Results 16 to 25 of 25
Thread: Μια Υπέρλαμπρη Νικη
-
16-12-2021, 16:15 #16
Νομιζω το τι θελω να πω ειναι ξεκαθαρο. Αν εσυ κόλλησες στο τι ειναι το ιντερνετ και οως το προσδιορίζεις εσυ ή πως το αντιμετωπίζει ο καθενας κλπ κλπ, ε οκ...οποτε ή δεξου το ή απορρίψε το. Εγω να βοηθησω θελω, ουτε να πουλήσω εξυπνάδα, ουτε τιποτα, εκει που εισαι ημουν και εδω που είμαι ευχομαι και θελω στα αλήθεια να ερθεις ( με την έννοια οτι ολοι αξιζουν μια ηρεμη και ομορφη ζωη ).
- 16-12-2021, 16:24 #17
Πού ξέρεις πώς είναι η ζωή μου και κάνεις και υποδειξεις; Καλό κι αυτό. Κι εγώ να σε βοηθησω να εκφραζεσαι ορθότερα ήθελα. Κριμα που δεν το εκτιμησες.
16-12-2021, 16:27 #18
Ευχαριστώ πολυ για την κατανόηση καθως αληθεια προσπαθω μονο να δειξω οτι υπαρχουν και καλες περιπτωσεις, με λύσης, με ελπιδα, με χαρα, και οτι ολοι εχουμε δυναμη ως ενα βαθμός να δουλέψουμε προς αυτα καθως και το τι βοηθησε εμενα να δουλεψω προς αυτα και θεωρω οτι δεν γράφονται πολυ ονλαιν. Ελπιζω να σου εδωσα κουραγιο με αυτα που εγραψα και ευχομαι τα καλυτερα.
17-12-2021, 11:04 #19
Είναι τεράστια η αξία της ψυχοθεραπείας, διότι τα χάπια απλά καταλαγιάζουν τα αισθήματα αλλά δεν αλλάζουν τον τρόπο σκέψης. Το να λειτουργήσει σε ένα άτομο η ψυχοθεραπεία, κατ' εμέ, είναι και θέμα βαθμού του προβλήματος. Το λέω επειδή μου κάνει εντύπωση πως είχες θέματα άγχους από τότε που σε θυμάσαι. Θετικό είναι το ότι μπήκες σε αυτή τη διαδικασία ίασης σε σχετικά πολύ μικρή ηλικία, δλδ σε ηλικία που ο νους, ο τρόπος σκέψης δλδ, είναι ακόμα εύπλαστος και άρα δεκτικός στα ερεθίσματα για αλλαγή. Μου δίνεις την εντύπωση πως ναι είχες πρόβλημα άγχους από τότε που σε θυμάσαι αλλά σε κάποια φάση της ζωής σου για κάποιους ίσως λόγους το άγχος αυτό εκτινάχθηκε και προφανώς μπήκες σ αυτή τη διαδικασία ίασης λόγω αυτής της έκτακτης ανάγκης. Άρα, το άγχος σου που είχες πριν δεν σε έκανε ιδιαίτερα δυσλειτουργικό ούτε σου στέρησε μια φυσιολογική ζωή με υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις, φιλίες, καλά αποτελέσματα στο σχολείο αν σ' αρεσαν δλδ τα μαθήματα, εξόδοι κλπ συναφή έστω και αν υπήρχε σε όλα αυτά άγχος. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με.
Κάποιος που υπέστη έντονα ψυχολογικά τραύματα από τότε που τον θυμάται, ακόμα και με όλες αυτές τις μεθόδους που αναφέρεις, που πάρα πολλοί εδώ τις ακολούθησαν και με την ίδια σειρά και σε καλούς ειδικούς όπως ακριβώς εσύ, δυσκολεύτηκαν, βασικά ακόμα δυσκολεύονται πάρα πολύ στο να ανταπεξέλθουν πλήρως ή σε σημαντικό βαθμό, απλά έχουν κάνει σημαντικά βήματα βελτίωσης. Σίγουρα για όλους αυτούς, εμάς δλδ, η εμπειρία σου είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας.γιάννης
17-12-2021, 21:54 #20
Ο καθενας κουβαλαει τον σταυρο του, μικρο η μεγαλο αναλογα την κριση του καθενος, το να μου λες οτι δινω την εντύπωση, που δεν την δινω, οτι ειχα με το αχγος αλλα δε θα ηταν μεγαλα επειδή δεν αναφερθηκα τι ηταν αυτα η τη προκαλουσαν επι χρονια δε σημαινει οτι δεν ηταν μεγαλα. Το να υποθετεις οπως λες κανει το ολο σχολιο να φαινεται καπως περίεργο. Όντως η ψυχοθεραπεία ειναι υπερόπλο και αυτο θελω να τονισω, οτι ολα τα αλλα έρχονται υποστήρικτικα σε αυτήν οπως λεω. Εγω προσωπικα θεωρω οτι ελυσα πολυ ιδιετερα και μεγαλα θεματα για τη ζωη μου και θελω μεσο του ποστ να πω οτι, παροτι θεωρω οτι ειχα πολυ δυσκολη κατασταση και θεματα καταφερα να τα αντιμετωπισω, και προσπαθω να δωσω ενα μυνημα αισιοδοξιας σε αυτους που ειναι σε παρομοια θεση. Δε θελω να ακουστω επιθετικος αλλα αισθανθηκα οτι το σχολιο εχει μια ειδους αναιρετικοτητα και ισως υποτίμηση σε μερικα σημεια. Παρολα αυτα θεωρω πως σε μερικα αλλα ηταν εξαιρετικα ευστοχο.
20-12-2021, 10:24 #21MarilouGuestKαλημερα και ενα μεγαλο μπραβο για την δυναμη σου σε ολο αυτο !
Το αποτελεσμα σου ελπιζω να το αντιλαμβανεσαι μερα με την μερα ολο και πιο πολυ γιατι να ξερεις πως τιποτε δεν τελειωσε, ακομα και αν πιστευεις οτι εφτασες στο σημειο που ηθελες .
Καθε μερα ειναι και μια προκληση και μια μαχη που τωρα πλεον που εχεις τα καταλληλα οπλα εισαι περισσοτερος σιγουρος οτι θα τα καταφερεις ,αυτο ειναι που σε κανει περισσοτερο δυνατο και αισιοδοξο νομιζω .
Εχει μεγαλη σημασια για εναν ανθρωπο να αντιλαμβανεται οτι μπαινει σε μια μαχη με τα σωστα οπλα παρα οταν μπαινει τελειως αοπλος και εκτεθημενος σε αυτο το αγνωστο
Το οτι καποιο αντιδρουν οπως αναφερεις δεν αντιλαμβανεσαι οτι ειναι αμυνα ?
Περασες απο αυτο το σημειο,ποσες φορες απογοητευτικες και εβγαλες θυμο προς τους αλλους ..
Γιατι αυτοι και οχι εγω ?
Αυτη την ερωτηση ποσες φορες την εκανενς στον ευατο σου οταν επεφτες σε ολη αυτη την διαδρομη ?
Καποιοι ανθρωποι δεν ειναι δυσπιστοι απλα εχουν κουραστεί να πολεμουν και να μην βλεπουν αποτελεσμα .Μπορει να μην φάνηκαν τοσο τυχεροι ωστε να βρουν τον καταλληλο που θα τους εξοπλίσει με ολο αυτο ..'
Δεν φτανει μονο ενας ανθρωπος να παρει αποφαση να δουλεψει με το θεμα που τον απασχολει ,χρειαζεται να βρει και το καταλληλο ανθρωπο.
Ουτε εσυ εισαι επιθετικος ουτε κανενας αλλος ..
Απλα ο ενας μπορει να ειναι δυσπιστος και κουρασμενος πλεον και ο αλλος να ειαι τοσο χαρουμενος που να ξεχναει τι ειχε περασει πριν το αποτελεσμα που απολαμβανει τωρα !
21-12-2021, 17:35 #22
ΜΠΡΆΒΟ και πάλι ΜΠΡΆΒΟ!!! Συνέχισε γερά και δώσε θάρρος και κουράγιο σ όσους το χρειάζονται!!!
25-12-2021, 05:53 #23
Τρομερο σχολιο, με φοβερη περιγραφη της πραγματικοτητας, ειδικα στο κομματι της περιγραφής του πως ημουν. Η αληθεια ειναι οτι ειχα μεγαλη στήριξη και στην πραγματικότητα νμζ φοβομουν γι αυτο και ηθελα τοσο να το λύσω, δε ξερω αν το πιστευα αλλα το ηθελα. Οσο για τον πολεμο και τα οπλα, τρομερα ευστοχη η περιγραφη...καθε μερα δινω μαχες ενσντια σε αυτο, που ομως πλεον δε με εξοντώνουν και δεν με απογητευουν αν τις χανω...και ειδικα οταν τις νικαω νιωθω οτι προχωραω ακομα πιο μπροστά. Υποροχο σχολιο σε ευχαριστω για τα υπεροχα σου λογια, ελπιζω να φωτισα την μερα σου, καιως εσυ σιγουρα φωτισες την δικη μου ☺️☺️
25-12-2021, 05:55 #24
Νομιζω πως το εκανα για να μου δωσω και εμενα ταυτόχρονα λιγο θαρος, και οχι μονο να σας πω πρακτικά, παιδιά συνεχιστε να προσπαθειτε, γιατι γινεται. Ευχαριστώ για τα εύσημα ειναι νμζ καθηκον μου να δωσω οσο κουραγιο μπορω τωρα που εχω περιττό. Ευχαριστώ για το σχολιο, ευχομαι τα καλυτερα ☺️
26-12-2021, 11:21 #25MarilouGuestΧρόνια πολλά!
Να σαι καλά και να ξέρεις ότι όλοι εμείς που περάσαμε από αυτά τα μονοπάτια και καταφέραμε και βγήκαμε ζωντανοί και όχι απλός ζωντανοι-νεκροι μπορούμε να αντιληφθούμε πολλά περισσότερα και από το καλύτερο ψυχολογο
Είναι μια φράση που μου την ειπε ίδιος ψυχολόγος και μάλιστα στην αρχή του είπα ότι κάπως έτσι είναι σαν να "ακυρώνεις " κάπως μερικούς, στην συνέχεια όμως και με την συζήτηση που ακολούθησε μου έδωσε να καταλάβω πως μερικά από τα συναισθηματα που ζουνε οι άνθρωποι που ειναι ψυχικά ευάλωτοι ειναι αδύνατον να τα νιώσει κάποιος που δεν τα έχει ζήσει.
Οπότε πως ειναι δυνατόν να μπει στα παπούτσια του ο άλλος και να νιώσει την δύναμη αυτών ώστε να προσφέρει και την αντίστοιχη για τον βοηθήσει να τα ξεπεράσει?
Οπότε γι αυτό και μόνο πρεπει εμείς που έχουμε περάσει από όλο αυτό να μην ξεχνάμε ποτέ, πως δεν θα λαμβάνουμε πλέον μόνο λόγια θαυμασμού για αυτό που καταφέραμε, αλλά και λόγια ζηλειας ,δυσπιστίας ακόμα και "φθονου" γιατί κάποιοι ακομα παλεύουν τόσο πολυ αλλα δυστηχως δεν τα καταφέρνουν..
Δυστηχως δεν τα έχουν καταφέρει όχι γιατι δεν μπορούν αλλά γιατί δεν έχουν τους ανθρώπους γύρω τους που θα τους βοηθήσει σε όλο αυτό εφόσον γνωρίζουμε πως μόνος σου δεν μπορείς να βγεις ..
Όσο σημαντικός ειναι ο ψυχολόγος άλλο τόσο σημαντική είναι και η οικογένεια ή ο εκάστοτε σύντροφός!