Ταινίες αυτοβελτίωσης - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 80
    Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Γιατί αυτή η ταινία σου δείχνει πώς ο μεγαλύτερος πόθος σου σε κάνει να σκέφτεσαι χίλιους τρόπους για να τον πετύχεις έως να φτάνεις στο έσχατο σημείο του εξευτελισμού.
    Αυτό σημαίνει ότι αν κάτι το αγαπάς πολύ, τότε θα κάνεις τα πάντα για να το φτάσεις, τότε θα σκέφτεις ό,τι μπορεί να σκεφτεί ο νους σου για να το πετύχεις κι αυτό σημαίνει αυτοβελτίωση.
    Σημαίνει ότι αν φτάσεις στο έσχατο σημείο της ανάγκης του "θέλω" τότε θα σκεφτείς ό,τι περνάει από το μυαλό σου, θα παρακάμψεις κάθε ιερό και όσιο ώστε να γίνει ή να πάρεις αυτό που θες.

Αν θέλεις δηλαδή να φτάσεις να γίνεις ο πιο ήρεμος άνθρωπος, θα παρακάμψεις μέχρι και το θάνατο του παιδιού σου ώστε να ζήσεις "το όνειρο" σου. Την γαλήνη. Πχ

Αυτό λέει αυτή η ταινία.

Δηλαδή παρομοιάζεις την εξάρτηση με την αγάπη? Το μήνυμα που θέλει να δώσει η ταινία είναι ότι μια εξάρτηση μπορεί να σε οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο. Και το ωραίο είναι ότι στη ταινία οι εξαρτημένοι είναι κάθε ηλικίας, δηλαδή δείχνει ότι μπορεί να συμβεί ακόμα και σε μια 60 χρονη. Στο τέλος μία οδηγείται στη ψυχιατρική κλινική, άλλος στη φυλακή άλλος με κομμένο χέρι και η άλλη στον απόλυτο εξευτελισμό για να πάρει τη δόση της. Δηλαδή αυτό που γράφεις μου ακούγεται περίεργο αλλά ok ;-)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Marylou25 View Post
    Δηλαδή παρομοιάζεις την εξάρτηση με την αγάπη? Το μήνυμα που θέλει να δώσει η ταινία είναι ότι μια εξάρτηση μπορεί να σε οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο. Και το ωραίο είναι ότι στη ταινία οι εξαρτημένοι είναι κάθε ηλικίας, δηλαδή δείχνει ότι μπορεί να συμβεί ακόμα και σε μια 60 χρονη. Στο τέλος μία οδηγείται στη ψυχιατρική κλινική, άλλος στη φυλακή άλλος με κομμένο χέρι και η άλλη στον απόλυτο εξευτελισμό για να πάρει τη δόση της. Δηλαδή αυτό που γράφεις μου ακούγεται περίεργο αλλά ok ;-)
    Αυτό που γράφεις είναι η επιφανειακή ερμήνευση της ταινίας που ουδεμία σχέση έχει με το ουσιαστικό περιεχόμενο που σου περιέγραψα.
    Κάθε άνθρωπος έχει ένα όνειρο. Μερικοί είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν, όσο κι αν τους κοστίσει. Αυτό είναι σημάδι αυτοβελτίωσης.
    Δεν σημαίνει κάτι εάν στο τέλος της ταινίας οι πρωταγωνιστές έχουν κάνει τα πάντα για να πετύχουν το όνειρο τους.
    Αυτό μας δείχνει ότι ο άνθρωπος σκέφτεται χίλιους τρόπους για να κάνει αυτό που θέλει.
    Άρα, εάν ένας άνθρωπος θέλει να γίνει υγιείς, θα ψάξει και θα βρει πώς θα το κάνει και τελικά θα τα καταφέρει.
    Στην ταινία δεν τα καταφέρνουν αλλά αυτό είναι το σημείο που δείχνει που δείχνει πώς η υπερβολική προσήλωση και εστίαση σε ένα σκοπό οδηγεί ίσως στην αυτοκαταστροφή.

Senior Member
    Αυτό που γράφεις είναι η επιφανειακή ερμήνευση της ταινίας που ουδεμία σχέση έχει με το ουσιαστικό περιεχόμενο που σου περιέγραψα.
    Αυτό που έγραψα είναι αυτό που γράφουν όλοι οι κρατικοί για τη ταινία. Και με όσους το είχα συζητήσει παλιά το ίδιο μήνυμα πήραν, επειδή η ταινία είναι πολύ γνωστή μπορούν να μας απαντήσουν και άλλα μέλη τι μυνηματα πήραν. Η ταινία έχει να κάνει ξεκάθαρα με την εξάρτηση και τις επιπτώσεις της.

Senior Member
    Εντωμεταξύ είχα δει και τη "φαλαινα " του Aronofksy πάλι πριν καποιους μηνες και ήταν πολύ καλή. Ήθελα να τη δω και στο θέατρο, δεν ξέρω αν είδατε που το έχει κάνει θεατρική παράσταση ο Πυγμαλίων Δαδακαριδής, αλλά από υπ Νοέμβρη που κοιτάω δεν βρίσκω εισητηρια. Είναι όλα sold out.

Senior Member
    Κάθε άνθρωπος έχει ένα όνειρο. Μερικοί είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν, όσο κι αν τους κοστίσει. Αυτό είναι σημάδι αυτοβελτίωσης.
    Δεν σημαίνει κάτι εάν στο τέλος της ταινίας οι πρωταγωνιστές έχουν κάνει τα πάντα για να πετύχουν το όνειρο τους.
    Αυτό μας δείχνει ότι ο άνθρωπος σκέφτεται χίλιους τρόπους για να κάνει αυτό που θέλει.
    Άρα, εάν ένας άνθρωπος θέλει να γίνει υγιείς, θα ψάξει και θα βρει πώς θα το κάνει και τελικά θα τα καταφέρει.
    Στην ταινία δεν τα καταφέρνουν αλλά αυτό είναι το σημείο που δείχνει που δείχνει πώς η υπερβολική προσήλωση και εστίαση σε ένα σκοπό οδηγεί ίσως στην αυτοκαταστροφή.
    Βλέπω ότι προθέσες και άλλα...Στη ταινία δείχνει την 60 χρονη να είναι μοναχική, να είναι προσκόλλημενη σε ένα τηλεοπτικό σόου που της έκαναν πρόταση νομίζω να παεί κατι τετοιο και για να αδυνατίσει καταφεύγει σε χάπια. Το οποία στο τέλος της δημιουργούν κάποια ψύχωση και καταφεύγει σε ψυχιατρική κλινική. Δείχνει το γιο της που είναι απο μικρός εξαρτημένος στα ναρκωτικά και πως καταφεύγουν με τον φίλο του να φτάσουν ακόμη και στο εμπόριο..το τέλος το έγραψα και πάνω ο ένας καταλήγει στη φυλακή η άλλη στη κλινική κτλ . Είναι ξεκάθαρο ότι η ταινία έχει να κάνει με τς εθισμους. Γενικά το τέλος για μένα ήταν σοκαριστηκό, το που μπορείς να καταλήξεις από μια εξάρτηση και ίσως να ήταν και ένα ταρακούνημα για κάποιον εξαρτημένο κτλ. Ίσως να πρέπει να ξαναδείς τη ταινία για να τη δεις με αλλη ματιά :-)

Senior Member
    Βλέπω ότι προθέσες και άλλα...Στη ταινία δείχνει την 60 χρονη να είναι μοναχική, να είναι προσκόλλημενη σε ένα τηλεοπτικό σόου που της έκαναν πρόταση νομίζω να παεί κατι τετοιο και για να αδυνατίσει καταφεύγει σε χάπια. Το οποία στο τέλος της δημιουργούν κάποια ψύχωση και καταφεύγει σε ψυχιατρική κλινική. Δείχνει το γιο της που είναι απο μικρός εξαρτημένος στα ναρκωτικά και πως καταφεύγουν με τον φίλο του να φτάσουν ακόμη και στο εμπόριο..το τέλος το έγραψα και πάνω ο ένας καταλήγει στη φυλακή η άλλη στη κλινική κτλ . Είναι ξεκάθαρο ότι η ταινία έχει να κάνει με τς εθισμους. Γενικά το τέλος για μένα ήταν σοκαριστηκό, το που μπορείς να καταλήξεις από μια εξάρτηση και ίσως να ήταν και ένα ταρακούνημα για κάποιον εξαρτημένο κτλ. Ίσως να πρέπει να ξαναδείς τη ταινία για να τη δεις με αλλη ματιά :-)
    Όχι κάνεις λάθος, η ταινία είναι είναι ωδή σε ένα όνειρο, δηλαδή σε ό,τι ποθεί ένας άνθρωπος και στο που μπορεί να φτάσει για να το καταφέρει.
    Αυτό σου λέω τόση ώρα. Δεν είναι επιφανειακό. Αν εσύ έχεις ένα πόδι και θες να γίνεις μαραθωνοδρόμος, το θέλω σου, το πείσμα σου, η ανάγκη σου θα σε φτάσει στο να βρεις τρόπους ώστε να το καταφέρεις. Θα πάρεις μπάρες, θα πάρεις αναβολικά, θα δανειστείς, ίσως και να ζητιανέψεις λεφτά για να προπονηθείς αυτό σου λέει ότι θα κάνεις τα πάντα! Απλά δείχνει την "σκλήρή" πλεύρα την εθιστική πλευρά της ζωής και το πως ένας εθισμός σε φτάνει σε σημείο να μην υπολογίζεις τίποτε ώστε να καταφέρεις τον σκοπό σου. Το όνειρο σου.

Οπότε όσοι θέλουν να γίνουν υγιής μπορούν να μεταφράσουν αυτήν την ταινία ως σκληρό δόντι που δείχνει πως μπορώ να φτάσω στα άκρα μέχρι να καταφέρω αυτό που θέλω.
    Στην συγκεκριμένη ταινία είναι αρνητικό το πρότυπο, όμως αν το μεταφράσουμε θετικά τότε μπορούμε να δούμε "με άλλη ματιά" όπως λες, ότι εάν ένας άνθρωπος θέλει να γίνει υγιής, τότε μπορεί να κάνει τα πάντα.
    και το έχουμε δει σε αμεα, αυτιστικούς, παραπληγικούς κλπ.

Senior Member
    Είναι περίεργο που τα συσχετίζεις αυτά τα 2 μαζί. Δηλαδή δεν χρειάζεται να δω μια ταινία που έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον εθισμό και τς επιπτώσεις της, για να σκεφτώ ότι μπορώ να κάνω τα πάντα για να καταφέρω αυτό που θέλω. Η ταινία απλά σε αποτρέπει από εθισμους και εξαρτήσεις γιατί σου δείχνει που μπορείς να καταλήξεις. Δηλαδή τελειώνοντας η ταινία δεν σκέφτηκα ααα εφόσον αυτός ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, κατέληξε στο εμπόριο και μετά στη φυλακή, αρα και εμένα μου δίνει δύναμη αυτό που είδα για να σκεφτώ ότι μπορώ να κάνω τα πάντα..λολ

Senior Member
    Είναι περίεργο που τα συσχετίζεις αυτά τα 2 μαζί. Δηλαδή δεν χρειάζεται να δω μια ταινία που έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον εθισμό και τς επιπτώσεις της, για να σκεφτώ ότι μπορώ να κάνω τα πάντα για να καταφέρω αυτό που θέλω. Η ταινία απλά σε αποτρέπει από εθισμους και εξαρτήσεις γιατί σου δείχνει που μπορείς να καταλήξεις. Δηλαδή τελειώνοντας η ταινία δεν σκέφτηκα ααα εφόσον αυτός ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, κατέληξε στο εμπόριο και μετά στη φυλακή, αρα και εμένα μου δίνει δύναμη αυτό που είδα για να σκεφτώ ότι μπορώ να κάνω τα πάντα..λολ
    Ε, ναι γιατί μάλλον δεν καταλαβαίνεις από σημειολογία της τέχνης.

Senior Member
    Ε, ναι γιατί μάλλον δεν καταλαβαίνεις από τέχνη.
    Η προσέγγιση μου είναι αυτή που έχει και ο δημιουργός της ταινίας. Επίσης δείχνει και το πως για να εκπληρώσει κάποιος ένα όνειρο του μπορεί να φτάσει στον εθισμό. Μιλάει ξεκάθαρα για εξαρτήσεις και εθισμό. Ο λόγος που επιμένω είναι ότι αν την ξαναδείς ίσως να αλλάξεις και εσύ γνώμη, περνάει πολλά μηνύματα και ίσως είναι βοήθημα για κάποιους εξαρτημένους.

Senior Member
    Η προσέγγιση μου είναι αυτή που έχει και ο δημιουργός της ταινίας. Επίσης δείχνει και το πως για να εκπληρώσει κάποιος ένα όνειρο του μπορεί να φτάσει στον εθισμό. Μιλάει ξεκάθαρα για εξαρτήσεις και εθισμό. Ο λόγος που επιμένω είναι ότι αν την ξαναδείς ίσως να αλλάξεις και εσύ γνώμη, περνάει πολλά μηνύματα και ίσως είναι βοήθημα για κάποιους εξαρτημένους.
    ΔΕΝ είναι για εξαρτημένους. Παίρνει ως αφορμή αυτούς. Το "όνειρο" διαπραγματεύεται.
    Το όνειρο και τον πόθο του κάθε ανθρώπου να ζήσει αυτό που θέλει.
    Είτε θετικό είτε αρνητικό.

Senior Member
    ΔΕΝ είναι για εξαρτημένους. Παίρνει ως αφορμή αυτούς. Το "όνειρο" διαπραγματεύεται.
    Το όνειρο και τον πόθο του κάθε ανθρώπου να ζήσει αυτό που θέλει.
    Είτε θετικό είτε αρνητικό.
    Ναι και να φτάσει σε κάποιο εθισμό για να καταφέρει να ζήσει το όνειρο του. Οι κριτικές και ο Aronofsky ( δημιουργός ) , λένε ότι η ταινία έχει να κάνει για όλους τους εθισμους και τις επιπτώσεις της. Τώρα από εκεί και πέρα εσυ δες το όπως θέλεις.

Senior Member
    Eπειδη κι εγω εχω δει το "Ρέκβιεμ Για Ένα Όνειρο", οπως λέει και ο τίτλος, μιλαει για το αδοξο τελος των ονείρων, οταν η προσπαθεια για την πραγματωση τους γινεται με τον λάθος τροπο, με εξάρτηση και εθισμό....

Η μητέρα θελει να συμμετάσχει σε μια τηλεοπτική εκπομπή αλλά προκειμένου να χάσει βάρος, παιρνει ναρκωτικές ουσίες που κόβουν την όρεξη αλλά με καταστροφικές συνέπειες για την ιδια. Πιθανόν να μην καταλαβε οτι ηταν ναρκωτικά και όχι φάρμακα, τα χάπια που έπαιρνε. Στο τελος εκαψε το μυαλο της και κατεληξε σε ψυχιατρείο.

Ο γιος ηταν απλως εξαρτημένος απο τα ναρκωτικά, είχε όνειρα μεν, αλλά ηταν ψευδαισθήσεις στην πραγματικότητα, καθως ηξερε κατα βαθος, οτι τα ναρκωτικα οδηγουν στην καταστροφη, και εκεινος κατεληξε στην φυλακή, και στο νοσοκομείο, με ακρωτηριασμενο το ένα χέρι...

Η κοπελα, ειχε κι αυτη ονειρα μαζι με τον φιλο της, αλλά τελικά κατεληξε εξαρτημενη απο ναρκωτικά και αναγκαστηκε να καταφυγει στην πορνεία για να αγοράσει την δόση της.

Ουσιαστικά το θέμα ειναι τα ναρκωτικά και τα ψευτικα ονειρα που πουλάνε οι πωλητές... Στην μητερα υποσχέθηκαν μειωση βάρους για να φορεσει τα λεπτά ρουχα που ηθελε... Στο νεαρο ζευγάρι υποσχεθηκαν τον παράδεισο του "ταξιδιου" κτλ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Thessalonian View Post
    Eπειδη κι εγω εχω δει το "Ρέκβιεμ Για Ένα Όνειρο", οπως λέει και ο τίτλος, μιλαει για το αδοξο τελος των ονείρων, οταν η προσπαθεια για την πραγματωση τους γινεται με τον λάθος τροπο, με εξάρτηση και εθισμό....

Η μητέρα θελει να συμμετάσχει σε μια τηλεοπτική εκπομπή αλλά προκειμένου να χάσει βάρος, παιρνει ναρκωτικές ουσίες που κόβουν την όρεξη αλλά με καταστροφικές συνέπειες για την ιδια. Πιθανόν να μην καταλαβε οτι ηταν ναρκωτικά και όχι φάρμακα, τα χάπια που έπαιρνε. Στο τελος εκαψε το μυαλο της και κατεληξε σε ψυχιατρείο.

Ο γιος ηταν απλως εξαρτημένος απο τα ναρκωτικά, είχε όνειρα μεν, αλλά ηταν ψευδαισθήσεις στην πραγματικότητα, καθως ηξερε κατα βαθος, οτι τα ναρκωτικα οδηγουν στην καταστροφη, και εκεινος κατεληξε στην φυλακή, και στο νοσοκομείο, με ακρωτηριασμενο το ένα χέρι...

Η κοπελα, ειχε κι αυτη ονειρα μαζι με τον φιλο της, αλλά τελικά κατεληξε εξαρτημενη απο ναρκωτικά και αναγκαστηκε να καταφυγει στην πορνεία για να αγοράσει την δόση της.

Ουσιαστικά το θέμα ειναι τα ναρκωτικά και τα ψευτικα ονειρα που πουλάνε οι πωλητές... Στην μητερα υποσχέθηκαν μειωση βάρους για να φορεσει τα λεπτά ρουχα που ηθελε... Στο νεαρο ζευγάρι υποσχεθηκαν τον παράδεισο του "ταξιδιου" κτλ.

Σωστά.. Πως για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του κάποιος μπορεί να καταφύγει και σε εθισμούς και τις επιπτώσεις της. Αλλά μιλάει και για άλλους εθισμους εκτός από τα ναρκωτικά, όπως τα χάπια αδυνατίσματος που έπαιρνε αυτή η ηλικιωμένη και της δημιούργησαν μετά κάτι σαν ψύχωση .

Senior Member
    Χτες είδα το substance, τι γνώμη έχετε για τη ταινία ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Thessalonian View Post

Και ξανά λέω, αυτή η ταινία μπορεί να είχε bad end, αλλά όλο το στόρι της μας δείχνει αυτό που λέει και ο τίτλος "ωδή σε ένα όνειρο".
    Οι πρωταγωνιστές είχαν ένα όνειρο, οι ναρκομανείς είχαν όνειρο μια σχέση αληθινή -θυμάστε το κόκκινο φόρεμα στην ακτή με τον νεαρό μαζί με την κοπέλα ήρεμοι- θυμάστε την γιαγιά να το γλεντάει στην τηλεόραση με τον παρουσιαστή.
    Αυτά ήταν αγαθά όνειρα κι όμως έκαναν πράξεις πέρα από τα όρια για να τα πετύχουν.
    Και λέω πως αυτή η ταινία δείχνει πως όταν έχεις ένα όνειρο, ένα στόχο, μπορείς να βρεις χίλιους τρόπους για να τον πετύχεις.
    Οι ήρωες στο τέλος τον πέτυχαν αλλά με βαρύ τίμημα. Δεν σημαίνει πώς αυτό μπορεί να είναι επακόλουθο της ζωής κάποιου ανθρώπου.
    Μπορεί να πετύχει τον στόχο του με προσπάθεια και να ζήσει ευτυχισμένος.

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast