Results 226 to 240 of 275
Thread: Ο σύντροφός μου δεν θέλει σεξ
-
30-12-2020, 10:49 #226
Καλημέρα! Τα μεταπτυχιακά είναι σημαντικά αν θες να κάνεις πανεπιστημιακά μαθήματα, αν θες να κάνεις σχολικά είναι πολύ περιορισμένα αυτά που θα σου "δώσουν" κάτι. Στρέψου καλύτερα στα σεμινάρια.
Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Θα σου πω τι έκανα εγώ. Ξεκίνησα από 16 χρονών να κάνω μαθήματα σε συμμαθητές μου (μετά από δικό τους αίτημα) και συνεχίζω μέχρι και σήμερα στα 31. Παρακολουθώ όλες τις αλλαγές στο σύστημα, στην ύλη, στα βιβλία κ.λπ. Έχω φροντίσει να εστιάσω σε κάποια μαθήματα, για να γίνω πολύ καλή σε αυτά και μετά να "ανοιχτώ" σε άλλα. Έδωσα προτεραιότητα στις πανελλήνιες που έχουν καλύτερα έσοδα.
Το έχεις ασκήσει ποτέ το επάγγελμα; Αν όχι, το πρώτο και κύριο είναι να ξεκινήσεις να διαβάζεις για να ξέρεις την ύλη πολύ πολύ καλα. Πες σε όλους ότι έχεις στο πλάνο σου να δουλέψεις σε αυτόν τον χώρο, γράψου σε κάποιες συνδρομητικές σελίδες που σου παρέχουν αιτήσεις μαθητών.
Μια γενικότερη συμβουλή αν θες να πετύχεις σε αυτόν τον χώρο. Προφανώς εργαζόμαστε για βιοποριστικούς λόγους, αλλά αν αντιμετωπίζεις τη συγκεκριμένη δουλειά ως τρόπο να αποκτήσεις χρήματα και μόνο αυτό, κατά τη γνώμη μου δεν θα πετύχεις. Θέλει πολλή αγάπη για τη δουλειά, τους μαθητές και φοιτητές σου. Επίσης, επειδή έχεις να κάνεις με έμψυχο δυναμικό πρέπει να παρουσιάζεσαι με αυτοπεποίθηση, για να την αποκτήσεις πρέπει να διαβάσεις πολύ, ΠΑΡΑ πολύ, εκτός των σχολικών βιβλίων. Πρέπει να παίζεις την ύλ στα δάχτυλα, να έχεις σιγουριά, γιατί σε μια ενδεχόμενη συνάντηση είτε για ιδιαίτερο είτε για φροντιστήριο πρέπει να "πουλήσεις" τον εαυτό σου. Ακόμη, για να σε καλέσουν για συνέντευξη σε φροντιστήριο πρέπει να στείλεις ένα δείγμα δικών σου σημειώσεων, για να καλύψεις την έλλειψη προϋπηρεσίας.Last edited by sofiasofaci; 30-12-2020 at 11:14.
- 30-12-2020, 10:49 #227
Άκουσε με δεν έχω υψηλά στάνταρ δεν ζητάω τον ουρανό με τα άστρα, θέλω όμως κάτι συγκεκριμένο, διάβασε αυτο το θέμα να καταλάβεις και πες μου εσύ σαν γυναίκα μετά, πόσο εύκολο θα ήταν να βρω μία τέτοια γυναίκα στη ζωή μου.
https://forum.psychology.gr/threads/...�ι-είμαι
30-12-2020, 10:54 #228MarilouGuestΕμενα μου λεει για το καλοκαιρι γιατι εγω τοτε καιγομαι στην κυριολεξια και ξερουν οτι στην δουλεια μας καλοκαιρι ουτε με σφαιρες δεν περνεις αδεια ,τωρα ναι, παρε τις μερες που δικαιουσε αφου με συνχωρεις κολοβαραμε ....καλοκαιρι ,αντε κανα ρεπο να το κολλησεις με την αργια σου ...
Εγω του ειπα ,οκ, θα παρεις αδεια αλλα οταν θα εχω να κανω πραγματογνωμοσυνη σε κομματιασμενο οχημα επι της εγνατιας και με τραυματια μεσα θα του πω κατσε εκει φιλαρακι που εισαι και περιμενε να γυρισει ο συναδελφος απο την θαλασσα να σε απεγκλωβισει να ανοιξει και τον δρομο...
Και μετα παραπονιουνται οτι δεν εχουν δουλειες ή πληρωνονται λιγα ..
Εμ παλικαρι μου γιατι πληρωνω αδρα ?Για να σε εχω να διακοπαρεις και να πινεις μοχιτο ?
Γι αυτο εγω mind πλεον οπου ακουω τετοιες περιπτωσεις δεν συγκινουμε ,αν θες δουλεια με απολαβες που δυσκολα βρίσκεις πλεον ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ,αλλιως γινε 30 χρονων και ζησε με την μανουλα και τον μπαμπακα σου ακομα ...
30-12-2020, 11:04 #229
mind συμφωνώ μαζί σου. Επιμένει ότι είμαι η ιδανική για εκείνον, ότι είμαι καλύτερη από αυτο που είχε φανταστεί, ότι είμαι το άλλο του μισό και δεν θα βρει άλλη σαν εμένα, επειδή στο MBTI (16 προσωπικότητες) είμαστε η ίδια προσωπικότητα (INTJ), η οποία είναι εξαιρετικά σπάνια στις γυναίκες (0,8%), δίνω έμφαση στη λογική, λατρεύω την επιστήμη γενικά, είμαι άθεη κ.λπ.
Ωστόσο, αφού είμαι τόσο ξεχωριστή για εκείνον, θα περίμενα να προσπαθεί για τη σχέση μας. Αν το κάνει, εγώ δεν το εκλαμβάνω τόσο. Και πιστεύω ότι δεν είναι ότι δεν θέλει, αλλά πραγματικά δεν μπορεί.
Μου έχει πει και στο παρελθόν "δεν ξέρω πώς να σου μιλήσω για να τα βρούμε μετά από ένα καβγά". Π.χ. εχθές χωρίς να τσακωθούμε ουσιαστικά, απλά λογοφέραμε έντονα, αποφάσισε να κοιμηθεί στον καναπέ και να μην μου μιλάει, ενώ είμαστε στον ίδιο χώρο λόγω διαρρύθμισης σπιτιού. Σηκώθηκα όταν μπήκα να κάνω μάθημα και φυσικά έκατσε να παίξει μέχρι να φύγει για δουλειά...
30-12-2020, 11:07 #230
30-12-2020, 11:33 #231
Μήπως όντως έχει υποθυροειδισμό; Πως και θεωρεί πως έχει πρόβλημα με τον θυροειδή του; Πως και δεν έχει δώσει αίμα να δούνε TSH και FT4; Ενας λόγος είναι ανάμεσα σε αυτά τα δύο αν ο λόγος δεν είναι σωστός έχει είτε υποθυροειδισμό είτε υπερθυροειδισμό. Να του επιβάλλεις εσύ με το ζόρι να κάνει αυτές τις δύο εξετάσεις ακόμα και σήμερα. Να του το απαιτήσεις γιατί είσαι σε μία σχέση που πρέπει να γνωρίζεις και πρέπει να μπορείς να αποκλείεις περιπτώσεις. Δηλαδή έλεος ας πούμε... Πάρτον από το χέρι με το ζόρι δώσε 60-70 ευρώ τόσο είναι και ούτε τόσα και πηγαίνε τον με το ζόρι να κάνει τις εξετάσεις για εσένα την ίδια και ύστερα για αυτόν για να αποκλείεις. Αυτός μπορεί να μην γουστάρει, αλλά δεν ζει μόνος του, ζει σε σχέση και θα υποστεί τις συνέπειες αν θέλει να είναι σε σχέση. Να βρεις τις απαντήσεις δεν σου είπε; Πες του έτσι δεν μου είπες; Πάμε σε εργαστήριο τώρα για να μην σου κάνω το πισι κομμάτια.
30-12-2020, 11:36 #232
30-12-2020, 11:41 #233
Κατανοητό αυτό που λες. Αλλά δεν είναι τόσο απλό νομίζω. Δηλαδή εσύ αν βρεις την ιδανική έτσι όπως την έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν σου κάνει κλικ, τι θα κάνεις?
Άσε που στην αρχή όλα φαίνονται ρόδινα και έτσι όπως τα θέλεις. Αλλά μετά με τον καιρό που φαίνεται ο αληθινός χαρακτήρας όλο και κάποιες "ελλείψεις" βγαίνουν. Δεν θα ξενερωσεις μετά αφού έχοντας βάλει στον εαυτό σου σαν όρο αυτό το πρότυπο, βλέπεις ότι δεν είναι ακριβώς όπως το είχες στο μυαλό σου?
Είναι περίπλοκο νομίζω, έτσι όπως το θετεις.Εύχομαι να φυσήξει δυνατός αέρας... Να πάρει μακριά όλα τα σκουπίδια της ζωής μου...
30-12-2020, 11:48 #234
Βλέπω συμπτώματα υπερθυρεοειδισμού. Σίγουρα θέλω να το κάνω και να πάμε και του το έχω πει. Ναι, ναι ναι και τίποτα. Αν συμπεριφερθώ έτσι, θα το εκλάβει ως τρομερή επιβολή (που μεταξύ μας είναι) και γενικά δεν χρησιμοποιώ απειλές, γιατί δεν μου αρέσει να κάνω στους άλλους αυτά που δεν θέλω να μου κάνουν...
Last edited by sofiasofaci; 30-12-2020 at 12:40.
30-12-2020, 11:50 #235MarilouGuestΚαλα αν το παμε ετσι πες του να το παιξουμε 15χρονα ..
Να σου χτυπαει αυτος το συγκεκριμενο να του χτυπας εσυ για το οτι δεν ξερει να φερθει σαν αντρας σε μια γυναικα και να γινεται μόλος...
Αυτο ειναι το ζητουμενο?Αντι να καθησει κατω και να μιλησετε σαν ενηλικες ,προτιμάει να παιζει video games και να κολοβαραει ολη μερα ..
ο γιος μου τα κανει ολα αυτα πες του ,ενα 16χρονο ....εκει ανηκει ηλικιακα μάλλον ...δεν ειναι και ο πρωτος βέβαια αλλα ενταξει ...
30-12-2020, 12:02 #236
30-12-2020, 12:07 #237
Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή μας. Θέτουμε όμως κάποιες προτεραιότητες σε αυτήν. Εγώ για παράδειγμα έχω συνυπάρξει χωρίς να μπω σε διαδικασία σχέσης με έναν αριθμό γυναικών στην ζωή μου στην Ελλάδα. Όταν δοκιμάζεις λοιπόν με διάφορους τρόπους και με την επήρρεια ναρκωτικών μήπως καταφέρεις να ξεγελάσεις τον εαυτό σου, το είναι σου και διαπιστώνεις πως τελικά δεν μπορείς να κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλο σου και πως η γυναίκα που θες στην ζωή σου πρέπει να έχει αυτό το σεξουαλικό χαρακτηριστικό για να είσαι καλά, όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία, γιατί ξέρεις, το έχεις ζήσει στο πετσί σου με όλους τους τρόπους πως δεν απέδωσαν καρπούς τα υπόλοιπα στο να συνυπάρξεις με κάποια. Είμαι ζωντανό παράδειγμα. Κανείς δεν είναι τέλειος και είναι αδύνατο να μπορούμε να βρούμε σε απόλυτο βαθμό αυτά που θα μας καλύψουν τις προτεραιότητες και τα κριτήρια μας σε κάποιον άνθρωπο, τουλάχιστον ας καλύψουμε την βασικότερη ανάγκη που είναι το α και το ω σε μία σχέση. Ελλείψεις υπάρχουν παντού, όταν όμως η έλλειψη είναι το ίδιο το σεξ εκεί τι σόι συμβιβασμό μπορεί να κάνει κάποιος; Αυτό το κλικ που λες για εμένα είναι το σεξουαλικό κομμάτι τίποτα άλλο δεν θα με ένοιαζε ή σχεδόν τίποτα άλλο όπως θα καταλάβεις με ένα ακραίο παράδειγμα που γράφω παρακάτω.
Και για να σε βοηθήσω σε αυτό που μου λες, ας κάνουμε μία υπόθεση. Έστω πως βρίσκω αυτή που θέλω στην ζωή μου αλλά έχει παράλληλα και το ελάττωμα να είναι ηρωινομανής εκεί τι γίνεται; Εκεί σηκώνω τα χέρια ψηλά, αν δεν θέλει να με αφήσει να την βοηθήσω και δεν μπορώ να κάνω κάτι, ναι, αλλά αν στο ελάχιστο ενδιαφέρεται για εμένα ενώ εγώ θα έδινα τα πάντα για αυτήν, θα έκανα τα αδύνατα δυνατά για να την βοηθήσω και θα το πετύχαινα, ενα κλικ θα ήθελα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο μου για να με αφήσει να την βοηθήσω και από εκεί και πέρα το πρόβλημα θα το έχω εγώ.
Διάβασα για ένα τεστ ποιο πάνω και καλώς ή κακώς το έχω κάνει και εγώ και με τοποθετεί στους πρωταγωνιστές και σε αυτούς που θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να λύσουν τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων πρώτα και μετά των δικών τους. Έτσι λέει, έτσι σου γράφω (είμαι έτσι; ναι είμαι έτσι το αναγνωρίζω, βλέπω τα προβλήματα των άλλων ως πρόκληση και θέλω να τα λύνω ή να αναζητώ την λύση τους).
30-12-2020, 12:16 #238MarilouGuestΛογικη και παράνοια ξερεις δεν απεχουν και πολύ πες του, οταν καποιος μπλεκει με τετοιους χαρακτηρες ..Ανετα σε οδηγούν εκει χωρίς να το καταλάβεις ...
Σε πληροφορω οτι με το εξαχρονο πλεον κανεις κανονικοτατα συζήτηση χωρις να χτυπιεται στο πατωμα και μαλιστα εχει και επιχειρήματα .....
Γι αυτο οταν συνανταω αντρες απο τα 25 με 30 και μετα και αντιδρούν χειροτερα απο μωρα απορώ με τι νοοτροπία μεγάλωσαν και αν πλεον υπαρχει προοπτική να αλλάξουν ...
Αν και νομιζω με αυτα που βλεπω και διαβαζω εδω μέσα πολλοι ήδη ειναι καμμένα χαρτια και δεν προκειται να αλλάξουν, οποτε τον χρονο σου χανεις ,γιατι μπορει να αντιδραει σαν μωρο ,αλλα ας ξυπνησει και ας καταλαβει οτι ειναι αντρας και μαλιστα στην ηλικια του αλλοι συντηρούν οικογενειες με παιδιά ...
Αντε γιατι πλεον ολοι οι αντρεςς που ειναι σε παρομοιες θεσεις βαπτιζουν την ανικανοτητα τους και την ανωριμοτητα τους ψυχολογικο και πραγματικα αδικουν ατομα που οντως παλευουν με αυτα ..
Εκεινα τουλαχιστον δειχνουν σημαδια βελπτιωσης και δεν προσπαθουν να κρυφτουν πισω απο ταμπελες ..
Ειλικρινα απορω βρε Σοφια μου με την υπομονη σου ,αλλα φιλόλογος εισαι επιβάλλεται να εχεις υπομονη με τα ¨παιδια¨ αλλα κρατα την για τα δικα σου, θα σε χρειαστεί και σιγουρα εκει θα πιάσει τοπο..
30-12-2020, 12:24 #239
30-12-2020, 12:28 #240