Οριακή μου αγάπη Vol. 2 - Page 19
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 19 of 114 FirstFirst ... 917181920212969 ... LastLast
Results 271 to 285 of 1696
    Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Πολλές φορές μέσα σε αυτή τη σύγχυση αυτό που λένε οι bps δεν αποδίδει αυτό που εννοούν γιατί απλά δεν ξέρουν τι εννοούν, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Το πρόβλημα εδώ γίνεται πιο έντονο επειδή συχνά δεν θυμούνται καν τι είπαν. Επειδή λοιπόν άλλο είπαν και άλλο εννοούσαν, αλλά και επειδή δεν θυμούνται τι είπαν, έχουν την απαίτηση εσύ να ανταποκριθείς σε αυτό που εννοούσαν αλλά δεν είπαν, αλλά αυτές είσαι σίγουρες ότι το είπαν γιατί όταν πιέσεις μία bp να θυμηθεί κάτι που δεν θυμάται τότε αυτή επανασυνθέτει τα παρελθόν προσθέτοντας γεγονότα που δεν υπήρξαν ώστε να ταιριάξει καλύτερα σε αυτό που θέλει (Αυτό νομίζω ονομάζεται magical thinking).
    Να προσθέσω κάτι εδώ. Εμένα συχνά μου λέει πράγματα που του έχω πει εγώ, και τα παίρνει μετά και ορκίζεται ότι τα είπε - σκέφτηκε ο ίδιος. Στην αρχή αντιδρούσα, τώρα το αναγνωρίζω και συμφωνώ μαζί του ότι αυτός τα είπε! Μπαίνω και σε πειρασμό να λέω πράγματα και να περιμένω να δω πότε θα τα πει σαν να τα σκέφτηκε μόλις ο ίδιος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Epsilon View Post
    Να προσθέσω κάτι εδώ. Εμένα συχνά μου λέει πράγματα που του έχω πει εγώ, και τα παίρνει μετά και ορκίζεται ότι τα είπε - σκέφτηκε ο ίδιος. Στην αρχή αντιδρούσα, τώρα το αναγνωρίζω και συμφωνώ μαζί του ότι αυτός τα είπε! Μπαίνω και σε πειρασμό να λέω πράγματα και να περιμένω να δω πότε θα τα πει σαν να τα σκέφτηκε μόλις ο ίδιος.
    εσυ βάζεις δύσκολα

Senior Member
    Αυτή η συμπεριφορά μοιάζει περισσότερο ναρκισσιστική, ειδικά αν αυτά τα οποία αναπαράγει ως δικά του, ενισχύουν την προσωπικότητά του, με την έννοια ότι προκαλούν το θαυμασμό των άλλων (εγώ το σκέφτηκα!!!). Αν το κάνει σε οτιδήποτε και συνέχεια, ίσως αυτό να είναι μία ένδειξη ύπαρξης μη σταθερής αίσθησης ταυτότητας ή παντελούς απουσίας αίσθησης ταυτότητας, κάτι που πράγματι αποτελεί βασικό χαρ/κο borderline. Σαν να κλέβει μικρά κομμάτια εαυτού από τον καθένα, για να συνθέσει με αυτά τον δικό του εαυτό.

Senior Member
    Αυτή η συμπεριφορά μοιάζει περισσότερο ναρκισσιστική, ειδικά αν αυτά τα οποία αναπαράγει ως δικά του, ενισχύουν την προσωπικότητά του, με την έννοια ότι προκαλούν το θαυμασμό των άλλων (εγώ το σκέφτηκα!!!). Αν το κάνει σε οτιδήποτε και συνέχεια, ίσως αυτό να είναι μία ένδειξη ύπαρξης μη σταθερής αίσθησης ταυτότητας ή παντελούς απουσίας αίσθησης ταυτότητας, κάτι που πράγματι αποτελεί βασικό χαρ/κο borderline. Σαν να κλέβει μικρά κομμάτια εαυτού από τον καθένα, για να συνθέσει με αυτά τον δικό του εαυτό.
    Καλα η δίκη μου ήταν σε άλλο επίπεδο, το έλεγε στα ίσα μετά από κάποιο διάστημα, σε χρησιμοποιώ, σε χρειάζομαι, σε θέλω στη ζωή μου, υιοθετώ σκέψεις, φράσεις, εκφράσεις, συμπεριφορά. Αφού πλέον είχα πάθει ανοσία, έλεγα τι ακούω ρε πούστη μου και γελούσα, ήταν και λίγο φεμινίστρια τύπος, είδες εσυ κάτι τέτοιο δε σε ρώτησα;
    Με το βίντεο που έβαλες συμφωνώ απόλυτα ότι δεν έχουν bpd, είναι bpd και γνωρίζουν πολύ καλά το οτιδήποτε που κάνουν, όπως και το ότι διαθέτουν ενσυναίσθηση και συμπόνια κάποιες φορές, αυτό το ένοιωσα και το ξανά έχω αναφέρει εδώ σε σχέση με τον νάρκισσο.
    Έχω την εντύπωση ότι προκαλούν μια μάχη όπου είτε θα χάσεις και θα υιοθετήσεις χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς τους όποτε θα σε πετάξουν από το μυαλό τους και από τη ζωή τους, είτε θα είσαι πιο ισχυρός και δεν θα επηρεαστείς από την συμπεριφορά τους ούτε θα κλονιστεί η δίκη σου προσωπικότητα άρα θα σε θαυμάσουν,, όποτε θα υιοθετήσουν χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς και του τρόπου σκέψης σου γιατί αυτό που θέλουν είναι να αποκτήσουν μια προσωπικότητα που να μην επηρεάζεται αρνητικά από τρίτους, αυτό δηλαδή που ως συνηθως βίωσαν σαν παιδιά.

Senior Member
    Ναι και στα δυο. Ακριβώς έτσι είναι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by GeorgeGr1 View Post
    Έχω την εντύπωση ότι προκαλούν μια μάχη όπου είτε θα χάσεις και θα υιοθετήσεις χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς τους όποτε θα σε πετάξουν από το μυαλό τους και από τη ζωή τους, είτε θα είσαι πιο ισχυρός και δεν θα επηρεαστείς από την συμπεριφορά τους ούτε θα κλονιστεί η δίκη σου προσωπικότητα άρα θα σε θαυμάσουν,, όποτε θα υιοθετήσουν χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς και του τρόπου σκέψης σου γιατί αυτό που θέλουν είναι να αποκτήσουν μια προσωπικότητα που να μην επηρεάζεται αρνητικά από τρίτους, αυτό δηλαδή που ως συνηθως βίωσαν σαν παιδιά.
    Δηλαδή λες ότι μας προκαλούν, ασυνείδητα βέβαια, ώστε ή θα τους μοιάσουμε, οπότε δεν θα έχουν πια ενδιαφέρον για μας (γιατί δεν θέλουν μια "κόπια" του εαυτού τους, τον οποίο εαυτό μισούν κιόλας), είτε θα αντέξουμε, οπότε θα αρχίσουν αυτοί να αντιγράφουν εμας;
    Ενδιαφέρουσα άποψη.

Senior Member
    Δηλαδή λες ότι μας προκαλούν, ασυνείδητα βέβαια, ώστε ή θα τους μοιάσουμε, οπότε δεν θα έχουν πια ενδιαφέρον για μας (γιατί δεν θέλουν μια "κόπια" του εαυτού τους, τον οποίο εαυτό μισούν κιόλας), είτε θα αντέξουμε, οπότε θα αρχίσουν αυτοί να αντιγράφουν εμας;
    Ενδιαφέρουσα άποψη.
    Ναι αλλά όπως ακριβώς είπες, άποψη. Είναι σαν παιδάκια αλλοπρόσαλλα που ψάχνουν να υιοθετήσουν πρότυπα και συμπεριφορές, να αγαπηθούν κτλ να ωριμάσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποια στιγμή νοιωθεις σαν μπαμπάς τους και οι γυναίκες σαν μαμά τους. Εγώ μόλις το ενοιωσα αυτό έχασα και το σεξουαλικο ενδιαφέρον. Είναι παρά πολύ δύσκολο να γίνει κανονική σχέση με bpd.

Senior Member
    Ενδιαφέρουσα άποψη.
    Πράγματι ενδιαφέρουσα άποψη, αλλά, πιστεύω ότι και στην περίπτωση που θα αντέξουμε (όσο αντέξουμε), και πάλι θα μας πολεμήσουν, γιατί αυτή την ισχύ από τη μία τη θέλουν αλλά από την άλλη δεν τη θέλουν γιατί τους προκαλεί ανασφάλεια. Ο ισχυρός σε μία σχέση ελέγχεται δυσκολότερα και ο έλεγχος είναι βασικό ζητούμενο για έναν/μια bpd. Γι' αυτό αργά ή γρήγορα η bpd θα "κερδίσει" ακόμα και τον πιο σκληρό νάρκισσο. Όσο ισχυρός και συγκροτημένος και να είσαι μέσα σε μία τέτοια σχέση, στο τέλος θα κλονιστείς. Η συνέχεια είναι γνωστη...

Senior Member
    Ναι αλλά όπως ακριβώς είπες, άποψη. Είναι σαν παιδάκια αλλοπρόσαλλα που ψάχνουν να υιοθετήσουν πρότυπα και συμπεριφορές, να αγαπηθούν κτλ να ωριμάσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποια στιγμή νοιωθεις σαν μπαμπάς τους και οι γυναίκες σαν μαμά τους. Εγώ μόλις το ενοιωσα αυτό έχασα και το σεξουαλικο ενδιαφέρον. Είναι παρά πολύ δύσκολο να γίνει κανονική σχέση με bpd.
    αυτό το "μπαμπάς" το ένοιωθα πολύ. Σε βλέπουν σαν γονιό. Ίσως γι' αυτό έχουν την απαίτηση να δείχνουμε κατανόηση σε ότι μαλακία και να μας πούνε. Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο μία περίπτωση bp που πήγε στον σύζυγο της και του έλεγε τα παράπονά της επειδή την παράτησε ο γκόμενος... δεν παίζονται με τίποτα λέμε!

Το μόνο σταθερό στη συμπεριφορά borderline ειναι η αστάθειά τους.
    Αυτό είναι που με κάνει να σκέφτομαι ότι ίσως ήταν νάρκισσος. Όχι βέβαια ότι έχει επί του πρακτέου κάποια σημασία. Θέλω να πω, αν ήταν οριακή, δεν θα είχει «αντέξει» 4 μήνες μέχρι να εκδηλωθεί. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια. Σημάδια αλλόκοτα υπήρξαν από την αρχή της σχέσης, αλλά full scale εκδήλωση διαταραχής κατά τους 4 πρώτους μήνες δεν υπήρξε.

γιατί εσύ φταις που νιώθει αυτή έτσι
    Ακριβώς! Ακριβώς!! Κάθε φορά που της εξηγούσα το λόγο για τον οποίο οι αντιδράσεις της ήταν off, φαινόταν να καταλαβαίνει τι έλεγα για μερικά δευτερόλεπτα και αμέσως μετά (πάνω που άρχιζα να χαίρομαι) επανερχόταν στην πρότερη τρελή κατάσταση λέγοντας πως φταίω εγώ. Προσπαθούσα να τη συναντήσω κάπου στο μέσον λέγοντας πως μπορεί να φταίω για κάποιο λάθος που έκανα, αλλά αυτή είναι υπεύθυνη για τις εκρηκτικές αντιδράσεις τις. Μάταια.

Το ότι δεν ζητούσε ποτέ συγγνώμη, καθώς και το γεγονός ότι και να ζητούσα συγγνώμη, είτε έφταιγα είτε όχι, δεν είχε απολύτως καμιά σημασία, ήταν αυτά που με έκαναν να αρχίσω να ψάχνω στο ίντερνετ.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάποια στιγμή νοιωθεις σαν μπαμπάς τους.
    Ακριβώς! Μου έλεγε (ειρωνία μεγάλη) πως εάν έκανε κάτι στραβό, εγώ θα έπρεπε να την επαναφέρω. Ό,τι να ναι.

Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο μία περίπτωση bp που πήγε στον σύζυγο της και του έλεγε τα παράπονά της επειδή την παράτησε ο γκόμενος
    Κάτι παρόμοιο είχε πει και η πρώην μου για τον πρώην της.

είτε θα είσαι πιο ισχυρός και δεν θα επηρεαστείς από την συμπεριφορά τους ούτε θα κλονιστεί η δίκη σου προσωπικότητα άρα θα σε θαυμάσουν.
    Απ᾽ όσα έχω διαβάσει και βιώσει, κάτι τέτοιο μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο. Μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα αυτός ή αυτή που συναναστρέφεται έναν ή μία με ΟΔΠ / ΝΔΠ, θα αρχίσει να καταρρέει.

Μετά από πόσο καιρό αρχίσατε να καταλαβαίνετε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by OD1 View Post
    Αυτό είναι που με κάνει να σκέφτομαι ότι ίσως ήταν νάρκισσος. Όχι βέβαια ότι έχει επί του πρακτέου κάποια σημασία. Θέλω να πω, αν ήταν οριακή, δεν θα είχει «αντέξει» 4 μήνες μέχρι να εκδηλωθεί. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια. Σημάδια αλλόκοτα υπήρξαν από την αρχή της σχέσης, αλλά full scale εκδήλωση διαταραχής κατά τους 4 πρώτους μήνες δεν υπήρξε.
    Όλες οι διαταραχές του πλέγματος Β! των διαταραχών προσωπικότητας (οριακή, οιστριονική, ναρκισσιστική, αντικοινωνική) έχουν επικαλύψεις μεταξύ τους. Καθαρός νάρκισσος ή καθαρή borderline 100% δεν υπάρχει. Πρόκειται για φάσμα και όχι για διακριτά πεδία. Βάση βιβλιογραφίας, η/ο κάθε borderline πατάει και στην ναρκισσιστική διαταραχή με ποσοστό 30% - 40%. Οπότε αυτό που λες έχει πολύ μεγάλη βάση και γι' αυτό πολλές φορές δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για bpd ή npd γιατί μοιράζονται πολλά χαρακτηριστικά. Επίσης υπάρχει και η περίπτωση της μετάβασης κατά διαστήματα από την μία στην άλλη. Κι στη δική μου περίπτωση υπήρχε μπόλικος ναρκισσισμός. Έχω ακούσει ότι οι borderline είναι αποτυχημένοι νάρκισσοι

Page 19 of 114 FirstFirst ... 917181920212969 ... LastLast