Results 616 to 630 of 1317
Thread: Η θεούσα της διπλανής πόρτας
-
02-04-2024, 20:25 #616
φιλαρακι μου απλα παραθετω το τι πιστευω μεσα απ βιωματα μου εμπειριες κι οτι εχω μαθει στη ζωη μου . νομιζω μπορω να εχω το δικαιωμα να λεω τη γνωμη μου ετσι ?? χωρις να την επιβαλω οκ ?? εδω συμφωνούμε ?? κι παντα σέβομαι ολλων τις αποψεις οταν φυσικα δε με βριζουν οι αλοι κι δε με υποτημουν γενικα το λεω .εδω λεμε τη γνωμη μας ομορφα κι ωραια ο καθενας λεει τα πιστευω του κι ολα μια χαρα .
αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
- 02-04-2024, 20:42 #617
Ξανά.. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να ελπίζουν και κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτήν την ανάγκη, για να στήνουν αντιπαραθέσεις και πολέμους.. Να χωρίζουν τους ανθρώπους σε χριστιανούς, ισλαμιστές κτλ, να τους κάνουν να τρώγονται μεταξύ τους και να κερδίζουν χρήμα.. Ουσιαστικά είναι ο μόνος κοινός θεός των "επιτήδειων", ανά τον κόσμο!
Ας κάνουμε όμως, εμείς οι απλοί πολίτες απανταχού, την ερώτηση, αν δεν γεννιόμασταν στην χώρα που γεννηθήκαμε, σε ποιον Θεό θα πιστεύαμε; αν υπάρχει θεός ποιος είναι; αυτός των ισλαμιστών, των χριστιανών, άλλων; αν υπήρχε θεός, γιατί δεν παρουσιάστηκε σε όλους τους ανθρώπους ο ίδιος;
Είναι πολύ απλά ερωτήματα και μπορούν να απαντηθούν από τον καθένα. Το σίγουρο είναι πως αν ένας φανατικός Έλληνας χριστιανός γεννιόταν στο Ιράν, η στην Τουρκία, θα ήταν ένας φανατικός ισλαμιστής.
02-04-2024, 20:46 #618
αυτο εγινε γιατι καποιοι επιτιδιοι μπλέξαν τα παντα κι εφτιαξαν θρησκειες πολλες για να διχαζοντε οι ανθρωποι χωσαν εδω εκει πλανες για να κανουν το κοσμο να ξεχασει απο που προέρχεται .μοιρασαν κι διέρρευσαν τα παντα για να κανουν τους ανθρωπους να φαγωνοντε μεταξυ τους στο ονομα των θρησκειων .χωσαν εκπροσωπους θρισκιων οπως παπαδες κι αυτα να κανουν πλανες κι να αγριεύουν το κοσμο .για να τους ελενχουν κι να τους κατευθύνουν οπου εκεινοι θελουν να κανουν τις μάζες . παραθετω κι κατι εδω που με εκφραζει οποιος θελει το κοιτα χωρις να θελω κανεναν να πισω για τιποτε .
https://katanixi.gr/nea-taxi-pragmaton-stin-ekklisia/
https://choratouaxoritou.gr/?p=91123&cn-reloaded=1αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
02-04-2024, 21:20 #619
02-04-2024, 21:26 #620
αυτο εδω με εκφραζει το παραθετω νομιζω απαντα στους ανθρωπους που ρωτανε γιατι ο θεος ειν ετσι η αλλιως κι γιατι να πιστευω εναν θεο τιμωρο κι αυτα . δε ειν ετσι ο θεος μα οι ανθρωποι οι πονιροι που θελαν να διχασουν το κοσμο τα φτιαξαν αυτα τον παρουσιασαν στραβα κι διαστρεβλωμενα ετσι ο κοσμος τα ακουει κι φευγει .
“Ορισμένοι” απ’ αυτούς που αποφασίζουν να πλησιάσουν τον Κύριο, να ταυτιστούν μαζί Του, το μόνο που κατορθώνουν είναι να γίνονται ανυπόφοροι, τόσο ώστε έρχονται σε ρήξη με την οικογένειά τους και με το περιβάλλον τους.
Θέλουν να μάθουν οι πάντες ότι έγιναν θεότητες! Και δώστου συγκρούσεις και καβγάδες. Όχι όμως: όποιος ασκείται για να πλησιάσει τον Θεό, πρέπει να έχει περισσότερη γενναιοδωρία και αγάπη. Γιατί ο Θεός είναι αγάπη.
Εάν, αναζητώντας τον Θεό, ορμάτε για να συντρίψετε και να σφαγιάσετε τους άλλους, θα πει πως δεν έχετε καταλάβει τίποτα. Για να πλησιάσετε τον Θεό, πρέπει ν’ αρχίσετε να σκέφτεστε και να αισθάνεστε ότι, όπως ο Κύριος, έτσι και οι άνθρωποι, όλοι οι άνθρωποι βρίσκονται μέσα σας(σώμα Χριστού εσμέν).
Τότε, αντί να τους μάχεστε, να τους ταλαιπωρείτε και να γίνεστε ένα τέρας, θα αισθάνεστε τις ανάγκες τους, τις έγνοιες τους, τα βάσανά τους, και θα σας πλημμυρίζει η επιθυμία να τους βοηθήσετε.
Μόνον έτσι θα πλησιάσετε πραγματικά την Θεότητα.”
Βάλε τον Λόγο του Θεού στα μυαλά σου και την αγάπη του Χριστού στην καρδιά σου και δες μέσα από τα δικά σου μάτια τον κόσμο με του Ιησού Χριστού την ματιά και μέσα από την δικιά σου την καρδιά αγαπα με του Ιησού Χριστού την αγάπη.
Σώμα και αίμα και βάπτισμα με το Άγιο πνεύμα κάνει τον άνθρωπο με τον Θεό,Ένα.αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
02-04-2024, 21:41 #621
Δεν απαντούν οι παλαιοχριστιανοί σε τίποτε.
Μάλλον θα είναι αρκετά απασχολημένοι ώστε να σκάβουν τα λαγούμια.
02-04-2024, 21:48 #622
χαχαχαχαχαχαχα ειν κι αυτοι κατι πλανεμενες ψυχες φουλ φουλ ο θεος δε θελει τους ανθρωπους να ζουν σα σπηλαιανθρωποι για να δειχνουν οτι τον αγαπουν μα να τηρουν τις εντολες του που εχουν σα βαση το αγαπατε αλιλους μονον αυτο ζητα κι μετα ολες οι αλλες εντολες μονες ερχονται οτι δε θες να σου κανουν μην κανεις κι οτι θα ηθελες οι συνανθρωποι σου να εκαναν για σενα καν κι εσυ σε εκείνους .
Last edited by asperger39; 02-04-2024 at 22:23.
02-04-2024, 23:10 #623
03-04-2024, 08:32 #624
@asperger, αναφέρεσαι στο πολύ γνωστό Αγαπάτε αλλήλους.
Το πρόβλημα είναι πως ο χριστός επίσης σύμφωνα με τα ιερά γραπτά της χριστιανοσύνης είπε αυτό «Μή νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπί τήν γῆν. Οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλά μάχαιραν…ὁ φιλῶν πατέρα ἤ μητέρα ὑπέρ ἐμέ οὐκ ἔστι μου ἄξιος. Καί ὁ φιλῶν υἱόν ἤ θυγατέρα ὑπέρ ἐμέ οὐκ ἔστι μου ἄξιος» (Ματθ. 10, 34, 37)
Οπότε τα αγαπησιάρικα και φιλικά πάνε στον άνεμο. Δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική πως κάποιος άκακος, πανάγαθος, τρυφερός, αμόλυντος, κτλ, μπορεί να ένιωθε αισθήματα φιλοπολεμικά. Εξηγείται όμως ψυχολογικά, καθώς και η ανάγκη εκδίκησης είναι μέσα στο ψυχολογικό ανθρώπινο φάσμα συναισθημάτων. Και, καθώς οι θρησκείες είναι ανθρώπινες επινοήσεις, όπως και ο θεός-οι θεοί, περιέχουν όλο το φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας, συναισθηματικής νοημοσύνης ή έλλειψη αυτής, αναγκών, και άλλα.
Ένας θεός εκδίκησης, ένας θεός αγάπης. Από πού να το πιάσεις το ζήτημα.
Διαλέγεις και παίρνεις. By the way το "διαλέγω και παίρνω" ονομάζεται cherry picking, δηλαδή κερασοδιάλεγμα, αφήνεις τα κεράσια που δε σου γυαλίζουνε και μαζεύεις μόνο αυτά που θέλεις, αυτά που ταιριάζουν στις δικές σου ανάγκες, ψυχολογική κατάσταση, ιδιοσυγκρασία, εμπειρίες.
Τι γίνεται με τα κεράσια της Εκκλησίας Α.Ε. που δε συμφέρουν να μαζεύονται;
Τα θάβουμε; Ναι, γιατί έτσι τους συμφέρει; Δε νομίζω.
03-04-2024, 08:34 #625
https://tvxs.gr/news/ellada/ekklisia...a-tis-ellados/
ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε.
03-04-2024, 13:00 #626biscochiccoGuestΤο μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
Last edited by Aeon; 03-04-2024 at 14:39.
03-04-2024, 14:10 #627
WildHoney φιλαρακι μου το ανεφερα κι πριν αυτο οτι ο θεος δε ειν ετσι οπως τον παρουσιαζουν διεστραβλωσαν επιτήδειοι τα γραφομενα του κι βαναν πραματα εκτρωματα . οι ανθρωποι λογικο ειναι να τα βλέπουν κι να φευγουν .εγω ειπα αυτα που ολοψυχα πιστευω νιωθω αν ο αλλος δε μπορει να τα νιώσει ειναι κατι που δε μπορω να επιμείνω . ο καθενας ειν οπως τα βλεπει εγω ευχομαι να δουν οι ανθρωποι ολλοι την αληθεια σωστα καθαρα οχι ετσι πως καποιοι συγκεκριμενοι τα πασαραν για δικους τους λογους .αυτα ειν μεσα στον καθε ανθρωπο στη ψυχη του αν θελει να τα νιωσει κανεις δε πρεπει να πιεζει κανεναν για τιποτε . ουτε αυτος που δε πιστευει να χλευάζει ουτε αυτος που πιστευει να επιμείνει να πισει κανεναν .
03-04-2024, 14:14 #628
Καλησπέρα Άσπεργκερ,
στην περίπτωση του θεματοθέτη εδώ πέρα αυτός είναι ο μόνος που λυσσάει να πείσει τα μέλη να μην πιστεύουν... Κανείς σ' αυτό το φόρουμ δεν προσπαθεί να προσηλυτίσει σε καμία θρησκεία... Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
03-04-2024, 14:18 #629
Κύκνος γεια φιλαρακι μου δε ειπα οτι καποιος εδω προσηλύτιζει απλα το αναφερω γενικα σα σκεπτικο οτι λεμε τι νιωθουμε κι δε πιεζουμε κανεναν για τιποτα .
03-04-2024, 14:32 #630
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία