Results 556 to 570 of 1317
Thread: Η θεούσα της διπλανής πόρτας
-
17-10-2023, 23:02 #556
(ένα κείμενο ενός διαδικτυακού φίλου αναρχικού γραμμένο την εποχή της κρίσης που έφυγε -και δεν ξαναγύρισε- από την Ελλάδα. Επικεντρώνεται κυρίως στο χάσμα γενεών).
Αγαπητά μου παιδιά (κάπου κοντά στα 35-40 και κάτω),Το ένστικτο του λαού είναι σωστό όταν λέει πως σήμερα δεν υπάρχει αριστερά, κέντρο και δεξιά. Βεβαίως, δεν είναι ακριβώς έτσι, στην πραγματικότητα όλο το πολιτικό φάσμα έχει μεταφερθεί στην αστική τάξη. Έτσι, η δεξιά είναι η δεξιά των αστών, το κέντρο είναι το κέντρο των αστών και η αριστερά είναι η αριστερά των αστών. Το παραπάνω φαίνεται και από τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας στα μέτρα που παίρνονται τα τελευταία χρόνια. Κανένα πολιτικό κόμμα δεν μιλάει για το έκτρωμα ο εργαζόμενος να αμοίβεται υπο-πολλαπλάσια του συνταξιούχου, κανένα πολιτικό κόμμα δεν προτάσσει την ραγδαία προλεταριοποίηση της νεολαίας ως πρωταρχικό έγκλημα της εποχής αλλά είτε την αγνοεί είτε την βάζει δίπλα-δίπλα με την περικοπή στο παντεσπάνι των αστών μεσηλίκων. Συγκρίνετε για παράδειγμα των πολλαπλάσιο θόρυβο που έγινε (και από αριστερά κόμματα) για το μέτρο του χαρατσιού, που de facto και de jure έπληττε αστούς, με τη μείωση του αφορολόγητου που έπιασε όσους βγάζουν 400 ευρώ τον μήνα (δηλαδή κυρίως τους νέους). Και μιλάω για την αριστερά γιατί απ' τους υπόλοιπους ούτως ή άλλως δεν έχεις να περιμένεις κάτι (καλά για τα ακροδεξιά δεν το συζητάμε, αρκεί να παρατηρήσει κανείς την μικροαστίλα που ζέχνουν).Οπότε, τι να κάνουμε που έλεγε κι ο Λένιν. Η απάντηση είναι "έξω, έξω, μακριά από εδώ, μακριά από αυτή την κωλοχώρα".
Μια φορά είναι η ζωή, ο πλανήτης είναι μεγάλος και αντίθετα από ότι σας λένε είναι γεμάτος από τρόπους για να ζήσετε μια αξιοπρεπή ζωή. Αν είστε καταρτισμένοι ακόμα καλύτερα, αλλά και να μην συμβαίνει αυτό ευκαιρίες υπάρχουν. Για παράδειγμα η Μελβούρνη είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας (300 χιλιάδες έλληνες έχει) και είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να μεταναστεύσει, και βεβαίως δεν είναι η μόνη. Μην είστε μαλάκες, οι μεσήλικες εαυτούληδες αφού με την τομαριστική νοοτροπία έκλεψαν τα λεφτά που σας αντιστοιχούσαν για να τα κανουν εξοχικά και πολυτελή αυτοκίνητα σήμερα ζητάνε από εσάς να βάλετε πλάτη, να θυσιαστείτε ώστε να μην τους πάρουν το εξοχικό, ώστε να μην τους στερήσουν το κάμπριο, και διάφορα άλλα τέτοια "επείγοντα", μεταθέτοντας την δική σας αξιοπρεπή διαβίωση στο επέκεινα. Δεν τους χρωστάτε τίποτα και δεν έχετε καμμία ευθύνη. Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει αν ήταν όλοι ή αν ήταν κάποιοι ή αν ήταν λίγοι που ευθύνονται, εγώ ξέρω πως όταν ο Αντρέας έλεγε "Τσοβόλα δώσ' τα όλα" εγώ μάζευα τον Μπορμπόκη και τον Σκαρτάδο στα πανίνι, όταν οι βολεμένοι μεσήλικες αστοί έπαιρναν τα δεύτερα και τα τρίτα αυτοκίνητα, αγοράζαν διαμερίσματα και τρέχαν στις ευρώπες για ψώνια εγώ δούλευα ντιλίβερι 1 χιλιάρικο την ώρα, μαύρα, ανασφάλιστα, με δικό μου μηχανάκι και δικές μου βενζίνες, από που κι ως που τώρα έρχονται με θράσος περισσό να μου ζητήσουν να πληρώσω και τον λογαριασμό από πάνω;. Βρε δεν γαμιούνται να ασπρίσουνε.
Εξω, έξω, μακριά από εδώ, μακριά από αυτή την πουστοχώρα. Να μείνουν μόνοι τους και να τα βρούν ποιος έχει ευθύνη και ποιος όχι, δεν με νοιάζει και δεν πρέπει να σας νοιάζει. Αυτό που πρέπει να σας νοιάζει είναι η δική σας αξιοπρεπή διαβίωση, κι εφόσον αυτή η χώρα δεν μπορεί να σας την προσφέρει, και δεν χρωστάτε στους μεγαλυτέρους σας τίποτα παραπάνω από ένα μάτσο μούντζες, φύγετε το συντομότερο από εδώ, να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο γηροκομείο.Κι αν πάλι εξ ανάγκης ή από επιλογή αποφασίζετε να μείνετε, 6 πράμα να έχετε στον νου σας, αυτο-οργάνωση και πρωτοβάθμια σωματεία, αυτο-οργάνωση και πρωτοβάθμια σωματεία, αυτο-οργάνωση και πρωτοβάθμια σωματεία. Συσπειρωθείτε μόνοι σας και μην εμπιστεύεστε κανέναν σωτήρα, δεν θα σας πουλήσουν, σας έχουν πουλήσει ήδη, θέλουν να μεταγγίσουν το δίκαιο σας για να δώσουν ζωή στο δικαίωμα τους στο παντεσπάνι, θέλουν να σας βάλουν να παλεύετε δίπλα-δίπλα εσείς για την ζωή σας και αυτή για την καλοπέραση τους (τι αδικία να κρατάς ίσες αποστάσεις από ένα θύμα δολοφονίας και ένα θύμα ξυλοδαρμού!) με σκοπό να σας τριπλάρουν την κατάλληλη στιγμή. Δεν είναι θέμα πολιτικής φιλοσοφίας, δεν είναι θέμα αν είχε δίκιο ο Μπακούνιν ή ο Μαρξ, αν υπήρχε κομμουνιστικό κόμμα που να μην συντάσσεται με τους μικροαστούς στον αγώνα τους να μην γίνουν προλετάριοι γυρνώντας την πλάτη στις ορδές νέων που έχουν ήδη και προ πολλού προλεταριοποιηθεί θα μπορούσαμε να συζητήσουμε επί θεωρητικής βάσης, αν υπήρχε αριστερά που να μην συντάσσεται με τον "δίκαιο αγώνα" των φαρμακοποιών, των καθηγητών πανεπιστημίου, των ιδιοκτητών ταξί (προσέξτε, όχι των οδηγών ταξί, των οποίων τα συμφέροντα θα έπρεπε να υπερασπίζεται, των ιδιοκτητών) θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε επί θεωρητικής βάσης, σήμερα που όλο το πολιτικό φάσμα αλλά και το σύνολο των θεσμών έχει καταληφθεί από την αστική τάξη και μόνο ο αντι-εξουσιαστικός χώρος έχει μείνει ελεύθερος για την νέα-προλεταριοποιημένη γενιά δεν υπάρχει άλλη επιλογή απ την αυτο-οργάνωση.Με δυο λόγια, μετανάστευσε, αυτο-οργανώσου ή κάνε το χαλάκι για να πατήσουν από πάνω πιασμένοι χεράκι-χεράκι, οι τρόικες μόικες και δεν συμμαζεύεται και η γενιά των Φωτόπουλων. Σας ασπάζομαι, Φαίδων.
- 18-10-2023, 12:42 #557
18-10-2023, 12:46 #558
21-10-2023, 10:27 #559
Ειναι γεγονος οτι ολοι αυτοι οι θρησκοληπτοι που κανουν μεγαλους σταυρους και το παιζουν καλοι χριστιανοι ,ειναι οι μεγαλυτεροι υποκριτες.Αφηστε δε την υποκρισια της εκκλησιας σε οτι αφορα την ευθανασια,το αναφαιρετο δικαιωμα του καθε ανθρωπου να ΜΗΝ υποφερει και να φευγει με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ απο τη ζωη.Δεν ασχολουμαι πια,δεν θα κατσω εγω να βαλω μυαλο σε κανεναν...
21-10-2023, 11:44 #560
Καλημέρα...
Συμφωνώ μαζί σου γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι παρόμοια περίπτωση... Δυστυχώς είναι γείτονες μας...
Θέλω όμως να προσθέσω κάτι, ότι υπάρχουν κι απλά θρήσκοι κι όχι απαραίτητα θρησκόληπτοι... Εγώ για παράδειγμα, πιστεύω στην ύπαρξη του Θεού και στην μεταθανάτια ζωή αλλά δεν αποδέχομαι τα πάντα που λέει το Ευαγγέλιο... Για παράδειγμα σ' αυτό που λες για την ευθανασία έχεις δίκιο κι ας θεωρείται αμάρτημα... Κι αυτό που με έκανε να το σκεφτώ πιο σοβαρά είναι μια ταινία που μάλιστα βασίζεται σε αληθινή ιστορία, αυτή:
Αν δεν την έχεις δει, στην προτείνω ανεπιφύλακτα...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
09-11-2023, 05:10 #561
Τομ, τι γίνεσαι; Όλα καλά;
22-11-2023, 19:16 #562
22-11-2023, 20:53 #563
Η χώρα ως βλαχοεπαρχία...του Νότου ,πάντα διαπνέονταν από βαθύ συντηρισμό,απλά μετά την αμερικανοφερμένη Χούντα της CIA, είτε από συστολή είτε γιατί την περίοδο 1981-2010 , οι περισσότεροι βολεύτηκαν και αρκετοί έφαγαν, όλα αυτά τα βλαχαδερά κρύφτηκαν κάτω από το χαλάκι.
Τώρα που ακόμα θάλλει η κρίση στην Ελλάδα και γίνεται και ένα χαμός παγκοσμίως βλέπουμε να γίνεται αυτό το πανηγυράκι... Έτσι έχουμε τα κλασικά ουρουκ χαι, που εμπορεύονται πατριωτισμό...λάτρεις της Άρχαίας Ελλάδας και ταυτόχρονα οπαδοί του Εβραικού Χριστιανισμού...''εδώ γελάμε γιατί αυτά τα δύο δεν συνδυάζονται ούτε στο ελάχιστο, άσχετα τι λένε'' ...διάφορα τρολ.
Μετά έχουμε τους οπαδούς της Χούντας και του φυτευτού από την CIA Γιώργου Παπαδόπουλου που πέρασε σε όλα τα σημερίνα ορκ... το σλόγκαν Πατρίδα, Θρησκεία ,Οικογένεια και φυσικά τους πάσης φύσεως τίμιους νοικοκυραίους μαζί με τα άσβερκα ζωντόβολα που οι περισσότεροι εξ' αυτών υπογράφουν...με σταυρό.
Φυσικά πίσω από όλα αυτά τα δήθεν πατριωτικά κόμματα βρίσκονται πάντα πειθήνια όργανα του συστήματος, όπως για παράδειγμα ήταν ο Μιχαλολιάκος που αποτελούσε το δεξί χέριτου Εθνάρχη στην δεκαετία του '70 και του έκανε όλες τις βρωμοδουλειές, αργότερα αφού εισχώρησε ως αρχηγός μαζί με τα υπόλοιπα Χρυσαύγουλα στην Βουλή, βαρούσε προσοχές στο Μητσοτακείκο που τού έδινε και καμιά δουλειά. υγ. Μόνο πλίνθοι μπορούν να πιστέψουν ότι εκεί στην Νέα Δημοκρατία δεν γνώριζαν ότι θα μπουν οι '' Σπαρτιάτες΄΄ στην Βουλή... και το γνώριζαν και δεν τους χάλασε, γιατί τους βολεύει αφάνταστα στο διαίρει και βασίλευε.
Ταυτίζομαι..Ένας φίλος από FB..
22-11-2023, 21:24 #564
Ένας θεός που σε φτιάχνει ατελή και απαιτεί να είσαι τέλειος από μόνος σου
23-11-2023, 02:20 #565
Ξέρεις πόσοι πέθαναν στο Άουσβιτς παρακαλώντας το Θεό να τους σώσει;
23-11-2023, 14:26 #566
23χρονος Πακιστανός σκότωσε τη 17χρονη φίλη του επειδή έβρισε τον Μωάμεθ
https://www.dnews.gr/eidhseis/koinon...se-ton-moameth
Θρησκεία. Αυτή η μάστιγα ρε φίλε. Ο παραλογισμός του σκοταδισμού και της εγκεφαλικής τσιμεντοποίησης. Η ξεφτίλα και κατρακύλα του ανθρώπινου IQ.
23-11-2023, 14:53 #567
Μπα, μαλακιες λενε για τα ματια του κοσμου.
"Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, λόγω της απόφασής του να φύγει στην Ιταλία παρότι η 17χρονη, με την οποία είχαν σχέση επί 1,5 χρόνο, του ζητούσε να βαπτιστεί Χριστιανός. Αυτός ήταν ο λόγος του μοιραίου καυγά μεταξύ τους.
«Πήγα να φύγω και άρχισε να πετάει τα ρούχα μου. Της είπα να κάτσει στο κρεβάτι, αυτή άρχισε να με βρίζει και να βρίζει τον Μωάμεθ… Νευρίασα. Την έπιασα από το λαιμό και άρχισα να της λέω «ποιος σου λέει τέτοιες μ@@ες τόση ώρα που σε ακούω;». Την έπιασα εκείνη την ώρα από το κεφάλι και της είπα να ζητήσει να συγγνώμη. Εκείνη μου έπιασε το χέρι και μου είπε να την αφήσω."
Ποιος αφηνει την 16χρονη κορη του να κανει σοβαρη σχεση με ενηλικα; Οποιος δεν την αντεχει αλλο στο σπιτι του.Γιατι; Εχουν σκελετους στην ντουλαπα
24-11-2023, 19:29 #568
Ο κλασικός Ελληνάκος κωλομπινές φιλήσυχος νοικοκύρης
Άλλος ένας καλός χριστιανός
25-11-2023, 12:28 #569
Τους ξερουμε καλα φιλε,ολους αυτους που προσκυνται σε εκκλησιες και εχουν νταλαβερια με το παπαδαριο.
Συντηρητισμος,ρητορικες και πραξεις μισους εναντια στους αλλοθρησκους και τους απιστους.Θρησκειες,δογματα και χουντες εις τους αιωνες των αιωνων,αρκει να μη στραβωσουν οι δουλειες.
Οχι βεβαια οτι το ποιμνιο απο μονο του ειναι καλυτερο,απλα παιρνει και το οκ.
Καλα ειδικα τον συγκεκριμενο,τον εβλεπα πρωτη μουρη για καιαδα.
27-01-2024, 00:03 #570
23 Μαρ 2018 η Έλενα Φραντζή βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της και ο θάνατός της χαρακτηρίστηκε «αιφνίδιος». Στην πραγματικότητα ο θάνατος ήταν προδιαγεγραμμένος, αργός και βασανιστικός. Η Έλενα στην ηλικία των τεσσάρων ετών είχε δοθεί από τις κρατικές υπηρεσίες σε ανάδοχη οικογένεια για να απομακρυνθεί από τη μητέρα της η οποία ήταν χρήστης ναρκωτικών. Μια μητέρα που μπροστά στα μάτια της είχε δει τον πατέρα της να δολοφονεί την μητέρα της.
Ο θετός πατέρας της Έλενας είναι ιερέας και όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο κακοποιούσε σεξουαλικώς το κορίτσι από την ηλικία των τεσσάρων ετών με συνεργό την πρεσβυτέρα σύζυγό του.
Η Έλενα όταν έγινε 10 ετών κατήγγειλε την κακοποίηση της στις κρατικές υπηρεσίες ευημερίας μέσω του σχολείου της αλλά κανείς δεν την πίστεψε και ο φάκελος της υπόθεσης «χάθηκε».
Παρέμεινε στην ανάδοχη οικογένεια του ιερέα, ο οποίος συνέχισε να την κακοποιεί μέχρι την ενηλικίωσή της.
Η Έλενα έκανε νέα καταγγελία και έπειτα από πολύ κόπο κατάφερε να πείσει στο δικαστήριο για τα όσα βίωνε.
Ο ιερέας καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση το 2013 και το 2015 αποφυλακίστηκε.
Με τη λήξη της ποινής, ο ιερέας επέστρεψε στα καθήκοντά του, έχοντας και τη συμπαράσταση τόσο των ιερωμένων, όσο και της κοινότητας. Μάλιστα βίντεο δείχνει τον Μητροπολίτη Ησαΐα να ιερουργεί μαζί με τον ιερέα μετά την αποφυλάκισή του και να δείχνει συγκινημένος από τον «Γολγοθά» του, ενώ οι πιστοί χειροκροτούσαν τον καταδικασθέντα ιερέα.
Αντί όμως να απομακρυνθεί από την Εκκλησία, επανήλθε στα καθήκοντά του και ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, του παραχώρησε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.
Ταυτόχρονα του ανέθεσε καθήκοντα ιερέα σε γυναικείο μοναστήρι! Τον Αύγουστο του 2015 ο Μητροπολίτης Ησαΐας δήλωνε στο protothema.gr ότι είναι άλλη η δικαιοσύνη της Πολιτείας και άλλη της Εκκλησίας.
Μάλιστα όταν ρωτήθηκε γιατί του παραχωρήθηκε σπίτι κοντά σε σχολεία και τοποθετήθηκε σε μοναστήρι γυναικών απάντησε: «Ποιο το πρόβλημα;»
Η Έλενα Φραντζή μετά την καταδίκη του θετού της πατέρα, άρχισε να σπουδάζει κοινωνική λειτουργός ώστε μέσα από τη δική της εμπειρία να βοηθήσει άλλα παιδιά. Μετά την αποφυλάκιση του ιερέα και την επιστροφή του στα ιερατικά καθήκοντα εγκατέλειψε τις σπουδές της και απομονώθηκε, αντιμετωπίζοντας σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία τελικώς την οδήγησαν στον θάνατο.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία