Οριακή μου αγάπη Vol. 2 - Page 29
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 29 of 114 FirstFirst ... 1927282930313979 ... LastLast
Results 421 to 435 of 1696
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Kalypso View Post
    Καλησπέρα σας,
    Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον το συγκεκριμένο θέμα καθώς έχω την υποψία ότι η σύζυγος ενός πολύ κοντινού μου προσώπου έχει οριακή διαταραχή προσωπικότητας και οι ιστορίες σας και οι γνώσεις που έχετε πάνω στο θέμα είναι εξαιρετικά βοηθητικές. Ελπίζω να μπορέσω με κάποιον τρόπο να τον βοηθήσω να απαγκιστρωθεί από τη γυναίκα αυτή διότι ήδη τον έχει καταστρέψει ψυχικά και όλοι οι κοντινοί του πλεον φοβόμαστε για το τι μπορεί να γίνει αν συνεχιστεί αυτή η σχέση. Κατανοώ βέβαια ότι αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί πρέπει πρώτα από όλα ο ίδιος να δει καθαρά αυτό που συμβαίνει, πράγμα που σε αυτή τη φάση και με τα σοβαρά προσωπικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν και προϋπήρχαν αυτής της σχέσης αλλά και πολλαπλασιάστηκαν κατά την διάρκειά της, το βλέπω σχεδόν αδύνατον.
    Έτσι λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω όλους εσάς που καταφέρατε να απομακρυνθείτε από τέτοια πρόσωπα, πέρα από την προσωπική συνειδητοποίηση οτι "δεν παει άλλο αυτή η κατάσταση", υπήρξε κάτι που μπορεί να σας είπε ένας κοντινός σας άνθρωπος που γνώριζε τι συμβαίνει ή κάποιος τρόπος με τον οποίο σας βοήθησε/κινητοποίησε να το λήξετε;
    Κοινώς, θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιος αποτελεσματικός τρόπος ένας τρίτος να βοηθήσει το θύμα ενός οριακού να συνειδητοποιήσει τι του συμβαίνει και πόσο τοξικό είναι όλο αυτό;
    καλημερα.
    τι σχεση εχεις με το κοντινο σου προσωπο, αν επιτρεπεται, και ποια ειναι τα στοιχεια που σου εβαλαν αυτην την υποψια;

Senior Member
    Πάντως έχω γνωρίσει οριακό ο οποίος με το παραμικρό κοβότανε. Δηλαδή η εύκολη λύση του μα επικεντρωθούν όλοι σε αυτόν. Μια ημέρα μου την είπε γιατί εγώ ήμουν αδιάφορος προς την τακτική του και μια ημέρα μου την λέει.
    Αυτό περίμενα και ήθελα να μου την πει για να του τα χώσω και του είπα το εξής

Τα χέρια σου και τον λαιμό σου σε πριονοκορδέλα να βάλεις ούτε που θα με νοιάξει. Δεν μου ξαναμιλησε ποτέ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Ποιο ειναι αυτο το πολυ σπανιο χόμπι που έχετε βρε παιδιά και γιατι ειναι σπανιο ειλικρινα μου τραβηξε το ενδιαφέρον
    Κάνουμε ορειβασία, καταδύσεις, ράφτινγκ, μαζεύουμε μανιτάρια στα βουνά... Τόσα σπάνια υπάρχουν, μην περιμένεις να το πω δημόσια! :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Epsilon View Post
    Κάνουμε ορειβασία, καταδύσεις, ράφτινγκ, μαζεύουμε μανιτάρια στα βουνά... Τόσα σπάνια υπάρχουν, μην περιμένεις να το πω δημόσια! :)
    Eπειδή είπες πολύ σπάνιο και σκέφτηκα λες να υπάρχει κανα σουπερ χομπι που να μην το έχω ακούσει ή διαβάσει για αυτό; Αυτός ήταν ο λόγος που σε ρώτησα όχι να σου κάνω ανάκριση ούτε ηθελα να σου προκαλέσω δυσφορία

Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    καλημερα.
    τι σχεση εχεις με το κοντινο σου προσωπο, αν επιτρεπεται, και ποια ειναι τα στοιχεια που σου εβαλαν αυτην την υποψια;
    Καλημέρα και σε σένα.
    Είναι ο γιος της γυναίκας του πατέρα μου. Δεν έχουμε μεγαλώσει μαζί, γνωριστήκαμε ενήλικες πια λόγω της σχέσης των γονιών μας. Δεν είναι αδερφός μου αλλά η σχέση μας είναι ό,τι πιο κοντινό σε αδερφική σχέση θα μπορούσαμε να έχουμε μιας και οι δυο είμαστε μοναχοπαίδια.
    Για τις συμπεριφορές που ρωτάς τώρα, αρχικά η σχέση τους προέκυψε σε μια δύσκολη περίοδο για εκείνον που εκ των πραγμάτων δύσκολα κάποια γυναίκα θα επεδίωκε τόσο επίμονα να είναι μαζί του, πόσο μάλλον να τον παντρευτεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν περιποιητική, έδινε την εντύπωση ότι εκείνος είναι το κέντρο του κόσμου της.
    Σύντομα όμως άρχισαν τα παρατράγουδα. Από τη μια είναι για εκείνη ο πιο έξυπνος, ο πιο όμορφος, δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της μακριά του κι από την άλλη ομηρικοί καυγάδες από την πλευρά της για το τίποτα. Για παράδειγμα επειδή πήγε να πάρει τσιγάρα και δεν έφερε και σε εκείνη ή γιατί μίλησε σε κάποια γνωστή του ή γιατί πήγε μαζί μου σε μια συναυλία. Καυγάδες που τις περισσότερες φορές κατέληγαν με αυτή να βιαιοπραγεί, να του επιτίθεται με τα νύχια στο πρόσωπο κι εκείνον να αποχωρεί από φόβο μήπως πάνω στην προσπάθειά του να αμυνθεί και στα νεύρα του την χτυπήσει επίσης.
    Στην πορεία αποκαλύφθηκε ότι παρόλο που η ίδια είναι πολύ κτητική απεναντί του και ζηλεύει ακόμα και τον αέρα που αναπνέει έπαιζε κατά καιρούς με άλλους τύπους. Την προτελευταία φορά που χώρισαν για ένα διάστημα ήταν ακριβώς γιατί εκείνος ανακάλυψε τις περιπτύξεις της με κάποιον τρίτο. Τα ξαναβρήκαν γιατί κυριολεκτικά δεν τον άφησε στιγμή σε ηρεμία, απειλώντας τον ότι αν δεν είναι ξανά μαζί θα αποκαλύψει κάποιες λεπτομέρειες σχετικές με ένα επαγγελματικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι γονείς μας στην πρώην συνέταιρό τους. Χρησιμοποιούσε στους εκβιασμούς και τις απειλές της ό,τι προσωπικό ήξερε για εκείνον, τους γονείς μας και το κοντινό περιβάλλον που θα μπορουσαν να βλάψουν τον άλλον επαγγελματικά, προσωπικά και οικονομικά. Όταν ξαναέσμιξαν την τελευταία φορά σταμάτησε να μας λέει πια τι συμβαίνει στο σπίτι τους, θεωρώ όχι γιατί σταμάτησαν τα παρατράγουδα αλλά γιατί ο ίδιος άρχισε να ντρέπεται να εξιστορεί τις ίδιες και τις ίδιες καταστάσεις τη στιγμή που για ακόμη μια φορά επέλεξε να γυρίσει κοντά της.
    Αυτή τη στιγμή, έχει συμβεί το εξής. Μετά από ακόμα μια αποκάλυψη ότι εκείνη παίζει με τρίτους, εκείνος κατέρρευσε εντελώς ψυχολογικά. Ζήτησε από τη μητέρα του να τον πάνε σε ένα κέντρο υποστήριξης γιατί δεν αντέχει άλλο, στο οποίο βρίσκεται εδώ και 3 εβδομάδες. Επειδή όλα αυτά γίνονται στο εξωτερικό, δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο εδώ και πώς ονομάζεται. Είναι εν πάση περιπτώσει ένα κέντρο στο οποίο παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη, απεξάρτηση από ουσίες κλπ. Δεν έχει πρόσβαση σε τηλέφωνο παρά μόνο μία ώρα κάθε βράδυ όπου του δίνουν το κινητό του και μπορεί να μιλήσει με όποιον θέλει. Κι εδώ ξεκινάει πάλι το πρόβλημα.
    Όταν έφυγε για το κέντρο μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις έφυγε στην ουσία νύχτα, χωρίς εκείνη να το ξέρει. Τον έψαξε οταν διαπίστωσε ότι λείπει, ενημερώθηκε για το πού βρίσκεται κι αμέσως άρχισε να κυκλοφορεί με κάποιον άλλον, κάτι που μάλλον χαροποίησε εμάς τους υπόλοιπους γιατί πιστέψαμε ότι τουλάχιστον θα ξεκολλήσει από εκείνον και θα τον αφήσει να κάνει επιτέλους τη θεραπεία του. Έλα όμως που σύντομα άρχισε να επικοινωνεί μαζί του, να του γράφει κατεβατά, να τον απειλεί και να προσπαθεί να τον πείσει να φύγει από το κέντρο. Πράγματα που εκείνος διαβάζει στη μία ώρα που του επιστρέφουν το κινητό του. Υποστηρίζει βέβαια ότι δε θέλει πια να είναι μαζί της, ότι θα χωρίσει κλπ αλλά δεν είναι κάτι που ακούμε πρώτη φορά.
    Κι αυτό είναι μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται όλα αυτά τα χρόνια. Όταν είναι μαζί, από τη μια εκείνη συμπεριφέρεται σαν να υπάρχει για αυτή μόνο αυτός και κανένας άλλος, από την άλλη εξοργίζεται μαζί του για τα πάντα και όταν της δίνεται η ευκαιρία τον απατάει. Στην υποψία ότι εκείνος μπορεί να φύγει από κοντά της, τρελαίνεται. Όταν δε όντως φεύγει από κοντά της η κατάσταση μαζί της ξεφεύγει.
    Φίλες δεν έχει, με την οικογένειά της έχει σκοτωθεί, μονίμως έχει προβλήματα, ό,τι και να της πεις πάντα έχει κάτι χειροτερο να σου πει που της έχει συμβεί ή της συμβαίνει. Όλες αυτές οι συμπεριφορές και άλλες τόσες που δεν μπορώ να θυμηθώ ή που δεν τις γνωριζω με βάζουν σε υποψίες ότι κάτι συμβαίνει μαζί της το οποίο δεν είναι φυσιολογικό.

Member
    Γειά σου Καλυψώ. Εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ γιατί δεν έχω απομακρυνθεί, με την έννοια ότι η ιστορία συνεχίζεται. Βέβαια επειδή ξεκινήσαμε από απόσταση, δεν είχαμε ποτέ κανονική σχέση. Οπότε μπορούσα να τα σκέφτομαι αυτά εξ αρχής. Πιστεύω πάντως πως ο,τι και να μου πει ένας τρίτος δεν θα με επηρέαζε. Το λέω γιατί την υπόθεση γνωρίζουν μόνο 2-3 στενοί φίλοι, οι οποίοι μου είπαν να ξεκόψω, αλλά δεν τους άκουσα. Από όσο βλέπω εδώ είναι τρομερά δύσκολο για όλους να ξεκόψουν γιατί πραγματικά πρόκειται περί εθισμού.
    Καλημέρα και σε εσένα Έψιλον.
    Ξέρω ότι είναι δύσκολο να μας αποτρέψει ένας τρίτος από κάτι όταν το θέλουμε πολύ. Σε όλους μας συμβαίνει άλλωστε. Βλέποντας όμως κάποιος κοντινός σου να καταστρέφεται όλο και πιο πολύ, δεν μπορείς παρά να προσπαθήσεις με όσα μέσα διαθέτεις να τον σώσεις, έτσι δεν είναι;
    Διαβάζοντας το θέμα και μέσα σε αυτό και την δική σου ιστορία, η αλήθεια είναι ότι μου δημιουργήθηκε απορία στην οποία φυσικά αν θέλεις απαντάς.
    Πώς και γιατί ενώ είσαι συνειδητοποιημένη και έχεις αναγνωρίσει τι συμβαίνει με αυτόν τον άνθρωπο επιτρέπεις στον εαυτό σου να παίζει αυτό το παιχνίδι μαζί του; Δεν νιώθεις ότι σπαταλάς τον χρόνο σου;

Senior Member
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Eπειδή είπες πολύ σπάνιο και σκέφτηκα λες να υπάρχει κανα σουπερ χομπι που να μην το έχω ακούσει ή διαβάσει για αυτό; Αυτός ήταν ο λόγος που σε ρώτησα όχι να σου κάνω ανάκριση ούτε ηθελα να σου προκαλέσω δυσφορία
    "Σχετικά" σπάνιο είπα. Κάτι παρόμοιο με αυτά που έγραψα, φαντάσου. Κάτι τέλος πάντων που δεν μπορείς να συζητήσεις με αυτούς που δεν ασχολούνται. Απλά επειδή το φόρουμ είναι δημόσιο δεν θέλω να πω ακριβώς. Να σαι καλά.

Senior Member
    Διαβάζοντας όλο και περισσότερο για τους οριακούς κάποιες φορές αναρωτιέμαι μήπως τελικά κι ο ίδιος είναι οριακός κι ενώθηκαν οι δυο οριακοί και γίνεται το έλα να δεις.
    Νομίζω ότι δυο οριακοί μαζι δεν κρατάνε για πολύ. Ο Αίολος το έχει εξηγήσει κάπου παραπάνω. Βέβαια, αυτός που έλκεται από τον οριακό έχει κι αυτός τα θέματά του. Συνήθως προέρχεται από γονείς οριακούς ή νάρκισσους και επαναλαμβάνει αυτά που εζησε ως παιδί.

Senior Member
    Καλημέρα και σε εσένα Έψιλον.
    Ξέρω ότι είναι δύσκολο να μας αποτρέψει ένας τρίτος από κάτι όταν το θέλουμε πολύ. Σε όλους μας συμβαίνει άλλωστε. Βλέποντας όμως κάποιος κοντινός σου να καταστρέφεται όλο και πιο πολύ, δεν μπορείς παρά να προσπαθήσεις με όσα μέσα διαθέτεις να τον σώσεις, έτσι δεν είναι;
    Διαβάζοντας το θέμα και μέσα σε αυτό και την δική σου ιστορία, η αλήθεια είναι ότι μου δημιουργήθηκε απορία στην οποία φυσικά αν θέλεις απαντάς.
    Πώς και γιατί ενώ είσαι συνειδητοποιημένη και έχεις αναγνωρίσει τι συμβαίνει με αυτόν τον άνθρωπο επιτρέπεις στον εαυτό σου να παίζει αυτό το παιχνίδι μαζί του; Δεν νιώθεις ότι σπαταλάς τον χρόνο σου;
    Τώρα διάβασα την ιστορία σου Καλυψώ. Πράγματι μου μοιάζει για οριακή η γυναίκα του "αδελφού" σου με αυτά που λέει και κάνει. Ο "αδελφός" σου όμως δεν πιστεύω ότι έχει τα ίδια θέματα. Εσύ ξερεις τη μητέρα του και μπορείς ίσως να ξέρεις περισσότερα για τις συνθήκες που μεγάλωσε και τι τον τραβάει σε αυτή τη σχεση. Οσο για μένα, χοντρικά θα πω οτι μεγάλωσα με νάρκισσους γονείς και όλα αυτά που τώρα σου φαίνονται ότι τα λεω ωραία και είμαι συνειδητοποιημενη, ειναι πράγματα που κατάλαβα διαβάζοντας για εκείνον και το borderline. Δεν μπορω και δεν θελω να τον αφησω, γιατί μεσα απο εκεινον μαθαίνω για τον εαυτό μου. Πράγματα που δεν είχα μαθει και δεν είχα καταλάβει ουτε στη διάρκεια ψυχοθεραπείας.

Senior Member
    Καλημέρα και σε σένα.
    Είναι ο γιος της γυναίκας του πατέρα μου. Δεν έχουμε μεγαλώσει μαζί, γνωριστήκαμε ενήλικες πια λόγω της σχέσης των γονιών μας. Δεν είναι αδερφός μου αλλά η σχέση μας είναι ό,τι πιο κοντινό σε αδερφική σχέση θα μπορούσαμε να έχουμε μιας και οι δυο είμαστε μοναχοπαίδια.
    Για τις συμπεριφορές που ρωτάς τώρα, αρχικά η σχέση τους προέκυψε σε μια δύσκολη περίοδο για εκείνον που εκ των πραγμάτων δύσκολα κάποια γυναίκα θα επεδίωκε τόσο επίμονα να είναι μαζί του, πόσο μάλλον να τον παντρευτεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν περιποιητική, έδινε την εντύπωση ότι εκείνος είναι το κέντρο του κόσμου της.
    Σύντομα όμως άρχισαν τα παρατράγουδα. Από τη μια είναι για εκείνη ο πιο έξυπνος, ο πιο όμορφος, δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της μακριά του κι από την άλλη ομηρικοί καυγάδες από την πλευρά της για το τίποτα. Για παράδειγμα επειδή πήγε να πάρει τσιγάρα και δεν έφερε και σε εκείνη ή γιατί μίλησε σε κάποια γνωστή του ή γιατί πήγε μαζί μου σε μια συναυλία. Καυγάδες που τις περισσότερες φορές κατέληγαν με αυτή να βιαιοπραγεί, να του επιτίθεται με τα νύχια στο πρόσωπο κι εκείνον να αποχωρεί από φόβο μήπως πάνω στην προσπάθειά του να αμυνθεί και στα νεύρα του την χτυπήσει επίσης.
    Στην πορεία αποκαλύφθηκε ότι παρόλο που η ίδια είναι πολύ κτητική απεναντί του και ζηλεύει ακόμα και τον αέρα που αναπνέει έπαιζε κατά καιρούς με άλλους τύπους. Την προτελευταία φορά που χώρισαν για ένα διάστημα ήταν ακριβώς γιατί εκείνος ανακάλυψε τις περιπτύξεις της με κάποιον τρίτο. Τα ξαναβρήκαν γιατί κυριολεκτικά δεν τον άφησε στιγμή σε ηρεμία, απειλώντας τον ότι αν δεν είναι ξανά μαζί θα αποκαλύψει κάποιες λεπτομέρειες σχετικές με ένα επαγγελματικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι γονείς μας στην πρώην συνέταιρό τους. Χρησιμοποιούσε στους εκβιασμούς και τις απειλές της ό,τι προσωπικό ήξερε για εκείνον, τους γονείς μας και το κοντινό περιβάλλον που θα μπορουσαν να βλάψουν τον άλλον επαγγελματικά, προσωπικά και οικονομικά. Όταν ξαναέσμιξαν την τελευταία φορά σταμάτησε να μας λέει πια τι συμβαίνει στο σπίτι τους, θεωρώ όχι γιατί σταμάτησαν τα παρατράγουδα αλλά γιατί ο ίδιος άρχισε να ντρέπεται να εξιστορεί τις ίδιες και τις ίδιες καταστάσεις τη στιγμή που για ακόμη μια φορά επέλεξε να γυρίσει κοντά της.
    Αυτή τη στιγμή, έχει συμβεί το εξής. Μετά από ακόμα μια αποκάλυψη ότι εκείνη παίζει με τρίτους, εκείνος κατέρρευσε εντελώς ψυχολογικά. Ζήτησε από τη μητέρα του να τον πάνε σε ένα κέντρο υποστήριξης γιατί δεν αντέχει άλλο, στο οποίο βρίσκεται εδώ και 3 εβδομάδες. Επειδή όλα αυτά γίνονται στο εξωτερικό, δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο εδώ και πώς ονομάζεται. Είναι εν πάση περιπτώσει ένα κέντρο στο οποίο παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη, απεξάρτηση από ουσίες κλπ. Δεν έχει πρόσβαση σε τηλέφωνο παρά μόνο μία ώρα κάθε βράδυ όπου του δίνουν το κινητό του και μπορεί να μιλήσει με όποιον θέλει. Κι εδώ ξεκινάει πάλι το πρόβλημα.
    Όταν έφυγε για το κέντρο μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις έφυγε στην ουσία νύχτα, χωρίς εκείνη να το ξέρει. Τον έψαξε οταν διαπίστωσε ότι λείπει, ενημερώθηκε για το πού βρίσκεται κι αμέσως άρχισε να κυκλοφορεί με κάποιον άλλον, κάτι που μάλλον χαροποίησε εμάς τους υπόλοιπους γιατί πιστέψαμε ότι τουλάχιστον θα ξεκολλήσει από εκείνον και θα τον αφήσει να κάνει επιτέλους τη θεραπεία του. Έλα όμως που σύντομα άρχισε να επικοινωνεί μαζί του, να του γράφει κατεβατά, να τον απειλεί και να προσπαθεί να τον πείσει να φύγει από το κέντρο. Πράγματα που εκείνος διαβάζει στη μία ώρα που του επιστρέφουν το κινητό του. Υποστηρίζει βέβαια ότι δε θέλει πια να είναι μαζί της, ότι θα χωρίσει κλπ αλλά δεν είναι κάτι που ακούμε πρώτη φορά.
    Κι αυτό είναι μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται όλα αυτά τα χρόνια. Όταν είναι μαζί, από τη μια εκείνη συμπεριφέρεται σαν να υπάρχει για αυτή μόνο αυτός και κανένας άλλος, από την άλλη εξοργίζεται μαζί του για τα πάντα και όταν της δίνεται η ευκαιρία τον απατάει. Στην υποψία ότι εκείνος μπορεί να φύγει από κοντά της, τρελαίνεται. Όταν δε όντως φεύγει από κοντά της η κατάσταση μαζί της ξεφεύγει.
    Φίλες δεν έχει, με την οικογένειά της έχει σκοτωθεί, μονίμως έχει προβλήματα, ό,τι και να της πεις πάντα έχει κάτι χειροτερο να σου πει που της έχει συμβεί ή της συμβαίνει. Όλες αυτές οι συμπεριφορές και άλλες τόσες που δεν μπορώ να θυμηθώ ή που δεν τις γνωριζω με βάζουν σε υποψίες ότι κάτι συμβαίνει μαζί της το οποίο δεν είναι φυσιολογικό.
    σιγουρα, ισορροπημενη δεν ειναι. τωρα το τι ακριβως εχει, δεν ξερω ποση σημασια μπορει να εχει. το θεμα ειναι να στηριξεις τον αδερφο σου, ΑΝ θελησει να ξεμπλεξει, αλλα απ οτι καταλαβα και οα δερφος εχει προβληματα με ουσιες και ειναι σε απεξαρτηση. επομενως κι εκεινος εχει θεματα πισω αποτ ις εξαρτησεις.

Member
    Τώρα διάβασα την ιστορία σου Καλυψώ. Πράγματι μου μοιάζει για οριακή η γυναίκα του "αδελφού" σου με αυτά που λέει και κάνει. Ο "αδελφός" σου όμως δεν πιστεύω ότι έχει τα ίδια θέματα. Εσύ ξερεις τη μητέρα του και μπορείς ίσως να ξέρεις περισσότερα για τις συνθήκες που μεγάλωσε και τι τον τραβάει σε αυτή τη σχεση. Οσο για μένα, χοντρικά θα πω οτι μεγάλωσα με νάρκισσους γονείς και όλα αυτά που τώρα σου φαίνονται ότι τα λεω ωραία και είμαι συνειδητοποιημενη, ειναι πράγματα που κατάλαβα διαβάζοντας για εκείνον και το borderline. Δεν μπορω και δεν θελω να τον αφησω, γιατί μεσα απο εκεινον μαθαίνω για τον εαυτό μου. Πράγματα που δεν είχα μαθει και δεν είχα καταλάβει ουτε στη διάρκεια ψυχοθεραπείας.
    Η εκτίμησή μου για το τι συμβαίνει με εκείνον ήταν σίγουρα πρόχειρη κι επιπόλαια. Αντιμετωπίζει κάποιο θέμα αλλά δεν πιστεύω τελικά ότι αυτό είναι η οριακή διαταραχή. Η μητέρα του είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος που πάλευε ολα τα χρόνια να τον μεγαλώσει μόνη της και να του προσφέρει τα πάντα. Ο πατέρας του γνωρίζω ότι ηταν προβληματική προσωπικότητα αλλά ο ίδιος δεν έχει μεγαλώσει μαζί του. Για την ακρίβεια δεν είχε καμιά επικοινωνία μαζί του από τότε που ήταν 1-2 χρονών. Παρόλα αυτά σύμφωνα με την μητέρα του, βλέπει σε αυτόν πολλά από τα προβληματικά στοιχεία του πατέρα του.
    Το μόνο που μπορώ εγώ να υποθέσω ότι τον κάνει να γυρνάει σε αυτή την αρρωστημένη σχεση είναι ο φόβος του να μείνει μόνος. Γνωρίζει πολύ καλά ότι με το προσωπικό του φορτίο πολύ δύσκολα μια ισορροπημένη γυναίκα θα δεχόταν να είναι μαζί του. Αυτό που δε φαίνεται να αντιλαμβάνεται είναι ότι αν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματά του ζύγιζαν ας πούμε 10 κιλά, μετά τη σχέση του μαζί της άρχιζαν να ζυγίζουν όλο και περισσότερο. Κοινώς, επιδεινώνονται με γοργό ρυθμό. Εκεί που ήταν 2-3, έγιναν 4-5, μετά 6-7 και πάει λέγοντας.

Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    σιγουρα, ισορροπημενη δεν ειναι. τωρα το τι ακριβως εχει, δεν ξερω ποση σημασια μπορει να εχει. το θεμα ειναι να στηριξεις τον αδερφο σου, ΑΝ θελησει να ξεμπλεξει, αλλα απ οτι καταλαβα και οα δερφος εχει προβληματα με ουσιες και ειναι σε απεξαρτηση. επομενως κι εκεινος εχει θεματα πισω αποτ ις εξαρτησεις.
    Ναι φυσικά και έχει θέματα, όπως προείπα δεν είναι και κανένα αγγελούδι. Κυρίως κάνει αψυχολόγητες μικρομαλακίες που του στοιχίζουν επαγγελματικά, οικονομικά και προσωπικά. Κάποιες του στοίχισαν και την ελευθερία του για 8 μήνες. Και ναι έχει τάση για εξαρτήσεις. Ξεκίνησε με χασίς και κατά την διάρκεια της σχέσης τους άρχισε να πηδάει απο τη μια εξάρτηση στην άλλη, πρώτα κάποιες άλλες χημείες, μετά αλκοόλ και πάει λέγοντας. Όλα αυτά τα χρόνια αρνιόταν την βοήθεια και τώρα που επιτέλους τη ζήτησε μόνος του φοβόμαστε ότι θα την διακόψει για χάρη της.

Και πάλι μιλώντας από προσωπική εμπειρία που κράτησε για μήνες, δηλαδή πολύ λιγότερο από το γάμο του εξ αγχιστείας αδερφού σου: είναι σαν να έχεις πάρει ναρκωτικά. Το «σαν» είναι μάλλον περιττό. Πρόκειται για εθισμό σε ναρκωτικό, γι᾽ αυτό τις λένε τοξικές σχέσεις. Οι ακραίες συμπεριφορές προκαλούν χημικές διεργασίες στον εγκέφαλο και κάνεις πράγματα που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έκανες ποτέ. Υπάρχουν εδώ μέσα άνθρωποι που έχουν γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα και μπορούν να παρουσιάσουν καλύτερα τη θεωρητική διάσταση του ζητήματος.

Διαβάζοντας όλο και περισσότερο για τους οριακούς κάποιες φορές αναρωτιέμαι μήπως τελικά κι ο ίδιος είναι οριακός κι ενώθηκαν οι δυο οριακοί και γίνεται το έλα να δεις.
    Τότε, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς πως αυτό που χρειάζεται προστασία είναι ο εαυτός σου και όχι εκείνος. Αν έχει και αυτός το ίδιο πρόβλημα, τότε στην καλύτερη περίπτωση ίσως χρησιμοποιεί τόσο εσένα όσο και τη μητέρα του για να τραβήξει την προσοχή, χωρίς να έχει την πρόθεση να αποτραβηχτεί από την υποτιθέμενη πηγή του προβλήματος, τη γυναίκα του. Στη χειρότερη περίπτωση, θα μπεις στο στόχαστρο της γυναίκας του και με λίγη φαντασία και στο δικό του. Σε κάθε περίπτωση, ελάχιστα μπορείς να κάνεις, αν δεν το θέλει πραγματικά ο ίδιος.

Senior Member
    Ναι φυσικά και έχει θέματα, όπως προείπα δεν είναι και κανένα αγγελούδι. Κυρίως κάνει αψυχολόγητες μικρομαλακίες που του στοιχίζουν επαγγελματικά, οικονομικά και προσωπικά. Κάποιες του στοίχισαν και την ελευθερία του για 8 μήνες. Και ναι έχει τάση για εξαρτήσεις. Ξεκίνησε με χασίς και κατά την διάρκεια της σχέσης τους άρχισε να πηδάει απο τη μια εξάρτηση στην άλλη, πρώτα κάποιες άλλες χημείες, μετά αλκοόλ και πάει λέγοντας. Όλα αυτά τα χρόνια αρνιόταν την βοήθεια και τώρα που επιτέλους τη ζήτησε μόνος του φοβόμαστε ότι θα την διακόψει για χάρη της.
    φαντασου, οτι ενας συγγενης απο την μερια της γυναικας του, θα μπορουσε να λεει αναλογες κατηγοριες και για τον αδερφο σου, τοτε...
    πιθανα να εχει κι αυτη εξαρτησεις και να τοντ ραβηξε στα πιο βαρια και παει ελγοντας. και οι δυο εχουν προβλημα παντως, οποια κι αν ειναι η διαγνωση τους.
    το θεμα με την δικη σου ανησυχια ομως, ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις τιποτε αν δεν το αποφασισει ο ιδιος να ξεκοψει και να ξεμπλεξει και απο τις ουσιες και απο τις μικρομαλακιες οπως τις λες, που μαλλον δεν ειναι και τοσο μικρο-.
    πρεπει να το θελει ο ιδιος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by OD1 View Post
    Οι ακραίες συμπεριφορές προκαλούν χημικές διεργασίες στον εγκέφαλο και κάνεις πράγματα που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έκανες ποτέ.
    ς.
    Ετσι ακριβώς είναι. Κι εγώ έκανα και κάνω πράγματα που δεν θα έκανα ποτέ. Γι αυτό μου λενε ότι "άλλαξα". Το θέμα είναι ότι μου αρεσει ο νέος εαυτός μου και αυτά που κάνω υπό την επίδρασή του (που στην δική μου περίπτωση δεν είναι καταστροφικα, απλώς ριψοκίνδυνα)

Page 29 of 114 FirstFirst ... 1927282930313979 ... LastLast