Η θεούσα της διπλανής πόρτας - Page 50
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 50 of 90 FirstFirst ... 40484950515260 ... LastLast
Results 736 to 750 of 1341
    σηγουρα, η εκλισια ειχει την ταση να παει ν απαρακμασει καποιες φορες ομως επειδη στο τιμονι της ειναι παντο ο χριστος λενε στο τελος ο ιδιος ο χριστος παντα την επαναφερει. θελω αν θελετε και εσεις φυσικα να μου δωσετε καποια παραδειγματα χαζομαρας απο τις εκλισιες της περιοχης σας. για να συζητησουμε κατα ποσο οντος ηταν χαζμαρα η οχι

Senior Member
    Quote Originally Posted by belphegor22 View Post
    δεξιους καραμανλικους δηλαδη κλειστομυαλους κωλοεγωισταρους δλδ?
    Μεσαίωνας και σκοταδισμός φιλε, οι θρησκείες στοχεύουν σε άτομα χαμηλού αντιληπτικού επιπέδου.
    Δεν είναι τυχαίο που οι εξουσιαστές κάθε εποχής έως σήμερα κατανόησαν πλήρως πόσο δυνατό όπλο είναι οι θρησκείες και πόσο πολύ μπορεί να υποτάξει να συντηρητικοποίηση και να αποβλακώσει τις μάζες. Φορτώνουν με βάρος ενοχές και φόβο τον απλό κοσμάκη ενώ οι ίδιοι κάνουν ζωή χαρισάμενη.

συμφωνω, ειναι ενα συστημα και η εκλισια. αλλα στον πυρινα της εχει αληθεια πιστευω, ποσους εχει πολυ λενε σταματησα να πηγαινω στην εκλισια και παω μονο σε μοναστιρια?

Marilou
    Guest
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Δηλαδή, εκτός από το γεγονός της τραυματικής εμπειρίας που είχες (με την απόπειρα αυτοκτονίας, που σου αναφέρω ότι λυπάμαι για την εμπειρία σου αυτή), η πίστη σου στο θεό σε τι σε βοηθά; Στο να έχεις εκτός της τραυματικής εμπειρίας σου και ενοχές που προστίθενται στο συναισθηματικό πεδίο. Κι αυτές οι ενοχές είναι κάτι που ένας άθεος δεν έχει. Δεν πιστεύει ότι είναι "αμαρτία" η αυτοκτονία, αυτό σημαίνει ότι την κρίνει με διαφορετική ματιά, πιο ανοιχτή σε αποχρώσεις.
    Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως εν μερη εχεις δικιο αλλα στη αντίπερα οχθη σε τι ειναι ωφέλιμο καποιος να εχει μια πιστη ;

Στο γεγονος να μην το ξανακανει ας πουμε το εχεις σκεφτει ;

Ξερεις ποσες αυτοχειριες εχουν αποτραπει στο βωμο της πιστης ,κατι που εσυ αυτη την στιγμη το βλεπεις τελείως διαφορετικά και οχι με την ουσια που εχει η εξάλειψη ακομα και του αυτοκτονικου ιδεασμου ;

αναρωτιέσαι λοιπον ΓΙΑΤΙ να πιστευω σε κατι το οποιο μου δημιουργει τυψιες ,σωστα;

Ναι η θρησκεια δημιουργεί τυψεις(συμφωνω απολυτα σε αυτο ) αλλα σου δινει την ¨ευκαιρια ¨μεσα απο ενα δικο της μυστήριο να εξαληφθουν αυτες οι τυψεις και φυσικα μεσα απο την ιδια την πιστη να μην ξανακανεις μια πραξη αυτοχειριας εφοσον για εκεινη ο μονος που ειναι ικανος να σου αφαιρεσει την ζωη ειναι και αυτος που σου την εδωσε ..

Αν το δεις απο αυτη την ματια ,δηλαδη η πνευματικοτητα καποιου του δινει την ευακρια να καταλαγιάσουν οι τύψεις του ΑΛΛΑ και να τον αποτρεπει να μην ξανακανει μια αποπειρα ειναι κακο ;

Εσενα που σε εμποδιζει στην δικη σου πορεια ζωης και θες να τον αλλαξεις και να τον κανεις ΣΑΝ και εσενα ;

Αν ενας φιλος που αγαπουσες ειχε αυτη την πεποιθηση δεν θα ησουν χαρουμενος που δεν θα ξανακανει κακο στην ζωη του ;
    Σε ολα τα αλλα ταιριαζεται περνατε ομορφα αλλα εχετε διαφορετικη πνευματικοτητα ...Δεν θα χαιροσαουν που θα ηταν καλα ;

Τι θα εκανες θα προσπαθουσες να τον πεισεις να αλλαξει για να μην εχει τυψεις ΑΡΑ να μην εχει ενα κινητρο να μην ξανακανει αυτοχειρια ;

Στην παρουσα φαση ποιον θα αγαπουσες εσενα ,τον εγωισμο σου, ή τον φιλο σου που με την δικη του προσωπικη αποφαση ειναι καλα με τον εαυτο του ;

Πολλες οι ερωτησεις αν θελεις απαντας πετώντας την οποιαδηποτε θρησκευτικη πεποιθηση που μπορει να χει ο καθενας μας ,καθαρα ανθρώπινα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by belphegor22 View Post
    καλησπερα κυκνε. ειδα θεμα θρησκευτικο και εσπευσα οπως βλεπεις χαχαχα. νομιζω πως οι πειρωστεροι βλεπουν την εκλισια καθαρα με την σχηματικη ενοια γτ αυτο προβαλει κυριος. αλλα αυτα εινια κυριος σχηματα που υπαρχουν για να κανουν πιο βατα για τον κοσμο την ενοια της πνευματικης ζωης. πισω απο τα δωγματα και αυτα ολα υπαρχει η πνευματικξη φυση του ανθωρπου. και στην ουσια αυτα εκει ποσκοπουν. και εγω παλια ειναι επειχηρησει να δωσω τελος. μεγαλωσα σε λιγο δυσκολο οικογενειακο κλημα. αλλα ειχα και εχω καποια ψηχολγικα θεματα. η εκλισια δεν σου λεει να μην πεθανεις αν ταλαιποριεσαι. απλα σου λεει κατσε να υπομενεις γτ μεσα απο το μαρτυριο εξηλεωνεται η ψυχη και αυτο σε συφαιρει συμφωνα με την πνευματικη φυση. δλδ οτι εχεις να κερδησεις απο καθε τι κακο ακομα και απο εναν θανατο σκετο μαρτυριο οποτε μην βαλεις τελος προορα για να γλητωσεις τον πονο.
    Καλημέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Το καταλαβαίνω αυτό που λες για τον μαρτυρικό θάνατο αλλά δεν μου αρέσει... Θα σου δώσω κάποια παραδείγματα, το πρώτο το έχω βιώσει... Η μία μου γιαγιά ήταν πολύ άρρωστη, καρκίνος στα γεννητικά όργανα κι υπέφερε τόσο πολύ που έπαιρνε μορφίνη... Την προηγούμενη μέρα πριν φύγει, πήγα να τη δω και πονούσε πάρα πολύ οπότε επέμεινα να καλέσουμε το γιατρό για να την ανακουφίσει κάπως κι όταν ήρθε της έβαλε δύο αυτοκόλλητα μορφίνης και μου είπε ότι πλέον ήταν θέμα ωρών γιατί καταστέλλουν το αναπνευστικό σύστημα... Δηλαδή κατά κάποιο τρόπο την βοηθήσαμε να φύγει και δεν μετανιώνω γι' αυτό...

Το δεύτερο παράδειγμα είναι μια ταινία που βασίζεται σε πραγματική ιστορία, το "Mar adentro" (Η θάλασσα μέσα μου) και είναι η ιστορία ενός ναυτικού που μετά από ένα ατύχημα μένει παράλυτος απ' το λαιμό και κάτω και κάνει αγώνα για να του γίνει ευθανασία γιατί νιώθει ότι ζει χωρίς αξιοπρέπεια... Αν θέλεις, ψάξε την ταινία...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Marilou View Post
    Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως εν μερη εχεις δικιο αλλα στη αντίπερα οχθη σε τι ειναι ωφέλιμο καποιος να εχει μια πιστη ;
    Παράδειγμα. Εγώ έγινα δωρητής οργάνων στα 19 μου χρόνια.
    Μπήκαν στο σάιτ, έκανα αίτηση, μου έστειλαν την κάρτα και ανακοίνωσα σε όλους πως εάν πάθω κάτι επιθυμία μου είναι να δωρηθούν όσα περισσότερα όργανα μου γίνεται.
    Η γιαγιά μου λοιπόν, ως μεγαλωμένη χριστιανή, εξεγέρθηκε αμέσως. Μου έλεγε πως εγώ θα πω ΟΧΙ, πως ο θεός μας θέλει με όλα μας τα όργανα και είναι αντίθετο προς την θρησκεία να το κάνεις αυτό και της έλεγα εσύ είσαι χριστιανή, εγώ δεν είμαι, γιατί να μην τα δώσεις. Της λέω δηλ. θα πάμε στον "παράδεισο" με τα συκώτια μας μαζί;
    Οπότε να ένα άλλο κακό που κάνουν οι θρησκείες, αυτό που λέει η WildHoney δηλ. να μην σου επιτρέπουν να διαθέσεις το σώμα σου καταπώς γουστάρεις. Πόσο μάλλον όταν θα επιθυμούσες να σώσεις άλλους ανθρώπους....

Senior Member
    belphegor22 εχουν μαθει λαθος τι ειν θεος κι τι ζηταει απο εμας κι οι μεγαλυτεροι ειν κολλημενοι κι με πλανο τροπο εμαθαν τον θεο . ο θεος ειν μεσα μας αρκει να τον νιώσουμε κι να ενώσουμε τη ψυχη μας με αυτον κι να γινει το κλικ . σημερα οι ναοι καταντησαν παραρτήματα του συ-στηματος . πλανες φανατισμοι ψευτια δηθενιά υποκρισια διωχνουν τον ανθρωπο που τον επιζητει τον θεο . οσο για αυτο που λεει η φιλη HarleyQuinn εδω το να δωσεις τα οργανα σου ειν πολυ καλο ομως εδω παιζει κι εκμεταλλευση μπορει καποιου να παρουν τα οργανα αφου απλα ειν σε κομμα κι να τα πουλησουν . γινονται πολλα τετοια δε ειν παραξενο σου λεν δωσε τα οργανα σου υπογραφεις χαρτια κι τετοια . ποιοι γιατροι θα τα παρουν τοτε ?? μεν να δωρίσεις κι τη ψυχη σου σε αυτον που ποναει ομως δε ξερεις σε τι καταστασεις θα βρεθεις τοτε κι συνθηκες κι σε τι χερια θα πεσεις .
    αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα

Senior Member
    Δεν μιλάω για το διεφθαρμένο ιατρικό κομμάτι...
    Λέω για την πίστη που δεν σε αφήνει ούτε μια δωρεά να κάνεις με προφάσεις κλπ.
    Επιπλέον δεν είναι φαινόμενο μόνο χριστιανικό αυτό, που από την μία λέει βοήθα, από την άλλη σου απογορεύει πράγματα, αλλά και άλλων θρησκειών όπως των μουσουλμάνων πχ.
    Αλλά εάν πας να τα πεις αυτά σε μουσουλμάνους θα σε σφάξουν στο γόνατο.
    "Γι' αυτό" τα εξηγούμε στους χριστιανούς που έχουν αρχίσει να ξυπνάνε.
    Βλέπεις η γιαγιά μου η χριστιανή δεν θα γινόταν δωρητής ποτέ της ενώ εμείς οι άθειστ δεν μας ενδιαφέρει να χαλάσουμε το σώμα μας κλπ. ούτε τι σώμα θα παραδώσουμε. (Σε ποιον;!)
    Λέγε λέγε κάτι θα γίνει στο τέλος. Κι έπονται οι άλλοι.
    Last edited by HarleyQuinn; 06-04-2024 at 14:52.

biscochicco
    Guest

Marilou
    Guest
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Παράδειγμα. Εγώ έγινα δωρητής οργάνων στα 19 μου χρόνια.
    Μπήκαν στο σάιτ, έκανα αίτηση, μου έστειλαν την κάρτα και ανακοίνωσα σε όλους πως εάν πάθω κάτι επιθυμία μου είναι να δωρηθούν όσα περισσότερα όργανα μου γίνεται.
    Η γιαγιά μου λοιπόν, ως μεγαλωμένη χριστιανή, εξεγέρθηκε αμέσως. Μου έλεγε πως εγώ θα πω ΟΧΙ, πως ο θεός μας θέλει με όλα μας τα όργανα και είναι αντίθετο προς την θρησκεία να το κάνεις αυτό και της έλεγα εσύ είσαι χριστιανή, εγώ δεν είμαι, γιατί να μην τα δώσεις. Της λέω δηλ. θα πάμε στον "παράδεισο" με τα συκώτια μας μαζί;
    Οπότε να ένα άλλο κακό που κάνουν οι θρησκείες, αυτό που λέει η WildHoney δηλ. να μην σου επιτρέπουν να διαθέσεις το σώμα σου καταπώς γουστάρεις. Πόσο μάλλον όταν θα επιθυμούσες να σώσεις άλλους ανθρώπους....
    Μα αυτες ειναι πεποιθησεις της γιαγιας και στην περιπτωση της δωρεας πας αλλου ....
    Μην μπερδευουμε την πνευματικοτητα μας, με τις πεποιθησεις της γιαγιας μας και του παππου μας ....αυτα ηξεραν και αυτοι ,αυτα μαλλουν τους ελεγαν και αυτα αναμασανε ...

Δεν θα γραψω κατι αλλο σε αυτο το νημα δεν οφελει και αντιλαμβανεσαι τον λογο ..,αν ομως οντως νιωθεις δυσφορικα με αυτη σου την υπεροχη πραξη και πραγματικα σε συγχαιρω ,πηγαινε να μιλησεις με ενα πνευματικο ,οχι ομως αυτους του παπαδες που βλεπουμε ...αυτοι ειναι κοσμικοι δεν εχουν καμια σχεση με την πνευματικοτητα που πρεσβεουν οι ασκητικες μορφες για να μην παρασυρθεις απο την γιαγια και πραξεις αλλιως ..

Senior Member
    HarleyQuinn εγω προσωπικα δε εχω ακουσει οτι ο θεος λεει μην κανετε δωρεα τα οργανα σας δε εχει τυχει ποτε κατι τετοιο . αυτα συνηθως οι ιεχωβαδες τα λενε μπορει να εχουν μπερδευτει ο κοσμος κι μεσα απ τις πλανες κιολας που γινονται εχουν αποπροσανατολιστει !! η Marilou σωστα τα ειπε πιο πανω .

Senior Member
    Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι ο Χριστός ήταν ένας φαντασμένος, που τρόλαρε τους συγγενείς και τους φίλους του ότι είναι ο υιός του Θεού,και αυτοί τον πίστεψαν και ίδρυσαν εκκλησίες στο όνομά του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης,και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο υπερασπιζόμενοι την πίστη τους σε Αυτόν?
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    αυτο που ειδα ειναι πως εμας λενε φανατικούς με τον θεο μα εκείνοι φωνασκούνε κι μαλώνουν οτι δε υπαρχει θεος .

Senior Member
    Quote Originally Posted by asperger39 View Post
    αυτο που ειδα ειναι πως εμας λενε φανατικούς με τον θεο μα εκείνοι φωνασκούνε κι μαλώνουν οτι δε υπαρχει θεος .
    Κι εγώ βλέπω εσένα και τους άλλους πιστούς να διαμαρτύρονται για το θρεντ, αλλά όλο εδώ μέσα τριγυρνάτε. Ποιος ξέρει γιατί...
    Και παρατηρώ ότι αγαπησιάρικα ξεαγαπησιάρικα, την πέταξες την ειρωνία για τους άθεους. Τι έγινε, το αγαπητικό πάει κι έρχεται ανάλογα με την περίσταση;

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Κι εγώ βλέπω εσένα και τους άλλους πιστούς να διαμαρτύρονται για το θρεντ, αλλά όλο εδώ μέσα τριγυρνάτε. Ποιος ξέρει γιατί...
    Και παρατηρώ ότι αγαπησιάρικα ξεαγαπησιάρικα, την πέταξες την ειρωνία για τους άθεους. Τι έγινε, το αγαπητικό πάει κι έρχεται ανάλογα με την περίσταση;
    Asperger εχει, νομιζει πως οι αλλοι δεν την βλεπουν την ειρωνια μαλλον.

Page 50 of 90 FirstFirst ... 40484950515260 ... LastLast