Τα πραγματα αρχιζουν να ξεφευγουν - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 36
    Senior Member
    Σίγουρα τα περισσότερα προέρχονται από παρερμηνεία των αισθήσεων και του εγκεφάλου. Μπορεί να δέχεται τους φυσιολογικούς ήχους διαφορετικά, μεγαλοποιημένους ή και διαστρεβλωμένους, να ακούει κανονική ομιλία και να νομίζει ότι την βρίζουν.
    Από προσωπική εμπειρία, δεν είμαι γιατρός.
    Οπότε σίγουρα χρειάζεται κάποια φάρμακα για να μην είναι σε συνεχή υπερένταση. Από εκεί και μετά όλα είναι πιθανά. Αλλά προτεραιότητα είναι η ηρεμία.
    Αν σου έλεγα να βάλεις κάμερα στα μπαλκόνια ή στην έξοδο για να ξέρεις τι γίνεται πιθανόν να μην βοηθούσε σε κάτι.
    Last edited by genesis; 20-04-2020 at 19:30.

Senior Member
    Quote Originally Posted by genesis View Post
    Σίγουρα τα περισσότερα προέρχονται από παρερμηνεία των αισθήσεων και του εγκεφάλου. Μπορεί να δέχεται τους φυσιολογικούς ήχους διαφορετικά, μεγαλοποιημένους ή και διαστρεβλωμένους, να ακούει κανονική ομιλία και να νομίζει ότι την βρίζουν.
    Από προσωπική εμπειρία, δεν είμαι γιατρός.
    Οπότε σίγουρα χρειάζεται κάποια φάρμακα για να μην είναι σε συνεχή υπερένταση. Από εκεί και μετά όλα είναι πιθανά. Αλλά προτεραιότητα είναι η ηρεμία.
    Αν σου έλεγα να βάλεις κάμερα στα μπαλκόνια ή στην έξοδο για να ξέρεις τι γίνεται πιθανόν να μην βοηθούσε σε κάτι.
    Την κάμερα να την βάλω για να δω αν όντως ισχύει αυτό που λέει;

Senior Member
    Αν η μητέρα σου έχει αρχίσει να τσακώνεται και με εσάς και να παραλογίζεται, καλό είναι να βάλεις κάμερες για να δεις τι γίνεται με τους γείτονες, αλλά και για έχεις μία εικόνα της συμπεριφοράς της και για τη δική της ασφάλεια. Να μπορείς να επέμβεις αν τα πράγματα ξεφύγουν εντελώς και πάει να βλάψει τον εαυτό της ή κάποιον άλλο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by fanh View Post
    Kαλησπέρα. τα πραγματα σήμερα είναι εκτός ελέγχου. η μητέρα μου εκτός από όλους στη γειτονιά βρίζει με εμάς στο σπίτι. η νοσηλεία νομίζω είναι η μόνη λύση πλέον αλλά φοβάμαι πολύ.. προτιμώ να πάθω κάτι εγώ παρά να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν ζητάω κάτι από σας απλά ήθελα να το πω κάπου. Καλή συνέχεια σε όλους..
    Φέρε το γιατρό της στο σπίτι ή πήγαινε την στον γιατρό της

Senior Member
    Συμφωνώ με τις κάμερες αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, εφόσον λείπεις συνέχεια από το σπίτι και αν συμφωνεί η μητέρα σου.
    Αλλά παράλληλα με θεραπεία.
    Το ότι οι ήχοι και οι ομιλίες προσλαμβάνονται διαστρεβλωμένοι το έχω παρατηρήσει όταν άλλαξα φαρμακευτική αγωγή. Μπορεί ο άλλος να μιλάει έξω και εσύ να ακούς άλλα πράγματα, λέξεις παρερμηνευμένες, ακόμη και ένας ήχος όπως το τρέξιμο του νερού στη βρύση μπορεί να ακούγεται σαν ομιλία.

Senior Member
    πως μπορώ να το ελένξω αυτό; Λείπω πάρα πολλές ώρες από το σπίτι και γυρίζω αργά το βράδυ. Όμως πέραν αυτού ότι δηλαδή την βρίζει, λέει ότι η πολυκατοικία την κουτσομπολεύει και βγαίνουν στο μπαλκόνι και την κοροιδεύουν, ότι ο άλλος βάζει το σκυλί να γαυβγίζει για να την τσαντίσουν, ότι ο άλλος την κυνηγάει να τη σκοτώσει και άλλα.

Τι μπορώ να κάνω; να παρακολουθώ πίσω από τις κουρτίνες; Όλα αυτά γίνονται όταν δεν είναι κάποιος από μας μπροστά.
    Εμενα μου κοπαναγανε απο πανω τοσο δυνατα που ετριζαν τα επιπλα και ο αδελφος μου ερχοταν πεντε δευτερολεπτα ελεγε δεν ακουω τιποτα και με εβγαζε τρελο. Το καθικι! Ετσι εδωσε θαρρις στην γρελη να μου φολιασει το σκυλο.

Εκτος αν δεν πεθανε ουτε ο σκυλος και ειναι κι αυτο στη φαντασια μου.

Senior Member
    Καλημέρα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η γιατρός της δεν μπορεί να κάνει κάτι, μας το έχει πει. Ότι θεραπεία και να της δώσει, η μητέρα μου εξακολουθεί να κάνει ότι θέλει και να παίρνει ότι χάπια θέλει όποτε θέλει και να κάνει το γιατρό μόνη της. Στη προκειμένη περίπτωση από ότι μίλησα μαζί της εχτές μου είπε ότι παίρνει μόνο το αντικαταθλιπτικό και το αντιψυχωσικό δεν θέλει να το πάρει για να μην νιώθει κούραση και χωρίς ενέργεια και να μπορεί να κάνει δουλειές. έτσι έχει πει στη γιατρό. Και αυτός είναι μάλλον ο λόγος που έχει αρχίσει και έχει αυτές τις σκέψεις. Στη ψυχολόγο που έχει πάει κάνα δυο φορές και αυτό σχεδόν με το ζόρι για να την πείσει να παίρνει την αγωγή, δείχνει άλλος άνθρωπος με λογική και μόνο το καταθλιπτικό προφίλ.

Τώρα όσον αφορά τις κάμερες, έχει τραβήξει η ίδια βίντεο. Με τους γείτονες που τα είδα δεν καταλαβαίνω ότι γίνεται κάτι επίτηδες, αλλά εκείνη το εξηγεί ότι γίνεται για να την τσαντίσουν. Ο άλλος που είπε ότι βγήκε στο μπαλκόνι και την έβριζε δεν τον έχει γράψει. Και εκτός αυτού και εγώ που της μίλησα χτες να την ηρεμήσω με έβριζε και μένα αναίσθητη και να φύγεις από το σπίτι. Σήμερα δείχνει καλύτερα και συμπεριφέρεται προς το παρόν φυσιολογικά.

Πρέπει να πάω από την αστυνομία να ρωτήσω τη διαδικασία της εισαγγελικής όμως φοβάμαι πάρα πολύ. Από τη μία φαίνεται η μόνη λύση από την άλλη είναι μια διαδικασία που φοβάμαι πάρα πολύ. Η γιατρός μου είπε ότι και πάλι δεν θα αλλάξει θα είναι προσωρινή η αλλαγή μετά πάλι τα ίδια θα κάνει..Και σκέφτομαι ,γιατί να την βάλω σε αυτή τη διαδικασία; Μάλλον τελικά το πρόβλημα το έχω εγώ και δεν μπορώ να στηρίξω και να βοηθήσω κανέναν δίπλα μου. Τι άλλο μπορώ να κάνω;

Senior Member
    Καλημέρα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η γιατρός της δεν μπορεί να κάνει κάτι, μας το έχει πει. Ότι θεραπεία και να της δώσει, η μητέρα μου εξακολουθεί να κάνει ότι θέλει και να παίρνει ότι χάπια θέλει όποτε θέλει και να κάνει το γιατρό μόνη της. Στη προκειμένη περίπτωση από ότι μίλησα μαζί της εχτές μου είπε ότι παίρνει μόνο το αντικαταθλιπτικό και το αντιψυχωσικό δεν θέλει να το πάρει για να μην νιώθει κούραση και χωρίς ενέργεια και να μπορεί να κάνει δουλειές. έτσι έχει πει στη γιατρό. Και αυτός είναι μάλλον ο λόγος που έχει αρχίσει και έχει αυτές τις σκέψεις. Στη ψυχολόγο που έχει πάει κάνα δυο φορές και αυτό σχεδόν με το ζόρι για να την πείσει να παίρνει την αγωγή, δείχνει άλλος άνθρωπος με λογική και μόνο το καταθλιπτικό προφίλ.

Τώρα όσον αφορά τις κάμερες, έχει τραβήξει η ίδια βίντεο. Με τους γείτονες που τα είδα δεν καταλαβαίνω ότι γίνεται κάτι επίτηδες, αλλά εκείνη το εξηγεί ότι γίνεται για να την τσαντίσουν. Ο άλλος που είπε ότι βγήκε στο μπαλκόνι και την έβριζε δεν τον έχει γράψει. Και εκτός αυτού και εγώ που της μίλησα χτες να την ηρεμήσω με έβριζε και μένα αναίσθητη και να φύγεις από το σπίτι. Σήμερα δείχνει καλύτερα και συμπεριφέρεται προς το παρόν φυσιολογικά.

Πρέπει να πάω από την αστυνομία να ρωτήσω τη διαδικασία της εισαγγελικής όμως φοβάμαι πάρα πολύ. Από τη μία φαίνεται η μόνη λύση από την άλλη είναι μια διαδικασία που φοβάμαι πάρα πολύ. Η γιατρός μου είπε ότι και πάλι δεν θα αλλάξει θα είναι προσωρινή η αλλαγή μετά πάλι τα ίδια θα κάνει..Και σκέφτομαι ,γιατί να την βάλω σε αυτή τη διαδικασία; Μάλλον τελικά το πρόβλημα το έχω εγώ και δεν μπορώ να στηρίξω και να βοηθήσω κανέναν δίπλα μου. Τι άλλο μπορώ να κάνω;
    Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να της κάνει κάποια ένεση έστω και αν χρειαστεί να την κρατήσετε ακίνητη για ένα λεπτό 4-5 άτομα μέχρι να της την κάνει; Ρώτησε την δεν υπάρχει μία τέτοια λύση που να κρατάει κάνα 5μηνο;

Senior Member
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να της κάνει κάποια ένεση έστω και αν χρειαστεί να την κρατήσετε ακίνητη για ένα λεπτό 4-5 άτομα μέχρι να της την κάνει; Ρώτησε την δεν υπάρχει μία τέτοια λύση που να κρατάει κάνα 5μηνο;
    Αυτο δεν το ξερω, δεν το εχει αναφερει ποτε... Τι ακριβως ειναι; το φαρμακο που αντι για χαπι γινεται ενεσιμο;

Senior Member
    Αυτο δεν το ξερω, δεν το εχει αναφερει ποτε... Τι ακριβως ειναι; το φαρμακο που αντι για χαπι γινεται ενεσιμο;
    Έχω ακούσει σε διπολικους που βγαίνουν από το ψυχιατρείο ότι τους λένε για μια ένεση που τους κάνουν για να μην παίρνουν χάπια καθημερινά και είναι βραδείας αποδέσμευσης και κρατάει για μήνες. Για ρώτησε την

Senior Member
    Νομίζω υπάρχει σε ένεση το Abilify για σχιζοφρένεια και για διπολική Ι όταν είναι κάποιος σε φάση μανίας και σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα φάρμακα. Αλλά για μήνες ολόκληρους δεν νομίζω να κρατάει. Μήνα μπορεί.

Πράγματι, αξίζει να ρωτήσεις τον γιατρό της, αν και δεν είναι λύση κι αυτό μακροχρόνια αν συνεχίσει η μητέρα σου να μην συνεργάζεται...

Senior Member
    Γεια σου Φανή. Πώς είναι τα πράγματα με την μητέρα σου;

Senior Member
    Quote Originally Posted by stellagla89 View Post
    Γεια σου Φανή. Πώς είναι τα πράγματα με την μητέρα σου;
    Καλησπερα, εχει ηρεμήσει προσπαθεί να ασχολειται με. Δουλειες του σπιτιου για να μη βγαινει εξω και ασχολείται με τους γυρω γύρω. Δεν ξερω ποσο θα κρατησει αυτη η ας το πουμε ηρεμία. Ευχαριστώ που ρωτάς.. Εχεις κάποια παρομοια περίπτωση;

Senior Member
    Την αδερφή μου με σχιζοφρένεια

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Νομίζω υπάρχει σε ένεση το Abilify για σχιζοφρένεια και για διπολική Ι όταν είναι κάποιος σε φάση μανίας και σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα φάρμακα. Αλλά για μήνες ολόκληρους δεν νομίζω να κρατάει. Μήνα μπορεί.

Πράγματι, αξίζει να ρωτήσεις τον γιατρό της, αν και δεν είναι λύση κι αυτό μακροχρόνια αν συνεχίσει η μητέρα σου να μην συνεργάζεται...
    Πολυ καλη ενημέρωση, θα το συζητήσω με τη γιατρο. Ευχαριστώ πολυ.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast