Results 16 to 24 of 24
Thread: Ίσως το πιο δύσκολο βράδυ
-
11-04-2020, 13:04 #16george1520Guest
Μα δεν ζητάς ασφάλεια.. Ζητάς αποδοχή! Αυτή που δεν πήρες και κυνηγάς να την πάρεις μέσα από άλλους.. Και όταν την πάρεις δεν θα είσαι ευχαριστημένη και θα θες κι άλλη, κι άλλη γιατί είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο που ότι και να βάλεις δεν θα γεμίσει..
Δεν είναι υποχρεωμένος ο άνθρωπος που είναι μαζί μας να μας δείχνει συνέχεια ότι μας αποδέχεται και κυρίως δεν είναι υποχρεωμένος να μας τον δείχνει με τον ένα και μοναδικό τρόπο που εμείς θέλουμε. Ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα και ζει με τις ανασφάλειες και τις ανάγκες του. Ούτε γονείς μας είναι, ούτε ψυχολόγοι μας. Αγάπησε τον εαυτό σου με την βοήθεια ενός ψυχολογου και θα δεις ότι δεν έχεις ανάγκη την αποδοχή γιατί την έχεις (θα έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου).
- 11-04-2020, 13:24 #17
Για την αποδοχή μάλλον έχεις δίκιο, γιατί για να φεύγω συνέχεια από κάτι που δεν μου αρέσει σημαίνει ότι ζητάω την απαραίτητη αποδοχή και δεν την έχω οπότε μέχρι να βρω την αποδοχή που θέλω δεν θα είμαι καλά, εκτός κ αν το βρωμε το μέσα μου!
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω όμως ακομη είναι το εξής, μιλάς για ανθρώπους διαφορετικούς που αγαπάνε με διαφορετικούς τρόπους
Αυτό μου ακούγετε λίγο σαν συμβιβασμός ακούγοντα σε είναι σαν να μου λες πως με το παιδί που ήμουν ότι με ήθελε αλλά με ήθελε με τον δικό του τρόπο μπορεί να ήθελε να καυλαντισει πχ με άλλες η να μην έχει όρεξη για βόλτα αλλά επειδή ας πούμε μου μαγειρεύε με ήθελε
Και εγώ έπρεπε να πείσω τον ευατο μου πως αυτή είναι η ιδανική αγάπη και ο έρωτας?
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει τα προβλήματα του εγώ θέλω αποδοχή ο άλλος επιβεβαίωση ο άλλος έχει ανάγκη να είναι διάσημος υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που σε κατεύθηνει, άλλες φορές το κουμαντάρεις άλλες φορές χάνεις την μπάλα
Δεν σου λέω να σκέφτομαστε εγωιστικα εγώ θέλω βόλτα δεν με πηγές δεν με αγαπάς χωρίζουμε η δεν ξέρω κι εγώ τι λεω όμως πως ο άνθρωπος σου θα πρεπε να κάνει πράγματά για να είσαι χαρούμενος και το αντίθετο. Αν θες να είσαι με κάποιον νομίζω πως κάνεις υποχωρήσεις κ εσύ και αυτός
Μπορεί να ειμαι και λάθος δεν ξέρω
11-04-2020, 13:56 #18george1520GuestΤο γεγονός ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και δείχνουμε την αγάπη και την αποδοχή με διαφορετικό τρόπο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μαλ..... Δεν θα μας αγαπήσουν όλοι και ούτε θα μας σεβαστουν όλοι. Μπορεί σε σένα να φέρθηκε έτσι αλλά στην πρώην του να ήταν καλύτερος γιατί είχε αισθήματα για αυτήν. Λίγοι είναι οι άνθρωποι που σέβονται τα συναισθήματα του άλλου άσχετα αν δεν είναι αμοιβαία.. Αυτός ο άνθρωπος όπως τον περιεγραψες δείχνει ότι δεν σε ήθελε και ήταν μαζί σου για δικούς του λόγους που τώρα πια δεν πρέπει να σε ενδιαφέρουν.
11-04-2020, 14:10 #19
Μπορώ και καταλάβαινω τι εννοείς και μέσα από όλη αυτή την συζήτηση καταλαβαίνω λίγο περισσότερο και εμένα! βέβαια έχω πολλά άλυτα ακόμη ερωτήματα από κάθε κατάσταση λογικά βγαίνω πιο δυνατή και με ένα μάθημα ακόμα για τον ευατο μου και τους άλλους
Αλλά μερικές φορές λέω όχι άλλες εμπειρίες χρειάζομαι απλά την 'Ιθάκη ' αλλά έχω πολύ φουρτούνα και θάλασσα απέραντη μπροστά μου
11-04-2020, 14:13 #20george1520GuestΔεν ψάχνεις την Ιθάκη.. Ψάχνεις ένα άνθρωπο που θα σου δώσει ότι έχεις μέσα στο κεφάλι σου και όσο δεν το βρίσκεις τόσο απογοήτευσε.. Ψάχνεις ένα άνθρωπο να σε αγαπήσει γιατί ακόμη εσύ δεν αγάπησες τον εαυτό σου..
Δούλεψε τα θέματα σου με ένα ψυχολόγο και δώσε έμφαση στην σχέση που έχεις με τους γονείς σου και θα δεις ότι τα υπόλοιπα είναι πιο απλά.
11-04-2020, 14:22 #21
11-04-2020, 14:36 #22
11-04-2020, 14:43 #23
Κοίτα σε μία σχέση σε γενικές γραμμές αν θέλουμε να τσουλήσει η σχέση προσαρμοζόμαστε τόσο εμείς όσο και οι άλλοι. Όταν ο άλλος δεν είναι διατεθειμένος να προσαρμοστεί και να αφουγκραστεί τις ανάγκες μας και με το χρόνο βάζουμε τον εαυτό μας σε δεύτερη μοίρα και τον άλλον σε πρώτη τότε θα υπάρξει έλλειψη σε αυτοεκτίμηση και σε αποδοχή. Για να δεθείς λοιπόν με κάποιον θα πρέπει αφενός ο άλλος να δείχνει αφοσίωση όπου σίγουρα δεν υπάρχει όταν ο άλλος σου έχει φάτσα κάρτα την φώτο με την πρώην και κοινά σημεία στη καθημερινότητα και στις επιλογές. Αν δεν υπάρχουν αυτά δεν μπορείς να κατηγορείς το εαυτό σου που δεν υπάρχουν αφού είναι στοιχεία που τα βλέπεις στη διάρκεια του χρόνου και όχι στην αρχή.Οπότε αντί να τα βάζεις με τον εαυτό σου την επόμενη φορά επέλεξε κάποιον που θα είναι διατεθείμένος να ακούσει και να εκπληρώσει τα δικά σου θέλω.Ξα μου πεις και πως θα το καταλάβω; Άλλαξε του τον αδόξαστο για να δεις μέχρι που είναι διατεθειμένος να φτάσει για να κάνει σχέση μαζί σου και μετά αν δεις πως σε βάζει πάνω από τον εαυτό του καντην
11-04-2020, 14:54 #24
Έχεις απόλυτο δίκιο αν ο ένας θέλει τον άλλον κάνουν και οι 2 πράγματα για να τσουλισει η σχέση και να εξελεχθει σε κάτι όμορφο.
Για κάποιο λόγο ρίχνω ευθύνες σε εμένα ενώ πάντα προσπαθούσα να τον ικανοποιήσω, ακόμη και όταν χωρίσαμε πήγα κι του πήρα δώρο σε κάτι που ήθελε (δεν το έχω δώσει ακόμη γιατί δεν μου έχει έρθει) έχω βάλει πρώτα εκείνον μετά εμένα και αυτό έχει στοιχίσει γιατί νιώθω πολλά έντονα αρνητικά συναισθηματικά αλλά σιγά σιγά θα φτιάξουν τα πράγματα