Results 1 to 15 of 31
-
15-11-2024, 20:43 #1
Φίλος για 40 χρόνια, θέλω να ξεκόψω
Έχω ένα φίλο απο μικρή ηλικία θα μπορούσα να πω αδερφικός φίλος, που είμασταν πολύ δεμένοι, αλλά τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει πολύ αντιπαθητική συμπεριφορά απέναντι μου χωρίς κανένα σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπο μου.
Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ προβληματικός χαρακτήρας χωρισμένος με μικρά παιδιά και πολύ σοβαρά ψυχολογικά θέματα επιθετικός χαρακτήρας με προβλήματα με αστυνομίες ενδοοικογενειακή βία, μισογύνης, ξενοφοβικός, όλου του κόσμου τα κόμπλεξ και τα προβλήματα.
Το θέμα είναι τον πήγαινα με τα νερά του μέχρι που τώρα τελευταία άρχισε να επιτίθεται και σε εμένα, 3-4 φορες ξέκοψα μαζί του για μήνες ολόκληρους, του ξαναέδινα ευκαιρίες όμως πάλι συνέχιζε την ίδια συμπεριφορά, αυτό που λέμε δώσε θάρρος στον χωριάτη, προσβολές επιθέσεις εξευτελιστικά πράγματα.
Δεν ξέρω τι να κάνω, σκέφτομαι αφού 4 φορές του έχω δείξει οτι η συμπεριφορά του με ενοχλεί, σκέφτομαι πραγματικά αν αξίζει να του ξαναδώσω ευκαιρία.
Θα γράψει κάποιος μακριά απο τοξικούς και προβληματικούς χαρακτήρες αλλά για 40 χρόνια στα ευκολα και τα δυσκολία συμβούλευε ο ένας τον άλλο. Καταλαβαίνω οτι πιεζεται και ολοι ξεκόβουν μαζί του δεν εχει φιλους και οικογένεια να τον στηρίξει, όταν βλέπουν την τοξική του συμπεριφορά, αλλά τα 3 τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει και μαζί μου κάθε γραμμη αξιοπρέπειας και σεβασμού.
Εννοείται εχω συζητήσει μαζί του του έχω επισημάνει όλα αυτά, αλλά βρίσκεται στον κόσμο του.
Πρώτη φορά στην ζωή μου έχω φτάσει σε σημείο να προβληματιστώ αν αξίζει να του δώσω άλλη μια ευκαιρία, μου φαίνεται ότι καθε φορα που τον προσεγγίζω το θεωρεί σαν να έκανα πισω να τον έχω εγώ ανάγκη και να μπορεί να με εξευτελιζει και να με μειώνει, δεν κατανοεί καν ότι του κάνω χάρη.
- 16-11-2024, 01:01 #2
μόνο τον τίτλο διάβασα
αν ξεκόψεις προκύπτει η ερώτηση 40 χρόνια πως ήσουνα φίλος??
και συ να ‘σαι φίλος. Φίλος-φίλος
έτσι όπως το λέει ο Καζαντζίδης
πάντως 2024 ζούμε ε κοίτα κ τον εαυτό σου να πούμε
16-11-2024, 01:13 #3
Αν δεν κερδίζεις τίποτα από αυτόν μην το σκέφτεσαι, απομακρύνσου, δεν γίνεται να έχεις δίπλα σου ένα άνθρωπο που σου χαλάει την ψυχολογία και γενικότερα την διάθεση σου. Δεν έγραψες όμως, τι έκανε προσωπικά σε εσένα? Αν είναι 50+ και χώρισε από μια τρελή γυναίκα που τον κυνηγάει και έχει μπλεξίματα με την αστυνομία και ταυτόχρονα πληρώνει και διατροφή για τα παιδιά δικαιολογημένα έχει κόμπλεξ με τις γυναίκες. ξενοφοβικό τον κάνανε όλοι αυτοί που ήρθαν και τους συντηρεί με τους φόρους που πληρώνει ή γενικά έχει πρόβλημα με όλες τις άλλες χώρες και τους ανθρώπους που ζουν έξω από τα σύνορα της Ελλάδας?
Εγώ θα σου έλεγα να τον πας σε ψυχολόγο! Αν πριν 35 χρόνια ήταν φυσιολογικός, κάτι έπαθε και θέλει βοήθεια, εσύ ίσως βρείς τον παλιό φίλο σου διαφορετικά θα απαλλαχθείς από ένα σκουπίδι της κοινωνίας.
Μην αδιαφορήσεις , αν πράγματι είναι επικίνδυνος και εσύ είσαι ο τελευταίος άνθρωπος που έχει δίπλα του. Η πρώην γυναίκα και τα παιδιά του είναι σε ασφαλές περιβάλλον?
16-11-2024, 09:26 #4
To θέμα με αυτόν είναι πολύ σοβαρό. τα τελευταια 4-5 χρόνια έχει μεταμορφωθει σε τελειως άλλο άνθρωπο, τον πεταξε η γυναικα του εξω απο το σπίτι γιατι ήταν βιαίος του πηρε την επιμελεια των παιδιών, το θέμα ειναι οτι αυτα τα 4 χρόνια έχει αλλάξει και ως προς εμένα η συμπεριφορά του, απαξιωτικός, αντιπαθητικός, προσβλητικός,
θέλω να πω βγαιναμε να μιλησουμε καμια φορά και με εξευτέλιζε ως άθρωπο προσπαθούσε να με προσβάλει να με μειώσει. Ξέκοβα για κανα τρίμηνο μερικές φορές για κανα εξάμηνο αυτό έγινε 3-4 φορές, πάλι γυρνούσα και του μίλαγα και ξαναβγαίναμε για καφε, διατηρούσε την ψυχραιμία του κανα διμηνο τριμηνο και στο τέλος πάλι τα ίδια.
Έφτασα σε σημείο να σκέφτομαι τι νέα προσβολή θα μου κάνει να ανησυχώ όταν βρεθούμε τι θα μου πει, προσπαθούσε με αυτό τον χειριστικό τρόπο που έχουν όλοι αυτοι που εξασκούν ενδοοικογενειακή βία, να πουν στον απεναντι τους ότι δεν έχει κριτική ικανοτητα, ότι τον κανουν ότι θελουν οι γυναικες, ότι δεν είναι επιτυχημενος στα επαγγελματικά δηλαδή να μειώσει και να εξευτελίσει τον συνομιλητή του.
Του έδειξα 3-4 φορες ότι δεν μου αρέσει καθολου αυτή η συμπεριφορά ιδιαίτερα ενω εγω δεν του κάνω κριτική για την δική του ιδιοσυγκρασία.
Θα μου πεις μετα απο 40 χρόνια πρεπει να συγχωρεις και αποδεχεσαι τον φιλο σου, αλλά του εχω δωσει 3-4 ευκαριες εγω εχω ξαναπροσπαθησει να τον προσεγγισω και αυτος αισθανεται κιολας ότι γυρναω πισω σαν κουταβι σαν βρεγμενη γατα, δεν καταλαβαινει καν οτι του δινω τελευταιες ευκαιριες.
Θα μου πειτε τι τα γραφω ολα αυτα; να βρω δικιο; Τα γραφω να τα δω γραμμένα και να σκεφτώ τι ακριβως να αποφασίσω. 5η φορα να παω του μιλησω ή να ξεκοψω τελειως και να μην ξανασχοληθω μαζι του.
Όλα αυτά που γραφω ειναι η δική μου πλευρά απο την πλευρά του προφανώς τα βλέπει όλα αλλιώς ότι τον εχουν εγκαταλειψει ολοι, ότι συνωμοτούν εναντιον του ότι τον μισουν κλπ.
Τα έγραψα όλα να τα διαβάσω να ακούσω και καμια συμβουλη και να παρω αποφάσεις.
16-11-2024, 09:45 #5
Εσεις τι θα κάνατε στην θέση μου;
Τον έχω πιάσει να τραμπουκιζει φουκαρά μετανάστη στον δρόμο, τον έχω δει να μην πληρώνει την διατροφή των παιδιών του,
και στο τέλος έρχεται και με λέει άνανδρο, ύπουλο, και κάτι τέτοια, ότι δεν έχω το θάρρος να του που κατάμουτρα την άποψη μου για αυτόν και άλλα τέτοια προσβλητικά.
Δεν ξέρω τι να κάνω μαζί του για πρώτη φορά διαπιστώνω ότι έχουμε αξιακές διαφορές στην σκεψη μας μεταξύ μας, εννοώ τον βλέπω να νταραβερίζεται με παντρεμενες να προσλαμβάνει κοριτσάκια στην δουλειά του για να τους την πέσει εννοω ερωτικά, δηλαδή πράγματα που έρχονται ενάντια στην ηθική μου και στις αρχές μου και στην δική μου ιδιοσυγκρασία.
Από την άλλη θα μου πεις περασαν 40 χρόνια να τα δεις ολα αυτα τα δειγματα; Ναι περασαν 40 χρόνια. Και αυτό με πικραινει αφάνταστα ότι ζήσαμε τόσα χρόνια ως αδερφικοι φίλοι.
16-11-2024, 09:52 #6
Αν θέλεις να ξεκοψεις, κανε το. Τι σε δυσκολεύει?
16-11-2024, 10:48 #7
George έχεις δικιο, αλλα με στεναχωράει το κατάντημα του. Και αισθάνομαι και εγω υπεύθυνος για όλα αυτά, οταν βλέπεις ένα παλιο φίλο να διαλυεται, στεναχωριεσαι και λες τι εχεις κανει λαθος και πως θα μπορούσες να βοηθήσεις να διορθώσεις τα πράγματα.
Λέτε να τον ξεφτελισω και εγώ να του πω οτι ένας άνδρας φαίνεται οτι ειναι ανδρας αν καταφέρνει να στηρίξει την οικογενεια του και να μη την διαλυσει, να του πω οτι δεν κανει να προσλαμβανει κοριτσακια σαν αφεντικο μονο και μονο για να τα ***μησει, να του πω οτι δεν τραμπουκιζουμε φτωχους μετανάστες που δεν εχουν στον ήλιο μοίρα;
Προφανώς φταιω και εγώ που δεν του εχω μιλησει με τον τροπο που μου εχει μιλησει αυτος, αλλα εγω προσπαθώ να έχω ενα επίπεδο να μη ρεζιλευω και μειωνω τον συνομιλητη μου στα αδυνατα σημεια του. Απλα σηκώνομαι και φεύγω.
Η διάλυση της φιλιας αυτής ειναι σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, οπως φαινεται δεν υπαρχει γυρισμός, όταν δεν σε σεβεται και δεν σε εκτιμαει ο άλλος αυτό ειναι αναπόφευκτο να οδηγήσει σε διαλυση της φιλιας.
Έφτασα σε ένα σημειο που του εχω δώσει τις ευκαιριες του. Και παλι να τον προσεγγισω παλι τα ιδια θα γινουν.
16-11-2024, 10:52 #8
Αισθάνεσαι υπεύθυνος για την συμπεριφορά κάποιου άλλου ενήλικα? Γιατί? Στους φίλους μας λέμε την γνώμη μας, μέχρι εκεί.
Θες να ξεκοψεις αλλά ταυτόχρονα σκέφτεσαι τρόπους για να τον κάνεις να νιώσει άσχημα? Γιατί? Για εκδίκηση? Θες να ξεκοψεις? Ξεκοψε. Αλλιώς συνέχισε το ίδιο μοτίβο χωρίς να παραπονιέσαι.
Έχεις άλλους φίλους?
16-11-2024, 11:33 #9
Έχω άλους δυο φίλους George. Aλλά με τρώει η στεναχώρια ότι δεν θα υπάρξει καλό τέλος σε αυτή την υποθεση.
Το θέμα είναι τι κανουμε με αυτόν. Με προβληματίζει γιατι μέσα σε 4 χρόνια έχει γινει μόνιμος επισκεπτης της αστυνομιας και των δικαστηριων, η γυναίκα του τον κυνηγάει για διατροφές. ενας πατερας μιας νεαρης υπαλλήλου του τον κυνηγάει γιατι έβαλε χέρι στην εργαζομενη του, ενας οδηγος τον κυνηγαει γιατι διαπληκτηστικαν στην οδήγηση, αλλος υπαλληλος τον κυνηγαει γιατι του εφαγε λεφτά, ενώ ξέρω ότι δεν έχει καθολου προβλημα με τα χρήματα ο φιλος μου ειναι ανετος. Απλά κάνει bulling και τα βάζει με όσους μπορει να τα βάλει έτσι απο νευρα και κακια. Τι φταιει ο υπαλληλακος που του εφαγε δυο μισθους και ο φιλος μου κυκλοφορει με bmw και χαλαει σε μαλακιες μπουρδέλα και γυναικες διακοσαρια και τριακοσαρια;
Πριν 5 χρόνια ήταν ενας κανονικός άνθρωπος μπορουσες να συννενοηθεις να τον εκτιμήσεις. Τώρα ακόμα και εμένα με ξεφτελιζει και με μειωνει και δεν χαμπαριαζει τιποτα λες και του έστριψε η βίδα.
16-11-2024, 11:47 #10
Kαι ολα αυτα ξεκινησαν μετα τον γαμο του, παντρευτηκε σχετικα μεγαλος στα 44. Λιγο λιγο μεταμορφωθηκε σε μεγαλο μαλάκα. Στα 50 του τώρα έχει γινει απο τους πιο σιχαμενους ανθρωπους, ξεσπαει στα παιδια του και σε οποιον βρει.
16-11-2024, 11:57 #11
Δεν έχω καταλάβει. Θες να το παίξεις Ρομπεν των δασων για να σώσεις όλους αυτούς ή απλά ψάχνεις λόγους για να δείξεις σε σένα πόσο κακος άνθρωπος - φίλος είναι?
Θα μπορούσα να έλεγα την άποψη μου για το πως θα προσπαθούσες να βοηθήσεις ένα φίλο αλλά εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που λέει τα χειρότερα για κάποιον άλλον. Αν δεν σου ταιριάζει, μεινε μακριά του..
16-11-2024, 11:58 #12
Βρες του μια γκόμενα να πηδάει και θα συγχρονιστεί .
Με το Σεξ ξεμπουκωνουν οι ορμόνες ,ο εγκέφαλος λειτουργεί σε άλλα φάσματα και γενικά φέρνει το balance στις ζωές των ανθρώπων...άνδρες, γυναίκες .
ΣΕΞ το φάρμακο των φαρμάκων
..αλλιώς ψιψινολογες με phd και 50ρικο επίσκεψη.
Πάω να καθαρίσω το Νόμπελ μου στον τοίχο με αζαξ , τα κάνει αόρατα...
16-11-2024, 13:23 #13
George δεν θα ξεκινούσα ένα τέτοιο θέμα αν δεν με απασχολούσε σοβαρά, όπως έγραψα είμασταν αδερφικοί φιλοι. Εννοώ αδέρφια σαν συγγενείς στα εύκολα και τα δύσκολα. Και με ενοχλει αφανταστα που έχει καταντήσει έτσι. Να μη μπορει να διαχειριστεί ούτε καν την οικογενεια του το φιλικό του περιβάλλον, και να χανει έτσι την αξιοπρέπεια του.
16-11-2024, 13:26 #14
16-11-2024, 15:35 #15
Κάτι του έκανε η γυναίκα του! Δεν πέτυχε ο γάμος του και άλλαξε η συμπεριφορά του. Το να μην θέλει να πληρώνει διατροφή κάνει κακό στα παιδιά του αλλά είναι φυσιολογικό, αφού θα τα τρώει μια που είναι ακατάλληλη σύζυγος και μητέρα να μεγαλώσει τα παιδιά του θα τα κάνει σαν τα μούτρα της. Δεν την ξέρω προσωπικά για να την κρίνω άλλα αφού λες πως ο φίλος σου άργησε να παντρευτεί κάποιο ελάττωμα θα είχε απο πριν, προφανώς και δεν θα έβρισκε την κατάλληλη για να τον υπηρετεί και να του κάνει διαδόχους, αυτή μάλλον πριν τον γάμο πήγαινε με τα νερά του και μόλις κατάφερε να βάλει χέρι στα λεφτά του μένοντας έγκυος προσπάθησε να τον βάλει στο βρακί της, ο φίλος σάλταρε και την χτύπησε, σου το παραδέχτηκε? Έχει μεγάλη διαφορά να τον κατηγορεί για ενδοοικογενειακή βια και να είναι αθώος. Το να μην πληρώνει υπάλληλο και να προσλαμβάνει μόνο γυναίκες δεν τον κάνει μισογύνη. Αν απλά την πέφτει στην υπάλληλο χωρίς να την παρενοχλεί δεν είναι παράνομο, στην ηλικία του και με τον χαρακτήρα που έχει δεν μπορεί να γνωρίσει με άλλο τρόπο μια νέα γυναικά και να κάνει σχέση.
ο φίλος σου σίγουρα έχει πρόβλημα και γίνεται επιθετικός οχι μόνο με αλλοδαπούς, γυναίκες άλλα και με όποιον βρεθεί απενατι στον εγωισμό του.