Υπάρχει ψυχή; - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 107
    Senior Member
    Quote Originally Posted by LiloCook View Post
    Αλήθεια είναι άξιο απόριάς, άνοιξες ένα νέο θρεντ γιατί δεν εβγαλες άκρη με ένα μέλος.

Σου γράφουμε εδώ ξανά και άλλα μέλη, ούτε η δική μας γνώμη σου κάνει.

Τι στο καλό θέλεις; Επιβεβαιώση των απόψεων σου;

Θελεις να πιστεύεις -ότι πιστεύεις- για την ψυχή, με γειά σου με χαρά σου. Στα 55 δεν θα σου αλλάξουμε γνώμη, άραξε στο καναπέ σου και "θαύμασε" την.

Συμφωνα μα τα δικά μου πιστεύω, λες μπούρδες. Εσυ ρώτησες την γνώμη μου, εγώ στην είπα. ΕΣΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΣ. Ούτε βγαζω συμπερασματα από μόνη μου, τα κείμενα σου διαβάζω.

Κρίνω τις απόψεις σου, δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις. Εαν και μια "αγαπη" για τον εγκέφαλο μου την έχεις, μάλιστα τον πούλησες και στα σκουλήκια.

Καλοφάγωτη λοιπόν και καλή μας μέρα!
    Έλα, μη μου θυμώνεις! Εσύ είπες οτι αντέχεις το σαρκασμό.... :)

Δεν απορρίπτω τη γνώμη κανενός. Ολες οι απόψεις που ειπώθηκαν είχαν την επιχειρηματολογία τους. Προσπαθώ να βγάλω μιαν άκρη.
    Με το απαξιωτικό ύφος σου τα πήρα, και κακώς! Ήταν λάθος μου...

Δεν πούλησα τον εγκέφαλό σου στα σκουλήκια (καλό!). Όλων μας ο εγκέφαλος προς τα εκεί οδεύει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
    Last edited by proteus; 29-08-2020 at 11:15.

Senior Member
    [QUOTE=proteus;1128686]Έλα, μη μου θυμώνεις! Εσύ είπες οτι αντέχεις το σαρκασμό.... :)

Νιαου!

---

Ναι μια επιχειρηματολογιά που βασίζεται σε πραγματα που εχουν αποδειχθει. Δεν ξημεροβραδιαζομαι πάνω από τα βιβλία, καποια βασικα ξερω και εγω που επρεπε να μαθω για δω τι σκατά γίνεται στο κεφάλι μου.

Μακάρι να ήταν η ψυχή ένα αεράκι να ανοίγαμε τον ανεμιστήρα να μας την καθάριζε.

Nα οδεύει προς τα εκεί, ο κύκλος της ζωής ειναι, το ζήτημα είναι να μην έρθουνε νωρίτερα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by proteus View Post
    Πέραν αυτού, τι είδους απόδειξη θα σε ικανοποιούσε; Η Φυσική δέχεται οτι το 94% του Σύμπαντος αποτελείται από Σκοτεινή Ύλη και Σκοτεινή Ενέργεια για τις ιδιότητες των οποίων δεν γνωρίζουμε τίποτα (εξ ου και "σκοτεινή"). Σημαίνει οτι δεν υπάρχουν; Άρα ότι δε μπορεί να μετρηθεί με επιστημονικά όργανα, δε σημαίνει πως δεν υπάρχει. Απλά τα συγκεκριμένα όργανα δε μπορούν να το πιάσουν.
    Δεν υπάρχει απόδειξη γύρω από υπαρξιακά θέματα. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει.

Όσον αφορά τη σκοτεινή ενέργεια και ύλη, είναι κάτι που απορρέει από τις παρατηρήσεις μεγάλης κλίμακας στο σύμπαν. Τι ακριβώς είναι, μένει να εξακριβωθεί. Υπάρχουν πάντως υποψήφιοι πέραν της μεταφυσικής.

Η επιστήμη, που τόσο επικαλείσαι, έχει προχωρήσει πολύ πιό πέρα από τη Νευτώνεια Φυσική. Θεωρίες για παράλληλα σύμπαντα, υπερχορδές (που χλεύαζες επίσης), είναι μαθηματικά αποδεδειγμένες.
    Όπως έγραψα πριν (αλλά προφανώς διαβάζεις επιλεκτικά) κάποτε πίστευαν οτι η γή είναι επίπεδη και ότι δεν υπάρχει βαρύτητα. Η ίδια η επιστήμη απέδειξε το αντίθετο. Ηδη η επιστήμη πλησιάζει τη μεταφυσική (παράλληλα σύμπαντα, υπερχορδές, δέκα διαστάσεις) με αποδείξεις.
    Προσπαθείς να καταπιαστείς με θέματα που φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η θεωρία των χορδών απαντά τα ανοιχτά ερωτήματα της σημερινής φυσικής, ούτε ότι υπάρχει κάποιο παράλληλο σύμπαν. Ίσως να θέλεις να πεις ότι υπάρχει μαθηματική ορθότητα σε όλα αυτά. Αυτό ναι, υπάρχει και είναι απαραίτητο, ειδάλλως τα απορρίπτεις εκ προοιμίου. Τέτοιες θεωρήσεις όμως δεν επαληθεύονται μαθηματικώς αλλά με παρατηρήσεις, αφού μιλάνε για το φυσικό κόσμο. Για την ώρα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει κάτι.

Η θεωρία των χορδών εγκαταλείπει την έννοια του σημειακού σωματιδίου για να την αντικαταστήσει με αυτή ενός μονοδιάστατου αντικειμένου, της χορδής. Οι μαθηματικές επιπλοκές που φέρνει αυτή η αλλαγή είναι τεράστιες. Οι φυσικοί συνήθως δεν καταλαβαίνουν καν τα μαθηματικά εργαλεία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσει κανείς τέτοια προβλήματα, και είναι αλήθεια ότι αυτή η θεώρηση έδωσε ώθηση στα θεωρητικά μαθηματικά. Παραμένουν όμως πολλά προβλήματα από πλευράς φυσικής όσον αφορά την αντιστοιχία με τις παρατηρήσεις.

Όσο για τη βαρύτητα, είναι ίσως το πιο μυστηριώδες φαινόμενο στο μακρόκοσμο. Στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας μάλιστα η βαρύτητα δεν υπάρχει ως δύναμη, αλλά περιγράφεται από το μετρικό τανυστή του χωροχρόνου. Ως συνέπεια, απουσία άλλων αλληλεπιδράσεων, η κίνηση ενός σωματιδίου δίνεται από την εξίσωση ελεύθερης πτώσης (αλλά στις 4 διαστάσεις). Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορεί να υπάρξει, ως σήμερα τουλάχιστον, ικανοποιητική θεωρία ενοποίησης με τις άλλες αλληλεπιδράσεις.

Η επιστήμη δεν είναι στατική, εξελίσσεται διαρκώς. Η ατομική θεωρία του Δημόκριτου διατυπώθηκε 2500 χρόνια πριν, αποδείχτηκε όμως μόλις πριν 150 χρόνια!
    Σωστά. Δεν ξέρουμε τι εξελίξεις θα έχουμε στο μέλλον. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, γιατί από αυτόν εξαρτάται η ικανότητα παρατήρησης των φυσικών φαινομένων.

Αποκλείεις στο μέλλον η επιστήμη να αποδείξει τη ύπαρξη της ψυχής; Μέχρι τότε ας είμαστε σκεπτικοί. Ας πούμε ένα "δεν ξέρω". Η ίδια η επιστήμη δεν προχωρά με βεβαιότητες. Η έρευνα, ευτυχώς, βασίζεται σε ερωτήματα. Μόνον όταν ο επιστήμονας πει "δεν ξέρω" ανοίγει ένα παράθυρο γνώσης....
    Όντως, αυτή είναι η επιστημονική προσέγγιση.

Banned
    καλησπερα ξανα!Δεν ειμαι επιστημονας! ομως μπορω να διαβασω κι να καταλαω τουλαχιστον κι τα αγγλικα.Ετσι λοιπον διαβασα για μια εργασια οπου εγινε σε αμερικανικο πανεπηστημιο οπου ειχε να κανει με τις μεταθανατιες εμπειριες ασθενων που επανερχωντε απο την φαση αδρανειας καρδις κι εγκεφαλου ξανα στην ζωη, μαζι λοιπον βαζουν και ερευνα για το θεμα καρδιας ως σχεσει με τη συνηδηση και την υπαρξη ψυχης.
    Καποια απο τα ευρηματα της ερευνας ηταν οτι ειναι περιεργο το πως γινετε να επανερχεται ο εγκεφαλος με την μνημη του οταν καποιος εχει παυψει η καρδια του να δουλευει γυρο στα 3-4 λεπτα! ,αφου ολα μας τα οργανα σταματαν την λειτουργια τους σαν μεινουν 20-30 δευτερα χωρις την καρδια να τα δουλευει! Δεν θα επρεπε να εχουν μνημη ολοι αυτοι οι ανθρωποι! απο την στιγμη που σβηνει ο εγκεφαλος τους.
    Αλλο ευρημα ηταν σαν υπηρξαν ερευνες για τις μεταθανατιες εμπειριες περιπου οι μισοι που ρωτηθηκαν είπαν ότι θυμόνταν πως είχαν κάποια μορφή συναίσθησης όσο ήταν ακόμα κλινικά νεκροί. Από εκείνους που δήλωσαν ότι είχαν συναίσθηση ακόμη και όταν ήταν κλινικά νεκροί, ειπαν οτι ειαν εμπειρια κατά την οποία κανείς έχει πλήρη επίγνωση και μπορεί να ακούσει και να δει τι συμβαίνει γύρω του, μετά θάνατον.Υπηρξε περιπτωση ασθενων οπου οι αναμνηση τους ,αυτο δλδ που περιεγραφαν σαν ηταν πληρως νεκροι χωρις αισθησεις, επαληθευτικε απο συγγενεις και γιατρους!!! κατις πολυ τρομερο αν το σκεφτουμε, οπως και οτι οι εμπειριες οσων περσαν αυτο ηταν πολλοι ομοιες, οταν υπαρχουν παρομοιες αναμνησεις σε ξχωριστους και ξενους μεταξυ τους ανθρωπων τωτες δεν ειναι παραισθησεις συνηθησμενες! ειναι κατις αλλο αφου βλεπουν τα ιδια πραγματα!!! Τελος υπηρξε και αναφορα σε κατις που εχει βρεθει προ πολλων χρονων το θεμα με τα 21 γραμ.του εγκεφαλου!,Οταν δλδ καποιος σταματησει η καρδια του κι μολις παψει και η εγκεφαλικη λειτουργια μεσα σε κλασματα δευτερολεπτου εξαφανιζωντε απο το κεφαλι του 21γρ. Οπου δεν ειναι ουτες το αιμα που παυει να αντλειτε ουτε οξυγονο ουτες καποιο υγρο που φευγει στο περιβαλον! αφου η ερευνα εγινε με ολα αυτα τα δεδομενα υποψην τους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vox View Post
    Προσπαθείς να καταπιαστείς με θέματα που φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η θεωρία των χορδών απαντά τα ανοιχτά ερωτήματα της σημερινής φυσικής, ούτε ότι υπάρχει κάποιο παράλληλο σύμπαν. Ίσως να θέλεις να πεις ότι υπάρχει μαθηματική ορθότητα σε όλα αυτά. Αυτό ναι, υπάρχει και είναι απαραίτητο, ειδάλλως τα απορρίπτεις εκ προοιμίου. Τέτοιες θεωρήσεις όμως δεν επαληθεύονται μαθηματικώς αλλά με παρατηρήσεις, αφού μιλάνε για το φυσικό κόσμο. Για την ώρα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει κάτι.
    Εαν επαληθεύεται μαθηματικά, μου αρκεί. Τα μαθηματικά είναι ο θεμέλιος λίθος. Το Σύμπαν, εσύ, εγώ, είμαστε αριθμοί. Ποιός το λέει; Ο Πυθαγόρας. Αλλά ξέχασα, ένας κακομοίρης φιλόσοφος ήταν. Τι κι αν πέρασε τη μύηση των Eλευσινίων μυστηρίων, τι κι αν μυήθηκε από τους Αιγύπτιους ιερείς, τι κι αν έφτασε μέχρι την Ινδία, δεν ήταν technology freak. Παρατηρήσεις έκανε, αλλά χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας. Κάτι θεωρήματα της πλάκας έβγαλε, ανάξια λόγου...

Quote Originally Posted by Vox View Post
    Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, γιατί από αυτόν εξαρτάται η ικανότητα παρατήρησης των φυσικών φαινομένων
    Μάλιστα. Καλά που υπήρχε η τεχνολογία και βρήκαμε το "σωματίδιο του Θεού". Πές μου κάτι, το πείραμα του CERN ήταν σχεδιασμένο ώστε οι μετρήσεις να μπορέσουν να "πιάσουν" ένα συγκεκριμένο σωματίδιο, σωστά; Οτιδήποτε άλλο προέκυψε από το πείραμα, όσο επαναστατικό κι αν ήταν, δεν "διαβάστηκε". Η επιστήμη παρατηρεί μέσω του πειράματος. Πώς σχεδιάζεται ένα πείραμα; Ο ερευνητής ΠΙΣΤΕΥΕΙ σε κάτι, το οποίο με το πείραμα επιβεβαιώνεται ή διαψεύδεται. Αν κατά τη διάρκεια του πειράματος εμφανιστεί κάτι τελείως άλλο, ο ερευνητής απλά το αγνοεί, γιατί έχει εστιάσει τις μετρήσεις του σε αυτό το κάτι. Να πως η πίστη υπεισέρχεται στην επιστήμη...

Η τεχνολογία μας έδειξε αυτό που ένας βρωμερός και ξυπόλητος τύπος που τριγύριζε στην αγορά και τσίγκλαγε τον κόσμο με τις ερωτήσεις του, ο Σωκράτης, έλεγε συνεχώς: "Εν οίδα, οτι ουδέν οίδα"...

Senior Member
    [QUOTE=LiloCook;1129236]
    Έλα, μη μου θυμώνεις! Εσύ είπες οτι αντέχεις το σαρκασμό.... :)

Νιαου!

---

Ναι μια επιχειρηματολογιά που βασίζεται σε πραγματα που εχουν αποδειχθει. Δεν ξημεροβραδιαζομαι πάνω από τα βιβλία, καποια βασικα ξερω και εγω που επρεπε να μαθω για δω τι σκατά γίνεται στο κεφάλι μου.

Μακάρι να ήταν η ψυχή ένα αεράκι να ανοίγαμε τον ανεμιστήρα να μας την καθάριζε.

Nα οδεύει προς τα εκεί, ο κύκλος της ζωής ειναι, το ζήτημα είναι να μην έρθουνε νωρίτερα.
    Δυστυχώς η ψυχή (εάν υπάρχει), δεν καθαρίζεται με τον ανεμιστήρα. Αυτό το ξέρουν καλά οι ψυχοθεραπευτές. Ούτε όλα τα προβλήματα λύνονται με το κατάλληλο "μασάζ" στον εγκέφαλο, γιατί τότε οι νευροβιολόγοι θα μας πέταγαν ένα Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό και θα γινόμασταν very happy. Έλα όμως που το φόρουμ Ψυχολογίας βρίθει προβλημάτων...

Senior Member
    Μπορείς να πιστεύεις όποια παπαριά σου δίνει χαδάκι. Από τη στιγμή που την φέρνεις στη δημόσια σφαίρα να περιμένεις κριτική. Αν η παπαριά δεν αντέχει κριτική, γιατί δεν έχει αποδείξεις, δε φταίει ο καθένας, φταις εσύ που αποδέχεσαι παπαριές χωρίς αποδείξεις. (Και στόλισέ την με όσα βαθυστόχαστα φιλοσοφικά θέλεις, και βάλε και Πυθαγόρες και Σωκράτηδες να την υποστηλώσουν. Δεν έχει καμία σημασία. Είναι ένας ισχυρισμός, με μπόλικη φαντασία, μέχρι να αποδειχθεί. Μέχρι τότε, είναι σαν το Θεός-των-Κενών, ένας ισχυρισμός που πατάει σε κενά για να δικαιολογήσει την ανάγκη του καθένα).
    Κατά τον Δαίμονα Εαυτού

Senior Member
    Εαν επαληθεύεται μαθηματικά, μου αρκεί. Τα μαθηματικά είναι ο θεμέλιος λίθος. Το Σύμπαν, εσύ, εγώ, είμαστε αριθμοί. Ποιός το λέει; Ο Πυθαγόρας. Αλλά ξέχασα, ένας κακομοίρης φιλόσοφος ήταν. Τι κι αν πέρασε τη μύηση των Eλευσινίων μυστηρίων, τι κι αν μυήθηκε από τους Αιγύπτιους ιερείς, τι κι αν έφτασε μέχρι την Ινδία, δεν ήταν technology freak. Παρατηρήσεις έκανε, αλλά χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας. Κάτι θεωρήματα της πλάκας έβγαλε, ανάξια λόγου...
    Εδώ μιλάμε για μοντέλα και θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν τα φυσικά φαινόμενα. Εννοείται ότι όσες θεωρίες δε χαρακτηρίζονται από μαθηματική αρτιότητα δεν τις εξετάζουμε καν. Ασχολούμαστε μόνο με εκείνες που «στέκονται» από μαθηματικής άποψης. Αλλά το τελικό τεστ γίνεται στα πειράματα και στις παρατηρήσεις γιατί μιλάμε για φυσικές θεωρίες.

Έχουν προταθεί τροποποιήσεις της θεωρίας της βαρύτητας (εδώ είναι μία) οι οποίες καταργούν την ανάγκη της σκοτεινής ύλης για να εξηγηθεί η δυναμική των γαλαξιών. Μια τέτοια θεωρία, ενώ είναι σωστή από μαθηματικής άποψης, και ενώ εξηγεί τις παρατηρήσεις γύρω από τη γαλαξιακή δυναμική χωρίς να χρειάζεται τη σκοτεινή ύλη, για να γίνει αποδεκτή οφείλει να εξηγεί και όλες τις άλλες παρατηρήσεις γύρω από τα φαινόμενα της βαρύτητας. Αυτή που ανέφερα αποτυγχάνει να εξηγήσει όλα τα γνωστά βαρυτικά φαινόμενα και επομένως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, παρά τη μαθηματική ορθότητά της. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες θεωρίες. Οπότε για την ώρα μένουμε με τη ΓΘΣ και τη σκοτεινή ύλη.

Μάλιστα. Καλά που υπήρχε η τεχνολογία και βρήκαμε το "σωματίδιο του Θεού".
    Ατυχέστατος όρος μάρκετινγκ που καλό είναι να εγκαταλειφθεί.

Πές μου κάτι, το πείραμα του CERN ήταν σχεδιασμένο ώστε οι μετρήσεις να μπορέσουν να "πιάσουν" ένα συγκεκριμένο σωματίδιο, σωστά; Οτιδήποτε άλλο προέκυψε από το πείραμα, όσο επαναστατικό κι αν ήταν, δεν "διαβάστηκε". Η επιστήμη παρατηρεί μέσω του πειράματος. Πώς σχεδιάζεται ένα πείραμα; Ο ερευνητής ΠΙΣΤΕΥΕΙ σε κάτι, το οποίο με το πείραμα επιβεβαιώνεται ή διαψεύδεται. Αν κατά τη διάρκεια του πειράματος εμφανιστεί κάτι τελείως άλλο, ο ερευνητής απλά το αγνοεί, γιατί έχει εστιάσει τις μετρήσεις του σε αυτό το κάτι. Να πως η πίστη υπεισέρχεται στην επιστήμη...
    Η πίστη δεν αρκεί όταν προτείνεις να κατασκευαστεί μια πειραματική διάταξη που κοστίζει ... 7.5 δισεκατομμύρια ευρώ! Στη φυσική υπάρχουν σχεδόν πάντα ενδείξεις και εκτιμήσεις που οδηγούν στη σχεδίαση και εκτέλεση των πειραμάτων. Π.χ. για την περίπτωση του σωματιδίου Higgs υπήρχαν θεωρητικές εκτιμήσεις της μάζας του μέσω του λεγόμενου στάνταρ μοντέλου των γνωστών αλληλεπιδράσεων (πλην της βαρυτικής). Αυτές οι εκτιμήσεις ήταν ένας από τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχτηκε η σχεδίαση του LHC.

Senior Member
    Quote Originally Posted by BlackCoral View Post
    Μπορείς να πιστεύεις όποια παπαριά σου δίνει χαδάκι. Από τη στιγμή που την φέρνεις στη δημόσια σφαίρα να περιμένεις κριτική. Αν η παπαριά δεν αντέχει κριτική, γιατί δεν έχει αποδείξεις, δε φταίει ο καθένας, φταις εσύ που αποδέχεσαι παπαριές χωρίς αποδείξεις. (Και στόλισέ την με όσα βαθυστόχαστα φιλοσοφικά θέλεις, και βάλε και Πυθαγόρες και Σωκράτηδες να την υποστηλώσουν. Δεν έχει καμία σημασία. Είναι ένας ισχυρισμός, με μπόλικη φαντασία, μέχρι να αποδειχθεί. Μέχρι τότε, είναι σαν το Θεός-των-Κενών, ένας ισχυρισμός που πατάει σε κενά για να δικαιολογήσει την ανάγκη του καθένα).
    "Οποια παπαριά μου δίνει χαδάκι";
    Τς τς τς! Προς τι η αγωνιώδης προσπάθεια να υποβαθμίσεις τη συζήτηση στο επίπεδο του μπουρδέλου; Αν νιώθεις άνετα εκεί, πάω πάσο.

Senior Member
    Vox, σε ευχαριστώ για την κόσμια και με επιχειρήματα συζήτηση.
    Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

Senior Member
    Να σου πω εγω γιατι δεν μπηκα στον κοπο να επιχειρηματολογησω σχετικα πχ με τη σκοτεινη υλη/ενεργεια η για το γεγονος οτι ο εγκεφαλος ειναι μικροτερος απο εναν γαλαξια. Για μενα το προβλημα δεν ειναι οτι εχεις τετοιες πεποιθησεις η εικονα για την ψυχη η το συμπαν. Μπορεις να κανεις ελευθερους κι αγειωτους συνειρμους αναμεσα σε ο,τι τραβαει η ψυχη σου. Εκει που για εμενα ειναι το προβλημα ειναι ποσο ξεκαθαρα αυτος ο τροπος σκεψης τροφοδοτει πολλες απο τις συμβουλες που δινεις εδω μεσα. Το προβλημα δημιουργειται οταν ενας πρωην συμβουλος ψυχικης υγειας λεει οτι οι ανθρωπινες σχεσεις και ο ερωτας λειτουργουν με ορους τραπεζικης και S&P 500, οτι καταθλιψη δεν θεραπευεται γιατι "δεν ειναι ιος", οτι η βουλιμια δεν οδηγει σε απωλεια ζωης, οτι η αυτοκτονικοτητα μπορει να ειναι και πραξη εξερευνησης/γενναιοτητας, οτι το να εχει κανεις αυτοκτονικους ιδεασμους μετα την επιστροφη το απο τις διακοπες ειναι φυσιολογικη διαδικασια πενθους (!), και αλλα τετοια αστηρικτα και επικινδυνα.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Marilou
    Guest
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    Να σου πω εγω γιατι δεν μπηκα στον κοπο να επιχειρηματολογησω σχετικα πχ με τη σκοτεινη υλη/ενεργεια η για το γεγονος οτι ο εγκεφαλος ειναι μικροτερος απο εναν γαλαξια. Για μενα το προβλημα δεν ειναι οτι εχεις τετοιες πεποιθησεις η εικονα για την ψυχη η το συμπαν. Μπορεις να κανεις ελευθερους κι αγειωτους συνειρμους αναμεσα σε ο,τι τραβαει η ψυχη σου. Εκει που για εμενα ειναι το προβλημα ειναι ποσο ξεκαθαρα αυτος ο τροπος σκεψης τροφοδοτει πολλες απο τις συμβουλες που δινεις εδω μεσα. Το προβλημα δημιουργειται οταν ενας πρωην συμβουλος ψυχικης υγειας λεει οτι οι ανθρωπινες σχεσεις και ο ερωτας λειτουργουν με ορους τραπεζικης και S&P 500, οτι καταθλιψη δεν θεραπευεται γιατι "δεν ειναι ιος", οτι η βουλιμια δεν οδηγει σε απωλεια ζωης, οτι η αυτοκτονικοτητα μπορει να ειναι και πραξη εξερευνησης/γενναιοτητας, οτι το να εχει κανεις αυτοκτονικους ιδεασμους μετα την επιστροφη το απο τις διακοπες ειναι φυσιολογικη διαδικασια πενθους (!), και αλλα τετοια αστηρικτα και επικινδυνα.
    οboro με όλο τον σεβασμό στις αποψεις σου και στο γεγονός οτι είσαι παλιό μέλος εδώ ,αλλά διαβάζω τόσες μέρες τώρα τα μηνύματά σου και ξέρεις τι διαπιστώνω?

Παρεμβαίνεις μόνο όταν θες να κάνεις παρατήρηση σε κάποιον ....
    Και μάλιστα ο λόγος σου είναι τόσο απόλυτος που δεν σηκώνει καν διάλογο.

Κάνω λάθος ή αυτός είναι ο κατά κάποιο ¨ρόλος ¨σου εδώ μέσα .

με φιλικό πάντα ύφος ,μην παρεξηγηθώ...

Senior Member
    Άιντε Άιντεεε! "Γειά σου Γιάννη", "κουκιά σπέρνω"

Κρίμα, έχασα έναν καλό πελάτη...

Senior Member
    Το διαλογο αποφευγουν συνηθως οσοι αποφευγουν την ουσια και τα επιχειρηματα. Και δεν ειναι λιγοι, τωρα που τα λεμε.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Marilou
    Guest
    Το διαλογο αποφευγουν συνηθως οσοι αποφευγουν την ουσια και τα επιχειρηματα. Και δεν ειναι λιγοι, τωρα που τα λεμε.
    Και συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αλλά δεν πειράζει ...

Καλή συνέχεια !

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast