Results 46 to 60 of 90
-
20-07-2024, 22:34 #46
Φιλοζωικά σωματεία ε? Αυτό είναι μια καλή ιδέα, γιατί μου αρέσουν τα ζώα! Σε θεατρική ομάδα δεν νιώθω καθόλου άνετα, τώρα για αγώνες σκάκι το ξέρω το άθλημα και μπορεί να ξαναγραφτώ σε σύλλογο, βέβαια κυρίως άντρες είναι οι θαμώνες όπως έχω δει, αλλά δεν χάνω κάτι με το να γραφτώ εκεί, και γυναίκες να μην έχει μπορεί να βρω κανέναν φίλο. Όσο για θέματα κινητικής φύσεως, εντάξει, δεν έχω θέμα αν μου αρέσει η κοπέλα, αλλά πού μπορώ να βρω τέτοια άτομα?
- 20-07-2024, 22:35 #47
20-07-2024, 22:41 #48
Εννοείται αξίζει να ξαναγραφτείς! Εννοείς ότι ήσουν κάποτε σε σκακιστικό όμιλο; Είχες και διακρίσεις; Ναι, φυσικά θα βρεις φίλους. Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες γυναίκες ξέρουν σκάκι, αλλά για όσες ξέρουμε είναι πώρωση! Εγώ άρχισα φοιτήτρια στην Ιπποκράτους! Στον πρώτο επίσημο αγώνα που έδωσα, έχασα σε 3 λεπτά!!! Κι αυτό επειδή μου έλεγε ο αντίπαλος "όχι, μην το κάνεις αυτό". Διαφορετικά, θα έχανα μέσα σε δευτερόλεπτα. Η απόλυτη ξεφτίλα... Αλλά εντάξει, ο άλλος έπαιζε 10 χρόνια κι εγώ μόλις 4 μήνες.
20-07-2024, 22:55 #49
Ναι, ήμουν σε όμιλο αλλά ήταν μακριά από το σπίτι μου και η αλήθεια είναι ότι, ενώ είχα ταλέντο, δεν διάβαζα καθόλου για τις προπονήσεις και έτσι δεν βελτιώθηκα γιατί ήταν χάλια και το κλίμα στο σπίτι με τη μάνα μου και την τρέλα της για πολλά χρόνια, μετά το είχα παρατήσει, ξαναπήγα λίγο αλλά δεν μαζεύτηκε κόσμος να αρχίσει τμήμα, κάποτε ξανάρχισε κάποιους μήνες αλλά μετά πήγα εξωτερικό και το παράτησα πάλι. Αν έχω δουλειά σύντομα θα το ξαναρχίσω
21-07-2024, 09:20 #50
21-07-2024, 10:58 #51
21-07-2024, 11:36 #52
Προσωπικά συμφωνώ με wild eagle και htfy. Δηλαδή χάθηκαν οι άντρες και οι γυναίκες και τώρα όλοι ψάχνουν το εξεζητημένο τους δίμετρους τις δίμετρες τους πλούσιους κτλ. τι είναι αυτά που λέτε ρε παιδιά. Εγώ στον δρόμο βλέπω ένα μάτσο «άσχημους» άντρες που είναι με «ωραίες» γυναίκες και το αντίθετο. Τα πράγματα έχουν αλλάξει οι σχέσεις είναι πιο χαλαρές πλέον με την έννοια ότι υπάρχει μεγαλύτερη αποδοχή της διαφορετικότητας. Τα υπόλοιπα που περιγράφει η joanna ανήκουν σε μια απειροελάχιστη κατηγορία του πληθυσμού. Κάτι τρελαμένοι που ακούμε στις ειδήσεις. Ή τάδε τσιρλίντερ παντρεύτηκε ή γκαστρώθηκε με τον τάδε μπασκετμπολίστα και άλλες τέτοιες ιστορίες για «αγρίους».
Και μην μαλώνετε. Συνθέστε. Όλοι ψυχούλες είμαστε.
Όσον αφορά το τι θέλουν οι οι γυναίκες από τους άντρες είναι απλό: Ότι θέλουν όλοι οι άνθρωποι, κατανόηση, αγάπη, αποδοχή. Και αντίληψη ότι όταν είμαστε μαζί με κάποιον άλλο άνθρωπο κάνουμε αυτό που μας αναλογεί...μοιραζόμαστε...τα πάντα...σκέψεις...έργα...συνα� �σθήματα.
Απλά είναι τα πράγματα αλλά οι άνθρωποι τα κάνουμε πολύπλοκα και δύσκολα.
21-07-2024, 13:03 #53
Αυτό που λες είναι η εξαίρεση. Σπάνια θα δεις γυναίκα να συνοδεύει άνδρα που του ρίχνει δυο κεφάλια μπόι. Σπάνια θα δεις άντρα που προσέχει το σώμα και τη διατροφή του να συνοδεύει μια γυναίκα που δεν τα προσέχει. Το ότι υπάρχει μεγαλύτερη αποδοχή της διαφορετικότητας πού το έχεις δει; Το μόνο που έχει αλλάξει είναι για τους χωρισμένους με παιδιά που μπορούν να ξανακάνουν οικογένεια, πράγμα που τα προηγούμενα χρόνια αποκλειόταν. Τους χωρισμένους παλιά η κοινωνία τους αποκαλούσε ζωντοχήρους, λέξη που δεν υπάρχει σε άλλη ευρωπαϊκή γλώσσα. Τώρα πολύ πιο εύκολα ξαναφτιάχνουν τη ζωή τους.
Από φίλο μου που είναι ΑΜΕΑ με θέμα όρασης, αδύνατο να κάνει σχέση και σαρανταρίζει. Για ποια αποδοχή μιλάς; Εδώ καλά-καλά δεν μπορούν να βγουν μια βόλτα, επειδή ούτε η Πολιτεία έχει προσβάσιμες υποδομές, ούτε όλα τα κέντρα διασκέδασης τηρούν τη νομοθεσία για την πρόσβαση ΑΜΕΑ, ούτε οι οδηγοί σκέφτονται πού αφήνουν τα οχήματά τους.
Για τα άτομα με ψυχικές παθήσεις να μη μιλήσω για την απόρριψη που τρώνε, που ακόμα και τα αντικαταθλιπτικά είναι ταμπού και πολύς κόσμος τα αποκαλεί υποτιμητικά "τρελόχαπα". Ξέρεις πόσες κοπέλες έχουν βρει τα γνωστά χάπια στο ντουλαπάκι του μπάνιου, το είπαν στις μανάδες τους και τους είπαν "σήκω και φύγε"; Ξέρεις πόσοι άνθρωποι που ξεκίνησαν μια σχέση, διέκοψαν αυθαίρετα τη φαρμακευτική τους αγωγή, επειδή τη θεωρούσαν υπεύθυνη για την μη απόδοσή τους στο σεξ, φοβήθηκαν μην τους παρατήσει και βγήκαν από τη σχέση σε χειρότερη κατάσταση; Δεν υπάρχει αποδοχή διαφορετικότητας στην πράξη. Χρειαζόμαστε πολλά χιλιόμετρα ακόμα ως κοινωνία, ας είμαστε ειλικρινείς.
21-07-2024, 13:29 #54
21-07-2024, 15:24 #55
Δηλαδή το πρότυπο γυναίκας είναι αυτό που μας επιβεβαιώνει την πεποίθηση ότι τίποτα καλό δεν υπάρχει στην κοινωνία και όλα είναι μάταια; Αυτός δεν είναι ο ορισμός της μιζέριας. Όλα αυτά είναι απλά δικαιολογίες που δείχνουν φόβο για την ζωή. Το να βρίσκουμε ένα σωρό μεμονωμένα παραδείγματα όπως κάνει η joanna και να τα τσουβαλιάζουμε ενισχύοντας την εντύπωση μιας ζοφερής πραγματικότητας που δεν ισχύει και επιμένω σε αυτό δεν βοηθάει σε τίποτα ούτε προάγει τίποτα. Αν δεν υπήρχε το όνομα που παραπέμπει σε γυναίκα θα έλεγα ότι μιλάμε για άντρα.... Οι άντρες πρέπει να κάνουν περισσότερα βήματα από τις γυναίκες.
Και επαναλαμβάνω γιατί πέρασε στα ψιλά:
Όσον αφορά το τι θέλουν οι οι γυναίκες από τους άντρες είναι απλό: Ότι θέλουν όλοι οι άνθρωποι, κατανόηση, αγάπη, αποδοχή. Και αντίληψη ότι όταν είμαστε μαζί με κάποιον άλλο άνθρωπο κάνουμε αυτό που μας αναλογεί...μοιραζόμαστε...τα πάντα...σκέψεις...έργα...συνα? ?σθήματα.
Και εδώ για μένα κλείνει το θέμα.Last edited by ThelwNaEimaiKala; 21-07-2024 at 20:23.
21-07-2024, 15:37 #56
ωραια τα λες και πολλοι θα συμφωνησουν μαζι σου αλλα βεβαια δεν ειναι ετσι.
στο ανθρωπινο ειδος υπαρχει ο λεγομενος φυλετικος διμορφισμος. αυτο σημαινει οτι αντρες και γυναικες εχουν διαφορερικους ρολους στην φυση αλλα και στην συγχρονη κοινωνια. δεδομενου οτι το ντι εν ει μας δεν εχει αλλαξει απο οταν ζουσαμε σε σπηλιες θα πρεπει να αρχισεις να υποψιαζεσαι οτι αλλα θελουν οι γυναικες και αλλα οι αντρες.
21-07-2024, 19:29 #57
Γυναίκες από γυναίκες διαφέρουν, όπως και Άντρες από άντρες άλλωστε.
Οι κότες ας πάνε στο κοτέτσι όπου θα βρουν και κόκορες, αλλά και διάφορα άλλα προβοκατόρικα ερωτήματα όπως αυτό του τίτλου του νήματος που συν τοις άλλοις αποδεικνύονται και άκρως πιασάρικα…
Οι υπόλοιποι, ας θυμηθούμε το Νικολαίδη, τη Γλυκιά Συμμορία, τα Κουρέλια και τις Γυναίκες τους που είχαν «κάποιες προδιαγραφές θανάτου» και υπάρχουν ακόμα εκεί έξω κόντρα στο πνεύμα των καιρών –όπως όλα τα αληθινά φαντάσματα…
Και κάπως έτσι ξεπροβάλει στο βάθος του ορίζοντα και η Πολυδούρη που θρηνεί τον Χαμό του Αγαπημένου της σαν σήμερα πριν 96 χρόνια με το συγκλονιστικό «Μόνο γιατί μ’ αγάπησες» - Κώστας Καρυωτάκης [30.10.1896 - 21.07.1928]:
Δεν τραγουδώ παρά γιατί μ' αγάπησες στα περασμένα χρόνια. Και σε ήλιο, σε καλοκαιριού προμάντεμα και σε βροχή, σε χιόνια, δεν τραγουδώ παρά γιατί μ' αγάπησες. Μόνο γιατί με κράτησες στα χέρια σου μια νύχτα και με φίλησες στο στόμα, μόνο γι' αυτό είμαι ωραία σαν κρίνο ολάνοιχτο κι έχω ένα ρίγος στην ψυχή μου ακόμα, μόνο γιατί με κράτησες στα χέρια σου. Μόνο γιατί τα μάτια σου με κοίταξαν με την ψυχή στο βλέμμα, περήφανα στολίστηκα το υπέρτατο της ύπαρξής μου στέμμα, μόνο γιατί τα μάτια σου με κοίταξαν. Μόνο γιατί όπως πέρναα με καμάρωσες και στη ματιά σου να περνάει είδα τη λυγερή σκιά μου, ως όνειρο να παίζει, να πονάει, μόνο γιατί όπως πέρναα με καμάρωσες. Γιατί δισταχτικά σα να με φώναξες και μου άπλωσες τα χέρια κι είχες μέσα στα μάτια σου το θάμπωμα -μια αγάπη πλέρια, γιατί δισταχτικά σα να με φώναξες. Γιατί, μόνο γιατί σε σέναν άρεσε γι' αυτό έμεινεν ωραίο το πέρασμά μου. Σα να μ' ακολουθούσες όπου πήγαινα, σα να περνούσες κάπου εκεί σιμά μου. Γιατί, μόνο γιατί σε σέναν άρεσε. Μόνο γιατί μ' αγάπησες γεννήθηκα, γι' αυτό η ζωή μου εδόθη. Στην άχαρη ζωή την ανεκπλήρωτη μένα η ζωή πληρώθη. Μόνο γιατί μ' αγάπησες γεννήθηκα. Μονάχα για τη διαλεχτήν αγάπη σου μου χάρισε η αυγή ρόδα στα χέρια. Για να φωτίσω μια στιγμή το δρόμο σου μου γέμισε τα μάτια η νύχτα αστέρια, μονάχα για τη διαλεχτήν αγάπη σου. Μονάχα γιατί τόσο ωραία μ' αγάπησες έζησα, να πληθαίνω τα ονείρατά σου, ωραίε που βασίλεψες κι έτσι γλυκά πεθαίνω μονάχα γιατί τόσο ωραία μ' αγάπησες.ΠολύτιμοιΣύνδεσμοιτουΕκείμετοΕδώ
21-07-2024, 22:00 #58
22-07-2024, 10:23 #59
@spin01
επιτελους κι ενας ανδρας (νομιζω) που δεν μιλαει σαν μισογυνης καφρος....
22-07-2024, 12:24 #60
α γεια σου.... κλασσικο παραδειγμα γυναικειου μισογυνισμου, και γενικων συμπερασματων απο κακες εμπειριες αντι να δουμε τι κανουμε εμεις λαθος...
με το ανδρας, δεν συμφωνω, υπαρχουν και ανδρες και γυναικες με το ιδιο σκεπτικο... απλα, οντως περισσοτεροι ανδρες..