Γιορτές - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26

Thread: Γιορτές

ntinti
    Guest
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Δεν βλέπω κάπου την προσβολή. Τη γνώμη μου εκφράζω. Το Πάσχα είναι μια εβραϊκή γιορτή που υιοθέτησαν οι χριστιανοί και την εμπλούτισαν με παγανιστικές δοξασίες. Δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να χαίρομαι για αυτό. Το ίδιο αφορά και τα Χριστούγεννα. Δεν έχω πρόβλημα να το γιορτάσουν αλλά τουλάχιστον να ξέρουν τι γιορτάζουν και για ποιο λόγο. Σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που χαίρονται ειλικρινά, εγώ σχολίασα αυτό που βλέπω στην πλειοψηφία, ή τουλάχιστον στον περιβάλλον μου.
    Αντώνη πραγματικά η ημιμαθεια είναι χειρότερη της αμάθειας....

Antonis8
    Guest
    Θα ήθελες να ανάπτυξεις λίγο τη σκέψη σου; Προσωπικα έχω τελειώσει θεολογία,ξέρω πολυ καλά τι αφορούν οι συγκεκριμένες γιορτές.

Του χρόνου Αντώνη κάνε μια επιτροπή και ναα ελγχετε ποιοι πρέπει να γιορτάζουν και ποιο όχι... Ας προέρχεται από όπου θέλει τ έθιμο, ας έχει ότι παγανθστικο θέλει, εσένα τ σε νοιάζει τ πιστεύει ο άλλος?? Ας κοιτάξουμε τν ζωούλα μας λέω εγώ!

ntinti
    Guest
    Θα ήθελες να ανάπτυξεις λίγο τη σκέψη σου; Προσωπικα έχω τελειώσει θεολογία,ξέρω πολυ καλά τι αφορούν οι συγκεκριμένες γιορτές.
    Το οτι εχεις τελειωσει θεολογια Αντώνη αυτο δεν κάνει την άποψη σου σωστή...
    Ίσα ίσα με κάνει να πιστεύω πως δεν είσαι σε θέση να κατανοείς το βαθύτερο νόημα όλου αυτού......

Φυσικά αυτό το θέμα δεν αναλύεται εδώ πέρα ....Το βαθυτερο νόημα και την σημασία αυτών των γιορτών δεν είναι σε θέση κανένας μας από εδώ μέσα να πει τι αφορούν σε βάθος....

Αν ο δρόμος σου σε βγάλει στον Άγιο Όρος Επισκέψου ένα παππούλη όχι από αυτούς που ζουν στα μοναστήρια αλλά στις σπηλιές και Κάνε μια απλη συζήτηση και μετά έλα να μου πεις τις είναι η Θρησκεία μας και τι αντιπροσωπεύει....

Κανένας κοσμικός δεν μπορεί να είναι τόσο καλά "διαβασμενος" όσο είναι αυτοί οι παπουλιδες ,αυτές οι ασκητικες μορφές που η Σοφία και η γνώση τους δεν σου αφεινουν περιθώρια αμφισβήτησης. ....
    Δεν θα σου μείνει η παραμικρή αμφισβήτηση ή απορία σε αυτά που έχεις διαβάσει και έχεις ερμηνεύσει εσύ όπως θέλεις ...Οι πραγματικές γνώσεις βγαίνουν από τα βιβλία που γράφονται από ασκητες-μοναχούς-ιστορικους και διαβάζονται μόνο από αυτούς γιατί η δική μας πνευματική κατάσταση δεν είναι σε θέση να τα κατανοήσει όλα αυτά.
    Ίσα ίσα άνετα μπαίνουμε στην παγίδα της αμφισβητήσεις και της παρερμηνείας όλων αυτών.,..

Όποτε για εμένα οποιοσδήποτε έχει τέτοιες απόψεις ,σεβαστες μεν ,αλλά θα το ξαναπώ η ημημαθια είναι χειρότερη της αμάθεια ......

Και όλα αυτά τα λέω χωρίς κανένα ίχνος επίθεσης ή αντιπαραθέσεις!

Junior Member
    Για μενα δεν υπαρχει καμια γιορτη.Ουτε θρησκευτικη,ουτε γενεθλια.Μ αρεσουν τα φαγητα(αρνι-κοκορετσι-γαλοπουλα),ως εκει.Δεν μου βγαινει να γιορτασω με προγραμματισμό.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Alexes 93 View Post
    Του χρόνου Αντώνη κάνε μια επιτροπή και ναα ελγχετε ποιοι πρέπει να γιορτάζουν και ποιο όχι... Ας προέρχεται από όπου θέλει τ έθιμο, ας έχει ότι παγανθστικο θέλει, εσένα τ σε νοιάζει τ πιστεύει ο άλλος?? Ας κοιτάξουμε τν ζωούλα μας λέω εγώ!
    Δεν απαγόρευσα σε κάποιον να πιστεύει , σχολιάζω τις αντιφάσεις τους, ελευθερία του λόγου έχουμε και σαφώς και με νοιάζει όταν παρακωλύουν το δημόσιο βίο ή καταλήγουν να κάνουν παρανομίες (όπως εδώ που βγήκαν παρά τα μέτρα στον επιτάφιο)

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by ntinti View Post
    Το οτι εχεις τελειωσει θεολογια Αντώνη αυτο δεν κάνει την άποψη σου σωστή...
    Ίσα ίσα με κάνει να πιστεύω πως δεν είσαι σε θέση να κατανοείς το βαθύτερο νόημα όλου αυτού......

Φυσικά αυτό το θέμα δεν αναλύεται εδώ πέρα ....Το βαθυτερο νόημα και την σημασία αυτών των γιορτών δεν είναι σε θέση κανένας μας από εδώ μέσα να πει τι αφορούν σε βάθος....

Αν ο δρόμος σου σε βγάλει στον Άγιο Όρος Επισκέψου ένα παππούλη όχι από αυτούς που ζουν στα μοναστήρια αλλά στις σπηλιές και Κάνε μια απλη συζήτηση και μετά έλα να μου πεις τις είναι η Θρησκεία μας και τι αντιπροσωπεύει....

Κανένας κοσμικός δεν μπορεί να είναι τόσο καλά "διαβασμενος" όσο είναι αυτοί οι παπουλιδες ,αυτές οι ασκητικες μορφές που η Σοφία και η γνώση τους δεν σου αφεινουν περιθώρια αμφισβήτησης. ....
    Δεν θα σου μείνει η παραμικρή αμφισβήτηση ή απορία σε αυτά που έχεις διαβάσει και έχεις ερμηνεύσει εσύ όπως θέλεις ...Οι πραγματικές γνώσεις βγαίνουν από τα βιβλία που γράφονται από ασκητες-μοναχούς-ιστορικους και διαβάζονται μόνο από αυτούς γιατί η δική μας πνευματική κατάσταση δεν είναι σε θέση να τα κατανοήσει όλα αυτά.
    Ίσα ίσα άνετα μπαίνουμε στην παγίδα της αμφισβητήσεις και της παρερμηνείας όλων αυτών.,..

Όποτε για εμένα οποιοσδήποτε έχει τέτοιες απόψεις ,σεβαστες μεν ,αλλά θα το ξαναπώ η ημημαθια είναι χειρότερη της αμάθεια ......

Και όλα αυτά τα λέω χωρίς κανένα ίχνος επίθεσης ή αντιπαραθέσεις!
    Ακριβώς επειδή έχω τελειώσει θεολογία γνωρίζω πλήρως την ιστορική αιτιολογία των συγκεκριμένων εορτών. Οι Εβραίοι γιόρταζαν την Έξοδο και οι χριστιανοί, επειδή όλη τους η θρησκεία βασίζεται στον Εβραϊσμο, υιοθέτησαν τον εορτασμό. Τα αυγά είναι καθαρά αρχαιοελληνική μυθολογία με παγανιστική προέλευση, εορτάζεται η γονιμότητα της άνοιξης. Τα κουνέλια είναι γερμανικό έθιμο από τον μεσαίωνα. Γενικά καμία απολύτως συνοχή.

Αλλά ακόμα και καθαρά χριστιανικά να το δει κανείς,αν υποθεταμε ότι δεν υπήρχαν αντιφάσεις, τι ακριβώς γιορτάζουν οι υποτιθέμενοι χριστιανοί που νηστεύουν για μια βδομάδα και κάνουν σαν παλαβοί να φάνε κρέας λες και δεν τρώνε όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Οι τότε χριστιανοί τρώγαν σπάνια κρέας. Εκτός του ότι τα γλέντια με σούβλες , τσιφτετέλια και δεν ξέρω και γω τι άλλο, όχι μόνο δεν είναι χριστιανικά, αλλά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του χριστιανισμού. Αν αυτοί που γιόρταζαν το Πάσχα δεν ήταν χριστιανοί της μιας εβδομάδας,θα τους σεβομουν. Δεν είναι όμως.

Antonis8
    Guest
    Και για να τελειώνει το θέμα, δεν εκφράστηκα καθόλου προσβλητικά,το πρόβατα δεν είναι βρισιά είναι μεταφορά και χαρακτηρίζει την κατ εμέ αφέλεια των περισσότερων πιστών. Και ειδικά ένας χριστιανός δεν θα έπρεπε να αισθάνεται προσβολή για τον χαρακτηρισμό πρόβατο, ο αμνος παίζει τεράστιο συμβολιστικο ρόλο στις γραφές

Αλλα αν δεν είναι αφελείς οι περισσότεροι πιστοί, ας μου το αποδείξει κάποιος με λογικά επιχειρήματα. Καθετί από αυτά που είπα, ισχύουν. Ο πρωτογονισμός φαίνεται από τα "γλέντια", τις κροτίδες και τα πυροτεχνήματα που κάθε χρόνο ακρωτηριάζουν κόσμο και που ούτε κι αυτα έχουν την παραμικρή σχέση με τον Χριστό,κι όμως εξακολουθούν να γίνονται παρά το ότι είναι παράνομα εκτός των άλλων.

Οι χριστιανοί είναι η πλειοψηφία. Πολύ λογικό αν κάποιος εκφράσει αντίθετη άποψη να πέσετε να τον φάτε. Δεν μπορείτε όμως να θιγεστε με την αντίθετη άποψη. Αν το πάμε έτσι κι εγώ θα θιγομαι κάθε φορά που κάποιος δηλώνει στο παρόν φόρουμ ότι υπάρχει Θεός, επειδή είμαι άθεος. Δεν είναι λογικό αυτό το πράγμα,να δέχεστε την αντίθετη άποψη. Θέλετε να πείτε κι εσείς ότι οι άθεοι είναι αφελείς; Πειτε το, δεν θα προσβληθω, θα το καταρριψω με επιχειρήματα.

Δεν έχω τίποτα με όσους πιστεύουν και σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που ξέρουν τι πιστεύουν και το έχουν ψάξει. Απλώς έχω αυτή την άποψη για το φαινόμενο των θρησκειών γενικότερα.
    Last edited by Antonis8; 24-04-2020 at 01:13.

Senior Member
    Καλά τα κρίνεις αλλά τι προτείνεις? Πως θα είναι πιο ωραία η ζωή μας δηλαδή? Χωρίς καθόλου γιορτές? Χωρίς μαζωξεις? Χωρίς έθιμα? Πως τη φαντάζεσαι πιο ωραία τη ζωή?

ntinti
    Guest
    Και για να τελειώνει το θέμα, δεν εκφράστηκα καθόλου προσβλητικά,το πρόβατα δεν είναι βρισιά είναι μεταφορά και χαρακτηρίζει την κατ εμέ αφέλεια των περισσότερων πιστών. Και ειδικά ένας χριστιανός δεν θα έπρεπε να αισθάνεται προσβολή για τον χαρακτηρισμό πρόβατο, ο αμνος παίζει τεράστιο συμβολιστικο ρόλο στις γραφές

Αλλα αν δεν είναι αφελείς οι περισσότεροι πιστοί, ας μου το αποδείξει κάποιος με λογικά επιχειρήματα. Καθετί από αυτά που είπα, ισχύουν. Ο πρωτογονισμός φαίνεται από τα "γλέντια", τις κροτίδες και τα πυροτεχνήματα που κάθε χρόνο ακρωτηριάζουν κόσμο και που ούτε κι αυτα έχουν την παραμικρή σχέση με τον Χριστό,κι όμως εξακολουθούν να γίνονται παρά το ότι είναι παράνομα εκτός των άλλων.

Οι χριστιανοί είναι η πλειοψηφία. Πολύ λογικό αν κάποιος εκφράσει αντίθετη άποψη να πέσετε να τον φάτε. Δεν μπορείτε όμως να θιγεστε με την αντίθετη άποψη. Αν το πάμε έτσι κι εγώ θα θιγομαι κάθε φορά που κάποιος δηλώνει στο παρόν φόρουμ ότι υπάρχει Θεός, επειδή είμαι άθεος. Δεν είναι λογικό αυτό το πράγμα,να δέχεστε την αντίθετη άποψη. Θέλετε να πείτε κι εσείς ότι οι άθεοι είναι αφελείς; Πειτε το, δεν θα προσβληθω, θα το καταρριψω με επιχειρήματα.

Δεν έχω τίποτα με όσους πιστεύουν και σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που ξέρουν τι πιστεύουν και το έχουν ψάξει. Απλώς έχω αυτή την άποψη για το φαινόμενο των θρησκειών γενικότερα.
    Αφου λοιπον δεν κρινεις τοτε γιατι κατηγορεις ολους αυτους που ακολουθουν τα "εθιμα" του πασχα????
    Στο μονο που θα συμφωνησω μαζι σου ειναι οτι οντως οι περισσοτεροι εχουμε χασει καθε ενοια των γιορτων....
    φυσικα και ο σκοπος μας δεν ειναι ποτε θα σφαξουμε και θα ψησουμε τον οβελια ,ποτε θα σπασουμε και θα χορεψουμε ....
    Ο σκοπος του πασχα π.χ. ειναι η Μ.Εβδομαδα να την ζησεις με ολη την σημασια .....
    Γι αυτο και σου αναφερα τους πραγματικους μοναχους....εκει να πας να δεις τι εστι γιορτες και οχι απο τους κοσμικους..

Μεχρι λοιπον να μαθουμε την βαθυτερη σημασια των γιορτων μονο απο ασκητικες μορφες κανενας μας δεν ειναι γνώστης-αξιος να μιλαει για τον Χριστιανισμο 'η οπως αλλιως θελει να ονομαζει ο καθενας τον Θεο που πιστευει.....

Η αλήθεια είναι οτ τ έθιμο με τα βεγγαλικά κροτίδες κτλ πρεοει να σταματήσει και για τα ζωάκια. Σήμερα διάβασα για ένα σκυλάκι που ι από τν πανικό τ έπεσε στν θάλασσα και πνίγηκε. Κρίμα.

Page 2 of 2 FirstFirst 12