Μοναξιά... - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 16 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Results 136 to 150 of 229
    Senior Member
    δεν ήθελες τότε ή η ζωή ήταν απαγορευτική;
    αν δεν ήθελες μη θυμώνεις με τον εαυτό σου.
    αν ήταν ανωτέρα βία και πάλι δεν πειράζει.
    και ποιος μου λέει εμένα ότι ο πετυχημένος κοινωνικά είναι καλά στη ζωή του; αν κι αυτός υποκρίνεται όπως εγώ; αν ζει μια ζωή επειδή έτσι του πανε πως πρέπει να κάνει;
    τελευταία κυκλοφορούν πολλά τσιτάτα τύπου "αν είσαι 45-50 χρονώ και..." μπούρδες. έκανες κάτι που δεν έπρεπε για να ντρέπεσαι; εγώ θα πω αγκάλιασε το συναίσθημα της ντροπής και προσπάθησε να το αποκωδικοποιήσεις.

Senior Member

Exclamation

Το συναισθημα της ντροπης ειναι,πως ο οποισδηποτε θα καταλαβει οτι ειμαι αβγαλτος,αμπαλος,χωρις εμπειριες σε αυτη τη ζωη και θα επιβεβαιωσει ουσιαστικα για εμενα ολα αυτα.Δεν μπορω να ζω ανεξαρτητος,δεν μπορω να εχω σταθερους φιλους η καθολου μαλλον,δεν μπορω να εχω σχεση,διασκεδαση η ταξιδια η οτιδηποτε θεωρειτο αυτονοητο για καποιους στην καθημερινοτητα τους,το οποιο δεν θεωρειται για εμενα.

Senior Member
    o θεραπευτής σου πιστεύει το ίδιο για σένα; το έχετε συζητήσει; έχετε φτιάξει κάποιο σχέδιο δράσης; ή πιστευεις πως σου αξίζει;

Senior Member
    Δεν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο σχεδιο δρασης,εκανα για μερικους μηνες ψυχαναλυτικη ψυχοθεραπεια και επειτα ενταχθηκα σε ομαδικη ψυχοθεραπεια.

Senior Member
    Ολοι οσοι ειναι μοναχικοι ισως να πρεπει να ρωτουν ευθεως τον ειδικο, αν βρισκονται στο φασμα του αυτισμου. Καλυτερα να εχεις μια πληρη εικονα με διαγνωσεις προβληματων, για να κατευθυνεις τον εαυτο σου προς την σωστη πορεια που θα βοηθησει στην βελτιωση της ποιοτητας ζωης.

Senior Member
    είναι τόσο σύνηθες οι μοναχικοί να είναι στο φάσμα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    είναι τόσο σύνηθες οι μοναχικοί να είναι στο φάσμα;
    Ναι. Και ο Ιλον Μασκ βρισκεται στο φασμα του αυτισμου, ξεκαθαρα. Ηταν μοναχικος τουλαχιστον κατα την παιδικη του ηλικια. Υπαρχουν και μοναχικοι ανθρωποι εκτος φασματος αλλά ειναι πολυ συνηθες να συμβαινει.

Senior Member
    Ακομη και αν υπαρχει περιπτωση φασματος αυτισμου,δεν ειναι θεραπευσιμο οποτε τι συζηταμε.Αυτισμος,Ασπεργκε ρ ως συνηθως φαινονται απο μικρη ηλικια.

Senior Member
    γι αυτό πρέπει να προσαρμοστούμε εμείς σε μια κοινωνία συμπερίληψης.
    ο ίλον μασκ είναι μεγάλο νούμερο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Thessalonian View Post
    Ναι. Και ο Ιλον Μασκ βρισκεται στο φασμα του αυτισμου, ξεκαθαρα. Ηταν μοναχικος τουλαχιστον κατα την παιδικη του ηλικια. Υπαρχουν και μοναχικοι ανθρωποι εκτος φασματος αλλά ειναι πολυ συνηθες να συμβαινει.
    Φίλε δεν είναι έτσι, οι περισσότεροι εσωστρεφείς είναι απλά εσωστρεφείς, δεν έχουν αυτισμό. Κάποιοι, φυσικά, έχουν. Μην κάνουμε όμως κάθε εσωστρεφή να ψάχνεται. Φυσικά, μια ερώτηση στον ψυχολόγο ας γίνει, αλλά δεν έχουν πολλοί αυτισμό

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Φίλε δεν είναι έτσι, οι περισσότεροι εσωστρεφείς είναι απλά εσωστρεφείς, δεν έχουν αυτισμό. Κάποιοι, φυσικά, έχουν. Μην κάνουμε όμως κάθε εσωστρεφή να ψάχνεται. Φυσικά, μια ερώτηση στον ψυχολόγο ας γίνει, αλλά δεν έχουν πολλοί αυτισμό
    Εγραψα οτι ειναι συνηθες, δεν ταυτισα ποτέ την εσωστρέφεια με τον αυτισμο. Ο αυτισμος συνοδευεται σχεδον πάντα απο εσωστρέφεια. Το αντιθετο ομως δεν ειπα ποτε οτι ισχυει. Ενας εσωστρεφης ενδεχεται να ειναι και αυτιστικος (ελαφρως) και αυτο ειναι συνηθες αλλά οχι οτι ολοι οι εσωστρεφεις βρισκονται και στο φασμα του αυτισμου. Ενα μερος απο αυτους μονο.

Senior Member
    Ο "Thess-καλύτερα να μην τον θες" έχει βαλθεί να διαγνώσει όλο το φόρουμ με αυτισμό. Αναρωτιέμαι γιατί και με τι κίνητρο. Επίσης, υπάρχει η νέα επιστημονική τάση για αυτή τη διάγνωση και θέλω να σκεφτώ το γιατί. Σε τι πάει; Γιατί αθώο δεν είναι. Μήπως, μας λένε πως κάτι γενετικό φταίει για την αντικοινωνικότητά μας και την απομάκρυνση από την κοινωνία; Πώς το βάρος του λάθους, του άρρωστου, του σάπιου και του υποκριτικού δεν πέφτει στις κοινωνικές ποιότητες και μαζικά χαρακτηριστικά, αλλά σε σένα, το ίδιο; Και ποιος ωφελείται όταν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στρέψει την κριτική σε αυτοκριτική και όχι σε κριτική ενάντια στο σύνολο;

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Ο "Thess-καλύτερα να μην τον θες" έχει βαλθεί να διαγνώσει όλο το φόρουμ με αυτισμό. Αναρωτιέμαι γιατί και με τι κίνητρο. Επίσης, υπάρχει η νέα επιστημονική τάση για αυτή τη διάγνωση και θέλω να σκεφτώ το γιατί.
    Πρωτον, δεν εχω κανει καμια διαγνωση, οποτε προσεχε τι γραφεις για εμενα. Αυτα που γραφω δεν ειναι καν δικες μου αποψεις αλλά διαπιστωσεις της ψυχιατρικης επιστημης. Να μην αναρωτιεσαι γιατι και με τι κινητρο, διοτι δεν υπαρχει κανενα κινητρο. Το οτι εσυ φαντασιωνεσαι κινητρα εκει που δεν υπαρχουν καθως και συνομωσιες και αλλες ιστοριες αφορα τον δικο σου τροπο σκεψης και κανεναν αλλον.

Senior Member
    Θα σου απαντήσω απλά, απέρριτα και φιλοσοφικά. Χέστηκα για την ψυχιατρική επιστήμη. Μόνο ο ΔΙΚΟΣ μου τρόπος σκέψης με αφορά, κι αυτόν προχωράω. Όσο για τον δικό σου τρόπο σκέψης, παίρνω μόνη μου την άδεια της κριτικής, δε χρειάζεται να μου τη δώσεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Θα σου απαντήσω απλά, απέρριτα και φιλοσοφικά. Χέστηκα για την ψυχιατρική επιστήμη. Μόνο ο ΔΙΚΟΣ μου τρόπος σκέψης με αφορά, κι αυτόν προχωράω. Όσο για τον δικό σου τρόπο σκέψης, παίρνω μόνη μου την άδεια της κριτικής, δε χρειάζεται να μου τη δώσεις.
    Δεν θα λες ψεμματα για αλλους. Ουτε εχεις αδεια να συκοφαντεις κανεναν. Διαγνωσεις κανουν οσοι ειναι ειδικοι και μονο. Η συναφεια του αυτιστικου φασματος και της μοναχικοτητας ειναι διαπιστωμενη πολλάκις. Οπως εγραψα και πριν, ενδεχεται ενα ατομο που ειναι πολυ μοναχικο, να βρισκεται στο φασμα επειδη ειναι συνηθες χαρακτηριστικο της συγκεκριμενης διαταραχης. Αυτο δεν αποτελει προσωπικη διαγνωση αλλα γενικη διαπιστωση.

Page 10 of 16 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast