Τι σκεφτεστε (μερος τριτο) - Page 120
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 120 of 357 FirstFirst ... 2070110118119120121122130170220 ... LastLast
Results 1,786 to 1,800 of 5355
    biscochicco
    Guest
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Μερικοι θεωρησαν την αντικοινωνικη συμπεριφορα = με την αντιπαθεια τους προς την κοινωνια. Σας εχω νεα, σχεδον ολοι εχουν να πουν κατι για την κοινωνια ποσο σαπια ειναι κλπ και ποσο διαφορετικη πρεπει να ηταν απο αρχαιοτατους χρονους. Το θεμα ειναι οτι αυτοι που χαλανε κυριως την κοινωνια, ειναι αυτοι που εκδηλωνουν αυτο που λεμε αντικοινωνικη συμπεριφορα για να γινω πιο σαφης + οτι οι ορισμοι συνηθως δεν πιανουν τα ακρα, μιλαμε κυριως για μεσες καταστασεις οχι για serial killers , οχι οτι δεν υπαρχουν και αυτοι.
    αντικοινωνικός

ακοινώνητος
    ≠ αντώνυμα: κοινωνικός
    που αντιτίθεται στην κοινωνία και τους κοινωνικούς θεσμούς ή είναι εχθρικός προς αυτά

Κατι εχουν να πουν και αυτοι. Αυτο που μαλλον εννοεις εσυ εδω ειναι η κοινωνιοπαθεια. Αλλο κοινωνιοπαθης αλλο αντικοινωνικος.

biscochicco
    Guest
    Επισης κατι που θα ηθελα να πω εδω, καλο θα ηταν να κανουμε μια μικρη ερευνα πριν ακουσουμε μια γνωμη αποψη ή κατι που εχει ακουσει καποιος και το λεει. Αυτο λειπει γενικα. Λιγο διαβασμα δεν εβλαψε. Το τι πιστευει ο καθενας το ξερναει χωρις βαση ή λογικη, καταληγει μονο σε αρλουμπες. Ας μη γαμ....με κι αλλο τις εννοιολογιες και τις λεξεις παρακαλω.
    Last edited by biscochicco; 25-09-2023 at 20:13.

Senior Member
    αναφορικά με το αντικοινωνικός και το ακοινώνητος;
    αν δεν ξέρει θα μάθει.

biscochicco
    Guest
    Quote Originally Posted by user View Post
    αναφορικά με το αντικοινωνικός και το ακοινώνητος;
    αν δεν ξέρει θα μάθει.
    τι εννοεις ? ειναι η ιδια λεξη λεμε , συνωνυμο. Αν δεν ξερει θα μαθει? ποιος?

biscochicco
    Guest
    Quote Originally Posted by user View Post
    συμφωνώ με κιπ γουόκιν.

περι διαταραχών και αγωγών δεν έχω άποψη.

δεν είναι όλοι οι ψυχοπαθεις sirial killers, όμως όλοι οι sirial killers είναι ψυχοπαθείς, δεν το λέω εγώ.

εγώ πχ που μισώ τους πάντες με έλεγα αντικοινωνική. τώρα πια δεν ξέρω πώς να με πω, εκτός από χάπατο. δεν πειράζω κανέναν. απλά δεν θέλω τους ανθρώπους.
    Μπορεις να σε χαρακτηριζεις μισανθρωπο. Ειναι αυτος που μισει τα προβατα :P

biscochicco
    Guest
    Ο μισανθρωπος

Περιγραφή
    Η Φλαμανδική επιγραφή στο κάτω μέρος του πίνακα γράφει:

Om dat de werelt is soe ongetru / Daer om gha ic in den ru
    ("Επειδή ο κόσμος είναι ύπουλος, θα βυθιστώ στο πένθος")

Το ηθικό δίδαγμα του πίνακα είναι ότι μία τέτοια παραίτηση από τον πραγματικό κόσμο δεν είναι δυνατή: Ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες του κόσμου και όχι να αποποιείται την υπευθυνότητα που απαιτείται για την αντιμετώπισή τους. Ο κουκουλοφόρος μισάνθρωπος πέφτει θύμα ληστείας από το μικρόσωμο άτομο μέσα στη γυάλινη μπάλα, που αποτελεί σύμβολο ματαιοδοξίας.[1] Η πράξη αυτή δείχνει πως είναι αδύνατο να εγκαταλείψει κάποιος τον κόσμο. Ο μισάνθρωπος περπατάει προς τα καρφιά που έχουν ρίξει στον δρόμο γι αυτόν. Δεν μπορεί να τα παραβλέψει όπως θα ήθελε, και βρίσκεται σε αντίθεση με τον βοσκό στο βάθος που φυλάει τα πρόβατά του και που είναι πιο ενάρετος από τον μισάνθρωπο λόγω της απλής, έντιμης εκτέλεσης των καθηκόντων του, της αίσθησης υπευθυνότητας που έχει απέναντι στις υποχρεώσεις του.[2]

Senior Member
    Εγινε πολεμοσ το 90 με τουσ τουρκουσ και τωρα με τουσ ρωσουσ πολεμησα κ στουσ 2 πολεμουσ ο κοσμοσ πεθανε κι εσεισ μαμουσατε οτι εχω κανει το τραβηξανε το μελετανε κ θα σασ πουν παντωσ απο οτι εμαθα οι φυσιολογικοι ασχολουνται με το ποιοσ χορευει καλυτερα παρανομοσ καλυτερα σασ τα ειπα τι εγινε οποιοσ θελει ασ τα διαβασει απο το 2015 μεχρι τωρα δεν εχουμε ηλιο εγω τρεχω κ βγαζει ηλιο

Senior Member
    Το 90 βρηκαμε πωσ μαζευουν ελιεσ με μηχανημα και θα σωνοταν η χωρα οταν καποιοσ τουσ ειπε να φανε τα αφαγωτα κ θα ξεχρεωσω εγω οργανωσε ο στρατηγοσ τα παντα βαζω τη δουλεια κ ξεχρεωνουμε κατι αλλεσ πατεντεσ που ειχα κανει τα πουλησαν ολα και φτανουμε στο 2011 οπου κανω ενα παραμετρικο σχεδιο για πορτεσ κ μπλεκονται ολοι κ βοηθαει παντου τα αμαξια γιναν αυτοκινητα τα παντα κατασκευαστηκαν σωστα κι απο το 2015 τρεχω για να εχουμε ηλιο ολη μερα συνολικα ολα τα λεφτα που παραχθηκαν απο τισ μαλακιεσ αυτεσ ειναι απο οτι μου ειπαν 21 τρισ κ χρωστουσαμε 500 δισ ξεχρεωσαμε κ εμειναν κ ρεστα τεσπα εγω ειμαι σε πολεμο εσεισ δεν ξερω που ειστε

Senior Member
    Quote Originally Posted by biscochicco View Post
    Ο μισανθρωπος

Περιγραφή
    Η Φλαμανδική επιγραφή στο κάτω μέρος του πίνακα γράφει:

Om dat de werelt is soe ongetru / Daer om gha ic in den ru
    ("Επειδή ο κόσμος είναι ύπουλος, θα βυθιστώ στο πένθος")

Το ηθικό δίδαγμα του πίνακα είναι ότι μία τέτοια παραίτηση από τον πραγματικό κόσμο δεν είναι δυνατή: Ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες του κόσμου και όχι να αποποιείται την υπευθυνότητα που απαιτείται για την αντιμετώπισή τους. Ο κουκουλοφόρος μισάνθρωπος πέφτει θύμα ληστείας από το μικρόσωμο άτομο μέσα στη γυάλινη μπάλα, που αποτελεί σύμβολο ματαιοδοξίας.[1] Η πράξη αυτή δείχνει πως είναι αδύνατο να εγκαταλείψει κάποιος τον κόσμο. Ο μισάνθρωπος περπατάει προς τα καρφιά που έχουν ρίξει στον δρόμο γι αυτόν. Δεν μπορεί να τα παραβλέψει όπως θα ήθελε, και βρίσκεται σε αντίθεση με τον βοσκό στο βάθος που φυλάει τα πρόβατά του και που είναι πιο ενάρετος από τον μισάνθρωπο λόγω της απλής, έντιμης εκτέλεσης των καθηκόντων του, της αίσθησης υπευθυνότητας που έχει απέναντι στις υποχρεώσεις του.[2]
    Πολύ ενδιαφέρον το ποστ και η περιγραφή του πίνακα biscochicco!
    Hit me with music...

Senior Member
    Μιας και περί κοινωνίας, αντικοινωνικων, ακοινωνητων κλπ ο λόγος δείτε και ένα ενδιαφερον κοινωνικό πείραμα που έκαναν τέσσερα παιδιά στο κέντρο της Αθήνας...
    Hit me with music...

Senior Member
    Πιστεύετε ότι το χρήμα είναι το παν ή ότι υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα; Δεν εννοώ να μην έχεις ούτε ευρώ αλλά αναρωτιέμαι άραγε πόσοι θα έκαναν τα πάντα για να έχουν πολλά χρήματα;
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Καλησπέρες. Θενκς για την ανάλυση του πίνακα @biscochicco, είναι ενδιαφέρουσα.
    Εγώ πάντως δε μισώ τους ανθρώπους έτσι γενικά κι αόριστα, ασκώ την κριτική μου στην κοινωνία, για το τι φέρει μέσα της,
    προσπαθώ να διακρίνω τις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις μέσα της, σε τι με επηρεάζει κτλ. Και, δεν υπάρχει καμία κοινωνία
    χωρίς το δικό της ξεχωριστό κοινωνικό έλεγχο. Ανέκαθεν ήταν ένα ζήτημα που με απασχολούσε.

Ωραίο το πείραμα αυτό, πόσοι ήσυχα και βιαστικά προσπερνάνε. ωρε. Η αλήθεια λίγο να τους σπάσεις λίγο σου έρχεται όταν
    το βλέπεις. Από την απάθεια στη βία ένα τσιγάρο δρόμος.

Senior Member
    χα χα. η απάθεια δεν θα αλλάξει τον κόσμο.

εγώ προσωπικά θα έκλεβα για να φάω. νομίζω πως πολλοί ανθρώποι θα έκαναν πολλά για τα λεφτά, όπως βλέπουμε στο σερβάιβορ. είναι τίμια λεφτά θα μου πεις. για να έχει περισσότερα λεφτά ο άνθρωπος μπορεί και να σκοτώσει, να πάρει λεφτά από ασφάλειες κλπ. πιστεύω πως αν δεν φοβάται ο άλλος να τον πιάσουν, κάνει τα πάντα, αν θέλει να έχει πολλά λεφτά.

ακοινώνητος, -η, -ο

που δεν του αρέσει η επαφή με τον κόσμο και δεν ξέρει να φέρεται σωστά σε κοινωνικές συναναστροφές

αντώνυμα: κοινωνικός
    συνώνυμα: μονόχνωτος, ασυγχρώτιστος

κοινωνικός

(για άτομα) εξωστρεφής και ομιλητικός, που έχει διάθεση για συναναστροφή και επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους

συνώνυμα: ευκοινώνητος
    αντώνυμα: εσωστρεφής, μοναχικός, ακοινώνητος

συμφωνα με την δική μου μελέτη, η διαφορά έγγειται -λολ- στον προσδιορισμό. μάλλον πρέπει να λέμε "αντικοινωνικός άνθρωπος", όχι ως.. αντωνυμία;

από όπου μπορεί να μαθει κανεις. καλό είναι να μην μένεις σε μία άποψη. η γνώση είναι αποτέλεσμα έρευνας.

Senior Member
    Σκαλωσα και γω με τον πινακα και την αναλυση.
    Ωραιο το πειραμα,με πιασαν νευρα και ας ηξερα οτι ειναι στημενο.Υπαρχουν δυστυχως τετοια σιχαματα γυρω μας και πρεπει να θρηνησουμε θυματα για να το καταλαβουμε.

biscochicco
    Guest

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

Η ανάλυση δεν ειναι δικία μου απλά copy paste έκανα γιατί συνήθως δεν ανοίγει κάποιος τους συνδέσμους
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F...A%CE%B5%CE%BB)