Results 631 to 645 of 1031
Thread: Δεν εχω φιλους
-
22-10-2024, 00:22 #631
Συμφωνώ σε ότι είπες. Έχω έξι μήνες που είμαι χωρισμένος. Αν έχεις απορίες που θέλεις να ρωτήσεις ρώτησε με ελεύθερα αλλά όμως σε pm και δώσε μου την άδεια να σου απαντήσω εκεί. Δημόσια εδώ ήδη πολλα έχω πει. Δε θέλω άλλα. Για τους λόγους που ήδη με ρώτησες και που σου είπα ότι ισχύουν και οι δυο..
- 22-10-2024, 00:35 #632
οκ, να σου πω απο την δικη μου εμπειρια, οτι μολις εκλεισα χρονο απο εκεινον τον χωρισμο, που σμπτωματικα ηταν και ανοιξη, απριλιος, ενοιωσα να αναπνεω πρωτη φορα ελευθερα. σαν να σηκωσε καποιος μια πετρα που με πλακωνε. απο εκει και περα, ολα καλυτερευαν..
χαπια δεν πηρα ποτε στην ζωη μου.
22-10-2024, 00:50 #633
Δεν είναι ακριβώς τα ίδια τα δικά μου.. Ούτε είμαστε ακριβώς ίδιοι.. :) Είναι πολλά που συνέπεσαν στο ίδιο διάστημα, δεν αφορούν όλα το διαζύγιο. Δεν είναι καν το πρώτο αυτό. Τεσπα.. Χαίρομαι για σένα που έχεις μείνει μακριά από τα χάπια. Κι εγώ τους τελευταίους 6 μήνες είμαι «καθαρός». Πιο πριν έπαιρνα ένα κάρο κάθε μέρα… Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα..
22-10-2024, 00:53 #634
22-10-2024, 07:14 #635
δεν στο ειπα επειδη θεωρω τα χαπια "κακα". αναλογα με την περιπτωση. και βεβαια δεν σημαινει οτι δυο περιπτωσεις ειναι ιδιες, ποσο μαλλον δυο ανθρωποι. στο ειπα για να κανεις τις συγκρισεις, χρονικα. μπορει με μια αγωγη να πηγαινα καλυτερα, μπορει και χειροτερα. δεν εχω μετρο συγκρισης. νομιζω δεν χρειαζομουν αγωγη. αλλα ισως ενας καλος ψυχοθεραπευτης να βοηθουσε να το ξεπερασω νωριτερα απο το καμια 4-5 χρονια και να το τακτοποιησω καλυτερα απο το να το σκεφτομαι μεχρι που πεθανε...
22-10-2024, 08:50 #636
Μα αλλο ενας γνωστος και αλλο καποιος φιλος. Δεν μπορω να "κοντρολλαρω" τις αποψεις ολων των γνωστων μου η ολου του κοσμου. Οι φιλοι μου θελω να εχουν σωστες αποψεις και οχι γεματες μισος. Θελω να λεω οτι σκεφτομαι μπροστα τους και να μη φοβαμαι. Γιατι ειναι τοσο δυσκολο να βρεις ατομα με νορμαλ αποψεις ρε γαμωτο;
Μακαρι οντως να φυτρωσουν τα 《λουλουδια》 καποια στιγμη.
Εν τω μεταξυ βλεπω οτι παλια οι ανθρωποι εκαναν φιλους πιο πολυ στο πανεπιστημιο και στην ενηλικη ζωη. Για αυτο δεν στενοχωριομουν τοσο. Ελεγα οτι οκ θα βρω και εγω καποια στιγμη. Τωρα ομως βλεπω οτι τα παιδια στην ηλικια μου εχουν ηδη παρεες και καμια παρεα καινουρια δεν αντικαθιστα τους κολλητους τους. Δηλαδη ελπιδα για καινουρια παρεα δεν υπαρχει πια. Το συζητουσα με μια διαδικτυακη φιλη και μου ελεγε οτι παλια ηταν οντως αλλιως. Και τωρα ολοι κοιτανε τον κωλο τους. Μαλλον τελικα δεν προλαβα να βρω κανεναν.
22-10-2024, 09:10 #637
Ούτε εγώ τα θεωρώ «κακά». Αν δω ότι ζορίσουν πολύ τα πράγματα θα πάω να τα ξαναπάρω. Αλλά (σε εμένα τουλάχιστον) βοήθησαν μόνο λίγο στην αρχή. Μετά πλέον τίποτα. Κι ας έπαιρνα 8 «καραμελίτσες» την ημέρα, με διάφορες εναλλαγές κιόλας στην προσπάθεια να βρεθούν τα σωστά. Το «μπαστουνάκι» κράτησε μόνο για τον πρώτο καιρό. Μετά τα συνήθισα και δεν μου κάναν τίποτα. Μόνο παρενέργειες..
Μαγικό χαπάκι που να τακτοποιεί συνέπειες από συγκλονιστικά γεγονότα ζωής δεν υπάρχει. Αυτά απλά δρουν υποστηρικτικά στο να ανακουφίσουν τα συμπτώματα που έχεις. Τώρα για τον καλό ψυχοθεραπευτή που λες πως θα βοηθούσε να «τακτοποιήσεις/ξεπεράσεις» πράγματα ούτε αυτό το ξέρω.. Ίσως.. Εμένα πάντως αντί αυτού μου τα έκαναν όλα ρόιδο.. (Πήγα και σε δυο κιόλας..) Ίσως να έχω κι εγώ ένα μικρό μερίδιο ευθύνης στο ότι δεν είμαι εύκολα «δεκτικός» και «διαχειρίσιμος» στη θεραπεία. Αλλά κάναν κι αυτοί κάποια τραγικά λάθη. Ο ένας μάλιστα μου απολογήθηκε κιόλας μετά τη ζημιά. Τι να το κάνω? Με ένα πήγα, με δέκα έφυγα. Τώρα λίγο τους φοβάμαι. Δεν ξαναπάω εκεί αν δεν είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τις πιθανές μλκιες τους. Προσπαθώ να το παλέψω μόνος για την ώρα. Αλλά αν ζοριστώ πολύ θα ξαναπάω. Εννοείται πως ψάχνω και για άλλους, δεν κόλλησα εκεί..
22-10-2024, 09:12 #638
Το ξερω οτι ποτε δεν φταιω μονο εγω η μονο ο αλλος. Δεν μπορειται να ξερετε κιολας αν δεν σας πω πιο αναλυτικα την εμπειρια μου με ανθρωπους και παρεες. Αλλα πραγματικα καθομαι και σκεφτομαι (το εχω συζητησει και με το αγορι μου λεπτομερως και μου λεει οτι δεν φταιω, στο μεγαλυτερο ποσοστο τουλαχιστον) οτι εχει γινει και δεν βρισκω οτι φταιω καπου. Ειλικρινα. Απλα δεν μπορουσα να ξεκοψω με καποιους καποιους και να πω οτι θα βρω αλλη παρεα που ισως ειναι πιο σωστη. Επισης με καποιους χαθηκα παρα πολυ περιεργα και οσες προσπαθειες εκανα για επανασυνδεση επεσαν στο κενο. Παντα εγω προσπαθουσα με τους αλλους. Οι αλλοι αν δεν τους μιλησω η αν δεν τους στειλω δεν θα κανουν τιποτα. Σαν να ειμαι το πιο αποκρουστικο ατομο του κοσμου. Ενω αν ρωτησετε παλιους μου γνωστους η συμμαθητες θα σας πουν καλα λογια για μενα (το εχω ακουσει). Αφου δεν βλεπω τι σκατα εχω κανει λαθος και δεν εχω φερθει ασχημα καπου και ολοι λενε οτι ειμαι καλη και ευγενικη γιατι συμβαινει ολο αυτο; Απλα ειμαι πολυ ησυχη δυσκολευομαι να βρω κοσμο και απλα ειμαι ατυχη και πεφτω στους "κακους". Και λογω χαρακτηρα μετα δεν μπορω να βρω αλλους μετα.
Οι γνωστες που λες κυριολεκτικα δεν εχουν χρονο. Εχω στειλει αρκετες φορες και δεν. Με τη γειτονισσα μιλαμε καπως αλλα επειδη ειναι πιο μικρη εχει αλλους κυκλους και αλλες υποχρεωσεις. Εγω δεν μπορω να μπω στον κυκλο της. Ειναι σχολειο και εγω ειμαι πανεπιστημιο. Θελω μια παρεα (οχι τεραστια παρεα με 50 ατομα καταλαβαινετε) που να με σκεφτεται και να με υπολογιζει. Να ειμαι στα σχεδια τους. Ξερετε ποσες φορες στο σχολειο εχει τυχει να κανω παρεα με 3-4 ατομα και μετα να βλεπω στορυ με καφεδες, ποτα κλπ και εγω να μην ξερω τιποτα; Εε αυτο δεν ειναι πραγματικη φιλια.
Το να νιωθω εγκαταλελειμμενη ειναι συναισθημα. Δεν μπορω να το αποτρεψω οπως και αν ειναι η ζωη μου γιατι πρεπει να γινει εσωτερικη δουλεια και οντως να το διωξω. Οπως με καθε συναισθημα που δεν θελω. Μπορει να εχω 100 παρεες και να μη μου ταιριαζει καμια. Τοτε δεν μπορω να νιωθω εγκαταλελειμμενη; Για να νιωσω ετσι πρεπει να μην βλεπω ανθρωπο η να μη μιλαω σε κανεναν; Τα συναισθηματα δεν ειναι παντα λογικα για αυτο μην τα ταυτιζετε με τις συνθηκες ζωης... Εδω ατομα εχουν καταθλιψη και ειναι στο τσακ να α*τοκτονησουν και ειναι με το χαμογελο στα χειλη στους δικους τους η στη δουλεια τους. Υπαρχει τωρα τελευταια και ενα αναλογο τρεντ στο τικ τοκ με το τραγουδι Sailor Song. Ψαξτε το να δειτε. Πολλες φορες δεν καταλαβαινεις πως νιωθει ο αλλος.
Αν ηθελες χρονο για τον εαυτο σου, αυτη ηταν η δικη σου αναγκη και ηταν οκ. Εγω αυτη τη στιγμη εχω αναγκη απο παρεα. Δεν υπαρχει λογος να τα συγκρινουμε. Οσον αφορα τη σχεση, θεωρω οτι θα κρατησει αλλα ειναι ξεχωριστο κουτακι. Οπως ειναι και η οικογενεια και η δουλεια κλπ. Ο καθενας δινει περισσοτερο σημασια σε ενα απο αυτα τα κουτακια αλλα δεν ειναι απαραιτητο οτι το ενα συμπληρωνει το αλλο. Ειναι ο καλυτερος μου φιλος οντως γιατι ξεκινησαμε ως φιλοι (και συμπεριφεροταν αψογα) και τωρα που ειμαστε σε σχεση βλεπω ποσο με αγαπαει και ποσο με νοιαζεται. Κανενας "φιλος" μου δεν ειχε νοιαστει τοσο οποτε για αυτο εχω τοσο ψηλα το αγορι μου. Αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσα χρονια με το κομματι της φιλιας ειχα τοσες ατυχιες. Αυτο μεχρι να το αποδεχτω, δεν μπορει να το καλυψει ουτε το αγορι μου ουτε η οικογενεια μου ουτε κανενας.
22-10-2024, 09:14 #639
22-10-2024, 09:18 #640
Συμφωνω πολυ με αυτα που λες. Απλα απογοητευομαι με αυτα που εχω περασει στο κομματι της φιλιας για αυτο γκρινιαζω τοσο. Αν καποιος σε παρομοια φαση με εμενα μου ελεγε κατι τετοιο μπορει να ελεγα και εγω: Μα εχεις τη σχεση σου. Αλλα ποτε δεν ειναι το ιδιο. Ο καθενας πρεπει να εχει αυτο που θελει και χρειαζεται για να ειναι καλα.
Τωρα τις προηγουμενες φορες συζητουσαμε κατι αλλο, αλλα θα το δουλεψω και αυτο. Ευχαριστω για την προταση.
22-10-2024, 09:20 #641
22-10-2024, 09:23 #642
22-10-2024, 09:28 #643
Οχι αλλα βλεπω οτι δεν μου δινουν και πολυ σημασια και μετα κανονιζουν χωρις εμενα. Και μολις τελειωνει το σχολειο πχ η η δραστηριοτητα που ειχαμε κοινη τελος παντων δεν ξαναερχομαστε σε επαφη αν δεν επικοινωνησω εγω. Δεν ειναι λογος απλα αυτο εχει συμβει σε εμενα οποτε αυτο αναφερω.
Αρνητικα οπως οτι με συγκρινε παντα με αλλους και με εκανε να αμφιβαλλω με τον εαυτο μου. Με χτυπουσε οταν δεν εγραφα καλα η οταν δεν της ανεφερα οτι εχω καποιο διαγωνισμα και παντα με πιεζε και μου φωναζε για να διαβασω. Με αποτελεσμα να τα φτυσω στο λυκειο και να γραψω κατω απο τη βαση στις πανελληνιες. Νταξει τελικα καπου περασα αλλα οκ. Ηταν παντα καχυποπτη σε υπερβολικο βαθμο με ολους και δεν βοηθουσε ποτε χωρις ανταλλαγμα. Αυτο (το πρωτο) με εχει κανει να φοβαμαι να προσεγγισω κοσμο και να μην εμπιστευομαι κανεναν. Αν σκεφτω μπορει να βρω και αλλα.
22-10-2024, 09:30 #644
22-10-2024, 09:36 #645