Α,κάναμε και μιση ωρα παραπάνω.

Τέλεια ε?

Senior Member
    11 άτομα μέσα και η καθηγήτρια,12.
    Στην 1η ώρα με πέταξε 3 φορές εξω το σύστημα,και το ίντερνετ κόλλησε 2 φορές.
    Μόνο 2 άτομα δεν είχαν πρόβλημα με την σύνδεση.
    Στο διάλλειμα μετά την πρώτη ώρα,το σύστημα πέταξε αρκετούς έξω.
    Ο ήχος ήταν ότι χειρότερο σήμερα,ιδίως στην ''επιστροφή''.
    Πολλές φορές επρεπε ο καθένας να επαναλάβει τα δικά του.
    Α,κάναμε και μιση ωρα παραπάνω.

Τέλεια ε?
    Δεν κάνετε όλοι μαζί παράπονο για να βρείτε άλλο μέσο ή τρόπο;
    Δεν τους νοιάζει;

Πάντως εμάς ξεκινάει ο καθηγητής την ηχογράφηση, μιλάμε και εμείς όταν θέλουμε για απορίες κτλ και έπειτα ανεβαίνει και το video (μόλις κλείσει η ηχογράφηση). Έτσι μπορείς να βλέπεις το video όποτε θες. Ακόμα και αν έχασες την σύνδεση, θα μπορείς να το δεις μετά. Εντάξει, δεν είναι το ίδιο θα μου πεις, αλλά αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή...;

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Δεν κάνετε όλοι μαζί παράπονο για να βρείτε άλλο μέσο ή τρόπο;
    Δεν τους νοιάζει;

Πάντως εμάς ξεκινάει ο καθηγητής την ηχογράφηση, μιλάμε και εμείς όταν θέλουμε για απορίες κτλ και έπειτα ανεβαίνει και το video (μόλις κλείσει η ηχογράφηση). Έτσι μπορείς να βλέπεις το video όποτε θες. Ακόμα και αν έχασες την σύνδεση, θα μπορείς να το δεις μετά. Εντάξει, δεν είναι το ίδιο θα μου πεις, αλλά αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή...;
    Στην αρχή είχαμε κάνει μεσω φβ,αλλη τραγωδία από εκεί...

Senior Member
    Στην αρχή είχαμε κάνει μεσω φβ,αλλη τραγωδία από εκεί...
    Skype όχι;

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Skype όχι;
    Αυτό οφειλουμε να το δοκιμάσουμε!