Ποια ταινία είδατε πρόσφατα και σας άρεσε; - Page 27
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 27 of 62 FirstFirst ... 17252627282937 ... LastLast
Results 391 to 405 of 923
    Senior Member
    ρεαλισμός, ωμός ρεαλισμός, που λένε και στο γνωστό σίριαλ.
    κι εμένα μου άρεσε.

είδα το causeway μια απλή ταινία κι αυτή, στην παραγωγή συμμετείχε και η Λόρενς διάβασα, δεν είμαι υπέρ της αποστολής στρατού στο Αφγανιστάν, αν το βγάλω απ έξω αυτό, την προτείνω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    ρεαλισμός, ωμός ρεαλισμός, που λένε και στο γνωστό σίριαλ.
    κι εμένα μου άρεσε.

είδα το causeway μια απλή ταινία κι αυτή, στην παραγωγή συμμετείχε και η Λόρενς διάβασα, δεν είμαι υπέρ της αποστολής στρατού στο Αφγανιστάν, αν το βγάλω απ έξω αυτό, την προτείνω.
    Μμμμ ναι κυρίως μοιάζει με ''αντρική'' ταινία, αν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε έτσι μια ταινία. Αλλά είναι υπέροχη.
    Όσο για το καυσγουει θΑ την δω user όπως πρότεινες και το Capernaum που το είδα μπορώ να σου πω και έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Senior Member

Senior Member
    Ωραία ταινιούλα το Wadjda(2012)...
    Ενα κοριτσάκι 14 ετών μαζεύει χρήματα για να πάρει ένα ποδήλατο που έχει μπανίσει σε ένα κατάστημα,αλλά στην Σαουδική Αραβία τα κορίτσια απαγορεύεται να κάνουν ποδήλατο γιατί όπως τους λένε οι μεγάλοι,δεν θα μπορούν να κάνουν παιδιά όταν μεγαλώσουν!
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    και μεγαλώνουν έτσι μέχρι να έρθει ένας τουρίστας και να τους πει έχεις δικαίωμα να κάνεις ποδήλατο όπου θέλεις.
    το κακό είναι ότι πάει πολύς κόσμος στα αραβικά εμιράτα και στο ντουπάι, και δεν ασχολείται κανείς με το τί γίνεται έξω από το ξενοδοχεί τους..

είδα την ταινία για τον Πελέ στο έρτφλιξ και δεν ήξερα ότι, είναι ο πολιτισμός της βραζιλίας η καποέιρα έχει τέτοια ιστορία και ουσιαστικά δεν τους άρεσε τους δυτικούς το παίξιμο με τεχνικές αυτής της πολεμικής τέχνης, ώσπου ήρθε ο Πελέ και τα σάρωσε όλα.

Senior Member

Μια ταινία με εκατό χιλιάδες αναφορές σε όλα τα θέματα, χριστιανισμό, κομμουνισμό, καπιταλισμό, τέχνη, τα πάντα όλα. Για πολύ διαβασμένους ώστε να μπορούν να καταλάβουν τα νοήματα και τις αναφορές, υψηλού επιπέδου.
    Φανταστική και αξέχαστη.

Senior Member
    Είδα πρόσφατα τις τελευταίες ταινίες του Χοντορόφσκυ...Το Ποίηση δίχως τέλος και τον Χορό της πραγματικότητας..Πολύ καλές και οι δύο...Το Holy moumtain και το El Topo τα είχα δει μικρός και δεν τα θυμάμαι...Μπορεί να τα ξαναδώ.

Εχθές είδα μια ταινία με συγκλονιστικό φινάλε που σου μένει...Η λουλουδού του Μεντεγίν λέγεται και είναι εμπνευσμένη απο το Κοριτσάκι με τα σπίρτα του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.
    Είναι σαν αυτοκινητιστικό δυστύχημα με νεκρούς, όπου είναι δυσάρεστο σαν εικόνα, αλλά δεν μπορείς να μην κοιτάξεις...
    Υπάρχει και εδώ ονλαίν

Senior Member
    Σημερα ηταν η παγκοσμια μερα κινηματογραφου,με εισητηριο 2 ευρω σε ολα τα σινεμα.Ειδα το ''Ξερα Χορτα'' και γουσταρα.Περυσι ειχα δει το Decision to leave που 'αρεσε αρκετα.
    Και του χρονου..

Senior Member
    αχ αχ αχ ένα δάκρυ κύλησε. τώρα θέλω σουσού μουμού σε ποιά αίθουσα πήγες αλλά αυτά είναι προσωπικά δεδομένα.
    είδα την Μπάρμπι κι εγώ και την αντιμετώπισα ως αυτό που είναι: μια αμερικάνικη στερεοτυπική κωμωδία. χόρτασα, το τραγούδι της Μπίλι Άιλις εως κι αχρείαστο θα το έλεγα, την χάρηκα, ως εκεί.

Senior Member
    Το συγκλονιστικό με αυτήν την ταινία,είναι ότι τα παιδιά που παίζουν δεν ήταν ηθοποιοί αλλά εγκαταλελειμένα παιδιά στους δρόμους του Μεντεγίν που τα βρήκε ο σκηνοθέτης και τα έβαλε να παίξουν τους εαυτούς τους.
    Ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι ότι 8 απο τα παιδιά που παίξανε στην ταινία,δολοφονήθηκαν αργότερα στους δρόμους,ενώ η κεντρική πρωταγωνίστρια έκανε 8 χρόνια φυλακή για συμμετοχή σε φόνο.
    Ακόμα σκέφτομαι το φινάλε!

Senior Member
    Είδα το Ixcanul(2015)...Είναι για μια 17χρονη κοπέλα της φυλης των Μάγια που την προξενεύουν με έναν μεγαλύτερο άντρα...Αυτή όμως θέλει να το σκάσει απο την Γουατεμάλα για τις Ηνωμένες πολιτείες με τον συνομήλικο γκόμενό της.
    Μένει έγκυος και περιπλέκονται τα πράγματα...
    Πολύ καλή ταινία,με ωραία φυσικά τοπία,η πρωταγωνίστρια εξωτικής ομορφιάς κλέβει την παράσταση..
    Οσοι δεν κατεβάζετε μπορείτε να την δείτε με ελληνικούς υπότιτλους στο YouTube.

Senior Member
    Καλημέρα σινεφίλ παρέα!
    Είδα χτες το Turtles can fly του 2004 που είχε προτείνει η Harley το καλοκαίρι, σας είπα κρατάω σημειώσεις για ταινίες και είναι ουκ ολίγες αυτές που θέλω να δω

Δυνατή αντιπολεμική ταινία, επώδυνη αρκετά θα έλεγα για τους πιο ευαίσθητους, αλλά και η ίδια η ζωή έτσι είναι βλέποντας τα αληθινά δράματα των ανθρώπων σε πολλά μέρη της γης, παιδιά πρόσφυγες που μεγαλώνουν πριν την ώρα τους, διάβαζα κάπου ότι είναι και στην πραγματικότητα πρόσφυγες όλα αυτά τα πιτσιρίκια που παίζουν στην ταινία.
    Ταινία αφύπνισης και προβληματισμού, οι τοποθεσίες των πολέμων μπορεί να αλλάζουν, αλλά το σίγουρο είναι ότι η φρίκη και ο πόνος του πολέμου παραμένει ο ίδιος. Τα βιώματα των παιδιών και η προσπάθεια επιβίωσης τους συγκλονίζουν πραγματικά...
    Στο You tube (αγγλικοί υπότιτλοι πάνω δεξιά πατώντας cc)

https://youtu.be/aH-4R3HfFvs?si=yz6WyeT6lJABdGmd

Στα συν και η μουσική και η φωτογραφία του έργου, γενικά πολύ αξιόλογη, αλλιωτικη ταινία...
    Hit me with music...

Την Barbie στο σινεμά. Αν και εκ πρώτης όψεως νομίζει κανείς ότι η ταινία είναι επιφανειακή ή γλυκανάλατη, δεν είναι. Περιέχει βαθιά μηνύματα για τις σχέσεις των δύο φύλων δοσμένα με έναν χιουμοριστικό τρόπο. Άκρως φεμινιστική.

Senior Member
    Αν σας άρεσε το Turtles can fly, να δείτε και το A time for drunken horses(2000) ,και το Kandahar(2001)...Αυτές οι τρείς ταινίες πάνε μαζί,σαν άτυπη τριλογία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Αν σας άρεσε το Turtles can fly, να δείτε και το A time for drunken horses(2000) ,και το Kandahar(2001)...Αυτές οι τρείς ταινίες πάνε μαζί,σαν άτυπη τριλογία.
    Ευχαριστώ για την πρόταση Γιόκοτσοκο. Δεν το ήξερα πως πάνε έτσι αυτές οι ταινίες σίγουρα θα τις δω καθώς τρελαίνομαι για τέτοιου είδους!

Page 27 of 62 FirstFirst ... 17252627282937 ... LastLast