Results 91 to 105 of 118
Thread: Η ζωή μου
-
08-04-2020, 15:02 #91george1520Guest
Ίσως να ισχύει κι αυτό που λες.. Δεν ξέρω. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω κανένα γιατί ξέρω πως αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις, να νιώσεις, να πονέσεις. Όσο και να θες.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι καλά μετά από όλο αυτό αλλά θα μου περάσει, έχω μάθει να βλέπω τα πράγματα όπως έχουν και να προχωράω.. Απλά θέλω τον χρόνο μου.. Ζυγίζω, σκέφτομαι και ότι είναι άχρηστο το κάνω στην άκρη..
- 08-04-2020, 22:43 #92
Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να μην απαντήσω.
Πρώτον δεν έχω τίποτα με την ντιντι και αναγνωρίζω πως ο, τι είπε το είπε με καλή πρόθεση και χωρίς διάθεση να σε πειράξει. Αλλά δεν είπαν τα ίδια πράγματα με την Ρεμ, ούτε ήσουν εσύ ο παράξενος που δεν αντέδρασες στο σχόλιο της Ρεμεντυ και αντέδρασες στο σχόλιο της Ντιντι. Και εγώ ως τρίτη και παρατηρητής το ίδιο ένιωσα. Το ένα ήταν παρότρυνση να μιλήσεις για να νιώσεις ΕΣΥ καλά και το άλλο ήταν - ή φάνηκε να ήταν- κριτική και επισήμανση υποχρέωσης να μιλήσεις για να βοηθήσεις άλλους. Το ίδιο άβολα ένιωσα και με το αρχικό σχόλιο της Ντιντι όπου σου είπε πως το είχε καταλάβει. Πάλι πιστεύω πως το έκανε χωρίς πρόθεση, αλλά προσωπικά ομολογώ πως από το πρώτο θα είχα νιώσει άσχημα.
Όλα αυτά στα λέω όχι για να κατηγορήσω κάποιο μέλος, αλλά γιατί βλέπω πως πάλι έχεις την τάση να παίρνεις την ευθύνη πάνω σου και εδώ είναι το δικό σου θέμα και λέμε για σένα.
Όχι δεν είναι υποχρέωση σου να σώσεις κανέναν. Ούτε έπαθε κανείς τίποτα εξαιτίας σου! ΕΣΥ έπαθες εξαιτίας του μαλάκα. Κι όποιος άλλος έπαθε, αν έπαθε, ήταν εξαιτίας ΤΟΥ, οχι εξαιτίας σου.
09-04-2020, 13:04 #93george1520GuestΜετά από συζήτηση που είχα με ενα μέλος (με προσωπικά μηνύματα) μπήκα στην διαδικασία να σκεφτώ γιατί αντιδρασα στην μια και όχι στην άλλη αφού πάνω κάτω είπαν τα ίδια. Επειδή είμαι μέσα σε όλο αυτό δεν μπορώ να δω καθαρά την διαφορά ανάμεσα στα δύο. Αυτό που λες εσύ και oboro ίσως είναι και ο λόγος που εγώ θύμωσα όταν διάβασα το σχόλιο της Ντιντι. Δεν ξέρω αλλά πλέον δεν θα ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι. Όλο αυτό που έγινε εδώ με έχει ρίξει γιατί είναι ένα θέμα αρκετά δύσκολο για μένα.
Μπήκα στο τρυπακι να σκεφτώ ότι "αν μιλούσα θα εσωζα κι άλλα παιδιά", μπήκα στο τρυπακι να σκεφτώ πως μπορεί να είμαι η αιτία που καταστραφηκαν άλλες ζωές και αυτό με έριξε ακόμη περισσότερο ενώ ήξερα την αλήθεια. Ναι δεν μίλησα τοτε, ναι επέλεξα να το θάψω για να ζήσω, ναι τον βλεπω κάθε μέρα και δεν κάνω τίποτα.
Επειδή όλο αυτό αρχίζει και με εκνευρίζει οποίος μπορεί να με βοηθήσει να το βγάλω από μέσα μου ας το κάνει. Όποιος θέλει να σχολιάσει οτιδήποτε άλλο που αφορά την ζωή μου ας το κάνει. Το τι έζησα τότε και τι κουβαλάω μόνο εγώ το ξέρω. Δεν έχω ευθύνη που οι γονείς μου δεν ήταν δίπλα μου, δεν έχω την ευθύνη για ότι μου έκανε αυτός έχω ευθύνη μόνο για ότι κάνω εγώ τώρα σαν ενήλικας.
09-04-2020, 13:51 #94
εμ, γι αυτο ειναι οι ψυχοβγαλτες, γιωργο.
υποτιθεται οτι ξερουν πως να σου μιλησουν για να μην σου δημιουργησουν προβληματα και το κυριοτερο, τι να κανουν ΑΠΟ ΚΕΙΚΑΙ ΠΕΡΑ για να μπορεσεις να το διαχειριστεις. διοτι αυτο ειναι το θεμα. το να το διαχειριστεις, κι οχι το να το σκαλιζουμε.
εγω νομιζω οτι ηδη το εβγαλες απο μεσα σου.
μιλησες γι αυτο και το συζητησες με τοσους αγνωστους ανθρωπους, που ο καθενας μας σου ελεγε το μακρυ του και το κοντο του.
ολοι ειχαμε καλες προθεσεις, αυτο δεν το αμφισβητουμε νομιζω, αλλα δεν ειμαστε καταλληλοι να σε κανουμε να το διαχειριστεις.
ισως τωρα που ηδη το συζητησες, ειναι μια καλη στιγμη για να το ξαναπας στην ψυχ σου και να κανετε μαζι μια προσπαθεια.
just saying...
09-04-2020, 13:56 #95
Γιωργο ηθελα να σε ρωτησω... Ομαδες αυτοβοηθειας για επιζωντες εχεις αναζητησει/εχεις σκεφτει αν θα σε βοηθουσαν; Μπορουν να λειτουργησουν επικουρικα με ο,τι αλλη υποστηριξη εχεις ψυχοθεραπευτικη, κοινωνικη η απο το φορουμ.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
09-04-2020, 14:24 #96
Μην παραβλέπεις την θετική πλευρά. Το πρώτο βήμα του να μιλήσεις το έκανες ήδη. Εδω ειναι μια εικονικη μικρογραφια της κοινωνίας...όλα αυτα που άκουσες εδώ από τον καθένα μας, θα τα ακούσεις κι από την κοινωνία σε περίπτωση που μιλούσες ποτέ ανοιχτά για το θέμα. Ακόμα και το γεγονός ότι ενοχλήθηκες και σε πείραξε κάτι κτλ εγώ το βρίσκω θετικό Γιώργο...σύμφωνα με τα λεγόμενα σου το θέμα το είχες θάψει και φαντάζομαι ότι ήταν κάτι που δεν μπορούσες να επεξεργαστείς καθόλου γιατί δεν το σκεφτόσουν καν. Τώρα έστω κι έτσι, σου δίνεται η δυνατότητα να το επεξεργαστείς, να το σκεφτείς και να το δουλέψεις.
Το πιο καλό βέβαια είναι αυτό που λέει κι η Ρεμεντυ, να μπορέσεις να το δουλέψεις αυτό και μέσω της ψυχοθεραπείας για να μάθεις να το διαχειρίζεσαι και προσωπικά πιστεύω πως πολύ σύντομα θα το κάνεις, σε βλέπω ήδη σχεδόν έτοιμο:)
09-04-2020, 18:05 #97george1520GuestΊσως να ήταν λάθος και δικό μου που περίμενα μια συγκεκριμένη αντιμετώπιση από τα μελη του φόρουμ και δεν ήμουν έτοιμος να δω κάτι άλλο. Δεν με ενόχλησε κάτι, με ενόχλησε μόνο το γεγονός ότι επηρεάστηκα αρκετά και μπήκα σε αυτό το τρυπακι γιατί εν μερει είχε λογική. Όταν μιλάει ο ένας σώζει άλλους, όταν δεν μιλάει τότε υπάρχει κίνδυνος να γίνει αυτό και σε άλλους ανθρώπους. Μακάρι να είχα την δυνατότητα να ζωγραφίσω σε ένα χαρτί και να δείξω τι ακριβώς νιώθω για να καταλάβετε αλλά δεν γίνεται..
Την ψυχολόγο δεν ξέρω πότε θα την δω με όλο αυτό που συμβαίνει αλλά ελπίζω όταν την δω να καταφέρω να συζητησω το συγκεκριμένο θέμα και πόσο εύκολο ειναι να επηραστω από την γνώμη κάποιου (ακόμη και αν αυτή η γνώμη έγινε με καλή πρόθεση).
Προσπαθώ όμως να τα ζυγιζω ολα και να κρατάω στην ζωή μου ότι αξίζει και μου κάνει καλό είτε είναι άνθρωπος είτε είναι γνώμη..
Oboro δεν κατάλαβα τι ακριβώς λες.
09-04-2020, 20:17 #98george1520GuestΑλήθεια είναι ότι αυτό το διάστημα έχω παρά πολλά θέματα στην ζωή μου και αυτές τις 2 μέρες προσπάθησα να τα βάλω σε τάξη έτσι ώστε να μπει η ζωή μου σε μια σειρά. Επηρεάστηκα, Χαλάστηκα αλλά είμαι εντάξει. Με την Ντιντι το συζητήσαμε και ας μην το συνεχίσουμε άλλο. Θα κρατήσω από όλο αυτό τα θετικά του.. Θα τα γράψω να τα έχω εδώ για μένα και αν θέλει κάποιος να συμπληρωσει κάτι ας το κάνει. Θα με βοηθήσει.
1) Μίλησα δημόσια για τα προβλήματα μου ενώ τόσο καιρό προσπαθούσα μόνο να βοηθησω.
2) Είπα δημόσια για την κακοποίηση που δέχτηκα ενω δεν το έλεγα ουτε σε εμένα.
3) Είχα την ευκαιρία να δω αντιδράσεις άλλων ανθρώπων στο άκουσμα του βιασμού.
4) Αντιδρασα όταν ένα σχόλιο δεν μου άρεσε γιατί θεώρησα ότι μου φορτωσαν ευθύνες που δεν μου αξίζουν.
5) Τις υιοθετησα αλλά κατάφερα να τις αποβάλλω γρήγορα.
6) Είπα την λέξη "βιαστής".
7) Έχω θυμό πλέον για αυτόν ενώ πριν δεν ένιωθα τίποτα.
8) Είδα μέσω αυτού του θέματος τα πραγματικά προβλήματα που έχω και κατάλαβα πόσα κατάφερα να κάνω μόνος μου και ποσο αξίζω σαν άνθρωπος.
9) Είχα την ευκαιρία να μου μιλήσουν άνθρωποι με σκοπό να με βοηθήσουν ( με μηνύματα ή δημόσια), είχα επιτέλους ανθρώπους δίπλα μου σε ένα πρόβλημα μου.
10) Κατάλαβα (μετά από μια συζήτηση που είχα με ενα άλλο μέλος με προσωπικά μηνύματα) ότι αυτό που με δυσκολεύει περισσότερο είναι να περιγράψω ακριβώς τι γινοταν τότε. Η ψυχολόγος ήθελε να πω μέρη του σώματος μου και τι ακριβώς γινόταν γιατί εκεί είναι και η πληγή που πρέπει να κλείσει.
Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι όσο αφορά το 10 ή αν έχει περάσει κάποιος αυτή την φάση ας μου πει πως τα κατάφερε.
09-04-2020, 20:39 #99
Το πρωτο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι ποσο απαραδεκτη ειναι η ψυχολογος που επεμενε σε αυτο το θεμα. Στην πραγματικοτητα κανεις δεν μπορει να πιεσει καποιον που βιωσε σεξουαλικη κακοποιηση να περιγραψει τιποτε απολυτως. Οχι απλα δε νομιμοποιειται κανεις απλα και μονο ως ειδικος, αλλα ακριβως για αυτο το λογο πρεπει να ειναι πιο προσεκτικος απο οποιονδηποτε. Το μονο που καταφερνει τετοιου ειδους πιεση ειναι ο εκ νεου τραυματισμος ενος ανθρωπου. Οταν ειχες γραψει Γιωργο οτι σε ειχε πιεσει να μιλησεις για το θεμα η ψυχολογος, δεν ειχα φανταστει οτι ηταν για την κακοποιηση που δεν την ειχες αποκαλυψει αλλωστε ακομα στο φορουμ... Οτι ζητησε και λεπτομερειες ειναι απλα αδιανοητο. Ξεπερναει κατα πολυ το χαρακτηρα ενος "λαθους" που μπορει να εκανε μια απειρη επαγγελματιας. Ειναι απλα βαρβαρο... Βασικα σοκαριστηκα με αυτο που εγραψες οτι σου ειπε, ειναι εξοργιστικο δηλαδη. Ειναι αδιανοητο να ανοιγεται καποιος σε εναν ψυχοθεραπευτη, να προσερχεται ευαλωτος σε μια τοσο ιερη διαδικασια και να του ζητανε να ξαναζησει αφηγηματικως την κακοποιηση του, στο ονομα κιολας μιας "επουλωσης"...
(θα γραψω για τις ομαδες σε αλλο ποστ για να μη φερνω στη συζητηση πολλα μαζεμενα)"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
09-04-2020, 20:45 #100george1520GuestΉταν και το λάθος της είπε ότι στην 3η ερώτηση ζήτησε από εμένα να της πω λεπτομέρειες. Δεν είναι άπειρη και είναι γνωστή ψυχολόγος στην Κύπρο , αλλά θεώρησε ότι ήμουν έτοιμος γιατί έδειχνα άνετος.. Πόσο άνετος όμως μπορεί να δείξει καποιος που τόσο καιρό δεν ελεγε κουβέντα για αυτό? Όταν την ρώτησα στην επόμενη συνέδρια "τι σημασία έχει αν άγγιξε εδώ ή εδώ? Ο πόνος ή η κακοποίηση είναι διαφορετικη?" μου είπε είναι σημαντικό να βρούμε τις πληγές στο σώμα για να τις κλείσουμε. Εκείνες τις μέρες είχα μπει σε ένα θέμα που αφορούσε τον βιασμό και ρώτησα το μέλος αν ρώτησε ο ψυχολόγος για το τι έγινε και που άγγιξε και μου είχε πει ναι. Άρα ίσως αυτό πρεπει να γίνει? Μήπως έτσι βρίσκει κάποιος την διέξοδο από όλο αυτό?
09-04-2020, 21:02 #101
Ο καθε ανθρωπος ξεπερναει με διαφορετικο τροπο το οποιο προβλημα του. Η γνωμη μου (το τονιζω) ειναι πως ο ειδικος σε ξεκλειδωνει και σε βοηθαει να ανακαλυψεις τι βοηθαει περισσοτερο εσενα, ακομα και αν το θεμα αφορα την κακοποιηση. Μπορει να υπαρχει "συνταγη" αλλα δεν πιανει σε ολους και πρεπει να βασιστει στο ατομο που εχει απεναντι του. Κατι που βοηθαει εμενα, εσενα μπορει να σε κανει χειροτερα ή μπορει να ανακαλυψεις εναν δικο εου τροπο (με ή χωρις βοηθεια) για να βρεις διεξοδο. Θεωρω πως τιποτα δεν ειναι απολυτο και επειδη η δουλεια τους ειναι πολυ δυσκολη πρεπει να ειναι παρα πολυ προσεχτικοι.
09-04-2020, 21:07 #102
Θεωρησε η ψυχ. οτι εισαι ετοιμος γιατι εδειχνες ανετος... Οκ εδω πρεπει κανονικα να πω τι πραγματικα πιστευω για την ψυχ. με βαση αυτο που μολις διαβασα αλλα καλυτερα να μην, κι ετσι θα σου φερω απο εμενα το παραδειγμα: σε ο,τι εχει να κανει με τα πιο δυσκολα και ζορικα πραγματα που εχω περασει μεγαλωνοντας, κι εγω εντελως κουλ ειμαι. Μιλαω για αυτα χαμογελωντας. Αφηγητης νασιοναλ τζιογκραφικ. Τι παει να πει αυτο, πως τοτε που πηγαινα στον θεραπευτη μου οχι το ιδιο ανετος αλλα περισσοτερο, εκεινος δεν υποψιαζοταν την αληθεια; Οτι επροκειτο για κραμα δυναμης οσο και αμυνας; Οτι με οσο και λιγη δυναμη να με ειχει προικησει η φυση ψυχολογικα, θα την ειχα επενδυσει σε αυτο απο την πρωτη μερα; Ποσο εμπειρος ειναι ενας επαγγελματιας που δεν τα αντιλαμβανεται αυτα; Για να το πω καπως πιο ωμα, οταν ακομα και ενας μη ειδικος αλλα ουτε και χθεσινος μπορει να αντιληφθει οτι ο αλλος δειχνει πιο ανετος απο οσο χρειαζεται γιατι κατι τον ζοριζει μεσα του, κοτζαμ ψυχολογος δεν παιρνει χαμπαρι και μαλιστα για ενα θεμα οπως η παιδικη σεξουαλικη κακοποιηση;
Βασικα να στο πω και ευθεως, πολλοι επιζωντες οση ανεση και οση κοινωνικη ικανοτητα εχουν τη βαζουν στο να φτιαξουν ενα ειδος "μασκας". Γενικα οι αμυνες ετσι λειτουργουν, η παιρνουν φοβικα το σχημα της οποιας κακοποιησης η προστατευτικα χτιζουν την αντιθετη εικονα της. Πραγματικα ρε συ οσο περισσοτερα γραφεις για αυτη την ψυχολογο τοσο μενω αναυδος... Και δε γινεται να μη στα πω αυτα γιατι πρεπει να τα ξερεις."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
09-04-2020, 21:12 #103george1520GuestΌταν έγινε αυτό είχα πει ότι δεν θα ξαναπάω στην συγκεκριμένη .. Έχω ως κανόνα μου πως όποιος δεν με σέβεται τον κάνω στην άκρη και πάω παρακάτω.. Αλλά δεν μπορούσα να παραβλέψω όσα εκτισα μαζί της ούτε πόσο με βοήθησε και της έδωσα ακόμη μια ευκαιρία. Συζητήσαμε το θέμα, μου εξήγησε και απολογήθηκε. Εγώ είμαι εντάξει μαζί της πλέον και θεωρώ πως δεν θα καταφέρω να μιλήσω σε άλλο γιατρό πέρα από αυτην.
09-04-2020, 21:14 #104george1520Guest
09-04-2020, 21:14 #105
Το θεμα εδω ειναι πως ακριβως η ψυχολογος δεν τον βοηθησε σε εκεινη τη φαση να ξεκλειδωσει τον εαυτο του - του ζητησε να το κανει και του πεταξε και τα κλειδια! Το δε σκεπτικο της ηταν πως εδειχνε ανετος αρα θα το αντεχε... Εκρινε δηλαδη απο την εξωτερικη εικονα του ανθρωπου που ειχε απεναντι της, αντι να αφησει την εσωτερικη εικονα του να σχηματιστει απο μονη της με τους δικους του ορους.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση