Τι σκεφτεστε (μερος τριτο) - Page 94
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 94 of 358 FirstFirst ... 44849293949596104144194 ... LastLast
Results 1,396 to 1,410 of 5367
    Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    αχ γιατί όχι πιο νωρίς αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. πολλές φορές δεν θέλουμε να δεχτούμε όρι έχουμε πρόβλημα. κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι. βλέπω δηλαδη ότι θα μπορούσα να έχω καλύτερη ποιότητα ζωής σήμερα.

Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Πάμε όταν νιώσουμε έτοιμοι, άμα νιώσουμε πως το χουμε ανάγκη. Αν πηγαίναμε πριν θα νιώθαμε λες και μας πήγαιναν για εκτέλεση, θα γινόμασταν ένα ράκος μπροστά του γιατρού και πολύ πιθανόν να χειροτέρευε η κατάσταση μας με τη σκέψη ότι μας παρακολουθεί και ότι θα πάρουμε χάπια. Ισχύει και η κουβέντα που λέει το γοργόν και χάριν έχει διότι στο μεταξύ θα χουμε χάσει πολλά επεισόδια στη ζωή μας αν ήμασταν συναισθηματικά και στη σκέψη πιο λειτουργικοί.
    Αν είχαμε ενσυναίσθηση το τι μας συμβαίνει θα είχαμε πάει τρέχοντας. Αλλά με το μυαλό που είχαμε τότε και σε 10 ζωές το ίδιο πράγμα θα κάναμε. Θα πήγαινε πολύ αργά.... Πάντως έστω κι έτσι το καλό είναι πως "θεραπευτήκαμε". Εμένα η ψυχίατρος μου μου είπε πως είμαι σε ελεγχόμενη κατάσταση. Πάλι καλά που δεν με είπε τρελάρα. χα χα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by sumac View Post
    αν ψηνεται κανεις για ελευθερο σε γαμιστερη παραλια, αν δεν ειναι φασιστακος,να μου στειλει.5 χρονια χωρις θαλασσα , δεν παλευεται ετσι
    Θα προτιμούσα να μείνω χωρίς μπάνιο στη θάλασσα 20 χρόνια παρά να πάω με φασίστα. Καλά το τονίζεις!

Σκέφτομαι ότι δε υπάρχουν καλοί και κακοί.
    Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που διαχειρίζονται ή όχι τα συναισθήματά τους και άνθρωποι που έχουν λάβει περισσότερη ή λιγότερη αγάπη στα παιδικά τους χρόνια αλλά και πιο μετά...

Αυτό δε σημαίνει πως θα αφήνουμε το κακό να συμβαίνει επειδή ξέρουμε την αιτία του ή ότι ο οποιοσδήποτε κάνει κάτι κακό πως δεν έχει ευθύνη για αυτό... Γιατί δεν υπάρχει κάποιο μέτρο να μετράμε πόση αγάπη πήρε ο καθένας στα παιδικά του χρόνια ή κάποιο μέτρο που να μας δείχνει πόσο καλά διαχειρίζεται ο καθένας τα συναισθήματά του..
    Κι έτσι ως προς το τι είναι δίκαιο και σωστό να κάνουμε έχουμε όλοι την ίδια μεταχείριση σ αυτη τη ζωή...
    Ή ας πούμε ότι έχουμε αφού οι πιο έξυπνοι και μεγάλοι τη γλιτώνουνε συνήθως.. Αλλά μιλάω γενικά τώρα...

Όπως και να χει αυτό που θέλω να πω είναι το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από κάθε πράξη....
    Κι αν ισχύει ότι οι ψυχές έρχονται και φεύγουν απ τον κόσμο και ξανάρχονται και ξαναφεύγουν κλπ, τότε εξηγούνται πολλά απ αυτά που κάνει κάποιος στην παρούσα ζωή του, εννοώ αν κουβαλάει κάποιο κακό ή καλό κάρμα από προηγούμενη ζωή κλπ...

Ή μεταφυσική εξηγεί τα ανεξήγητα για εμάς τους απλούς ανθρώπους...

Απλά θεωρώ πως αυτές οι εξηγήσεις είναι απαραίτητες αν θέλουμε έναν κόσμο λιγότερο βασανιστικό και πιο ανεκτικό στο άνθρωπινο παράπτωμα αλλά και πιο διδακτικο απ την άλλη ως προς τους τρόπους επούλωσης των ψυχικών τραυμάτων απ τα οποία πηγάζει το κακό που κάνει ένας άνθρωπος..

Senior Member
    Quote Originally Posted by pause View Post
    Σκέφτομαι ότι δε υπάρχουν καλοί και κακοί.
    Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που διαχειρίζονται ή όχι τα συναισθήματά τους και άνθρωποι που έχουν λάβει περισσότερη ή λιγότερη αγάπη στα παιδικά τους χρόνια αλλά και πιο μετά...

Αυτό δε σημαίνει πως θα αφήνουμε το κακό να συμβαίνει επειδή ξέρουμε την αιτία του ή ότι ο οποιοσδήποτε κάνει κάτι κακό πως δεν έχει ευθύνη για αυτό... Γιατί δεν υπάρχει κάποιο μέτρο να μετράμε πόση αγάπη πήρε ο καθένας στα παιδικά του χρόνια ή κάποιο μέτρο που να μας δείχνει πόσο καλά διαχειρίζεται ο καθένας τα συναισθήματά του..
    Κι έτσι ως προς το τι είναι δίκαιο και σωστό να κάνουμε έχουμε όλοι την ίδια μεταχείριση σ αυτη τη ζωή...
    Ή ας πούμε ότι έχουμε αφού οι πιο έξυπνοι και μεγάλοι τη γλιτώνουνε συνήθως.. Αλλά μιλάω γενικά τώρα...

Όπως και να χει αυτό που θέλω να πω είναι το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από κάθε πράξη....
    Κι αν ισχύει ότι οι ψυχές έρχονται και φεύγουν απ τον κόσμο και ξανάρχονται και ξαναφεύγουν κλπ, τότε εξηγούνται πολλά απ αυτά που κάνει κάποιος στην παρούσα ζωή του, εννοώ αν κουβαλάει κάποιο κακό ή καλό κάρμα από προηγούμενη ζωή κλπ...

Ή μεταφυσική εξηγεί τα ανεξήγητα για εμάς τους απλούς ανθρώπους...

Απλά θεωρώ πως αυτές οι εξηγήσεις είναι απαραίτητες αν θέλουμε έναν κόσμο λιγότερο βασανιστικό και πιο ανεκτικό στο άνθρωπινο παράπτωμα αλλά και πιο διδακτικο απ την άλλη ως προς τους τρόπους επούλωσης των ψυχικών τραυμάτων απ τα οποία πηγάζει το κακό που κάνει ένας άνθρωπος..
    Υπάρχουν κάτι σκατόψυχοι όπου δεν μπορείς να καταλάβεις από πού προήλθαν και είναι τόσο μαύροι και γύρω τους το δηλητήριο και το έρεβος που λες δεν το αντέχω αυτό. Αυτοί οι άνθρωποι σίγουρα κακομεταχειρίστηκαν αλλά αντί να μην κάνουν το ίδιο, έγιναν χειρότεροι. Δεν έχει σχέση η αγάπη που πήραν μικροί. Μετράει όλη η πορεία της ζωής. Η απόρριψη από τους φίλους πχ, η ανασφάλεια κ.ά. Μην το ψάχνεις... Υπάρχουν άνθρωποι τόσο κακοί που κάνουν τα πάντα για τα λεφτά, για τις γκόμενες, για το μαγαζί τους κλπ... Είναι τόσο περίπλοκο και εμβαθές το θέμα που δεν μπορείς να το καλύψεις με 2 σειρές pause.

Senior Member
    ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΒΓΑΛΑ 140 ΤΟΝΟΥΣ ΕΛΙΑ 120 ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΔΙ ΤΑ 30 ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΤΑ 90 ΔΙΚΑ ΜΟΥ 50 ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Κ 40 ΤΣΕΠΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗ Κ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΣΟ ΖΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΕΓΩ ΕΧΩ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Κ ΠΟΥΛΑΩ Κ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Κ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΩΡΑΙΑ ΝΤΕΜΕΚ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ Κ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΓΑ ΞΥΓΚΙ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΠΕΛΟ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 35 ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΦΑΩ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΤΑ ΔΙΝΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΟΥ
    ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

Senior Member
    Σκέφτομαι ότι αν δεν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος ανημποριας, αιφνιδιασμου, κάτι πραγματικά αναπάντεχο, δεν μπορώ να κατανοήσω με τίποτα πως εγκαταλείπει ένας άνθρωπος το κατοικίδιο του σε περίπτωση φωτιάς. Ειλικρινά δεν το χωράει ο νους μου, όπως και άλλα πολλά βέβαια... αλλά έτσι ήθελα να το γράψω και επίσης να πω χίλια μπράβο στην Dogs Voice και όλες τις οργανώσεις και τους ανθρώπους που συνδράμουν και βοηθούν όπως μπορούν.
    Ξέρω ότι δεν είναι απόφαση απλή και πρέπει να είναι πολύ συνειδητοποιημένος κανείς να αναλάβει ένα ζωάκι αλλά αν σκέφτεται κάποιος φίλος, φίλη να αποκτήσει ένα, ίσως τώρα είναι η στιγμή, σου αλλάζει πραγματικά τη ζωή προς το καλύτερο ένα πλάσμα σαν και αυτά...
    Hit me with music...

Φαύλος κύκλος είναι όπως σωστά μου είπε ο Γιάννης που τον γνώρισα εδώ. Αν σε κάθε νέο περιβάλλον, σε κάθε νέες γνωριμίες, η ανατροφοδότηση που παίρνεις, οι συμπεριφορές έναντι σου, είναι έστω ελαφρώς καλύτερες εν σχέσει με το προηγούμενο περιβάλλον, πάει να πει πως είδες βελτίωση στα ψυχολογικά που σε ταλαιπωρούν.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by Behappy View Post
    Σκέφτομαι ότι αν δεν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος ανημποριας, αιφνιδιασμου, κάτι πραγματικά αναπάντεχο, δεν μπορώ να κατανοήσω με τίποτα πως εγκαταλείπει ένας άνθρωπος το κατοικίδιο του σε περίπτωση φωτιάς. Ειλικρινά δεν το χωράει ο νους μου, όπως και άλλα πολλά βέβαια... αλλά έτσι ήθελα να το γράψω και επίσης να πω χίλια μπράβο στην Dogs Voice και όλες τις οργανώσεις και τους ανθρώπους που συνδράμουν και βοηθούν όπως μπορούν.
    Ξέρω ότι δεν είναι απόφαση απλή και πρέπει να είναι πολύ συνειδητοποιημένος κανείς να αναλάβει ένα ζωάκι αλλά αν σκέφτεται κάποιος φίλος, φίλη να αποκτήσει ένα, ίσως τώρα είναι η στιγμή, σου αλλάζει πραγματικά τη ζωή προς το καλύτερο ένα πλάσμα σαν και αυτά...
    Ούτε εγώ το καταλαβαίνω, δεν υπήρχε περίπτωση ν' αφήσω αβοήθητες τις γάτες μου... Εδώ αγχώνομαι πως θα προλάβω να τις πάρω και τις δύο σε περίπτωση σεισμού (για φωτιά δεν έτυχε να το σκεφτώ αλλά ισχύει το ίδιο)...
    Στεναχωρήθηκα πολύ για τα ζώα που κάηκαν σε καταφύγιο στο Λαγονήσι (και γι' αυτά του δάσους εννοείται)...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Ούτε εγώ το καταλαβαίνω, δεν υπήρχε περίπτωση ν' αφήσω αβοήθητες τις γάτες μου... Εδώ αγχώνομαι πως θα προλάβω να τις πάρω και τις δύο σε περίπτωση σεισμού (για φωτιά δεν έτυχε να το σκεφτώ αλλά ισχύει το ίδιο)...
    Στεναχωρήθηκα πολύ για τα ζώα που κάηκαν σε καταφύγιο στο Λαγονήσι (και γι' αυτά του δάσους εννοείται)...
    Άσε και εγώ θλίβομαι απίστευτα με αυτά τα γεγονότα, πολύ κρίμα...

Σε καταλαβαίνω είναι και λίγο πιο ζορικα τα γατιά, έχω και εγώ έναν γατούλη. Σε έκτακτες καταστάσεις θέλει ψυχραιμία να μην τρομάξει το ζώο και κρυφτεί, αλλά πιστεύω κανεις βρίσκει τον τρόπο, να τα πάρει γρήγορα και να φύγει. Θυμάμαι που έβλεπα όταν ξέσπασε στην αρχή ο πόλεμος Ουκρανίας Ρωσίας και έπρεπε να εκκενώσουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους λόγω βομβαρδισμών τα έβαζαν ακόμα και μέσα στα μπουφάν τους, σε κλουβακια, όπως μπορούσε ο καθένας για να τα σώσουν, είναι οικογένεια και αυτά...
    Hit me with music...

Senior Member
    Ζούμε οι εννιά στους δέκα μέσα στη φτώχια η σχεδόν φτωχικά, όλη μέρα όλοι μιλάνε και κάνουν παράπονα για την οικονομική κατάσταση με την υψηλή φορολογία, την ακρίβεια παντού, υπάρχει ξεκάθαρα χαμηλή ποιότητα ζωής, έχουμε και καύσωνα τώρα, που δυσχεραίνει τα πράγματα κι όμως....
    εξακολουθεί ο άνθρωπος να αναπαράγεται.

Απίστευτο δεν είναι;

Δηλαδή από τη μια βλέπεις την άθλια καθημερινότητα και από την άλλη βλέπεις να δημιουργεί ανθρώπους για να υποστούν κι αυτοί ίδια αν όχι χειρότερη και μεγαλύτερη μιζέρια, πόνο και βάσανα.

Εγκληματικότητα στα ύψη, κακοποίηση στα ύψη, το ψέμα πάει κι έρχεται, άνθρωποι που εκπροσωπούν θεσμούς μέσα στην ανομία κι όμως μιλάμε για ανθρωπιά. Μιλάμε για δικαιοσύνη εμείς ο ορισμός της αδικίας.

Αυτά σκεφτομαι, αυτά βλέπω και δεν κατηγορώ κάποιους συγκεκριμένα, απλά μ αρέσει να ξέρω και να βλέπω την πραγματική μου εικόνα και όχι μια ψεύτικη.

Άνθρωπος ίσον πλήρες προβληματικό και εκ γενετής αρρωστημένο ον. Αυτό είμαστε και δε καμαρώνω για το γεγονός πως είμαι άνθρωπος. Ευτυχώς περνάνε τα χρόνια και θα πάψω να υπάρχω. Με τίποτα και ποτέ δε θα ήθελα να ξανά γεννιόμουν. Μακάρι να γεννιόντουσαν ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι. Μόνο έτσι θα περιοριζόταν π πόνος. Δυστυχώς όμως αυξάνεται ο πληθυσμός της γης.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Bane View Post
    Ζούμε οι εννιά στους δέκα μέσα στη φτώχια η σχεδόν φτωχικά, όλη μέρα όλοι μιλάνε και κάνουν παράπονα για την οικονομική κατάσταση με την υψηλή φορολογία, την ακρίβεια παντού, υπάρχει ξεκάθαρα χαμηλή ποιότητα ζωής, έχουμε και καύσωνα τώρα, που δυσχεραίνει τα πράγματα κι όμως....
    εξακολουθεί ο άνθρωπος να αναπαράγεται.

Απίστευτο δεν είναι;

Δηλαδή από τη μια βλέπεις την άθλια καθημερινότητα και από την άλλη βλέπεις να δημιουργεί ανθρώπους για να υποστούν κι αυτοί ίδια αν όχι χειρότερη και μεγαλύτερη μιζέρια, πόνο και βάσανα.

Εγκληματικότητα στα ύψη, κακοποίηση στα ύψη, το ψέμα πάει κι έρχεται, άνθρωποι που εκπροσωπούν θεσμούς μέσα στην ανομία κι όμως μιλάμε για ανθρωπιά. Μιλάμε για δικαιοσύνη εμείς ο ορισμός της αδικίας.

Αυτά σκεφτομαι, αυτά βλέπω και δεν κατηγορώ κάποιους συγκεκριμένα, απλά μ αρέσει να ξέρω και να βλέπω την πραγματική μου εικόνα και όχι μια ψεύτικη.

Άνθρωπος ίσον πλήρες προβληματικό και εκ γενετής αρρωστημένο ον. Αυτό είμαστε και δε καμαρώνω για το γεγονός πως είμαι άνθρωπος. Ευτυχώς περνάνε τα χρόνια και θα πάψω να υπάρχω. Με τίποτα και ποτέ δε θα ήθελα να ξανά γεννιόμουν. Μακάρι να γεννιόντουσαν ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι. Μόνο έτσι θα περιοριζόταν π πόνος. Δυστυχώς όμως αυξάνεται ο πληθυσμός της γης.
    Μάλλον γιατί οι 9 στους 10 έχουν βασικό IQ ή και χαμηλό IQ.
    Προσωπικά έχω αποφασίσει από 25 ετών να μην κάνω παιδιά γιατί μεγάλωσα σε μια πολύ δυσλειτουργική οικογένεια, το ίδιοι θέλουν και τα 2 μου αδέρφια συνειδητά.

Senior Member
    νιωθω την υπαρξη μου να ξεπεφτει κι ομως το ντουβαρι δε πεφτει το γ@μημενο

Senior Member
    Quote Originally Posted by sumac View Post
    νιωθω την υπαρξη μου να ξεπεφτει κι ομως το ντουβαρι δε πεφτει το γ@μημενο
    Τι έχεις και ξεπέφτεις;

Senior Member
    Σήμερα έκανα το πρώτο μου μπάνιο στη θάλασσα και χάρηκα πολύ γιατί ήρθε και ο αδερφός μου μαζί μου και περάσαμε τέλεια! Χωρίς αυτόν τίποτε δεν θα άξιζε και το χαίρομαι γιατί έχει θρόμβωση στο πόδι και ντρεπόταν να βάλει βερμούδα αλλά η θάλασσα τον έψησε και ευτυχώς έκανε τις βουτιές του και το καταχάρηκε!

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Τι έχεις και ξεπέφτεις;
    Εχω και γω τα ψυχολογικα μου.Καταθλιψη,κοινωνικη φοβια,μοναξιες.
    Τελευταια με πιανουν τα υπαρξιακα μου και γενικα εχω παραδοθει στις φοβιες μου