Results 31 to 45 of 157
Thread: Είπα όχι στο OCD
-
09-08-2020, 22:53 #31
Εγώ θέλω να σε ρωτήσω αν στα παιδικά σου χρόνια η σχέση σου με τη θρησκεία ήταν καταπιεστική, αν είχες φάει κακοποίηση, αν είχες συντηρητικό περιβάλλον που σε πίεζε με κάποιον, ή με πολλούς τρόπους. Έχεις καμιά ιδέα πως σου γεννήθηκε αυτό με το φόβο; Τα τελετουργικά που κάνεις τι περιέχουν;
Κατά τον Δαίμονα Εαυτού
- 10-08-2020, 21:32 #32
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!!!! ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΟΥ!!!!!!!
Μου πεσε ένα γαριδακι σχεδον κατω απο το ψυγειο. δεν ηταν βρωμικο. Αμεσως μου ηρθε ενα αρνητικο συναισθημα. Λατι σαν να θυμομουν ενα περιστατικο με το ψυγειο. διστασα να το φαω αλλα ο ψυχαναγκασμος με αναγκασε να το φαω λογω μιας παλιας υποσχεσης να μην πεταω φαγητο. Αμέσως, μου ηρθαν και αλλες εικονες. Θυμαμαι, κάποτε είχα πάρει ενα μαχαίρι για να βγαλω κατι που ειχε κυλησει κατω απο το ψυγειο. Δεν θυμαμαι τι ηταν. Θυμαμαι παιδευομουν και ημουν απογοητευμενος. Τελικα δεν το βγαλα. Ανησυχω μηπως ηταν φαγητο και λογω ψυχαναγκασμου επρεπε να το φαω και εγω τελικα, δεν το φαγα επειδη πηγε πολυ πισω. Φοοβαμαι μηπως εκανα καποια υποσχεση να μην τρωω οτι παει κατω απο το ψυγειο. Δεν θυμαμαι τιποτα τετοιο αλλα γιατι μου ηρθε αυτο το συναισθημα το αρνητικο;; Επισης, προσπαθω να θυμηθω τι ηταν αυτο που προσπαθουσα να βγαλω; μηπως δεν ηταν φαγητο; επισης, ετσι οπως το φανταζομαι, πρέπει να ηταν παλιο περιστατικο. Πιθανοτατα πριν τις υποσχεσεις και ολα αυτα. αρα δεν εκανα καμια υποσχεση αλλα απο την αλλη, για ποιο λογο θα προσπαθουσα τοσο πολυ να βγαλω κατι απο το'ψυγειο; αν ηταν φαγητο, κατι σε στυλ maltesers, σημαιινει οτι ηταν ψυχαναγκαστικο και προφανως, είχε σχεση με τον Θεό. αλλιως για ποιο λογο να προσπαθουσα τοσο πολυ; Θυμαμαι ειχα αγχωθει λιγο. Και αν μεσα στο αγχος μου, εκανα υποσχεση να μην τρωω κατι που παει κατω απο το ψυγειο;; Ανησυχω. Δεν θυμαμαι τιποτα. Απο την μια ηρεμω και λεω, ηταν ενα νορμαλ περιστατικο πριν το θεμα με τις υποσχεσεις. Απο την αλλη, δεν θα αγχωνομουν αν δεν ειχε θεμα με τον Θεό. Δεν ξερω. Μοιάζει σαν κατι πολυ παλιο. Αλλα το αγχος που ειχα τοτε, με οδηγει στο συμπερασμα οτι ηταν ψυχαναγκαστικο. αλλα δεν στεκει. δεν νιωθω καλα.
10-08-2020, 21:36 #33
Ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα και εσύ κάθεσαι και σκας για ενα γαριδακι.
Αν δεν είσαι καλά πήγαινε σε γιατρό γιατί γράφεις εδώ.
Να μάθεις να ελέγχεις τον μυαλό σου. Να πεις να πάει να γαμηθει το γαριδακι. Θα κάθομαι να χαλιέμαι με το παραμικρό;
Αν γίνεται αυτό με ενα γαριδακι, θα γίνεται με οτιδήποτε στη ζωή σου
10-08-2020, 21:44 #34
Σταματά να αναλύεις ότι κάνεις, έκανες, δεν έκανες.
Το κανες. Τέλος.
Παρακάτω
10-08-2020, 21:49 #35
Όπως είπαμε και άλλες φορές δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Μην αγχώνεσαι, δεν έκανες τίποτα κακό, είναι απλά ιδεοληψίες που έρχονται συνέχεια στο μυαλό σου. Αυτές οι υποσχέσεις δεν έχουν καμία βαρύτητα προς Τον Θεό.
Θα ήταν καλό για σένα να βρεις κάποιο γιατρό ή να ξεκινήσεις ψυχανάλυση ώστε σιγά σιγά να φύγουν αυτές οι επίμονες και αθώες ιδεοληψίες.
Δεν έκανες τίποτα το κακό..ακόμη και να έκανες μια τέτοια υπόσχεση παλιά δεν έχει καμία βαρύτητα.
Απλά για εσένα, καλύτερα θα ήταν να μην ξανά κάνεις καμιά υπόσχεση. Προχώρα μπροστά, άδικα βασανίζεσαι.
10-08-2020, 21:50 #36
Το μήνυμα έχει τροποποιηθεί από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Last edited by Aeon; 12-08-2020 at 11:07.
10-08-2020, 22:20 #37
εσυ τι προβλημα εχεις;
10-08-2020, 22:56 #38
12-08-2020, 18:33 #39
Είπα οχι στο ocd
Πριν 2 χρόνια (νομιζω) έτρωγα maltesers και ενα επεσε στο πατωμα. Λογικά, θα μου ηρθε μια σκεψη οτι δεν πρεπει να πεταω το φαγητο και οτι θα πρεπει να το φαω και μπορει να το ειπα στον Θεό αυτό. Ετσι, οπως πηγαινα να το πάρω απο το πάτωμα, μαλλον, το κλώτσησα και κύλησε κάτω απο το ψυγειο. Νομίζω οτι ειχα αγχωθει γιατι μπορει να έκανα υπόσχεση κατα λαθος οτι θα το φαω. Πηρα ενα μαχαιρι και προσπαθουσα να σπρωξω το μαλτεσερ εξω απο το ψυγειο. Δεν τα καταφερα. Θυμαμαι ημουν αγχωμενος για αυτο. Μέχρι εκει. Δεν θυμάμαι κατι άλλο.
Χθες, έπεσε ένα γαριδάκι σχεδόν, τελειώς κάτω απο το ψυγειο. Με το που το πηρα μου ήρθε ενα αρνητικο συναισθημα. σαν να θυμηθηκα ολα αυτα που περιεγραψα παραπανω. δεν εδωσα σημασια. σκέφτηκα για καλο και για κακο να το πεταξω αλλα μια υποσχεση που ειχα κανει στον Θεό να μην πεταω φαγητο με εμπόδισε και με ανάγκασε να το φαω. Άρχισα να αναλυω το αγχος μου και θυμηθηκα ολα αυτα που περιεγραψα πανω. Ανησυχω τότε, όταν δεν καταφερα να σπρωξω εξω το μαλτεσερ για να το φαω επειδη νομιζα πως έκανα υπόσχεση στον Θεό, μήπως, λόγω άγχους, έκανα μια καινουργια υποσχεση στον Θεό με σκοπο να αναγκασω τον εαυτο μου να σταματησει να αγχωνεται και να παιδευεται με το μαλτεσερ. Σαν να αντικαθιστω την υπόσχεση "πρεπει να το φαω" με το "δεν πρεπει να το φαω" Και ολα αυτα απλα επειδη ημουν πολυ αγχωμενος. Φυσικα, δεν θυμαμαι να εκανα εκ νεου υποσχεση αλλα είναι κατι που συχνα, το κάνω (αν κρινω απο αλλα Ocd περιστατικα) Μπορει να το έκανα και τότε, καθως ημουν πολυ αγχωμενος, αν θυμαμαι καλα.
Ανησυχώ μήπως, τρώγοντας το γαριδακι, εσπασα αυτη την υποτιθεμενη υπόσχεση. Λογικα, δεν έκανα υποσχεση. Και αν έκανα δεν μετρησε. Και αν μετρησε, ίσως ήταν μονο για το συγκεκριμένο μαλτεσερ. Δηλαδή, αν το ocd μου ελεγε "πρεπει να φας το μαλτεσερ" λογικα η νεα ψυχανγκαστικη υπόσχεση θα ηταν οτι δεν πρεπει να τα φαω. Αρα, μιλαμε παντα μονο για το μαλτεσερ. Αν ομως, στην υποτιθεμενε υποσχεση μιλησα γενικα για ολα τα σνακ που μπορει να πεσουν κατω απο το ψυγειο? ανησυχω μηπως, εκανα την υποτιθεμενη υποσχεση και την εννόησα και μετρησε.Last edited by Aeon; 28-08-2020 at 12:29.
13-08-2020, 08:23 #40
Ας ξαναγράψω κι εγώ τι σου είπα και σε άλλα θέματα...
Αν σπάσεις το πόδι σου πας στον ορθοπεδικό, κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις, μπορεί για ένα διάστημα να το βάλεις στο γύψο και να πάρεις τίποτα αντιφλεγμωνώδη, θεραπεύεσαι και τελειώνει η υπόθεση. Το πολύ πολύ που και που να έχεις τίποτα ελαφριά πονάκια που σου θυμίζουν αυτή την περιπέτεια αλλά δεν σε ταλαιπωρούν ή αν είναι απαραίτητο, προσέχεις κάποια απλά πράγματα και κάνεις κάποιες εξετάσεις προληπτικά μια στο τόσο.
Αν σπάσεις το πόδι σου και δεν πας ποτέ στο γιατρό, το πόδι σου πρήζεται, σε πονάει, γίνεται φλεγμονή, μπορεί να ανεβάσεις πυρετούς, με τον καιρό μολύνεται, μπορεί να πάθεις γάγγραινα, μπορεί να έχεις ένα σωρό επιπλοκές, μπορεί να πεθάνεις. Το να βάζεις καμια κομπρέσα να ανακουφίζεις το πρήξιμο, δεν σου λύνει το πρόβλημα. Με το να μιλάς στο φόρουμ, απλά βάζεις κομπρέσες στο πόδι και στιγμιαία νοιώθεις μία μικρή ανακούφιση και τίποτα περισσότερο. Αφήνεις το πρόβλημα άλυτο να διογκώνεται εδώ και χρόνια. Αν δεν σε νοιάζει για εσένα, δεν νομίζεις ότι οι δικοί σου θα ανησυχήσουν πολύ λιγότερο αν σε δουν με γύψο και αγωγή για ένα διάστημα, παρά νοσηλευόμενο σε κλινική με πολλαπλές σοβαρές ασθένειες;
Φίλε μου, μη φοβάσαι τα φάρμακα και τους γιατρούς. Προσπάθησε να δεις την μεγαλύτερη εικόνα. Κάθεσαι και σκας για γαριδάκια και τσίχλες, βλέπεις παντού σημάδια, είχες φτάσει σε σημείο να γλύφεις πόρτες από εκκλησίες... Ξέρω ότι στο μυαλό σου υπάρχει μία συλλογιστική για τις υποσχέσεις και όλα αυτά, αλλά σκέψου αν ερχόταν κάποιος τρίτος εκεί που ήσουν στα πάνω σου με τις θεατρικές ομάδες κι όλα αυτά και σου έλεγε "Μια βδομάδα τώρα κάθομαι και σκέφτομαι αν πρέπει ή δεν πρέπει να φάω ένα γαριδάκι που έπεσε κάτω από το ψυγείο" ή "Πιστεύω ότι αν μασήσω μία τσίχλα θα καώ στα βάθη της κολάσεως" ή "Οι θεοί μου στέλνουν σημάδια μέσα από βιντεοπαιχνίδια" πως θα σου φαινόταν όλο αυτό;
Άδικα κάθεσαι και βασανίζεσαι, όλοι σου το λέμε. Ζήτα μία βοήθεια εκεί που πρέπει.
15-08-2020, 23:31 #41
Αγχωθηκα παλι! Βοηθηστε με.
Νομίζω πριν 2 χρονια ειχα κανει μια ψυχαναγκαστικη υποσχεση να μην πλενω τα χερια με ψυχαναγκαστικο τροπο κατι τετοιο ή να μην πλενω γενικα με ψυχαναγκαστικο τροπο. δεν θυμαμαι ακριβως. Επειδη ειχα κατι πονους, νομιζα πως εχω καποιο προβλημα υγειας που φοβομουν μηπως ηταν μεταδοτικο. Επλενα καποια συγκεκριμενα σημεια του σπιτιου με λιγο νερο, για να μαι σιγουρος. Ο ιατρος προς το παρων δεν βρηκε κατι αλλα δεν εχω τελειωσει ολες τις εξετασεις. Πριν λιγο, ηθελα οπως παντα, να πλυνω λιγο ενα σημειο του σπιτιου που αγγιξα για να μαι σιγουρος. Όταν εκανα μπανιο, εριξα λιγο νερο στο κουμπι για το καζανακι. Αμέσως, σκεφτηκα οτι ισως αυτο δεν ειναι αρκετο και να θελει και λιγο τριψιμο. οποτε το ετριψα μετα λιγο με το χερι. Το κανα για τυχον μικροβια που μπορει να κολλησουν καποιον αν εχω κατι μεταδοτικο ( ελαχιστες πιθανοτητες) Απλα, πιστευα οτι μονο λιγο νερο απο το τηλεφωνο του μπανιου δεν αρκει. Ετσι, ξαναπηγα και το τριψα ξανα με νερο και με το χερι. Ανησυχησα μηπως, ηταν πλεονασμος και οτι δεν χρειαζοταν και οτι ισως μετρησε σαν ψυχαναγκαστικο πλυσιμο. φοβαμαι μηπως εσπασα καποια υποσχεση σχετικα με το πλυσιμο.
15-08-2020, 23:55 #42
Αφού το γράφεις κι ο ίδιος ότι ήταν ψυχαναγκαστική η υπόσχεση ρε Erudinam! Και να την έσπασες τι έγινε;
16-08-2020, 01:55 #43
γιατι δε μας λες τι θα γινει αν σπασεις ολες τις υποσχεσεις?τι κακο μπορει να συμβει?
16-08-2020, 05:50 #44
Τώρα θα κάνω το απονενοημένο διάβημα. Βασανίζεσαι, γιατί δεν πας να πάρεις βοήθεια; Οκ, ο ψυχίατρός σου δεν είναι εδώ τον Αύγουστο, τι κάνεις όταν δεν είναι, πήγαινε σε ένα νοσοκομείο ρε παιδί μου, κάνε κάτι. Το να αναμασάμε όλοι τα ίδια και να σου λέμε πράγματα που δεν έχουν καμία επίδραση πάνω σου γιατί δε μπορούν, δε λέει. Ούτε τα εκατοπενήντα θέματα σε βοηθάνε, το έχεις δει. Αν ήταν να κάνει διαφορά, θα την είχε κάνει.
Κατά τον Δαίμονα Εαυτού
16-08-2020, 11:57 #45
Αυτές τις υποσχέσεις στις οποίες αναφέρεσαι ο καταναγκασμός σε ανάγκαζε να τις κάνεις, πλέον είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η ΙΔΨ υπάρχει χρόνια πριν, προτού το αντιληφθεί ο άνθρωπος.