Διαγνωσμένος με αγχώδη διαταραχή και αρχή κατάθλιψης, διάγνωση φλεβάρης 2020
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    kostis pep01
    Guest

Διαγνωσμένος με αγχώδη διαταραχή και αρχή κατάθλιψης, διάγνωση φλεβάρης 2020

Καλησπέρα παιδιά.
    Νέο μέλος του φορουμ.
    Απ τον φλεβαρη του 20 εχω αγχωδη διαταραχη.
    πηγα σε νευρολογο και μου χορηγησε ssri(σεροπραμη)
    απο το καλοκαιρι του 19 ταλαιπωρουμαι με συνεχεις ανησυχια και νευρικοτητα, ταχυκαρδιες, αγχος διαρκειας, κρισεις πανικου.
    στο μεταξυ, εφτασα 56 κιλα με υψος 1.65 και ηλικια 17-18 χρόνων.
    Μαη του 2020, και μετα απο ενα δυσκολο 2μηνο με κορυφωση των συμπτωματων μου και λογω του αντικαταθλιπτικου(κορυφωσ� � 8 εβδομαδες με τακτικους εμετους πρωινους, δυσανεξια στο φαγητο, ζαλαδες, ταχυκαρδια, βρηκα επιτελους τον εαυτο μου. ηρεμησε το ειναι μου. περιοριστηκαν κατα πολυ οι κρισεις, εφυγαν οι ταχυκαρδιες κλπ αρχισα επιτελους να τρωω, μου ανοιξε η ορεξη
    μεχρι σημερα συνεχιζω την αγωγη μου κανονικα.
    Μετα απο εναμιση σχεδον χρονο ειμαι αλλος ανθρωπος, με καποια απο τα συμπτωματα αυτα να εχουν εξαφανιστει τελειως(οπως πχ ο εμετος, η ζαλαδα). Σε καποιες αγχογονες καταστασεις ομως υπαρχουν ταχυκαρδιες, ανησυχια και νευρικοτητα με ταση για εμετο χωρις ομως να κανω εμετο.) και εφιδρωση παλαμων. σε αυτες τις περιπτωσεις τις αγχογονες νιωθω αισθανομαι οτι κατρακυλαω παλι στα παλια :///
    Τι να κανω για αυτα τα τελευταια; βλεπω οτι οι γυρω μου σε παρομοιες συνθηκες αγχογονες το διαχειριζονται καλυτερα. δεν εχουν τετοια συμπτωματα σε σχεση με τα δικα μου, ειναι δηλαδη ψυχραιμοι(πχ σε μια εξεταση σε καποιο μαθημα κλπ)

Senior Member
    Δεν ήρθε όλο το μήνυμα σου !

kostis pep01
    Guest
    ***(κορυφωση 8 εβδομαδες με τακτικους εμετους πρωινους, δυσανεξια στο φαγητο, ζαλαδες, ταχυκαρδια, βρηκα επιτελους τον εαυτο μου. ηρεμησε το ειναι μου. περιοριστηκαν κατα πολυ οι κρισεις, εφυγαν οι ταχυκαρδιες κλπ αρχισα επιτελους να τρωω, μου ανοιξε η ορεξη
    μεχρι σημερα συνεχιζω την αγωγη μου κανονικα.
    Μετα απο εναμιση σχεδον χρονο ειμαι αλλος ανθρωπος, με καποια απο τα συμπτωματα αυτα να εχουν εξαφανιστει τελειως(οπως πχ ο εμετος, η ζαλαδα). Σε καποιες αγχογονες καταστασεις ομως υπαρχουν ταχυκαρδιες, ανησυχια και νευρικοτητα με ταση για εμετο χωρις ομως να κανω εμετο.) και εφιδρωση παλαμων. σε αυτες τις περιπτωσεις τις αγχογονες νιωθω αισθανομαι οτι κατρακυλαω παλι στα παλια :///
    Τι να κανω για αυτα τα τελευταια; τι να ζητησω απο το γιατρο μ;; βλεπω οτι οι γυρω μου σε παρομοιες συνθηκες αγχογονες το διαχειριζονται καλυτερα. δεν εχουν τετοια συμπτωματα σε σχεση με τα δικα μου, ειναι δηλαδη ψυχραιμοι(πχ σε μια εξεταση σε καποιο μαθημα κλπ)

kostis pep01
    Guest
    elpizo na to dixnei to ypoloipo

Senior Member
    Καλησπέρα. Εκτός από την φαρμακευτική αγωγή καλό θα ήταν να σκεφτείς πού οφείλονται όλα αυτά ώστε να αντιμετωπίσεις τις αιτίες κι όχι μόνο τα συμπτώματα. Χρειάζεται πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση εκ μέρους σου. Η ψυχοθεραπεία είναι μια λύση, το να εντάξεις στην καθημερινότητα σου δραστηριότητες που σε βοηθούν να εκτονωνεσαι, κοινωνικοποίηση, διάφορα...

kostis pep01
    Guest
    στη δικη μου περιπτωση εκτιμω πως το θεμα ειναι πιο πολυ θεμα χημειας του εγκεφαλου μου.
    απο μικρος ειχα διατροφικες ελλειψεις, δε τρεφομουν επαρκως και φυσικα οχι με απολυτα υγιεινες τροφες.
    πιστευω δε παραγω αρκετη σεροτονινη.

Senior Member
    Έχεις κάνει ποτέ εξετάσεις για επίπεδα βιταμινών που είναι σημαντικές για το νευρικό σύστημα; Δηλαδή b12, φυλλικό οξύ, σίδηρο, d; Για θυρεοειδή; Αν όχι καλό είναι να κάνεις.

kostis pep01
    Guest
    Δυστυχώς δεν έχω κάνει ποτέ.
    Απλά κάνω μια γενική αίματος.
    Λέτε να πω στον γιατρό μου να μου δώσει κάνα συμπλήρωμα 5htp? Και τα neurobion είναι καλά λένε.
    Εσείς τι λέτε

Quote Originally Posted by kostis pep01 View Post
    Λέτε να πω στον γιατρό μου να μου δώσει κάνα συμπλήρωμα 5htp? Και τα neurobion είναι καλά λένε.
    Εσείς τι λέτε
    Παντως χωρις ψυχοθεραπεια σοβαρη με επιγνωση κ ενσυνειδητοτητα για το τι κανεις, θεωρω οτι δεν θ εχεις μεγιστα αποτελεσματα.
    Τα φαρμακα απλα μειωνουν τα συμπτωματα για οσο τα παιρνεις. Δεν σκοπευεις να τα παιρνεις μια ζωη κ οταν τα σταματησεις μ ποιον μαγικο τροπο θ παψουν τα συμπτωματα?
    Κ εγω εχω διαγνωστει αλλα αυτο π θ σ βοηθησει ειναι η ψυχοθεραπεια κ πιθανο μαζι με τα φαρμακα. Θα πρεπει ν μαθεις ν διαχειριζεσαι τις ανησυχιες σ κ το αγχος σ κ αυτο θ γινει μ την ψυχοθεραπεια και οχι με τα φαρμακα. Ταπεινη μ γνωμη

Senior Member
    Quote Originally Posted by kostis pep01 View Post
    Εσείς τι λέτε
    Εγώ λέω να κάνεις πρώτα τις εξετάσεις που σου είπα παραπάνω. Μπορεί να στις γράψει οποιοσδήποτε γιατρός. Το 5htp δεν πρόκειται να κάνει κάτι, εξάλλου παίρνεις το seropram για την αγχωδη κατάθλιψη. Το neurobion μόνο τρεις βιταμίνες έχει ενώ μπορεί να σου λείπει και κάποια άλλη, αφού λες ότι υποψιαζεσαι διατροφική έλλειψη.

kostis pep01
    Guest
    οι βιταμινες Β δε λενε οτι ειναι αυτες για το υγιες ηρεμο νευρικο συστημα;;

Senior Member
    Το neurobion έχει μόνο τρεις βιταμίνες βήτα. Κοίτα, το πιο εύκολο πράγμα είναι να πάρεις ένα συμπλήρωμα διατροφής. Το θέμα είναι ότι έτσι πηγαίνεις στα τυφλά. Αν κάνεις εξετάσεις θα ξέρεις τι πρέπει να πάρεις. Επίσης μην περιμένεις θαύματα από τα συμπληρώματα. Απλά με αυτόν τον τρόπο καλύπτεις μια από τις αιτίες που ενδεχομένως να σχετίζονται με την ψυχολογική σου κατάσταση. Χωρίς εξετάσεις δεν ξέρεις καν τι συμπλήρωμα να πάρεις όχι μόνο από την άποψη του τι θα περιέχει αλλά και σε ποια δοσολογία. Αν π.χ. κάποιος έχει έλλειψη σε βιταμίνη d θα πρέπει να πάρει σημαντική ποσότητα για ένα δίμηνο με τρίμηνο κι όχι τη συνιστώμενη ημερήσια δόση.

kostis pep01
    Guest
    Κοίταξε εγώ θα το θέσω στο γιατρό μου αυτό με τα συμπληρώματα κλπ.
    Όταν παίρνω ένα ελαφρύ ηρεμιστικό χάπι για ώρα ανάγκης, με ηρεμεί έχω άγχος, αλά το διαχειρίζομαι. Δηλαδή δεν έχω τρελή ταχυκαρδία, δεν έχω ζάλη κλπ.
    Ειναι δηλαδή διαχειρισιμη η κατάσταση η αγχογονα μετά από μια μικρή χημική επέμβαση