Results 151 to 165 of 180
-
26-07-2024, 07:07 #151
Γειά σου! Δεν πρόσεξα το ψευδώνυμο δίπλα στη δημοσίευση αυτή όταν την διάβαζα και μετά είδα το δικό σου. Χαίρομαι που έγραψες αυτή τη δημοσίευση και επέλεξες να μοιραστείς τον προβληματισμό σου και να μας εμπιστευτείς. Δεν ξέρω αν μετράει κάπως η γνώμη μου, επειδή είμαι θεωρητικά, ηλικιακά πιο άπειρη από εσένα, όμως, επειδή από τότε που πέρασα στη σχολή και πέρασα την κατάθλιψη είχα λιώσει στο γιουτιούμπ να βλέπω ψυχοθεραπευτές και συμβούλους διαφόρων ειδών να μιλάνε για διάφορα θέματα, κατέληξα από τύχη να εργάζομαι στον τομέα της γυναικείας ενδυνάμωσης συνεργαζόμενη με εξωτερικό και έχω να μοιραστώ κάποιες σκέψεις και από αυτά που έχω μάθει αλλά και σκέψεις προσωπικές από τη δική μου πείρα και συναναστροφή με άντρες.
Δεν είναι στις μέρες μας ΚΑΘΟΛΟΥ εύκολο να βρεις «τον άνθρωπό σου» ή έστω έναν άνθρωπο για να ταιριάζετε. Πρέπει να υπάρχουν κοινές αρχές, κοινές αξίες, να έχετε χημεία, να έχετε κοινό χιούμορ, να μπορείτε να είστε καλοί φίλοι και εραστές, να έχετε κοινό όραμα για το μέλλον (δηλαδή ή να θέλετε και οι δύο παιδιά, και οι δύο να μη θέλετε παιδιά, ή να είστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο και οι δύο μόνο αν τύχει ατυχηματικά χωρίς να το επιδιώκετε) και να έχετε τις ίδιες απόψεις και τα ίδια γούστα πάνω στο σεξουαλικό κομμάτι. Όλα αυτά να συντρέχουν σωρευτικά είναι ΔΥΣΚΟΛΟ.
Ή θα βλέπεις άντρες που θέλουν απλά να σε χρησιμοποιήσουν για να πάρουν και όχι να δώσουν, ή άντρες που θα θέλουν να παντρευτούν για να τους νταντεύεις και να σε κάνουν δούλα, ή άντρες που θα σε δουν σαν αναπαραγωγική μηχανή για να τους κάνεις παιδιά και να τα μορφώσεις, ενώ παράλληλα θα κάθονται όλη μέρα πάνω από το ίνσταγκραμ και θα κοιτάνε πωπούς και άλλα. Ο μέσος παντρεμένος Έλληνας, αυτό κάνει.
Το να βρεθεί άντρας που να ερωτευτεί μια γυναίκα ειλικρινά, να θέλει μαζί της να κάνει οικογένεια, να είναι πιστός, να μην απατάει σωματικά αλλά και συναισθηματικά είναι κάτι σπάνιο.
Αυτό στο οποίο θέλω να δώσεις βάση είναι το εξής. Μην πέφτεις στην παγίδα να συγκρίνεσαι με συνομήλικες. Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες. Μπορεί να καυχώνται για τον άντρα τους, ότι κάνει δουλειές, ότι είναι «βοηθητικός», ότι το ένα, ότι το άλλο και να ανοίξεις το ίνσταγκράμ του και να δεις να ακολουθεί κάθε μέρα και 10 καινούργιες προκλητικές με όλα έξω. Πετυχημένος γάμος είναι αυτό ή κάτι άλλο; Ή μπορεί να βλέπεις εσύ ένα «ευτυχισμένο» ζευγάρι με παιδιά και η γυναίκα να τραβάει τα πάνδεινα στο σεξουαλικό κομμάτι γιατί ο άλλος μπορεί να απαιτεί πράγματα που εκείνη δε θέλει και να τα κάνει με το ζόρι.
Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι σωστό. Και το σωστό είναι δύσκολο. Οι περισσότερες σχέσεις είναι σχέσεις συμβιβασμού και γίνονται για την εξυπηρέτηση διαφορετικών συμφερόντων από την πλευρά του καθενός. Το θέμα είναι να βρεθεί κάποιος με τον οποίο η σχέση δε θα έχει κάποιο υλιστικό σκοπό (και η απόκτηση παιδιών τέτοιος σκοπός είναι, το να παντρεύονται οι άνθρωποι μόνο για να κάνουν παιδιά χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη σύνδεση), με τον οποίο η σχέση θα έχει ως σκοπό την ίδια την αλληλεπίδραση, το μοίρασμα και τη δημιουργία ενός καινούργιου κόσμου.
Οι σχέσεις είναι δύσκολες στις μέρες μας. Και όμως υπάρχουν εξαιρέσεις. Το πότε θα συμβεί η εξαίρεση στη ζωή της καθεμιάς μας είναι κάτι που δεν το γνωρίζει κανείς. Σε άλλες συμβαίνει νωρίς, σε άλλες σε «κανονικό» χρόνο, σε άλλες αργά, σε άλλες ποτέ. Οφείλουμε να συμβιβαστούμε με το τελευταίο ενδεχόμενο όλες μας και όχι απλά να συμβιβαστούμε αλλά να είμαστε χαρούμενες πραγματικά ακόμα και στην ιδέα ότι δε θα μας συμβεί ποτέ.
Εγώ, ίσως λίγο η ιστορία της μάνας μου, ίσως λίγο τα όσα έχω ζήσει με τους άντρες μέχρι στιγμής, όχι απλά έχω συμβιβαστεί με αυτήν την ιδέα, αλλά αυτό έχει γίνει η ευχή μου, να παραμείνω για πάντα χωρίς άντρα και χωρίς παιδιά και να έχω όλη μου τη ζωή μπροστά να τη ζήσω προοδεύοντας, κάτι που μου έχει λείψει. Παρόλα αυτά, υποστηρίζω την επιθυμία και την επιλογή κάθε γυναίκας ως προς την αντίθετη κατεύθυνση, άλλωστε, ποτέ δεν ξέρεις αν μου τη δώσει και αρχίσω και εγώ να έχω τέτοιες επιθυμίες, αφού μόνιμα αλλάζουμε και το λέω έτσι, γιατί κατά βάθος, δεν πιστεύω ότι αυτό το κομμάτι μου θα αλλάξει ποτέ. Έχω μια φίλη που είναι 45 χρονών και πλησιάζει στην κλιμακτήριο και της λέω πόσο τυχερή είναι και πόσο θέλω όταν φτάσω 45 να είμαι και εγώ έτσι. Το ίδιο θα πω και σε εσένα, μακάρι όταν φτάσω τα 36 να είμαι χωρίς άντρα και παιδί. Αυτό που ζεις, για μένα, είναι όνειρο.
Ως προς τα παιδιά, ξέρω ότι ίσως να ακουστώ περίεργη ή κάπως «τρελή» αλλά εγώ πιστεύω στις μεταφυσικές θεωρίες που λένε ότι τα παιδιά, ως ψυχές, επιλέγουν τους γονείς τους. Αυτό σε βοηθάει να αφαιρέσεις όλο το άγχος από πάνω σου. Αν είναι γραφτό να γίνεις μάνα, θα γίνεις όποτε το παιδί το έχει επιλέξει, όποτε έχει επιλέξει μια ψυχή να ενσαρκωθεί. Αν δεν είναι, δε θα γίνεις. Άρα, η αίσθηση ότι μπορείς να ελέγξεις όλο αυτό και η αίσθηση ότι μια σχέση ή ένας γάμος σε φέρνει πιο κοντά σε αυτό είναι ψευδαίσθηση. Υπάρχουν παντρεμένοι για χρόνια που προσπαθούν για χρόνια και το παιδί δεν έρχεται ποτέ, επειδή (σύμφωνα με αυτή τη λογική) καμία ψυχή δεν τους επέλεξε. Υπάρχουν άλλοι που απλά συνευρίσκονται την πρώτη φορά και η γυναίκα ατυχηματικά μένει έγκυος, επειδή απλά τους επέλεξε μια ψυχή. Υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν και που τα καταφέρνουν, επειδή έτυχε να συμπίπτει η δική τους βούληση, η γήινη, με τη βούληση μιας ψυχής που θέλει να ενσαρκωθεί. Αυτή η θεωρία λέει ότι αν μια ψυχή δεν διαλέξει κάποιους για γονείς, δε σημαίνει ότι είναι κακοί άνθρωποι ή ότι αυτοί που επιλέχθηκαν είναι καλύτεροι, αλλά απλώς έτυχε το βίωμα και η εμπειρία που μπορούν δύο γονείς να προσφέρουν να μην κουμπώνει με τα ζητούμενα κάποιας ψυχής. Όταν λέω ζητούμενα, εννοώ τα βαθύτερα ζητούμενα. Πολλές φορές οι ψυχές επιλέγουν, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, γονείς κακοποιητικούς γιατί τα αρνητικά βιώματα είναι κυρίως αυτά που εξελίσσουν. Δεν εννοώ ότι κανένας καλός γονιός δεν επιλέγεται ποτέ. Τέλος πάντων, εύχομαι αυτό που είπα για αυτή τη θεωρία να ακούστηκε «καλά» και να μη φάνηκα πολύ τρελή. Φυσικά αν κάτι σου λέει, την κρατάς, αν όχι, την πετάς, δεν τη γράφω για να την επιβάλλω, άλλωστε και εγώ δεν είμαι σίγουρη για τίποτα και ας κλίνω προς το να την αποδεχτώ.
Τώρα, θέλω να σταθώ σε αυτή τη φράση που έγραψες: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι μόνοι τους και τα καταφέρνουν μια χαρά.» Όλοι οι άνθρωποι είναι μόνοι τους, είτε έχουν σχέση, είτε έχουν γάμο, είτε έχουν παιδιά. Είναι μεγάλο ψέμα ότι ο άνθρωπος παύει να είναι μόνος αν έχει σύντροφο ή οικογένεια. Πολλές φορές μέσα σε μια σχέση ή σε ένα γάμο μπορεί να αισθανθούμε μόνοι μας. Είτε επειδή βλέπουμε ότι ο άλλος εν τέλει δεν είναι όπως νομίζαμε, είτε σε στιγμές διαφωνίας για πράγματα που για εμάς είναι πολύ σημαντικά, είτε επειδή και ας είμαστε σε σχέση καταλήγουμε να παραμελούμε τον εαυτό μας ως ολότητα και κάτι μας φταίει και νοιώθουμε μόνοι και αποξενωμένοι από τον εαυτό μας και άρα μόνοι γενικά. Επίσης, η ιδιότητα του γονιού δεν είναι συνταγή που απομακρύνει τη μοναξιά. Άλλο το ότι, ειδικά στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, είναι μόνιμα on the run και κυρίως η μητέρα. Μπορεί και 24/7 απασχολημένη με το παιδί να είναι και να νοιώθει μόνη, αν δεν έχει την υποστήριξη που αξίζει ή αν το παιδί είναι «δύσκολο». Επίσης, όταν το παιδί μεγαλώνει, ανοίγει τα φτερά του (και έτσι πρέπει) και μπορεί να φύγει στο εξωτερικό ή να μένει σε μια πολύ μακρινή περιοχή από εκεί που μένουν οι γονείς του ή η μάνα του, άρα εν τέλει η μάνα μόνη είναι. Πόσες γυναίκες γνωρίζω που μένουν χήρες αργά ή γρήγορα και που τα παιδιά τους ζουν μακριά; Το ότι παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά δεν είναι εισιτήριο που εξασφαλίζει παρέα για όσο. Εγώ φαντάζομαι πόσο πνιγηρή μπορεί να φτάσει να είναι μια πραγματικότητα με άντρα και παιδί και πραγματικά φρίττω. Να έχεις άντρα που να βγει άπιστος και ότι ξενοκοιτάει στα σόσιαλ, να μη συνεργάζεται μαζί σου όπως πρέπει, να πρέπει να φροντίζεις τα παιδιά όταν γυρνάς από τη δουλειά σου, εκεί να δεις μοναξιά. Ή πχ να χωρίσεις και να είσαι σινγκλ μάδερ, να τα βγάζεις πέρα δύσκολα και να είναι 1000 φορές δυσκολότερο να βρεις σύντροφο με τις νέες συνθήκες αυτές, ως μάνα. Τώρα μπορεί να ακούγομαι καταστροφολόγος, αλλά θέλω να πω ότι αυτά δεν είναι απλά η εξαίρεση αλλά σχεδόν ο κανόνας στις παντρεμένες γυναίκες, αυτού του τύπου η μοναξιά. Ενώ όταν είσαι σίνγκλ, μπορείς να καλλιεργήσεις τη μοναχικότητα, που είναι υπέροχη, είναι δημιουργική, σε θεραπεύει, σου γεμίζει την ψυχή. Θα μου πεις, ναι, μπορείς αυτά τα ωραία να τα ζήσεις με το σωστό άνθρωπο και θα σου πω, σίγουρα, ναι, αλλά αν δεν βρίσκεται, η λύση είναι η μοναχικότητα. Ήθελα να πω επίσης με αφορμή αυτή τη φράση, είναι σαν να απορρέει από αυτήν ότι υποσυνείδητα αισθάνεσαι ότι θα τα κατάφερνες καλύτερα στη ζωή αν είχες άντρα και παιδί από ότι αν είσαι μόνη σου και χωρίς παιδί. Δεν ισχύει. Κάποιοι που έχουν άντρα και παιδί όχι απλά δεν τα καταφέρνουν καλά, αλλά καταλήγουν να γίνονται και εχθροί του εαυτού τους. Φυσικά κάποιοι έχουν και τα καταφέρνουν μια χαρά. Το πόιντ μου είναι ότι δεν είναι τα πράγματα μονοδιάστατα, δηλαδή, αν παντρευτώ και κάνω παιδί, όλα θα πάνε τέλεια και αν δεν τα κάνω αυτά, όλα θα πάνε χάλια. Το γνωρίζω ότι το γνωρίζεις αλλά αν το επαναλάβω και εγώ ίσως να το τονίσεις και εσύ περισσότερο στον εαυτό σου!Last edited by Sunflower98; 26-07-2024 at 07:23.
- 26-07-2024, 07:12 #152
Σαν καταληκτική σκέψη, θέλω να γράψω αυτό: Στο μέλλον μπορεί να καταφέρεις να γνωρίσεις κάποιον, μπορεί και όχι. Μπορεί να κάνεις παιδί, μπορεί και όχι. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, αυτό που έχει αξία είναι να βρεις παρέα μέσα σου, μέσα στον εαυτό σου, να καλλιεργήσεις τη μοναχικότητα, να νοιώθεις υπερπλήρης μόνη σου και πως δεν χρειάζεσαι κάτι εξωτερικό να έρθει και να σου δώσει χαρά. Ίσως να ακούγεται τσιτάτο αλλά είναι αληθινό. Αν το καταφέρεις αυτό, ό,τι και να συμβεί θα είναι τέλειο, θα σου φαίνεται τέλειο. Δηλαδή, αν εσύ αισθάνεσαι τέλεια με εσένα και τέλεια στην ιδέα ότι θα συνεχίσεις μόνη σου και όντως δεν γνωρίσεις κάποιον, θα είσαι τέλεια. Αν γνωρίσεις κάποιον, θα αγαπάς τον εαυτό σου με τρόπο που θα σε καθιστά ολόκληρη και δεν υπάρχει περίπτωση να πάθεις συνεξάρτηση μέσα στη σχέση, θα μπορείς να δεχτείς και να απολαύσεις την αγάπη με τρόπο υγιή, ενώ αν υπάρχει κάποια έλλειψη μέσα σου ακόμα και άντρα να βρεις, αυτή η έλλειψη θα κλωτσάει και θα εμφανίζεται μέσα στη σχέση δημιουργώντας πρόβλημα, είτε σε εσένα αποκλειστικά, είτε και στη σχέση γενικά.
Α, και το άλλο. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που επιλέγουν συνειδητά να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί μόνες τους ή να υιοθετήσουν παιδί μόνες τους. Αν θέλεις ειλικρινά, συνειδητά, να μεγαλώσεις ένα παιδί, θεωρώ πως υπάρχουν τρόποι. Αν θέλεις αυτό να συμβεί μόνο στο πλαίσιο μιας οικογένειας και όχι στο πλαίσιο μονογονεϊκής, το καταλαβαίνω.
Ααα, και κάνε μια ενδοσκόπηση, ρώτα τον εαυτό σου γιατί έχω την επιθυμία να κάνω παιδί; Είναι κάτι που το θέλω όντως ή είναι κάτι που νομίζω ότι το θέλω, επειδή έτσι το μοστράρει η κοινωνία, ως μια μορφή ολοκλήρωσης και επιτυχίας για μια γυναίκα; Μπορεί με έκπληξή σου να καταλήξεις να δεις ότι τελικά αυτό δεν είναι δική σου επιθυμία αλλά κάτι που νομίζεις ότι θέλεις. Μπορεί και όχι.
Εύχομαι το σχόλιό μου να μη σε έφερε σε δύσκολη θέση σε κάποια σημεία. Αν κάτι έχει φανεί επικριτικό, που νομίζω δεν ισχύει αυτό, σου ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη και θέλω να ξέρεις ότι ό,τι λέω το λέω καλοπροαίρετα.Last edited by Sunflower98; 26-07-2024 at 07:42.
26-07-2024, 07:21 #153
Α, με αφορμή ένα άλλο σχόλιο που έγραψε κάποιος άλλος. Το να πας γυμναστήριο και να «φτιάξεις» το σώμα σου δεν είναι λύση. Δεν θέλουμε άντρες που θα μας κοιτάνε μόνο επειδή και όταν είμαστε αδυνατισμένες. Αν είναι να μας θέλουν επειδή χάσαμε κιλά, καήκαμε. Επίσης, οι εφαρμογές ΔΕ δουλεύουν, μπορεί αυτοί οι παντρεμένοι που γνωρίστηκαν από εφαρμογή να είναι εξαίρεση ή μπορεί να έχουν τις ίδιες ... χοντρές ανωμαλίες και για αυτό να τα βρίσκουν. Μην εμπιστεύεσαι τις εφαρμογές. Κανένας άντρας της κοψιάς σου δε θα έχει αυτό το ψυχοσυναισθηματικό υπόβαθρο που θα τον οδηγήσει στην εφαρμογή. Όποιος έχει εφαρμογή, ουσιαστικά περνάνε από μπροστά του γυναίκες που τις κάνει σμας ορ πας με κριτήρια επιφανειακά και όσο μιλάει μαζί σου μιλάει με χίλιες δύο άλλες. Ξεκινάς κάτι με κάποιον ενόσω αυτός είναι στην φάση του player. Πόσα περιθώρια εξέλιξης έχει αυτό;
26-07-2024, 07:31 #154
Τώρα το διάβασα αυτό. Οι άντρες που στο λένε αυτό δεν είναι άντρες της κοψιάς που θέλεις εσύ. Δεν είναι alpha males. Ανήκουν στο 99% του όχλου, του κλασικού Ελληναρά που παντρεύεται για να πηγαίνει τη γυναίκα μην πω πως, που είναι εθισμένος στο πρωκτικό, μπορεί και σε σαδομαζοχισμό, και που πιστεύει αυτό ακριβώς που έγραψες ότι η γυναίκα πρέπει να τρέχει για να κρατήσει κάποιον, όχι το αντίθετο, ούτε ότι ο άντρας πρέπει να κρατήσει τη γυναίκα, ούτε ότι και οι δύο πρέπει να δουλέψουν για τη σχέση. Σιχάματα είναι όλοι αυτοί και μην ζητάς συμβουλές. Δεν υπάρχει απάντηση στην ερώτηση πώς να βρεις κάποιον, να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να κάνεις κάτι για να κερδίσεις κάποιον. Το ιερό θηλυκό απλά κάθεται στο θρόνο του και είναι ο εαυτός της, ούτε κυνηγάει, ούτε τρέχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, ούτε κοιτάει να αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει αυτό, εκείνο το άλλο. Αυτό είναι δουλειά του άντρα, αυτός πρέπει να τρέξει, αυτός πρέπει να σου αποδείξει, αυτός πρέπει να σου προσφέρει. Μην μπαίνεις στο ρόλο του άντρα.
26-07-2024, 10:35 #155
το alpha male που εννοεις εσυ, δεν θα κατσει να ασχοληθει με καμια κοπελα που ρωταει "πως τους τυλιγουν οι αλλες" και συμβουλες για να βρει ανδρα... οποτε, it takes one to know one, μην τα ριχνουμε ολα στους ανδρες. οι γυναικες που ειναι για alpha males, ειναι μονο ο εαυτος τους. δεν προβληματιζονται τι αλλο να γινουν για να βρουν ανδρα... καποιες γυναικες ειναι ακριβως για τους ανδρες που περιγραφονται, γιατι σκεφτονται και οι ιδιες με τετοιους ορους τις σχεσεις, ασχετως αν δεν κεντραρουν στο σεξ αλλα κεντραρουν στην εξωτερικη εμφανιση, σε φιαχτες συμπεριφορες κλπ. το ιδιο σκεπτικο ειναι....
26-07-2024, 10:39 #156
Συμφωνώ μαζί σου. Δε νομίζω το άτομο που έγραψε το ποστ όμως να έχει τέτοιο σκεπτικό! Δε διάβασα όλα τα σχόλια αλλά από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι είναι ισορροπημένη και ότι έχει απλώς την επιθυμία να βρει έναν σωστό σύντροφο για να κάνει παιδί!
26-07-2024, 10:45 #157
26-07-2024, 12:57 #158
Σε ευχαριστώ πολύ για τα ωραία σου σχόλια, τα διάβασα και συμφωνώ στα περισσότερα. Δεν ισχύει αυτό που σου έγραψε άλλος σχολιαστής παρακάτω ότι "ζευγαρώνω" ανθρώπους, διότι δεν είμαστε ζώα να ζευγαρώνουμε, ούτε πίθηκοι να μιλάμε για "alpha males". Πιστεύω απλώς ότι οι άνθρωποι που έχουν κοινά βιώματα, μπορούν να καταλάβουν καλύτερα την ψυχολογία και τα συναισθήματα των ανθρώπων που περνούν τα ίδια. Ξέρουν πώς είναι να έχουν περάσει από την ίδια κατάσταση, ξέρουν πώς είναι να βιώνει κανείς κοινωνικό αποκλεισμό κλπ. Γι αυτό και στις Η.Π.Α. στα group therapies γίνονται και σοβαρές γνωριμίες ζωής.
Πρόσφατα έκανα την ερώτηση σε κάποια χρήστη αν θα ερωτευόταν στην ουσία τον εαυτό της σε άνδρα και μου απάντησε αρνητικά. Μου είπε ότι θα ήθελε έναν "φυσιολογικό άνθρωπο" και αυτό δείχνει πολλά στον τρόπο που εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας. Αν εμείς οι ίδιοι δεν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας ως "φυσιολογικό" (όπως ορίζει κανείς αυτή την έννοια), ούτε οι άλλοι θα μας αποδεχτούν ποτέ.
Όχι πως είναι αδύνατον να βρεθεί ένας άνθρωπος που είχε την τύχη όλα να του πάνε καλά στη ζωή του και να ερωτευτεί και να δείχνει κατανόηση στον άλλον που τον βρήκε μια πολύ σοβαρή ατυχία στο σώμα ή στην ψυχή του, αλλά πρέπει να έχει δουλέψει πολύ με τον εαυτό του για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να έχει τεράστιες ψυχικές αντοχές. Οι άνθρωποι που δεν έχουν δοκιμαστεί από μεγάλες δυσκολίες, συνήθως δεν τις έχουν και στατιστικά είναι απίθανο να συναντήσουμε στη ζωή μας έναν άνθρωπο που έχει χτίσει τόσο πολύ τον χαρακτήρα του. Το έχω πει και στον φίλο μου, ο οποίος πολλές φορές έχει μπερδέψει την ευγένεια, τη ζεστασιά και τη φιλία με τη συντροφικότητα και τη σχέση. Δε σημαίνει ότι όποια κοπέλα γνωρίζει και του φέρεται ευγενικά, μπορεί να τον δει και ερωτικά, ούτε μπορεί να κάνει τόσες εκπτώσεις στη ζωή του ώστε να πει "γυναίκα να είναι κι ό,τι να είναι".
Η πλάκα είναι ότι ούτε και εκείνος αισθάνεται κάτι το ερωτικό για εμένα, αλλά οι προτάσεις του ίσως καθοδηγούνται από την ανασφάλεια της μοναξιάς. Το έχω πει και στην μητέρα του, η οποία με είχε προσεγγίσει στο παρελθόν για να με πείσει να γίνω σύντροφος του γιου της.
26-07-2024, 13:29 #159
Εγώ μίλησα πρώτη για alpha males. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτή η έννοια αφορά μόνο τους πιθήκους; Οι πίθηκοι είναι ζώα, δεν έχουν την ικανότητα της ομιλίας και της παραγωγής λόγου, όπως ο άνθρωπος, άρα αυτός ο χαρακτηρισμός δεν γίνεται στους πιθήκους, αλλά στους ανθρώπους. Επειδή ακριβώς είμαστε άνθρωποι και έχουμε παράξει πολιτισμό μπορούμε να κάνουμε λόγο για άντρες άλφα κατηγορίας.
Συμφωνώ στο ότι δε σημαίνει ότι όταν υπάρχει φιλία και ευγένεια μεταξύ δύο ανθρώπων το ερωτικό δεν μπορείς να το πιέσεις να συμβεί. Δεν έχει νόημα.
26-07-2024, 15:02 #160
Διαφωνώ στην περιγραφή που κάνει ο συγκεκριμένος σχολιαστής χρησιμοποιώντας τον όρο αυτό. Εσύ καταλαβαίνω με ποια έννοια το χρησιμοποίησες. Κυριολεκτικά, είναι όρος της βιολογίας για να περιγράψει την ιεραρχική δομή των πιθήκων (το κυρίαρχο αρσενικό που θα ζευγαρώσει με τις περισσότερες θηλυκές). Αργότερα στις ΗΠΑ χρησιμοποιήθηκε πολύ από trappers για άλλους λόγους. Δε γνωρίζω πώς ορίζει κανείς το alpha male μιλώντας για ανθρώπους. Είναι ο άνδρας ο φουσκωτός, ο τριχωτός, ο πολλά βαρύς που κερατώνει τη γυναίκα του "γιατί έτσι πρέπει να κάνει ο σωστός άντρας", φουλ τεστοστερόνη που βαράει τη γυναίκα του κι αν του πει ότι δεν αντέχει και θα φύγει πιάνει την καραμπίνα γιατί τη θεωρεί κτήμα του; Είναι ο δημοφιλής, ο πλούσιος, ο πετυχημένος, ο δημιουργικός, που έχει εξουσία και ορίζει τις τύχες του κόσμου και κυκλοφορεί με πολλές γυναίκες; Δηλαδή ο Τζωρτζ Σόρος στα ενενήντα-φεύγα του θεωρείται alpha male ή ο συγχωρεμένος ο Χιου Χέφνερ; Εξαρτάται από τον ορισμό που δίνουμε στις λέξεις. Η wikipedia δίνει το εξής ορισμό: "Alpha male and beta male are pseudoscientific terms for men derived from the designations of alpha and beta animals in ethology".
26-07-2024, 15:10 #161
Αυτές οι θεωρίες περί άλφα αρσενικού δεν ισχύουν απόλυτα ούτε στα ζώα, και δεν ισχύουν γενικά στους ανθρώπους, απλά τα έχουν φτιάξει κάποιοι θεωρητικοί για να βάζουν σε καλούπια κάθε κατηγορία ατόμου. Το άλφα αρσενικό στα ζώα θεωρείται το πιο δυνατό, ο αρχηγός της αγέλης, αλλά αυτά δεν εφαρμόζονται στους ανθρώπους. Ναι, σύμφωνοι, μπορεί να βοηθάει να είσαι πλούσιος ή ψηλός μπρατσαράς, αλλά και πάλι δεν σημαίνει ότι... θα έχεις χαρέμια από γυναίκες! Μη δίνεις σημασία σε τέτοιες απλουστευτικές θεωρίες, ότι δηλαδή ένας αγκώδης αγροίκος θα ρίχνει εύκολα τις γυναίκες επειδή... υποτίθεται ότι έτσι γίνεται στα ζώα! Ούτε υπάρχουν "σίγμα αρσενικά", ούτε "βήτα, γάμα, δέλτα" και τέτοιες κατηγοριοποιήσεις.
26-07-2024, 16:10 #162
Όχι, καμία σχέση, λέγοντας εγώ άλφα males αναφερόμουν σε άντρες που δεν βλέπουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι κρέας, σε άντρες που δεν πιστεύουν ότι η γυναίκα πρέπει να κοπιάσει για να κρατήσει μόνη της μια σχέση, σε άντρες που δεν εξαρτούν την αξία μιας γυναίκας από το βάρος της ή από το αν έχει υπάρξει πεπειραμένη ή άπειρη στο σεξ. Είπες πιο πάνω ότι σου λένε να γίνεις καλύτερη στο σεξ για να τον κρατήσεις, να κυκλοφορείς νύχτα και ουσιαστικά ήθελα να πω ότι ένας άντρας άλφα κατηγορίας δε θα τα πίστευε ούτε θα τα έλεγε αυτά. Διαβάζοντας αυτά που γράφετε για τους άλφα, καταλαβαίνω ότι ο καθένας δίνει το δικό του ορισμό σε αυτό και επειδή στο ίντερνετ πολυχρησιμοποιείται με διαφορετικούς τρόπους, λέμε άλφα και άλλα καταλαβαίνουμε οι μεν, άλλα οι δε. Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι διακρίνονται σε συγκεκριμένες κατηγοριοποιήσεις και τύπους, απλά το χρησιμοποίησα σχηματικά. Άλφα άντρας για μένα είναι αυτός που δεν είναι μισογύνης, δεν είναι άξεστος, δεν είναι εμμονικός με το σεξ, δεν βλέπει τη γυναίκα σαν εργαλείο αναπαραγωγής ή εργαλείο ηδονής, αλλά σαν άτομο και ψυχή που την αγαπάει και την θαυμάζει και όσα αυτά συνεπάγονται. Το πόιντ μου πριν ήταν να μην ασχολείσαι με τους άντρες που σου δίνουν τέτοιες συμβουλές επειδή ως άντρες δεν είναι άτομα που αξίζουν, ούτε άντρες που θα ήθελες εσύ να έχεις, με τέτοιο σκεπτικό.
26-07-2024, 16:12 #163
Ούτε καν υπονόησα κάτι τέτοιο, με παρερμήνευσες εντελώς. Δεν είπα πουθενά ότι άλφα άντρας για εμένα είναι ο μπρατσαράς που έχει χαρέμια, ή ένας ογκώδης αγροίκος. Αν ξαναδιαβάσεις το πρώτο σχόλιό μου που αναφέρθηκα στον όρο θα καταλάβεις τι ορισμό δίνω εγώ. Εγώ αυτόν τον όρο τον πρωτοείδα σε κάτι σπιρίτσουαλ σάιτ που έδιναν τον ορισμό που δίνω εγώ, άρα ο καθένας το ορίζει διαφορετικά.
26-07-2024, 16:27 #164
26-07-2024, 18:31 #165
Αυτά που λέτε οι γυναίκες να τα κάνετε κι ολας μην λέτε αλλά κ κάνετε αλλά εσύ ασ πούμε λες ότι θες άντρα αλλά άμα στον φέρουνε δεν θα ξέρεις τι να τον κάνεις