Δεν εχω φιλους - Page 68
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 68 of 69 FirstFirst ... 185866676869 LastLast
Results 1,006 to 1,020 of 1031
    Senior Member
    Quote Originally Posted by tziovani View Post
    ειχαν ερθει κατι αεροσυνοδες απο σαουδικη αραβια και τις πεταξα για καφε σουνιο . σιγα μην κατσω να τρεξω 42 χλμ σαν τον μλκα

πιτσιρικες , μεσα στην κ4υλα
    Είχε και ωραία λιακάδα, ό,τι πρέπει για καφεδάκι στο Σούνιο.. Και από τον κύριο καθηγητή δε λείπει ποτέ και η καλή παρέα.. :)

Πόσο πιτσιρίκες? Τα μισά σου χρόνια ας πούμε? Ακόμα λιγότερο? Πόσο?

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Ενότητα "τι σκέφτεστε", σελίδα 194 και μετά. Ένα από τα πολλά σχόλια της διαχείρισης όσο αφορά το μέλος nemo.
    Ααα θένκιου ρε ‘σύ Γιώργο γιατί ήθελα να ρώταγα σχετικώς ή εσένα ή τη Remedy να δώσετε καμιά συντεταγμένη κατά που να πάω να διαβάσω κάτι ενδεικτικό με αυτά.. Που να κάνω randomly ανασκαφές στο φόρουμ τώρα, άσε που βαριέμαι κιόλας.. Αλλά τόσα που ακούω μου έχει κεντρίσει λίγο την περιέργεια να δω τι έχει συμβεί παλιά που δεν ήμουν εδώ να ξέρω.. Θα πάω να το κοιτάξω μετά..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Idkwhattosaytho View Post
    …….Γενικα ο καθενας ειναι ελευθερος να μιλαει και να εκφραζει τη γνωμη του προφανως.
    Καλα τα λες αλλα η λεξη τραβεστι θα μπορουσε να λειπει. Ας μη γινομαστε ομοφοβικοι και τρανσφοβικοι. Οσο μη φυσιολογικο και να θεωρουμε κατι στην πραγματικοτητα αυτοι οι ανθρωποι δεν μας απειλουν ουτε κανουν κατι οποτε καλο θα ηταν να ειμαστε ευγενικοι και ας μη συμφωνουμε με την αποφαση τους.
    Καλημέρα :)

Άρα λες η λέξη «τραβεστί» ότι είναι προσβλητική και πρέπει να αποφεύγεται.. Χμ.. Ενδιαφέρον.. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι.. Θεωρούσα ότι το «τραβεστί/transvestite» έχει την αφετηρία του στην ίδια την απόφαση του ατόμου να ντύνεται παρενδυτικά. Πάντως έτσι κι αλλιώς ο τρόπος που χρησιμοποιούμε μια λέξη είναι που την κάνει καλή η κακή, όχι η λέξη αυτή καθαυτή.. Εν προκειμενω η Remedy δε χρησιμοποίησε τη λέξη προσβλητικά, αλλά εσύ (για κάποιο λόγο) έχεις μια αυξημένη ευαισθησία πάνω σε αυτά τα θέματα έτσι κι αλλιώς..

Που λες.. Θα συνεχίσω τώρα να κάνω αυτό που μου επισήμαναν ο Γιώργος και η Remedy ότι κάνω, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνω συνειδητά, όχι κατά λάθος. Θέλω λοιπόν ενσυνείδητα να ασχοληθώ αυτή τη φορά με αυτά που σου γράφει το μέλος nemo. Και παλι τονίζω πως δεν κάνω υπόδειξη, εξάλλου δεν απευθύνομαι σε αυτόν/-ην αλλά σε εσένα. Ούτε και σε σένα όμως θα κάνω υπόδειξη. Μια γνώμη / φιλική συμβουλή θα σου πω απλά..

Θα σε συμβούλευα λοιπόν (αν μου το επιτρέπεις..) να μην ακολουθήσεις την πολύ ευγενική πρόσκληση/προτροπη της nemo να της στείλεις προσωπικά μηνύματα. Από ότι λένε εδώ οι παλιότεροι από εμάς έχουν διαδραματιστεί πολλά εδώ στο παρελθόν που δεν τα ξέρουμε εμείς οι νεότεροι στο φόρουμ κι έχει εμπλακεί μέχρι και η διαχείριση. Αυτό από μόνο του το καθιστά κάτι σοβαρό και καλό είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ούτε σε υποτιμώ εσένα με αυτό που σου λέω, ξέρω ότι είσαι μια χαρά ικανότατη να προσεχεις τον εαυτό σου και να τα βγάλεις πέρα, μην την πάρεις στραβά τη γνώμη/συμβουλή που σου λέω.. Πάντα όμως θα υπάρχουν άνθρωποι εξυπνότεροι/ικανοτεροι από εμάς και αν αυτό συνδυαστεί και με μια ενδεχόμενη ύπαρξη κακίας αυτό τους καθιστά πλέον όχι έξυπνους αλλά πονηρούς, και άρα πρέπει να φυλαγόμαστε. Ή μπορεί να μην υπάρχει κακία αλλά αρρώστια και να έχουμε πχ έναν πανέξυπνο/τετραπέρατο αλλά διαταραγμένο άνθρωπο από τον οποίο επίσης πρέπει να φυλαγόμαστε δυο φορές κιόλας.. Με μόνη δική μας ευθύνη πλέον, γιατί το κομμάτι «αρρώστια» έχει και το ακαταλόγιστο.. Δεν μπορεί ο ψυχικά άρρωστος να έχει ευθύνη για αυτά που κάνει το κομμάτι της αρρώστιας του.. Ευθύνη έχει μόνο για αυτά που κάνει το κομμάτι της λογικής του (αν του έχει απομείνει..)

Αυτή είναι λοιπόν η φιλική γνώμη/συμβουλή του Βασίλη προς εσένα. Δεν χρειάζεται να ανοίξεις διάλογο με προσωπικά μηνύματα με το μέλος nemo, μπορείς να το αποφύγεις εντελώς αυτό, αυτή είναι η γνώμη μου, καλύτερα κάνε έτσι.. Αν θέλεις να μιλήσεις «όμορφα και πολιτισμένα» όπως πολύ καλα ξέρεις και τα δικά μου μηνύματα είναι ανοικτά και μπορείς να μου στέλνεις όποτε θες, όποτε νομίζεις και να στέλνεις και ο,τι θες.. Η ιδιαίτερη προτίμηση/αγαπημενο που έχω είναι η «γκρίνια» σου.. :) :p Αλλά έλα και πες μου το οτιδήποτε, πες για μια ωραία ταινία που είδες στο σινεμά πχ.. Ή για καμιά καλή σειρά στο νετφλιξ..

Και για να τα λέμε και λίγο πιο σωστά φίλε/-η nemo, η πρόσκληση που κάνω εγώ εδώ τώρα στην κοπέλα δεν αφορά κατ’ αναγκη τον χώρο των προσωπικών μηνυμάτων, αλλά «έλα (tho σε σένα λέω..) και γράψε μου ο,τι θες στο προσωπικό μου θρεντ, που το ‘χω γι αυτόν ακριβώς το λόγο, να μπορούμε να συζητάμε άνετα και απροβληματιστα χωρίς να «χαλάμε» αλλα θρεντ από το αρχικό τους θέμα».

Βλέπεις, όταν γράφεις σε ένα θρεντ, ακόμη κι αν είναι προσωπική η συζήτηση και παλι υπάρχει η δυνατότητα να διαβάζουν και να ελέγχουν και άλλοι, κι αυτό μόνο καλό είναι. ΠΑΝΤΑ να κοιτάς με ΜΙΣΟ μάτι και με ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιφύλαξη την (κατά τα αλλα πολύ ευγενική..) πρόσκληση/προτροπη κάποιου «να του στείλεις στα ανοικτά πλέον προσωπικά του μηνύματα»…

Με όλα αυτά που λέω δε σημαίνει αναγκαστικά ότι το μέλος nemo είχε/εχει κάποια κακή πρόθεση απέναντι σου, η όλη συζήτηση γίνεται επι της αρχής.. Μπορεί να έχει καλή πρόθεση αλλά μπορεί και να μην έχει. Κι εσυ σε ενδεχόμενη κακή πρόθεση μπορεί να έχεις την ικανότητα να αμυνθείς και να προστατευτείς μια χαρά, αλλά μπορεί να βρεθείς απέναντι σε έναν ακόμη πιο ικανό άνθρωπο (και έμπειρο..) και να μην το καταφέρεις να το πετύχεις αυτό. Οπότε γιατί να μπεις στην όλη διαδικασία? Απέφυγε τον οποιο κίνδυνο μια και καλή.. Ήδη ξέρεις ότι είσαι μια έξυπνη κοπέλα, κοίταξε τώρα να φερθείς και σοφά. Τι εννοώ? «Ο έξυπνος θα καταφέρει να αντιμετωπίσει και να λύσει ένα πρόβλημα που βρέθηκε στο δρόμο του, ο σοφός όμως θα το παρακάμψει τελείως όλο αυτό και θα πάρει άλλο δρόμο γιατί δε θέλει να σπαταλήσει τζάμπα δυνάμεις ασχολούμενος με ένα πρόβλημα που μπορεί να το αποφύγει τελείως…» Σκέψου το…

Έτσι κι αλλιώς θεωρητικούρα είναι όλο αυτό που γράφω παραπάνω, γιατί και να θελες να στείλεις πλεον, από ότι βλέπω το μέλος έχει φάει ban (πιθανώς όμως από άλλους λογαριασμούς να μην έχει ban..)

Αυτά. :)

(Πεινάω… :( )

Senior Member
    Ναι εχεις δικιο αλλα με ενοχλει οταν καποιοι βγαζουν συμπερασματα και επιμενουν. Και ειπα υπερβολικα πολλες φορες οτι σιχαινομαι που νιωθω αυτο το πραγμα ενω ειμαι καλα στη σχεση μου. Γιατι να μη το σχολιασεις; Τι λαθος εχει;
    Αυτό με τον ψυχολογικό όρο «προβολή» δεν είναι έτσι όπως σου είπε η Νέμο, ούτε εσυ νομίζω το έχεις καταλάβει σωστά. Ψάξε το λίγο να βρεις τι σημαίνει και διάβασε το. Η ψυχολογική προβολή είναι κάτι που συμβαίνει ακουσίως από το άτομο, δεν την επιλέγει να την κάνει και δεν τη συνειδητοποιεί. Άρα δεν μπορεί να είναι κάτι που το κάνει με σκοπό να χειριστεί κάποιον άλλον. Ουσιαστικά απλά «προδίδει» τον εαυτό του, τη «ματιά» του, το ποιος είναι ο ίδιος. Ερμηνεύει τον κόσμο κάτω από το δικό του πρισμα και αποδίδει σε άλλους χαρακτηριστικά που έχει ο ίδιος όμως και όχι οι άλλοι.. Αυτό που λέει/κανει αφορά αυτόν στην πραγματικότητα, όχι τους άλλους… Αλλά για να μη σε μπερδέψω χειρότερα (κι ενδεχομένως να μην το ξέρω κι 100% σωστά..) καλύτερα γκουγκλαρε το και ψάξτο εσυ να το μάθεις ακριβώς. Άμα μετά που βρω παραπάνω χρόνο πέσω σε κανένα λινκ που να το εξηγεί καλα θα σου το στείλω..

Senior Member
    Quote Originally Posted by nemo View Post
    θυμήθηκα και το υπεροχο βιβλιο του Don Miguel Ruiz

Διαβασε το ειναι υπεροχο και κανε ΝΟΜΟ στην ζωη σου και τις 4 Συφμωνιες .
    Θα δεις πως θα αλλαξει η οπτικη σου μετα απενατι σε αυτο τον κοσμο που ζουμε

https://www.dioptra.gr/vivlia/pneuma...eteiaki-ekdosi

εχω να σου προτεινω αρκετα αν θες για να μπορεσεις να γινεις πιο ανθεκτικη !
    Τώρα σε σένα θέλω να πω «καλημέρα/γεια σου» αλλά είσαι σε ban.. Μπορεί όμως να μπαίνεις να διαβάζεις από αλλου, in which case, την καλημέρα μου. Πως σε λένε? Πως να σε λέω? Νέμο? Είσαι γυναίκα νομίζω? Τα Μαριλου/ντιντι που σου λένε οι άλλοι ισχύουν ή όχι? Εγώ όπως μου συστηθείς έτσι και θα σε φωνάζω. Για την ώρα σε λέω nemo. Άμα χρειάζεσαι μπορω να σε βοηθήσω να βρεις και τον μπαμπά σου.. :p Εσύ μπορείς να με φωνάζεις Βασίλη παρότι το πραγματικό μου όνομα είναι «Ολάγια» (Μιχάλης Μαθιουδάκης reference.. Όσοι ξέρουν ξέρουν..)

Έριξα μια ματιά σε αυτό το βιβλίο που προτείνεις, δεν το ήξερα. Καθόλου «υπέροχο» δεν είναι, απόλυτα μπανάλ και τετριμμένο φαίνεται.. Νεοεποχιτικο spiritual whatever που πρέπει να το κάνουμε κιόλας ΝΟΜΟ στη ζωή μας? Και ειδικά ένα νέο κορίτσι κιόλας? Έτσι θα πάμε να το παρασυρουμε? Με τέτοια? Να αποκτήσουμε «ανθεκτικότητα» και να «αλλάξει η οπτική μας» στον κόσμο που ζούμε? Όχι φίλε/-η μου.. Έλα εδώ, έλα σε μένα, σε προσκαλώ/προκαλω και σε παρακαλώ να έρθεις να μου αλλάξεις την οπτική και τα φώτα κι ότι θες.. Κι εγώ τα προσωπικά μου μηνύματα ορθάνοιχτα τα έχω.. «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε..» Κι όχι μόνο εσένα αλλά και οποιονδήποτε άλλο θελήσει να μου στείλει.. Η «όμορφη και πολιτισμένη» κουβέντα είναι εξασφαλισμένη από μέρους μου, το παίρνω εγώ πάνω μου αυτό, το εγγυώμαι. Οποιος θέλει να έρθει στην κουβέντα μαζί μου, ας φέρει ό,τι θέλει, η κουβέντα θα παραμείνει ήρεμη και πολιτισμένη ανεξάρτητα από το τι θα μου φέρει αυτός. Δηλώνω ευθαρσώς ότι είμαι δυνατότερος. Το σκοινί της επικοινωνίας έχει δυο άκρες και δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με «σύρει» να πάω κάπου που δε θέλω ο ίδιος.. Αντιθέτως εκείνος κινδυνεύει να «πάθει» «ομορφιά» και «πολιτισμό» συνομιλώντας μαζί μου.. Try me..

Η πρόσκληση/προκληση δεν αφορά αναγκαστικά τα pm μου, δεν προσκαλώ/προκαλω με κάποιον απατηλό/επιτήδειο τρόπο, αφορά πρωτίστως το προσωπικό μου θρεντ που είναι και το μοναδικό που έχω ανοίξει και μπορείτε εύκολα να το βρείτε αν κάνετε κλικ στο προφίλ μου. Ελάτε εκεί και γράψτε μου ο,τι θέλετε χωρίς κίνδυνο ότι χαλάει κάποιο θέμα και με μοναδική λογοκρισία/δεσμευση τους γενικότερους κανόνες λειτουργίας και σωστής συμπεριφοράς που έχει το φόρουμ. Και που εξακολουθεί να είναι δημόσιο το βήμα που μπορούν να διαβάζουν κι άλλοι γιατί εγώ δεν έχω να κρύψω κάτι, δεν προσκαλώ με απατηλό τρόπο να ξεμοναχιάζω κάποιον σε ιδιωτικό χώρο επικοινωνίας. Ο,τι έχω να πω μπορεί να ειπωθεί και δημοσίως, δεν έχω αναγκη να κρυφτώ..

Άσε λοιπόν τα «προσηλυτιστικά» σε υποψήφια «θύματα» που ακόμη και σε αυτό έξω έχεις πέσει. Έχεις απέναντι σου μια έξυπνη και ώριμη κοπέλα (παρά το νεαρό της ηλικίας της) που δε θα έπεφτε έτσι εύκολα θύμα (νομίζω..) της κάθε νεοεποχιτικης, νεογκουρού κλπ προπαγάνδας.. Σε λίγο θα μας προσφέρεις και δωρεάν τεστ προσωπικότητας σαν τους σαηεντολοτζιστς.. Άσε ρε.. Κοιτα εσυ ο ίδιος/-α να ξεμπλέξεις από όλο αυτό αν είσαι θύμα, και κάνε μοναδικό νόμο στη ζωή σου το να μην έχεις ΝΟΜΟΥΣ, ειδικά αν τους νόμους αυτούς δεν τους έβαλες εσυ αλλά σου τους πρότειναν άλλοι..

Α ρε πατέρα Αντώνιε Αλεβιζοπουλε, προφήτης υπήρξες, έλα να δεις που έχει φτάσει η κατάσταση σήμερα.. Εσύ βέβαια τα έλεγες από τότε.. Τεσπα, κάτι δικά μου λέω τώρα, μη δίνετε σημασία.

Γεια σου λοιπόν nemo :) Σου εύχομαι να καταφέρεις να βρεις τον μπαμπά σου, τον κανονικό μπαμπά σου αυτή τη φορά, όχι τον ψευτογκουρου ψευτομπαμπά κάποιας ψευτοσεκτας που είναι απλά ένας ακόμη απατεώνας..

Ειπα «γκουρού» και σκέφτηκα (τυρόπιτα) «κουρου», πεινάω λέμε, ουφφ… Παλιοδιαιτα.. :(
    Last edited by _Vassilis; 17-11-2024 at 11:25.

Senior Member
    Quote Originally Posted by _Vassilis View Post
    Καλημέρα :)

Άρα λες η λέξη «τραβεστί» ότι είναι προσβλητική και πρέπει να αποφεύγεται.. Χμ.. Ενδιαφέρον.. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι.. Θεωρούσα ότι το «τραβεστί/transvestite» έχει την αφετηρία του στην ίδια την απόφαση του ατόμου να ντύνεται παρενδυτικά. Πάντως έτσι κι αλλιώς ο τρόπος που χρησιμοποιούμε μια λέξη είναι που την κάνει καλή η κακή, όχι η λέξη αυτή καθαυτή.. Εν προκειμενω η Remedy δε χρησιμοποίησε τη λέξη προσβλητικά, αλλά εσύ (για κάποιο λόγο) έχεις μια αυξημένη ευαισθησία πάνω σε αυτά τα θέματα έτσι κι αλλιώς..

Που λες.. Θα συνεχίσω τώρα να κάνω αυτό που μου επισήμαναν ο Γιώργος και η Remedy ότι κάνω, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνω συνειδητά, όχι κατά λάθος. Θέλω λοιπόν ενσυνείδητα να ασχοληθώ αυτή τη φορά με αυτά που σου γράφει το μέλος nemo. Και παλι τονίζω πως δεν κάνω υπόδειξη, εξάλλου δεν απευθύνομαι σε αυτόν/-ην αλλά σε εσένα. Ούτε και σε σένα όμως θα κάνω υπόδειξη. Μια γνώμη / φιλική συμβουλή θα σου πω απλά..

Θα σε συμβούλευα λοιπόν (αν μου το επιτρέπεις..) να μην ακολουθήσεις την πολύ ευγενική πρόσκληση/προτροπη της nemo να της στείλεις προσωπικά μηνύματα. Από ότι λένε εδώ οι παλιότεροι από εμάς έχουν διαδραματιστεί πολλά εδώ στο παρελθόν που δεν τα ξέρουμε εμείς οι νεότεροι στο φόρουμ κι έχει εμπλακεί μέχρι και η διαχείριση. Αυτό από μόνο του το καθιστά κάτι σοβαρό και καλό είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ούτε σε υποτιμώ εσένα με αυτό που σου λέω, ξέρω ότι είσαι μια χαρά ικανότατη να προσεχεις τον εαυτό σου και να τα βγάλεις πέρα, μην την πάρεις στραβά τη γνώμη/συμβουλή που σου λέω.. Πάντα όμως θα υπάρχουν άνθρωποι εξυπνότεροι/ικανοτεροι από εμάς και αν αυτό συνδυαστεί και με μια ενδεχόμενη ύπαρξη κακίας αυτό τους καθιστά πλέον όχι έξυπνους αλλά πονηρούς, και άρα πρέπει να φυλαγόμαστε. Ή μπορεί να μην υπάρχει κακία αλλά αρρώστια και να έχουμε πχ έναν πανέξυπνο/τετραπέρατο αλλά διαταραγμένο άνθρωπο από τον οποίο επίσης πρέπει να φυλαγόμαστε δυο φορές κιόλας.. Με μόνη δική μας ευθύνη πλέον, γιατί το κομμάτι «αρρώστια» έχει και το ακαταλόγιστο.. Δεν μπορεί ο ψυχικά άρρωστος να έχει ευθύνη για αυτά που κάνει το κομμάτι της αρρώστιας του.. Ευθύνη έχει μόνο για αυτά που κάνει το κομμάτι της λογικής του (αν του έχει απομείνει..)

Αυτή είναι λοιπόν η φιλική γνώμη/συμβουλή του Βασίλη προς εσένα. Δεν χρειάζεται να ανοίξεις διάλογο με προσωπικά μηνύματα με το μέλος nemo, μπορείς να το αποφύγεις εντελώς αυτό, αυτή είναι η γνώμη μου, καλύτερα κάνε έτσι.. Αν θέλεις να μιλήσεις «όμορφα και πολιτισμένα» όπως πολύ καλα ξέρεις και τα δικά μου μηνύματα είναι ανοικτά και μπορείς να μου στέλνεις όποτε θες, όποτε νομίζεις και να στέλνεις και ο,τι θες.. Η ιδιαίτερη προτίμηση/αγαπημενο που έχω είναι η «γκρίνια» σου.. :) :p Αλλά έλα και πες μου το οτιδήποτε, πες για μια ωραία ταινία που είδες στο σινεμά πχ.. Ή για καμιά καλή σειρά στο νετφλιξ..

Και για να τα λέμε και λίγο πιο σωστά φίλε/-η nemo, η πρόσκληση που κάνω εγώ εδώ τώρα στην κοπέλα δεν αφορά κατ’ αναγκη τον χώρο των προσωπικών μηνυμάτων, αλλά «έλα (tho σε σένα λέω..) και γράψε μου ο,τι θες στο προσωπικό μου θρεντ, που το ‘χω γι αυτόν ακριβώς το λόγο, να μπορούμε να συζητάμε άνετα και απροβληματιστα χωρίς να «χαλάμε» αλλα θρεντ από το αρχικό τους θέμα».

Βλέπεις, όταν γράφεις σε ένα θρεντ, ακόμη κι αν είναι προσωπική η συζήτηση και παλι υπάρχει η δυνατότητα να διαβάζουν και να ελέγχουν και άλλοι, κι αυτό μόνο καλό είναι. ΠΑΝΤΑ να κοιτάς με ΜΙΣΟ μάτι και με ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιφύλαξη την (κατά τα αλλα πολύ ευγενική..) πρόσκληση/προτροπη κάποιου «να του στείλεις στα ανοικτά πλέον προσωπικά του μηνύματα»…

Με όλα αυτά που λέω δε σημαίνει αναγκαστικά ότι το μέλος nemo είχε/εχει κάποια κακή πρόθεση απέναντι σου, η όλη συζήτηση γίνεται επι της αρχής.. Μπορεί να έχει καλή πρόθεση αλλά μπορεί και να μην έχει. Κι εσυ σε ενδεχόμενη κακή πρόθεση μπορεί να έχεις την ικανότητα να αμυνθείς και να προστατευτείς μια χαρά, αλλά μπορεί να βρεθείς απέναντι σε έναν ακόμη πιο ικανό άνθρωπο (και έμπειρο..) και να μην το καταφέρεις να το πετύχεις αυτό. Οπότε γιατί να μπεις στην όλη διαδικασία? Απέφυγε τον οποιο κίνδυνο μια και καλή.. Ήδη ξέρεις ότι είσαι μια έξυπνη κοπέλα, κοίταξε τώρα να φερθείς και σοφά. Τι εννοώ? «Ο έξυπνος θα καταφέρει να αντιμετωπίσει και να λύσει ένα πρόβλημα που βρέθηκε στο δρόμο του, ο σοφός όμως θα το παρακάμψει τελείως όλο αυτό και θα πάρει άλλο δρόμο γιατί δε θέλει να σπαταλήσει τζάμπα δυνάμεις ασχολούμενος με ένα πρόβλημα που μπορεί να το αποφύγει τελείως…» Σκέψου το…

Έτσι κι αλλιώς θεωρητικούρα είναι όλο αυτό που γράφω παραπάνω, γιατί και να θελες να στείλεις πλεον, από ότι βλέπω το μέλος έχει φάει ban (πιθανώς όμως από άλλους λογαριασμούς να μην έχει ban..)

Αυτά. :)

(Πεινάω… :( )
    Το λεω γιατι τη λεξη τραβεστι μονο ως προσβολη την εχω ακουσει. Ο κανονικος ορος δεν ειναι το τρανς; Γιατι να μη χρησιμοποιυμε αυτο; Επισης δεν θελω να ακουστω 100% προοδευτικη γιατι δεν θεωρω οτι ειμαι απλα δεν μπορω το μισος (δεν λεω οτι εδω εκφραστηκε κατι με μισος, γενικα λεω οτι δεν μου αρεσει). Για αυτο με πειραξε αυτος ο ορος. Τωρα δεν ξερω. Θα προσεχω. Συμφωνω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by _Vassilis View Post
    Αυτό με τον ψυχολογικό όρο «προβολή» δεν είναι έτσι όπως σου είπε η Νέμο, ούτε εσυ νομίζω το έχεις καταλάβει σωστά. Ψάξε το λίγο να βρεις τι σημαίνει και διάβασε το. Η ψυχολογική προβολή είναι κάτι που συμβαίνει ακουσίως από το άτομο, δεν την επιλέγει να την κάνει και δεν τη συνειδητοποιεί. Άρα δεν μπορεί να είναι κάτι που το κάνει με σκοπό να χειριστεί κάποιον άλλον. Ουσιαστικά απλά «προδίδει» τον εαυτό του, τη «ματιά» του, το ποιος είναι ο ίδιος. Ερμηνεύει τον κόσμο κάτω από το δικό του πρισμα και αποδίδει σε άλλους χαρακτηριστικά που έχει ο ίδιος όμως και όχι οι άλλοι.. Αυτό που λέει/κανει αφορά αυτόν στην πραγματικότητα, όχι τους άλλους… Αλλά για να μη σε μπερδέψω χειρότερα (κι ενδεχομένως να μην το ξέρω κι 100% σωστά..) καλύτερα γκουγκλαρε το και ψάξτο εσυ να το μάθεις ακριβώς. Άμα μετά που βρω παραπάνω χρόνο πέσω σε κανένα λινκ που να το εξηγεί καλα θα σου το στείλω..
    Θα το ψαξω και μονη μου για να ειμαι πιο σιγουρη αλλα οπως το εχω στο μυαλο μου συμφωνω καπως με τον ορισμο του Νεμο. Τι να πω τωρα; Μπορει να μην ειναι συνειδητο αυτο το πραγμα αλλα ενας εξυπνος ανθρωπος δεν θα το εκανε. Οτι και να θεωρουσε λογικο και σωστο θα καταλαβαινε οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι διαφορετικοι και αντιδρουν με διαφορετικο τροπο.

Senior Member
    Το λεω γιατι τη λεξη τραβεστι μονο ως προσβολη την εχω ακουσει. Ο κανονικος ορος δεν ειναι το τρανς; Γιατι να μη χρησιμοποιυμε αυτο; Επισης δεν θελω να ακουστω 100% προοδευτικη γιατι δεν θεωρω οτι ειμαι απλα δεν μπορω το μισος (δεν λεω οτι εδω εκφραστηκε κατι με μισος, γενικα λεω οτι δεν μου αρεσει). Για αυτο με πειραξε αυτος ο ορος. Τωρα δεν ξερω. Θα προσεχω. Συμφωνω.
    παλι αδιαβαστη...
    κι ομως, ο "κανονικος" ορος, δεν ειναι το τρανς...
    τραβεστι ειναι ειναι ο crossdresser, ο παρενδυσιας που λεει κι ο βασιλης.
    τρανς, ειναι trans gender. ειναι αλλος ορος. οι crossdressers δεν ειναι ταυτισμενοι με τους trans gender.. αλλοι εινια, αλλοι οχι...
    κατα συγχρονες πληροφοριες μαλιστα, πολλοι επιμενεουν οτι ειναι ανδρες και νοιωθουν ανδρες, αλλα θελουν να ντυνονται και γυναικεια. σαν τον κυριο μπαμπη που κυκλοφορει καμια φορα εδω μεσα.
    ολοι οι σεξουαλικοι προσανατολισμοι περαν των συμβατικων, χρησιμοποιουνται και σαν βρισιες, αναλογα το υφος και την περισταση.
    και το "λεσβια" χρησιμοποιειται και σαν βρισια. αλλα δεν ειναι βρισια. οι λεσβιες, αυτοπροσδιοριζονται σαν λεσβιες. αλλοι μπορει να το λενε σαν βρισια.
    μην βιαζεσαι να διαμαρτυρηθεις. αν δεν εχεις απο προσωπικη εμπειρια γνωσεις, μπορεις να διαβασεις πριν αρχισεις να διαμαρτυρεσαι..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    παλι αδιαβαστη...
    τρανς, ειναι trans gender. ειναι αλλος ορος. οι crossdressers δεν ειναι ταυτισμενοι με τους trans gender.. αλλοι εινια, αλλοι οχι...
    κατα συγχρονες πληροφοριες μαλιστα, πολλοι επιμενεουν οτι ειναι ανδρες και νοιωθουν ανδρες, αλλα θελουν να ντυνονται και γυναικεια. σαν τον κυριο μπαμπη που κυκλοφορει καμια φορα εδω μεσα.
    ολοι οι σεξουαλικοι προσανατολισμοι περαν των συμβατικων, χρησιμοποιουνται και σαν βρισιες, αναλογα το υφος και την περισταση.
    και το "λεσβια" χρησιμοποιειται και σαν βρισια. αλλα δεν ειναι βρισια. οι λεσβιες, αυτοπροσδιοριζονται σαν λεσβιες. αλλοι μπορει να το λενε σαν βρισια.
    μην βιαζεσαι να διαμαρτυρηθεις. αν δεν εχεις απο προσωπικη εμπειρια γνωσεις, μπορεις να διαβασεις πριν αρχισεις να διαμαρτυρεσαι..
    Οκ αλλο καταλαβα. Οντως δεν εχω ψαχτει τοσο πανω σε αυτο αλλα το μηνυμα μου δεν ελεγε κατι ουαου. Ελεγε απλα οτι θα μπορουσε να λειπει αυτη η λεξη γιατι εγω προσωπικα μονο ως προσβλητικη την ειχα ακουσει. Το οτι ολοι οι σεξουαλικοι προσανατολισμοι χρησιμοποιουνται ως βρισια εμενα δεν μου λεει κατι. Συνεχιζει να ειναι προσβλητικο γιατι δεν θα ελεγες ποτε καποιον στρεϊτ για να τον προσβαλλεις. Και ετσι κατα καποιο τροπο "κανονικοποιειται" και η ομοφοβια.

Senior Member
    Εμένα με έσωσε ο Τζιοβάνι

Senior Member
    Οκ αλλο καταλαβα. Οντως δεν εχω ψαχτει τοσο πανω σε αυτο αλλα το μηνυμα μου δεν ελεγε κατι ουαου. Ελεγε απλα οτι θα μπορουσε να λειπει αυτη η λεξη γιατι εγω προσωπικα μονο ως προσβλητικη την ειχα ακουσει. Το οτι ολοι οι σεξουαλικοι προσανατολισμοι χρησιμοποιουνται ως βρισια εμενα δεν μου λεει κατι. Συνεχιζει να ειναι προσβλητικο γιατι δεν θα ελεγες ποτε καποιον στρεϊτ για να τον προσβαλλεις. Και ετσι κατα καποιο τροπο "κανονικοποιειται" και η ομοφοβια.
    δεν ισχυει...
    ενας στρειτ, δεν προσβαλλεται αν τον πεις στρειτ, γιατι ειναι mainstream το να εισαι στρειτ.
    ενας ομοφυλοφιλος, οπως και νατον πεις οταν ε χεις προθεση να τον θιξεις, θα ακουστει σαν βρισια...
    και το "π@ρνη" ή "εκδιδομενη" ποσο μαλλον το "π@τανα" (παλιοτερα) δεν ειναι βρισιες, επαγγελματα ειναι. αλλα στην χρηση εχουν καει σαν βρισιες.
    γι αυτο βρισκουμε συνεχως νεες λεξεις για καταστασεις "περιθωριακες"
    γιατι οι υπαρχουσες λεξεις "καιγονται". επειδη χρησιμοποιουνται σαν βρισιες. ετσι ανακαλυπτουμε αλλες λεξεις πιο πολιτικλι κορεκτ, αλλα μετα απο καιρο, καιγονται κι αυτες.. γιατι το προβλημα δεν ειναι οι λεξεις, αλλα το περιθωριο αυτων των επιλογων...

υ,γ, για το οτι εσυ ειχες ακουσει μονο σ αν βρισια την λεξη και οχι σαν περιγραφη, δεν φταιω εγω. και γενικοτερα, δεν φταιω για το τι ξερεις και το τι καταλαβαινεις...

Junior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    παλι αδιαβαστη...
    "Τραβεστί" λέγαν τις τρανς γυναίκες, για crossdressers δεν χρησιμοποιείται ο όρος τραβεστί γενικά. Τώρα πια είναι "slur". Η Idkwhattosaytho ξέρει τι λέει.
    Το άλλο σου ποστ πάντως που λες για τις "τραβεστι σεξεργατριες" είναι άκρος τρανσφοβικό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by alikh View Post
    "Τραβεστί" λέγαν τις τρανς γυναίκες, για crossdressers δεν χρησιμοποιείται ο όρος τραβεστί γενικά. Τώρα πια είναι "slur". Η Idkwhattosaytho ξέρει τι λέει.
    Το άλλο σου ποστ πάντως που λες για τις "τραβεστι σεξεργατριες" είναι άκρος τρανσφοβικό.
    "λεγαν". πριν 20 χρονια. και τοτε, δεν υπηρχε αλλη λεξη για αυτην την επιλογη, εκτος αν το ελεγαν περιφραστικα.
    τωρα, τα ατομα που ντυνονται γυναικεια, επιμενουν οτι ειναι μια επιλογη και στρειτ και γκει ατομων και οτι στρειτ ανδρες που κανουν σεξ μονο με γυναικες, μπορει να ντυνονται γυναικες και να βγαινουν στον δρομο, η να καθονται σπιτι τους.
    ρωτα τους. δεν τα λεω, εγω. εγω, εχω αλλη αποψη, αλλα δεν τους αφορα. αυτοι ετσι αυτοπροσδιοριζονται.
    μια χαρα χρησιμοποιειται και σημερα ο ορος.
    ο ορος slur ειναι παντελως αγνωστος στην ελλαδα. ακομα και το crossdresser λιγοι το ξερουν.
    δεν θα παρουν ολοι proficiency, ουτε θα ζησουν στην αμερικη, για να περιγραψουν κατι που συμβαινει γυρω τους. θα το κανουν με γνωστες λεξεις, η με εξελληνισμενες λεξεις, ΜΕΧΡΙ οι εξειδικευμενοι και ισως πιο αποδεκτοι απο αυτην την κοινοτητα οροι, ΓΙΝΟΥΝ ΕΥΡΕΩΣ ΓΝΩΣΤΟΙ.

το αλλο που ειπα (οχι που μου ειπε), ειναι πραγματικο γεγονος. και δεν ηταν ενα, ηταν πολλα. ειτε ειναι τρανσοφοβικο , ειτε οχι, η πηγη ηταν η ιδια η συμπεριφορα, οχι καποια συκοφαντια..

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Εμένα με έσωσε ο Τζιοβάνι
    Κι εμένα..

Page 68 of 69 FirstFirst ... 185866676869 LastLast