ΓΑΔ - Ψυχοσωματικά - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 127
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Είναι λόγω άγχους, αγωνίας, σκέψης συνεχούς και έντονης, η οποία δημιουργεί σωματικά συμπτώματα όπως εφιδρώσεις, κρύωμα, ταχυπαλμία, αίσθημα τάσης λιποθυμίας και στη συνέχεια από τα συμπτώματα αυτα νομίζουμε πως έχουμε προβλήματα υγείας στα όργανα του σώματος στα οποία κατά κανόνα αντιστοιχούν αυτά τα συμπτώματα. Στο τέλος η ιδέα μετατρέπεται σε εμμονή ότι έχουμε τέτοια θέματα υγείας ενώ κατ ακρίβειαν ήδη ξεχάσαμε την πρωταρχική αιτία που είναι η διαταραγμένη σκέψη. Τα φάρμακα ηρεμάν τη σκέψη και με τον καιρό καταλαγιάζουν αυτά τα συμπτώματα. Κάνουμε όλες τις ιατρικες εξετάσεις που βγαίνουν μια χαρά ενώ έχουμε ακόμα τα συμπτώματα. Η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τη σκέψη σου και να τη διαχειρίζεσαι κι έτσι (ευχόμαστε) με τον καιρό να καταλαγιάσει η σκέψη και να μην ξαναπαρουσιαστούν τα συμπτώματα, διότι όσο το είμαστε υπό την επήρρεια φαρμάκων είμαστε ήρεμοι και άρα καθόλου ή ελάχιστα έχουμε τέτοια συμπτώμτα. Στο τέλος μας μένει ο κόπος και το χρήμα που δώσαμε από ειδικό σε ειδικό γιατρό σαν κι αυτούς που ανέφερες απλά για να μας πουν είσια μια χαρά. Το άγχος κατά κανόνα είναι παραφούσκωμα της πραγματικότητας στη σκέψη μας, είναι η συνεχής περιστροφή της σκέψης γύρω από ορισμένα ζητήματα με αρνητικό όμως τρόπο.
    Ευχαριστώ φιλε Γιαννη που διάβασες την ιστορία μου και μπήκες στον κοπο να απαντησεις. Σε ολα εχεις δικιο, πολύς κοπος και πολυ χρημα για γιατρούς, εξετασεις και τα σωματικα συπτωματα να επιμενουν. Εχεις και εσυ ΓΑΔ με σωματικα συμπτώματα;; Τωρα βασιζομαι πολυ στην ψυχοθεραπεια για να επανελθω στα φυσιολογικά μου, γιατι η αληθεια απο τα φαρμακα υπαρχει απογοήτευση. Ειχα ξεκινησει με εσιταλοπραμη, με το σκεπτικό να μειωθούν τα σωματικα συμπτώματα, να βρω δουλειά και να ειμαι πιο ανετη στο κοστος της ψυχοθεραπείας, αλλα όχι μονο δεν μειώθηκαν αυτά χειροτερεψαν. Μετα απο δύο μηνες χρησης μου το αλλαζει η γιατρος σε zoloft το οποιο δεν εχει τις παρενέργειες της εσιταλοπραμης, αλλα δεν μπορω να πω οτι με βοηθά, προς το παρόν τουλάχιστον. Εννοείται βεβαια πως δεν περιμενω απο ενα χαπι να μου λυσει τα προβληματα ως διαμαγειας, αλλα εχω που εχω τα σωματικα μου , δεν μου τα μειωνει κιολας αλλα προσθετει και αλλα οπως αυτην την απαισια ζαλαδα .... Αλλα θα του δωσω χρονο να δω πως θα κυλησει μπας και καταφερω να βρω και μια δουλειά της προκοπης. Τωρα αυτο με την καφετέρια είναι εκτακτο και το βλέπω ως challenge.Παρολα αυτα εχω ξεκινησει ψυχοθεραπεία και στηριζομαι πολυ εκει, γιατι νταξει καποια στιγμη τα λεφτά που εχω στην ακρη θα τελειωσουν και ειναι και αυτό ενα κομματι που με αγχωνει

Junior Member
    Σε πάει λίγο γρήγορα μάλλον για να καλυτερέψεις πιο γρήγορα. Από την τελευταία αύξηση της δόσης σου , θες περίπου 15 μέρες για να φύγουν οι παρενέργειες. Σε διαβεβαιώνω είναι από αυτό. Θυμάμαι τη φράση της γιατρεσσας μου πριν τα πάρω ότι νιώθεις σαν να έχεις κατέβει από το καράβι μετά τη φουρτούνα. Το είχα ξεχάσει γιατί εμένα δεν μου έτυχε τόσο η ζάλη (μου έτυχε αλλη παρενέργεια την οποία δε στη λέω για να μη σε αυθυποβαλλω). Ελπίζω να είσαι πιο ξςλαφρωμενη που ξέρεις ότι είναι από το ζολοφτ κι όχι από το άγχος!

Quote Originally Posted by It's a long way View Post
    Σε πάει λίγο γρήγορα μάλλον για να καλυτερέψεις πιο γρήγορα. Από την τελευταία αύξηση της δόσης σου , θες περίπου 15 μέρες για να φύγουν οι παρενέργειες. Σε διαβεβαιώνω είναι από αυτό. Θυμάμαι τη φράση της γιατρεσσας μου πριν τα πάρω ότι νιώθεις σαν να έχεις κατέβει από το καράβι μετά τη φουρτούνα. Το είχα ξεχάσει γιατί εμένα δεν μου έτυχε τόσο η ζάλη (μου έτυχε αλλη παρενέργεια την οποία δε στη λέω για να μη σε αυθυποβαλλω). Ελπίζω να είσαι πιο ξςλαφρωμενη που ξέρεις ότι είναι από το ζολοφτ κι όχι από το άγχος!
    Αυτή ειναι η τελευταία αυξηση στα 75 θα μείνω, απο οτι μου ειπε πει δηλαδη , τελος του μηνα εχω ραντεβού μαζι της για την εξελιξη. Ελπίζω να είναι οπως τα λες και να ειναι απο το ζολοφτ και να περασει σε καμια βδομάδα, γιατι αμα ειναι να παιρνω χαπι για να μειωθουν τα σωματικα και αυτο να τα αυξάνει δεν κανουμε δουλιτσα ετσι :P , και ηταν διαφορετική η χθεσινη ζαλαδα δεν ειναι οπως αυτην που εχω απο το αγχος, ενιωθα πραγματικα σαν να ημουν στο καβο ντορο και το κεφαλι μου βαρύ, όχι πονοκεφαλος απλως βαρυ

Junior Member
    Quote Originally Posted by mary1993 View Post
    Αυτή ειναι η τελευταία αυξηση στα 75 θα μείνω, απο οτι μου ειπε πει δηλαδη , τελος του μηνα εχω ραντεβού μαζι της για την εξελιξη. Ελπίζω να είναι οπως τα λες και να ειναι απο το ζολοφτ και να περασει σε καμια βδομάδα, γιατι αμα ειναι να παιρνω χαπι για να μειωθουν τα σωματικα και αυτο να τα αυξάνει δεν κανουμε δουλιτσα ετσι :P , και ηταν διαφορετική η χθεσινη ζαλαδα δεν ειναι οπως αυτην που εχω απο το αγχος, ενιωθα πραγματικα σαν να ημουν στο καβο ντορο και το κεφαλι μου βαρύ, όχι πονοκεφαλος απλως βαρυ
    3-5 μέρες από την αύξηση κάνει το πικ των συμπτωμάτων και εξασθενεί στις 2 βδομάδες. Να δεις ότι θα γίνεις καλύτερα. Λένε ότι το ζολοφτ είναι το πιο καλά ανεκτό φάρμακο οπότε δεν μπορούμε παρά να πιστεύουμε ότι καλά θα πάει και στην περίπτωση σου. Πάντως θέλω να σου πω και για το ζαναξ και αυτολογοκρινομαι για το αν έχω λόγο να επιμένω στο αν θα πάρεις ή όχι. Εμένα τουλάχιστον με βοήθησε και με βοηθάει όταν το έχω ανάγκη. Η δόση που παίρνω όταν με καταβάλλει το άγχος είναι πολύ μικρή (από 1/2 0,25 εως 0.25) και βοηθάει αμέσως. Έχω καταφέρει να βγάλω από δικαστήρια (είμαι δικηγόρος) που είχα κρίση και δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου από το άγχος, χωρίς να καταλάβει κανείς ότι έχω κατι,μέχρι και να μπω σε αεροπλάνο που μόνο στην ιδέα, πήγαινε η καρδιά μου να σπάσει. Επίσης παρακολουθώ και κανάλια στο youtube , κυρίως αυτό που το έχει μια ψυχολόγος Κύπρια που τη λένε Θέκλα Πετρίδου. Και αυτά βοηθούν να ξεφοβηθεις λίγο και να νιώσεις πόσοι είμαστε σε αυτό!
    Τα δεινά της καραντίνας και της εποχής μας είναι αυτά!

3-5 μέρες από την αύξηση κάνει το πικ των συμπτωμάτων και εξασθενεί στις 2 βδομάδες. Να δεις ότι θα γίνεις καλύτερα. Λένε ότι το ζολοφτ είναι το πιο καλά ανεκτό φάρμακο οπότε δεν μπορούμε παρά να πιστεύουμε ότι καλά θα πάει και στην περίπτωση σου. Πάντως θέλω να σου πω και για το ζαναξ και αυτολογοκρινομαι για το αν έχω λόγο να επιμένω στο αν θα πάρεις ή όχι. Εμένα τουλάχιστον με βοήθησε και με βοηθάει όταν το έχω ανάγκη. Η δόση που παίρνω όταν με καταβάλλει το άγχος είναι πολύ μικρή (από 1/2 0,25 εως 0.25) και βοηθάει αμέσως. Έχω καταφέρει να βγάλω από δικαστήρια (είμαι δικηγόρος) που είχα κρίση και δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου από το άγχος, χωρίς να καταλάβει κανείς ότι έχω κατι,μέχρι και να μπω σε αεροπλάνο που μόνο στην ιδέα, πήγαινε η καρδιά μου να σπάσει. Επίσης παρακολουθώ και κανάλια στο youtube , κυρίως αυτό που το έχει μια ψυχολόγος Κύπρια που τη λένε Θέκλα Πετρίδου. Και αυτά βοηθούν να ξεφοβηθεις λίγο και να νιώσεις πόσοι είμαστε σε αυτό!
    Τα δεινά της καραντίνας και της εποχής μας είναι αυτά!
    Η αληθεια ειναι πως μετα την τριτη μερα που πηρα των 75 το κεφαλι μου εγινε βαρύ με αποκορύφωμα χθες με την ναυτια-ζαλαδα, οποτε σε πιστεύω και θα κανω υπομονη να υποχωρησουν. Ζαναξ δεν εχω πάρει, γιατι παρολο που ξεκινησα αντικαταθλιπτικά δεν ειμαι φαν των φαρμακων και νταξει να το παρω αν συντρεχει καποιος σοβαρός λογος τωρα να παρω ζαναξ επειδη κανω μια εξυπηρέτηση στον γνωστό μου δεν μου κολλαει, ασε που επειδη δεν το εχω πάρει ποτε δεν ξέρω μην εχω καμια παρενεργεια :Ρ Αυτό με το καναλι στο YouTube δεν το ήξερα θα το ψαξω το βραδακι. Καλα αυτο με την εποχη μας δεν υπάρχει, απο το 2010 και μετα λες να ανοιξε το κουτι της Πανδώρας, μόνο εξωγήινοι δεν μας εχουν επιτεθεί.

Junior Member
    Καλημέρα σε όλους! Είμαστε όλοι καλά;

Καλημέρα σε όλους! Είμαστε όλοι καλά;
    Καλημεραααα!! χθες ηταν μια ωραια μερα, ξυπνησα με ελαφρια ζάλη καμια σχεση με την ζαλη των προηγούμενων ημερων, οποτε πηγα στην καφετέρια πιο ανάλαφρη και εκει κυλησε στρωτα η μερα. Σήμερα, δυστυχώς, ξυπνησα με βαρια ζαλη , βεβαια ειμαι εδώ στην καφετέρια, αλλα βαρκα στο γυαλο. Εμ παση περιπτωση συνεχιζουμε :Ρ το βράδι εχω και την τρίτη συνεδρία . Εσεις πως ειστε;

Senior Member
    Καλημεραααα!! χθες ηταν μια ωραια μερα, ξυπνησα με ελαφρια ζάλη καμια σχεση με την ζαλη των προηγούμενων ημερων, οποτε πηγα στην καφετέρια πιο ανάλαφρη και εκει κυλησε στρωτα η μερα. Σήμερα, δυστυχώς, ξυπνησα με βαρια ζαλη , βεβαια ειμαι εδώ στην καφετέρια, αλλα βαρκα στο γυαλο. Εμ παση περιπτωση συνεχιζουμε :Ρ το βράδι εχω και την τρίτη συνεδρία . Εσεις πως ειστε;
    Σε διαβαζω και παίρνω δύναμη..

Quote Originally Posted by dream21 View Post
    Σε διαβαζω και παίρνω δύναμη..
    Γεια σου dream21, και εμένα μου δίνετε δυναμη, σωτήριο αυτο το φόρουμ, γιατί υπάρχουν ατομα με τα ιδια συμπτώματα που σε καταλαβαινουν. Ευτυχώς, μου περασε η βαρια πρωινη ζάλη και εχω μονο βαρύ κεφαλι, ειμαι τυχερη γιατι δεν έχουμε και πολλη δουλεια σήμερα . Ώρες ωρες σκέφτομαι τι περναμε και εμεις, βλέπω τους αλλους χαλαρους, ηρεμους , ανετους και λεω καποτε ήμουν ετσι και εγω , θα ξαναγινω άραγε; Γιατι οπως και να το κανουμε ειναι δυσκολο να εχεις ζάλη, πονοκεφαλο , ταχυκαρδιες και οτι αλλο μας πιάνει και να πρεπει να δουλεψεις , να εισαι πρόσχαρος και ευγενικός. Καλη συνέχεια σε ολους

Senior Member
    Γεια σου dream21, και εμένα μου δίνετε δυναμη, σωτήριο αυτο το φόρουμ, γιατί υπάρχουν ατομα με τα ιδια συμπτώματα που σε καταλαβαινουν. Ευτυχώς, μου περασε η βαρια πρωινη ζάλη και εχω μονο βαρύ κεφαλι, ειμαι τυχερη γιατι δεν έχουμε και πολλη δουλεια σήμερα . Ώρες ωρες σκέφτομαι τι περναμε και εμεις, βλέπω τους αλλους χαλαρους, ηρεμους , ανετους και λεω καποτε ήμουν ετσι και εγω , θα ξαναγινω άραγε; Γιατι οπως και να το κανουμε ειναι δυσκολο να εχεις ζάλη, πονοκεφαλο , ταχυκαρδιες και οτι αλλο μας πιάνει και να πρεπει να δουλεψεις , να εισαι πρόσχαρος και ευγενικός. Καλη συνέχεια σε ολους
    Θα ξαναγίνουμε κοριτσάκι μου.. είμαστε δυνατές και θα τα καταφέρουμε.. αυτή η ζάλη είναι ότι χειρότερο.. σε καταλαβαίνω

Θα ξαναγίνουμε κοριτσάκι μου.. είμαστε δυνατές και θα τα καταφέρουμε.. αυτή η ζάλη είναι ότι χειρότερο.. σε καταλαβαίνω
    Αστα υπαρχει που υπαρχει η ταση για λιποθυμία , προστεθηκε και η ναυτια που θεωρω οτι είναι παρενέργεια του zoloft, οπως ειπε και η it is a long way ,γιατι ειναι διαφορετική απο την συνηθισμένη ζαλη, ειναι η ζαλαδα που εχεις οταν ταξιδευεις με δεκα μποφορ. Σε λιγο εχω την τριτη συνεδρία θα σας ενημερώσω το βραδι για την εξέλιξη:Ρ. Εσυ σε ποια συνεδρια βρίσκεσαι;

Senior Member
    Άστα να πάνε.. εγώ έκανα ψυχοθεραπεία (έχω να κάνω από αρχές Αυγούστου) και δεύτερα ξεκινάω γνωσιακή.

Άστα να πάνε.. εγώ έκανα ψυχοθεραπεία (έχω να κάνω από αρχές Αυγούστου) και δεύτερα ξεκινάω γνωσιακή.
    Καλη αρχή!! και εγω γνωσιακη κανω, σημερα ηταν η τριτη συνεδρια και προχωρησαμε σε εννοιες που θα δουλέψουμε και σε προσωπικα βιωματα. Αντε να μπαινει σιγα σιγα το νερό στο αυλακι

Καλησπέρα σε όλους!
    Εμένα η ιστορία με τις κρίσεις πανικού και τις κρίσεις άγχους ξεκινούν από τον Ιουλίου του 2021 έως και σήμερα.
    Υπήρξαν περίοδοι που με είχαν ρίξει στα πατώματα και άλλες που ήμουν πολύ καλά, με το άγχος βέβαια να είναι υπαρκτό, αλλά δεν με έκανε μη λειτουργική.
    Εμένα τα ψυχοσωματικά με έχουν χτυπήσει σε όλο το σώμα: από έντονες ναυτίες, τρέμουλο σε ολο το σώμα, ταχυκαρδία και ζάλη. Προσωπικά, το χειρότερο όλων είναι αυτή η μόνιμη ζάλη, σαν να έχεις κάνει κεφάλι. Παλιότερα νόμιζα ότι θα λιποθυμήσω. Τώρα πια υπάρχει η ζάλη, δεν είναι σε καθημερινή βάση, ευτυχώς, και γενικά είναι πιο ελαφριά. Πλέον, όταν με πιάνει το άγχος αυτό που έχω είναι ένα τρεμουλο στα χέρια και νιώθω το αίμα στο σώμα μου να τρέχει πολύ γρήγορα. Είναι πολύ παράξενη αίσθηση.
    Πριν από λίγο έπαθα μία μίνι κρίση πανικού, καθώς με έπιασε έντονη υπερένταση, με όλα τα προαναφερθέντα. Δεν ξέρω αν φταίει ο καφές που ήπια, αλλά είχαν περάσει σχεδόν 5 ώρες από όταν τον ήπια.
    Αυτό που έχω να πω είναι ότι τόσο οι κρίσεις πανικού, όσο και οι κρίσεις άγχους, είναι κάτι πολύ δύσκολο και απαιτεί ποοολλη υπομονή, όμως σίγουρα ξεπερνάται!

Quote Originally Posted by Angélique View Post
    Καλησπέρα σε όλους!
    Εμένα η ιστορία με τις κρίσεις πανικού και τις κρίσεις άγχους ξεκινούν από τον Ιουλίου του 2021 έως και σήμερα.
    Υπήρξαν περίοδοι που με είχαν ρίξει στα πατώματα και άλλες που ήμουν πολύ καλά, με το άγχος βέβαια να είναι υπαρκτό, αλλά δεν με έκανε μη λειτουργική.
    Εμένα τα ψυχοσωματικά με έχουν χτυπήσει σε όλο το σώμα: από έντονες ναυτίες, τρέμουλο σε ολο το σώμα, ταχυκαρδία και ζάλη. Προσωπικά, το χειρότερο όλων είναι αυτή η μόνιμη ζάλη, σαν να έχεις κάνει κεφάλι. Παλιότερα νόμιζα ότι θα λιποθυμήσω. Τώρα πια υπάρχει η ζάλη, δεν είναι σε καθημερινή βάση, ευτυχώς, και γενικά είναι πιο ελαφριά. Πλέον, όταν με πιάνει το άγχος αυτό που έχω είναι ένα τρεμουλο στα χέρια και νιώθω το αίμα στο σώμα μου να τρέχει πολύ γρήγορα. Είναι πολύ παράξενη αίσθηση.
    Πριν από λίγο έπαθα μία μίνι κρίση πανικού, καθώς με έπιασε έντονη υπερένταση, με όλα τα προαναφερθέντα. Δεν ξέρω αν φταίει ο καφές που ήπια, αλλά είχαν περάσει σχεδόν 5 ώρες από όταν τον ήπια.
    Αυτό που έχω να πω είναι ότι τόσο οι κρίσεις πανικού, όσο και οι κρίσεις άγχους, είναι κάτι πολύ δύσκολο και απαιτεί ποοολλη υπομονή, όμως σίγουρα ξεπερνάται!
    Καλησπέρα Αγγελική, εσυ πως τις αντιμετωπιζεις τις κρισεις πανικου; φαρμακοθεραπεία; ψυχοθεραπεία; πως σου προκληθηκαν; Αυτό με την ζαλη σε καταλαβαινω , μα πως γίνεται να ζαλιζεται καποιος συνεχως; μου εχει τυχει να νιωθω ζαλαδα, ταση λιποθυμιας ολη μερα , και να ειμαι φαγωμενη καλα, εκει αυτή η ζαλη να επιμενει

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast