Ευσεβείς πόθοι vs Ανίερες αντιστάσεις. - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 27 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 46 to 60 of 404
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ΑΧΒΑΧ View Post
    Καλά οι φεμινίστριες πως και δεν το πήραν χαμπάρι!
    Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διάκονος στην ορθόδοξη εκκλησία .
    Κι είχαμε μια σκασίλα. Οι γυναίκες που θα ήθελαν οποιαδήποτε θέση μέσα σε εκκλησία, όταν τις έχει υποδουλώσει και καταπιέσει τόσους αιώνες, είναι κοροιδάρες. Το γεγονός της μισογυνίας δεν αλλάζει με το να κάνουν γυναίκες διακόνους, και ψάλτες (γιατί και ψάλτες γυναίκες έχουν αρχίσει να παίζουν). Σου είπα, τα μποτοξάκια των θρησκειών.

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Καλά κάνεις και βαριέσαι να ρωτήσεις, γιατί δεν είσαι από τα άτομα που θέλω να συνδιαλέγομαι.
    πολυ καλο το μπλα μπλα αλλα δεν απαντησες χα χα!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΑΧΒΑΧ View Post
    γιατί έγινε η δευτέρα παρουσία? Πες μου να ξέρω να κλάψω και εγώ.
    Σήμερα έμαθα και γιατί επιτρέπουν σε χωρισμένους να ξανά παντρευτούν!!!
    Να δω αν ο Λλάκης καταφέρει και αυτός να γράψει ιστορία στην ορθόδοξη εκκλησία.
    Βασικά είναι πιθανότερο να τον παντρέψει ο αρχιεπίσκοπος με τον επίσημο σύζυγο από να βγεί πρωθυπουργός .
    δεν το εγραψα για αυτο.
    αλλα γιατι καθοσαστε και γραφετε διαφορα για τους χριστιανους κυριως ενω οι ιδιοι δεν γραφουν για τους αθεους ουτε για τα μουσουλμια κτλ κτλ μερικες φορες καταντα βαρετο και αστειο

Senior Member
    Εσύ βάζεις επιστημονικά κείμενα WildHoney για να αποδείξεις κάτι το λογικό που πολλοί από εμάς το έχουμε συμπεράνει με το μυαλό μας από τα 13 μας χρόνια.
    Αν μου επιτρέπεις θα γράψω κάτι πολύ απλό στο νήμα σου... Εδώ ο χριστιανισμός έχει πείσει εκατομμύρια ανθρώπους να πηγαίνουν να φιλούν με το στόμα τους σάπια κόκκαλα και μούμιες!
    Πόσο πιο άρρωστο δηλαδή να πηγαίνω εγώ να φιλάω μια μούμια και να πιστεύω ότι θα με ευλογήσει;
    Ή για φαντάσου να είχα στο σπίτι μου ένα μάτσο κόκκαλα και να τα φιλούσα ως "ιερά". Θα με έπαιρναν για τρελή ή όχι; χα χα
    Ο παραλογισμός είναι τεράστιος! Να γλείφεις σάπια κόκκαλα ως ιερά, δηλαδή δεν το διανοείσαι κι αυτό σου λένε είναι χριστιανισμός. Λογική.

Όσο λογική έχουν και τα μαύρα φορέματα που ντύνονται οι μαυροντυμένες μάγισσες, δηλαδή τι είναι αφού διαβάζουν μαγικά λόγια, μάγισσες δεν είναι κι αυτές; Και για να γίνεις καλά τι σου δίνουν;
    ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΝΕΡΟ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ
    Δεν μπορώ να το διανοηθώ δηλαδή τόσο μου καίει τον εγκέφαλο η παραφροσύνη του χριστιανισμού.

Senior Member
    Θυμάμαι τους βλάκες χριστιανούς που λέγανε ''ελάτε στην εκκλησία, κολλάς μόνο θεό" και φτάσαμε πρώτοι στους νεκρούς στην Ευρώπη απ τον covid. Μιλάμε για παράνοια.

Senior Member
    "Γιατί μου γράφεις ότι "ο θεός πρέπει να τιμωρήσει τους Άγγλους;"
    Δεν έχω σχέσεις ούτε με τον έναν ούτε με τους άλλους. Βλέπω με πολλή θλίψη
    ότι ο θεός τιμωρεί τα τέκνα του για τις αμέτρητες ανόητες πράξεις τους, για τις οποίες
    μόνο αυτός είναι υπεύθυνος. Κατά τη γνώμη μου μόνο η ανυπαρξία του μπορεί να τον
    δικαιολογήσει."
    Albert Einstein

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Εσύ βάζεις επιστημονικά κείμενα WildHoney για να αποδείξεις κάτι το λογικό που πολλοί από εμάς το έχουμε συμπεράνει με το μυαλό μας από τα 13 μας χρόνια.
    Αν μου επιτρέπεις θα γράψω κάτι πολύ απλό στο νήμα σου... Εδώ ο χριστιανισμός έχει πείσει εκατομμύρια ανθρώπους να πηγαίνουν να φιλούν με το στόμα τους σάπια κόκκαλα και μούμιες!
    Πόσο πιο άρρωστο δηλαδή να πηγαίνω εγώ να φιλάω μια μούμια και να πιστεύω ότι θα με ευλογήσει;
    Ή για φαντάσου να είχα στο σπίτι μου ένα μάτσο κόκκαλα και να τα φιλούσα ως "ιερά". Θα με έπαιρναν για τρελή ή όχι; χα χα
    Ο παραλογισμός είναι τεράστιος! Να γλείφεις σάπια κόκκαλα ως ιερά, δηλαδή δεν το διανοείσαι κι αυτό σου λένε είναι χριστιανισμός. Λογική.

Όσο λογική έχουν και τα μαύρα φορέματα που ντύνονται οι μαυροντυμένες μάγισσες, δηλαδή τι είναι αφού διαβάζουν μαγικά λόγια, μάγισσες δεν είναι κι αυτές; Και για να γίνεις καλά τι σου δίνουν;
    ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΝΕΡΟ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ
    Δεν μπορώ να το διανοηθώ δηλαδή τόσο μου καίει τον εγκέφαλο η παραφροσύνη του χριστιανισμού.
    Σωστά. Έλα που τα λογικά για τους άπιστους αποτελούν φρίκη στους πιστούς. Γιατί, αυτό εδώ:

Γιατί ενύχτωσε κι οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
    Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,
    και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.
    Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους.
    Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.
    K.Καβάφης

Senior Member
    "Το ότι σε κάποιον μπορεί να αρέσει να παρελαύνει σε σχηματισμό υπό τους ήχους μιας μπάντας είναι αρκετό για να τον περιφρονήσω. Ο μεγάλος του εγκέφαλος του δόθηκε κατά λάθος' το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια σπονδυλική στήλη. Αυτό το μίασμα θα πρέπει να εξαλειφθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται."

"Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η συμπεριφορά των εκπροσώπων της θρησκείας δεν είναι μόνο ποταπή αλλά και ολέθρια. Διότι ένα δόγμα που συντηρείται στο σκοτάδι, όχι στο φως, θα χάσει κατ' ανάγκη οποιαδήποτε θετική του απήχηση και θα προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στην ανθρώπινη πρόοδο. Στον αγώνα τους για την Ηθική, οι θρησκευτικοί διδάσκαλοι πρέπει να έχουν το θάρρος να εγκαταλείψουν το δόγμα του προσωπικού θεού, δηλαδή να εγκαταλείψουν την πηγή του φόβου και της ελπίδας που στο παρελθόν έθεσε τόσο μεγάλη δύναμη στα χέρια των παπάδων. Θα πρέπει να επωφεληθούν από τις δυνάμεις εκείνες που μπορούν να αναδείξουν στην ανθρωπότητα το αγαθό, το αληθές και το ωραίο. Αυτό το έργο είναι βέβαια πιο δύσκολο αλλά πολύ πιο άξιο."

Albert Einstein

Senior Member
    "Νομίζω πως έχουμε προετοιμάσει αρκετά την απάντηση στις δυο ερωτήσεις. Αυτή προκύπτει αν λάβουμε υπόψη μας την ψυχική γένεση των θρησκευτικών παραστάσεων.
    Αυτές οι παραστάσεις, που παρουσιάζονται ως δόγματα, δεν είναι κατασταλάγματα της εμπειρίας ή τελικά πορίσματα της σκέψης, αλλά αυταπάτες, εκπληρώσεις των παλαιότερων, ισχυρότερων και επιτακτικότερων επιθυμιών της ανθρωπότητας. Το μυστικό της δύναμής τους είναι η δύναμη αυτών των επιθυμιών. Γνωρίζουμε ήδη πως η φοβερή εντύπωση της παιδικής αδυναμίας έχει ξυπνήσει την ανάγκη για προστασία-για προστασία με αγάπη- την οποία έχει προσφέρει ο πατέρας. Η γνώση της διατήρησης αυτής της αδυναμίας σε όλη τη ζωή έχει προκαλέσει την εμμονή στην ύπαρξη ενός, τώρα βέβαια, ισχυρότερου πατέρα."

Sigmund Freud

Junior Member

Confidential meetings, for adults only, your anonymity guaranteed

Embrace the freedom of casual encounters on the best dating app in town!
    Harmony of intimacy, uninhibitedness through mutual consent
    Real-life Girls
    Prime casual Dating

Senior Member
    Να και μία απάντηση απολύτως σχετική με το θέμα μας! χαχαα

Senior Member
    "Η πίστη, όντας η πρώτη που κατέβηκε στο πεδίο, ήταν φυσικό να κρατήσει έναν θετικό όρο για τον εαυτό της και να δώσει έναν αρνητικό όρο στην απιστία. Συνεπώς, ως άπιστος είμαι υποχρεωμένος να φαίνομαι απλώς ότι είμαι αντίθετος στους πιστούς, ασχέτως αν είμαι ή όχι κάτι περισσότερο. Στην πραγματικότα είμαι κάτι περισσότερο.
    Αυτό που ονομάζουν απιστία, εγώ το αποκαλώ πίστη. Αναμφίβολα γεννήθηκα με αυτό, αλλά το εξέτασα προσεκτικά και το έλεγξα με πολλά διαβάσματα και πολλή σκέψη. Τη δωρεά της πίστης στην οποία αναφέρθηκα, για να είμαι ακριβής, δεν τη θεωρώ δωρεά.
    Τη θεωρώ μάλλον επιβίωση μιας παλαιότερης φάσης σκέψης και αισθήματος, με δυο λόγια, μια μορφή δεισιδαιμονίας. Αυτή μου φαίνεται αρνητική, και όχι αυτό που είμαι αναγκασμένος να αποκαλώ απιστία. Αρνείται τη λογική. Αρνείται τα τεκμήρια, με την έννοια ότι εισάγει στοιχεία που δεν προέρχονται από την πραγματικότητα αλλά από την φαντασία και τους πόθους των θνητών. Η απιστία δεν αρνείται τη λογική και παρακολουθεί στενά τα τεκμήρια."

Carl Van Doren, Γιατί είμαι άπιστος, Η Βίβλος του Άθεου.

Senior Member
    "Μην περιμένεις άνθρωπο, ομάδα ή έθνος που βρίσκεται υπό το κράτος του φόβου να δράσει πολιτισμένα. Γι αυτόν τον λόγο οι δειλοί είναι οι πιο επιρρεπείς σε αγριότητες από τους θαρραλέους και επίσης πιο επιρρεπείς σε δεισιδαιμονίες. Το λέω αυτό έχοντας στο νου μου ανθρώπους που είναι θαρραλέοι από κάθε άποψη, και όχι μόνο μπροστά στον θάνατο.

Πολλοί άνθρωποι έχουν το θάρρος να πεθάνουν γενναία, αλλά δεν έχουν το θάρρος να πουν, ή ακόμα και να σκεφτούν, ότι ο λόγος για τον οποίο καλούνται να πεθάνουν είναι ευτελής. Η ατιμία είναι, για τους περισσότερους ανθρώπους, χειρότερη από τον θάνατο.Αυτός είναι ο λόγος που σε καιρούς συλλογικής έξαψης, ελάχιστοι έχουν το θάρρος να διαφωνήσουν με την επικρατούσα άποψη. Κανένας Καρχηδόνιος δεν απαρνήθηκε τον Μολώχ, διότι αυτό θα απαιτούσε μεγαλύτερο θάρρος απ' όσο χρειάζεται για να αντιμετωπίσεις τον θάνατο στη μάχη."

Bertrand Russell, "Ένα σκιαγράφημα πνευματικών σκουπιδιών"

Senior Member
    "Είμαι κάθετα υπέρ του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας. Η γνώμη μου είναι ότι
    και οι δύο αυτοί θεσμοί μας πηδάνε αρκετά ο καθένας από μόνος του, έτσι κι οι δυο μαζί είναι σίγουρος θάνατος."

"Δε θα ήθελα ποτέ να είμαι μέλος μιας ομάδας ανθρώπων της οποίας το σύμβολο
    είναι ένας τύπος καρφωμένος σε δυο κομμάτια ξύλο."

"Όταν πρόκειται για μαλακίες, πρέπει να σταθείς έκθαμβος μπροστά στον παντοτινό πρωταθλητή όλων των ψεύτικων υποσχέσεων και υπερβoλικών ισχυρισμών: τη θρησκεία.
    Η θρησκεία εύκολα κρατάει τα πρωτεία για την πιο μεγάλη μαλακία ιστορίας που έχει ειπωθεί.
    Η θρησκεία έπεισε τους ανθρώπους ότι υπάρχει ένας αόρατος άνδρας στον ουρανό που παρακολουθεί όλα όσα κάνεις."

George Carlin

Senior Member
    "Όταν έρθει ο Κύριος, τι θα γίνει με τα παιδιά των άλλων θρησκειών;"

Page 4 of 27 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast

Tags for this Thread