Results 16 to 26 of 26
Thread: Σίγουρα κατάθλιψη
-
03-07-2023, 02:41 #16KleinosBrekiasGuest
Δεν υπαρχουν βιοδεικτες ουτε για το αγχος ουτε για τη καταθλιψη . Δυστυχως δε μπαινουν στη κυκλοφορια του αιματος . Το αγχος ειναι εξωγενες , η καταθλιψη εσωτερικη . Οταν εχεις και τα δυο διαταρασσεται η ψυχικη σου ηρεμια . Η ηρεμια ρυθμιζει την ευρυθμη λειτουργια των συναισθηματων . Μπορεις να δοκιμασεις φαρμακευτικες αγωγες . Μπορει να εχουν αποτελεσμα . Αν το ψευδωνυμο σου συναδει με την πραγματικη σου ηλικια , αν υποθεσουμε οτι δεν υπαρχει υποκειμενη αιτια ψυχικης νοσου ή παθογενειας , αν υποθεσουμε οτι δεν εχεις αλλαξει συνηθειες , τοτε καλωσορισες στη κριση μεσης ηλικιας . Υποθετικα παντα , απολαυσε την . Υποθετικα , εχεις εμμηνοπαυση .
Θελω Πουλιτζερ !
- 03-07-2023, 07:11 #17
03-07-2023, 07:16 #18
Δηλαδή θα πρέπει να ελπίζω και έχω αντοχές για πολλούς μήνες κι ακόμα κι αν βρεθεί μία θεραπεία που να με κάνει λειτουργικό θα πρέπει να είμαι μια ζωή με αυτή από δω και πέρα και δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνω φυσιολογικός δηλαδή να κόψω τα φάρμακα τελείως;;;αυτό δεν εννοείς;
03-07-2023, 07:24 #19
Δεν μπορώ να τρέξω... δυστυχώς είμαι παχύσαρκος 1,68,ύψος 135 κιλά βάρος μπορώ να πάω για περπάτημα αλλά δεν έχω τα ψυχολογικά κουράγια αυτή τη στιγμή να ζορισω τον εαυτό μου με τρελαίνει και η ζέστη.δεν τρεφομαι σωστά εδώ κι ένα μήνα έως καθόλου, αυτό με έχει εξουθενώσει ακόμη πιο πολύ σωματικά.Φαντασου πόσο έτρωγα πρίν για να ήμουν τόσα κιλά και τώρα τίποτα.εχθες έφαγα όλη μέρα ένα αυγό βραστό και 1 σουβλάκι όλη μέρα.εχω χάσει 10 κιλά σε 2 μήνες από την αφαγια
03-07-2023, 11:53 #20
Η αγχωδης διαταραχη θεωρείται χρονια ασθενεια, ο καθε άνθρωπος ωστόσο ειναι διαφορετικος και υπαρχουν πιθανοτητες να απαλλαγεις απ τα συμπτώματα της οσο περνουν τα χρόνια και εφοσον κανεις τις απαραίτητες αλλαγές κατι που σίγουρα δεν ειναι κατι εύκολο, δηλ στο μελλον μπορεις να ζησεις και χωρις φαρμακα. Σε μια μελέτη που αφορουσε τον ελληνικό πληθυσμό ελεγε οτι μετά απο 12 χρονια ενα 60% ειχε πληρη υφεση συπτωματων και μετα απο 20 χρονια αυτό το ποσοστό γινοταν 80% (αυτα για την Γενικευμένη αγχωδη διαταραχη).
Last edited by worryfree; 03-07-2023 at 14:14.
03-07-2023, 12:10 #21
Βρε Μάριε,
Με την παρακολούθηση διαιτολόγου
και του γιατρού σου ,σε πρώτη φάση πρέπει να επανέλθεις σε ένα φυσιολογικό βάρος...
Πολύ πιθανόν η αύξηση του βάρους να προήλθε και από τα φάρμακα που παίρνεις...
Πριν απ όλα, φρόντισε την διατροφή σου και την σωματική σου υγιεινή..
Η σωματική ευεξία και η ψυχική ευεξία είναι απολύτως αλληλένδετα!
Για να μην σου πω ότι πρώτα βελτιώνεις την πρώτη, και έτσι βοηθάς την δεύτερη..
03-07-2023, 13:39 #22
03-07-2023, 16:01 #23
Α οκ. Πάντως, μπορεί να σου φαίνονται βουνό όλα αυτά που προτείνουμε αλλά δεν υπάρχει διάκριση σώματος και πνεύματος, όταν νοσεί το ένα νοσεί και το άλλο. Χρειάζεται δηλαδή μια συνολική αντιμετώπιση. Διατροφή με βοήθεια διατροφολογου ιδανικά, περπάτημα, παρέα κλπ. Φυσιολογικό είναι και να αρρωσταίνουμε, μόνο και μόνο που παίρνουμε χάπια δεν μας κάνει μη φυσιολογικούς. Εγώ για πολλά χρόνια δεν έπαιρνα αγωγή. Όμως δεν ήμουν καλά οπότε αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι. Είναι όπως οι λοιπές χρόνιες ασθένειες που απαιτούν χρόνια φαρμακευτική αγωγή. Εξάλλου δεν είμαστε μάντεις, δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με το μέλλον. Προκαλεί άγχος και μάλιστα χωρίς λόγο. Επίσης η υπερβολική ενασχόληση με το παρελθόν οδηγεί σε κατάθλιψη.
03-07-2023, 19:24 #24
Δεν χρειάζεται να έχεις κατάθλιψη για να πάρεις αντικαταθλιπτικό...Και η αγχώδης διαταραχή με αντικαταθλιπτικά αντιμετωπίζεται.
Οι βενζοδιαζεπίνες όπως το τρανξεν που παίρνεις,δεν θεραπεύουν την διαταραχή,απλά μανατζάρουν τα συμπτωματα.
Είπες ότι αυριο έχεις ραντεβού με τον ψυχίατρο..Πιστεύω θα σου γράψει αντικαταθλιπτικό για να ηρεμήσεις.
Καλή δύναμη.''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
04-07-2023, 12:45 #25
ευχαριστώ πολύ, ξέρεις δεν αντέχω άλλο αυτή την πίεση στο στομάχι στο στέρνο αυτή την ανησυχία,έχουν αρχίσει να μου περνούν κακίες σκέψεις όπως το να τελειώσει η ζωή μου από το μυαλό μου.πιεζομαι παρά πολύ,θέλω να μου βάλουν ένα φάρμακο να μην σκέφτομαι το κεφάλι μου πάει να σπάσει με τις κακές σκέψεις.ΑΝ μου δώσει αντικαταθλιπτικό,και ΑΝ με πιάσει το συγκεκριμένο θα πρέπει πάλι να περιμένω κάνα μήνα να δω αποτελέσματα κι αυτό μου φαίνεται βουνό
04-07-2023, 19:02 #26
Οσο αδιέξοδη και να σου φαίνεται τώρα η κατάσταση,πίστεψέ με δεν είναι...Γυρίζει το παιχνίδι,αυτό να θυμάσαι...Στόχος σου είναι να βρεις την σωστή αγωγή με τον γιατρό...Να είσαι ειλικρινής μαζί του...Αν υποφέρεις πές του Γιατρέ υποφέρω!Δεν αντέχω άλλο!
Εγω έχω ρυθμίσει τον υπνο και την όρεξη με τα χάπια γιατί χωρίς την αγωγη δεν μπορώ να κοιμηθώ και δεν κατεβαίνει μπουκιά...Απο διαθεση δεν με έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα,δεν έχω κίνητρο και επιθυμία για τίποτα.
Αλλα δεν κάνω και τις απαραίτητες αλλαγες στην καθημερινότητά μου για να δω βελτίωση...Χρειάζεται πολλή προσωπική δουλειά.''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa