Εγώ η γεροντοκόρη - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 51 of 51
  1. #46
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    4,898
    Quote Originally Posted by Joanna8 View Post
    Φτιάξε όμως ένα plan B. Πόσα χρόνια από τη ζωή σου έχεις σπαταλήσει ψάχνοντας σύντροφο; Έστω από τα 40; Έχουν περάσει 10 χρόνια και ακόμα στο ίδιο σημείο είσαι. Αν περάσουν κι άλλα 10 χρόνια, θα είναι 60. Μη μου πεις ότι θα γράφεις ακόμα ότι θες σύντροφο εδώ μέσα; Μην κάθεσαι όλο μέσα στο σπίτι σου μπροστά στο κινητό να κάνεις μαύρες σκέψεις. Βγες έξω, πήγαινε σε ένα γυμναστήριο, για έναν καφέ, έστω και μόνη σου. Γράψου σε έναν σύλλογο, οτιδήποτε σε κάνει να ξεκολλήσεις από το σπίτι σου.

    Κι αν τελικά δε βρεις σύντροφο, αποδέξου τη ζωή σου όπως είναι και να περνάς καλά με ό,τι έχεις καταφέρει ως τώρα. Πάλεψες με το θηρίο της ψύχωσης, κατάφερες να σταθείς στα πόδια σου, να βρεις δουλειά, να προσφέρεις, να παίρνεις έναν μισθό. Δεν είναι και λίγα αυτά που έχεις πετύχει.
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ

  2. #47
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    4,898
    Πάντως δεν έκανα αυτό που ήθελα στην ζωή μου

  3. #48
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2024
    Posts
    687
    Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    Πάντως δεν έκανα αυτό που ήθελα στην ζωή μου
    Όσο μπορείς

    Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
    τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
    όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
    μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
    μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
    Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
    γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
    στων σχέσεων και των συναναστροφών
    την καθημερινήν ανοησία,
    ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

    Κ.Π. Καβάφης

  4. #49
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Sedna
    Posts
    1,168
    Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    ... μικρή το μόνο που είχα ήτανε ομορφιά τα μυαλά στα κάγκελα ήτανε τότε και η καρδιά σκληρή σσν πέτρα
    Αυτό που γράφεις είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Πρέπει να σκεφτείς μήπως τελικά μόνη σου δημιούργησες τις προϋποθέσεις για να φτάσεις εκεί που είσαι σήμερα και, το κυριότερο, κατά πόσο αυτό το χαρακτηριστικό που είχες τότε μπορεί να επηρεάζει σήμερα τη σχέση σου με το άλλο φύλο.

  5. #50
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2022
    Location
    Athens
    Posts
    909
    Quote Originally Posted by Vox View Post
    Αυτό που γράφεις είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Πρέπει να σκεφτείς μήπως τελικά μόνη σου δημιούργησες τις προϋποθέσεις για να φτάσεις εκεί που είσαι σήμερα και, το κυριότερο, κατά πόσο αυτό το χαρακτηριστικό που είχες τότε μπορεί να επηρεάζει σήμερα τη σχέση σου με το άλλο φύλο.
    Το πιο σωστό σχόλιο.

  6. #51
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Sedna
    Posts
    1,168
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Ο ανύπαντρος άντρας είναι απλώς ένας ανύπαντρος άντρας, εσύ όμως είσαι γεροντοκόρη, σου φαίνεται δίκαιο;
    Όχι, ο ανύπαντρος άντρας λέγεται γεροντοπαλίκαρο.

    Έχω αναμνήσεις από το φαινόμενο. Ήταν μια ομάδα 6-7 αντρών στο χωριό μου που δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Δεν άκουσα όμως κάποιον να χρησιμοποιεί αυτό τον χαρακτηρισμό για εκείνους. Ούτε όμως και το «γεροντοκόρη» για γυναίκες που για κάποιο λόγο έμεναν ανύπαντρες. Οι ανύπαντροι ήταν μερικές φορές περισσότερο ευάλωτοι από τους παντρεμένους. Ο προφανής ρόλος που βλέπω είναι ότι ξόδευαν απερίσκεπτα καθώς δεν είχαν οικογενειακές υποχρεώσεις. Δύο από αυτούς ήταν κάπως αφελείς και οι επιτήδειοι κατάφερναν να γλεντάνε με την τσέπη τους. Ο ένας μάλιστα έφτασε σε τραγική κατάσταση αφού τα ξόδεψε όλα μ' αυτό τον τρόπο. Είχε γίνει σχεδόν αγνώριστος, σαν φάντασμα, από την ασιτία.

    Από τότε άλλαξα πολλές φορές περιβάλλον και οι όροι αυτοί είχαν ξεχαστεί ώσπου είδα εδώ το «γεροντοκόρη». Θεωρώ τον όρο και τη χρήση του (παρομοίως και τον αντίστοιχο αντρικό) εντελώς παρωχημένα σήμερα, ακόμα και στην επαρχία.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •