Results 16 to 30 of 35
-
06-12-2010, 23:41 #16
voila!
προσεθεσα 2 spaces στα σημεια που εχω κανει bold!!!!
δλδ ο υπολογιστης τις λεξεις
σχέσεων(φιλία,συγγένεια,συ μμετοχη
επαφής,στοργής,ασφάλειας,δ εσίματος
τις αντιλαμβανεται σαν μια λεξη!!! (επειδη δεν περιεχουν space)
κ εδω επιτηδες εβαλα το space στο "συ μμετοχη" κ στο "δ εσιματος", γιατι αλλιως θα τις εκοβε παλι!!!
κ κατι αλλο! σε αυτα τα 2 συγκεκριμενα παραδειγματα κοβει ακριβως τον 27ο χαρακτηρα! δλδ αντεχει μεχρι 26 χαρακτηρες σερι!Last edited by Lou!; 07-12-2010 at 07:33.
- 07-12-2010, 03:19 #17
Πολλά έχουν γραφτεί για ανθρώπους που "φεύγουν στο εξωτερικό", όμως η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι πραγματικά το κάνουν.
Οι έρευνες που έχουν δημοσιευτεί μιλούν για πρόθεση. Κι αυτή είναι όντως υψηλή. (hell, σχεδόν κάθε βδομάδα εγώ φεύγω!)
Νομίζω ότι εάν είσαι φοιτητής τότε ναι είναι πιο εύκολο από την άποψη ότι είσαι ήδη εκεί και μπορείς κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας των σπουδών σου να δουλέψεις.
Όμως το να σηκωθείς να φύγεις είναι δύσκολο.
Και μιλάμε πάντα για Ευρωπαϊκή Ένωση. Για ΗΠΑ, ούτε συζήτηση, ουσιαστικά είναι αδύνατον. Ή μπαίνεις παράνομα ή δεν μπαίνεις (εκτός αν είσαι one of a kind πυρηνικός φυσικός, ή κάνεις μια επένδυση ενός εκατομμυρίου δολαρίων(!))
Παρεπιπτόντως, αν φύγεις για να ξεφύγεις από προβλήματα, αυτά έχουν τη διαολεμένη τάση να σε ακολουθούν. Ενίοτε και να γιγαντώνονται.
07-12-2010, 09:50 #18
Χωρίς διάθεση απαισιοδοξίας, μόνο περίσκεψης, λίγοι στίχοι από Καβάφη
Είπες"θα πάγω σ'άλλη γη, θα πάγω σ' άλλη θάλασσα.
Μια πόλις άλλη θα βρεθεί καλλίτερη από αυτή.
Κάθε προσπάθειά μου μία καταδίκη είναι γραφτή.
Κι είν'η καρδιά μου- σα νεκρός- θαμένη.
Ο νους μου ως πότε μες στον μαρασμόν αυτόν θα μείνει.
Όπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω
ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ,
που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα.
Καινούργιους τόπους δε θα βρεις,δε θα βρεις άλλες θάλασσες.
Η πόλις θα σε ακολουθεί........
Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη τη μικρή, σ' όλην την γην τη χάλασες.
Αισιόδοξο δε το λες βέβαια, λολ, αλλά σε σκέψεις σε βάζει.
Νομίζω πως αν το επεξεργαστείς διαφορετικά, ίσως και να μην το θεωρείς πια απαραίτητο να φύγεις. Ωστόσο παραμένει πάντα δική σου απόφαση, ανάγκη, επιθυμία και το τι λέμε οι υπόλοιποι μπορεί και να περσεύει."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
07-12-2010, 18:23 #19
εσεις με κανετε να θελω να φυγω!!! η κοινωνια και η Ελλαδα ολη, με τη μιζερια, τα προβληματα και τα σκατα της, που με καναν πλεον να μισω τυφλα ολο το κοσμο χωρις να μου εχει κανει τπτ, να μη μπορει να σταθει διπλα μου ουτε ενα ατομο, και που φυσικα δε θελω να βγαινω απ'το σπιτι μου αν δεν υπαρχει αναγκη.
ναι το ξερω για τους φοιτητες, γι'αυτο τους ειπα κωλοφαρδους. εγω δυστυχως δεν ειμαι φοιτητης, ουτε μπορω να γινω παλι.
το γνωριζω γι'αυτο εκανα το θεμα. δε ξερω αν νιωθουν κι αλλοι ετσι, λογικα πλεον ολοι θελουμε να φυγουμε. αν σκεφτεται αλλος παρομοια και θελει να φυγει, ας μας γραψει.
αν και δε νομιζω οτι χρειαζεται τοσο σπουδαια ειδικοτητα, αφου κυριως σε κωλοδουλειες αναλωνονται οι περισσοτεροι εξω (εκτος αν οντως εχουν σπουδασει), σιγουρα χρειαζονται πιο πολλα λεφτα!
ξαναδιαβασε οτι εγραψα πισω, εστω και λιγο να αλλαξει το περιβαλλον, η ζωη καποιου σιγουρα καλυτερευει.
@Lou μπηκα να δω τα νεα μηνυματα εδω, εκανες 3 posts, και τα 3 απλα για να προσθεσεις μια λεξη στην απαντηση της RainAndWind (που ηδη ειχα απαντησει) ? damn αυτο θα πει spam!
και μου γραψες και το αυτονοητο, περι στοργης, ασφαλειας, και δεσιματος με τον κόσμο που με περιβαλλει. εγω λοιπον αυτα θελω να τα νιωθω ΜΟΝΟ με τη κοπελα μου, δε προκειται να κατσω να αγαπησω ολο το κοσμο, αυτο ειναι αδυνατο! (πιο χαζος πεθαινεις)...
07-12-2010, 23:04 #20
κι επειδη μου βγηκε κακια στο προηγουμενο ποστ, ακουστε αυτο απο Active Member, μπας και καταλαβετε πως νιωθω...
http://www.youtube.com/watch?v=uJAAiIkZeEw
αυτο το τραγουδι μπορει να με κανει να νιωθω οτι σπαραζω στο κλαμα (ασχετο αν δε το κανω επειδη δεν ειμαι γυναικα).
07-12-2010, 23:30 #21
08-12-2010, 00:27 #22
για να πάρεις τη βίζα, πρέπει να σε προσλάβει κάποια εταιρεία εκεί, που να μην μπορεί να βρει την ειδικότητα σου στην αμερική (για να σε θέλει τόσο). γι αυτό σου λέει ο αλέξανδρος αν είσαι πυρηνικός φυσικός ή κάτι τέτοιο. ή έστω να είσαι κάτι πολύ σούπερ για να σου δώσει βίζα η δουλειά σου. αλλιώς μπαίνεις παράνομα.
επίσης αν έχεις μαζέψει λεφτα, γιατί δεν ψάχνεις να πας να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό (ή και προπτυχιακό) έξω? βίζα για σπουδές παίρνεις εύκολα!
08-12-2010, 00:40 #23
κενε αν διαβασεις πιο προσεχτικα δεν εγραψα 3 μνμ για να σπαμαρω το θεμα σου κ να προσθεσω μια λεξη στην απαντηση της ρειν, η ρειν ειχε ποσταρει ενα μνμ που ειχε κοπει μισο, κ το εφτιαξα! κ τα 3 ποστ χρειαστηκαν γιατι ηταν πειραματικη φαση κ πηγαινα ψαχνοντας!
απο εκει κ περα δε σου εδωσα καμια συμβουλη στο θεμα σου, τα περι στοργης, ασφαλειας κ δεσιματος, ηταν το σημειο που κοβοταν το μνμ της ρειν!!! ειναι τεχνολογικης φυσεως το σχολιο, οτι ο Η/Υ κοβει λεξεις με πανω απο 25 γραμματα!
να διαβαζεις πιο προσεχτικα αλλη φορα, γιατι ειλικρινα καταλαβες αλλα αντι αλλων!Last edited by Lou!; 08-12-2010 at 00:51.
08-12-2010, 00:49 #24
απο εκει κ περα αν θελεις συμβουλη απο εμενα, συμφωνω απολυτα με την κλαιρ, οτι οπου κ να πας δε θα σε σωσει ο τοπος γιατι τα προβληματα που εχεις θα τα κουβαλας μαζι σου. αφου τα προβληματα σου δεν σου τα δημιουργει ο τοπος, οπως ισως να πιστευεις, αλλα η προβληματικη οπτικη που εχεις να βλεπεις τον κοσμο! την οποια με μαθηματικη βεβαιοτητα θα παρεις μαζι σου!
αν θελεις να αλλαξεις τοπο για να ξεπερασεις τα ψυχολογικα σου προβληματα δεν το βρισκω καθολου καλη ιδεα. εχω ζησει 2,5 χρονια στο εξωτερικο (καλιφορνια) κ αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι μια μετακομιση δημιουργει σοκ κ τονους ψυχολογικα προβληματα τον πρωτο καιρο, που μετα αρχιζουν κ υποχωρουν καθως το ατομο αρχιζει κ προσαρμοζεται στην καινουργια χωρα. κ επισης το εχω συζητησει κ με αλλα ατομα που φυγαν απο τη χωρα τους, ειτε συμφοιτητες μου που φυγαν απο τις δικες τους χωρες για να παν αμερικη, ειτε αλλους ελληνες που φυγαν για αμερικη η αγγλια για σπουδες.
η αλλαγη χωρας κατα κανονα δημιουργει στους περισσοτερους ανθρωπους ψυχολογικο σοκ αλλαγης περιβαλλοντος, κ αναφερομαι σε ανθρωπους που πριν ηταν μια χαρα στη χωρα τους, την περιοδο πριν φυγουν!
η αγγλικη λεξη homesick δεν υπαρχει για πλακα, υπαρχει για να περιγραψει αυτα τα συναισθηματα!
κατα τη γνωμη μου αλλη ειναι η αιτια των προβληματων σου κ αλλα βηματα θα πρεπει να ακολουθησεις για να τα ξεπερασεις!Last edited by Lou!; 08-12-2010 at 01:32.
08-12-2010, 01:32 #25
μπα δε νομιζω πως μπορω να κλαψω πλεον, ειδικα για γυναικες. ουτε στη κηδεια της γιαγιας μου δεν εκλαψα, που δεν ημουν καν 18!
το ενδεχομενο να ειμαι της παλιας σχολης ή να εχω παρατησει τις σπουδες μου απο νωρις, το σκεφτηκες ?
δε μπορω να ξανασπουδασω πλεον γιαυτο ειπα κωλοφαρδους τους φοιτητες! δε προκειται να δουλεψω ως επιστημονας anyway.
Lou εψαχνα να βρω κατι δικο σου στα 3 αυτα posts και δε βρηκα γι'αυτο εγραψα οτι εγραψα. την απαντηση της RainAndWind την ειχα διαβασει ουτως ή αλλως στο quote, αλλιως δε θα της απαντουσα. κι αμα δεις ειναι κι edited γιατι κοπηκε κι εμενα (αλλα το διορθωσα).
ευχαριστω για τη συμβουλη, αλλα ειναι σαν να μου λες κι εσυ να μεινω εδω και να σαπισω, που ειμαι ηδη μονος κι απογοητευμενος, γιατι οι ελληνιδες εχουν σκατα στο κεφαλι τους και δε ψαχνουν τπτ σοβαρο. κι αφου ουτε δουλεια εχω ή αν βρω σιγουρα θα ειναι χαμηλομισθη παλι, τοτε δε προκειται ποτε να γινω πραγματικα ανεξαρτητος, οπως ολες θελουν (με την αμαξαρα και τη σπιταρωνα). με λιγα λογια δε προκειται να εξελιχθω σαν ανθρωπος! πραγματικα οι συμβουλες σας ειναι σαν να μου λετε να κατσω εδω φτανωντας μεχρι την αυτοκτονια ή να τρελαθω τελειως και να σκοτωσω...
08-12-2010, 03:36 #26
κενο, η προθεση μου γραφοντας τα παραπανω δεν ηταν να σε οδηγησω σε ενα αδιεξοδο, να αυτοκτονησεις η να σκοτωσεις αλλους!
πηγαινεις σε καποιον ειδικο?
το φορουμ δεν ειναι καταλληλο για ολοκληρη ψυχοθεραπεια! ειναι για καποια αλληλοβοηθεια, για καποιες γνωμες σε πιο συγκεκριμενα ερωτηματα κλπ.
να σου δωσω ενα παραδειγμα το τι εννοω οταν σου γραφω οτι την προβληματικη οπτικη θα την παιρνεις μαζι σου οπου κ αν πας. (οχι μονο εσυ, κ σε μενα εχει συμβει κ σε αλλους).
λες οτι ολες οι ελληνιδες εχουν σκατα στο κεφαλι του κ δεν ψαχνουν τπτ σοβαρο κ θελουν ολες αμαξαρα κ σπιταρωνα! εισαι σιγουρος οτι αμα πας εξωτερικο σε δυτικη χωρα, πχ δυτικη ευρωπη η αμερικη, οτι θα δεις κατι διαφορετικο?
εισαι σιγουρος οτι αυτη η αποψη σου ισχυει σε βαθμο "ΟΛΕΣ" οι γυναικες? μηπως ειναι μονο "καποιες γυναικες", αλλα εσυ το γενικευεις λαθος? μηπως απο την αλλη εσυ συχναζεις με τετοιες γυναικες? μηπως ασυνειδητα η συνειδητα κανεις κατι που σε οδηγει να βλεπεις/συναντας/συναναστρεφεσαι μονο αυτες, ενω υπαρχουν κ αλλες κ εσυ δεν τις βλεπεις?
θα μπορουσες να πας πχ στην αγγλια, η την ολλανδια η την αμερικη κ να αντιμετωπισεις ακριβως το ιδιο προβλημα που αντιμετωπιζεις κ εδω! πιστευεις οτι ειναι απιθανο?
θα σου δωσω ενα παραδειγμα απο μενα.
εγω πχ παντα ντρεπομουν αφορητα να ρωταω αγνωστους κ γνωστους πληροφοριες που χρειαζομουν για να κανω τις δουλειες μου. στην ελλαδα ντρεπομουν. οταν πηγα καλιφορνια, ντρεπομουν εξ ισου, τπτ δεν αλλαξε. ειμαι σιγουρη οτι κ στην ανταρκτικη να πηγαινα, θα ντρεπομουνα να ρωτησω κ του πιγκουινους!
08-12-2010, 04:23 #27
οχι δε πηγαινω. εχω περασει ομως αναγκαστικα απο ψυχιατρο στο στρατο, εναν στα 19 κι εναν προσφατα. ο δευτερος μου γραψε φαρμακα για πλακα -χωρις ουσιαστικη διαγνωση- τα οποια ποτε δε πηρα.
δε περιμενω να γινω καλα μεσα απ'το φορουμ, αυτο ειναι υπερβολικο κι αστειο. απλα καποιες σκεψεις και αποψεις μου γραφω εδω, μπορει κι ανησυχιες (σαν το παρον θεμα).
μπορω να σκεφτω λογικα, δεν ειμαι τελειως παραλογος ακομα. να ζησω φυσιολογικα ομως, με την φτωχεια κι ανεργεια που επικρατει εδω, οχι δε νομιζω πως μπορω πλεον να το κανω.
δεν πιστευω στους ψυχολογους anyway, το να μιλαω σε εναν ανθρωπο, απαντωντας μου αυτα που θελω να ακουσω, πληρωνοντας την επισκεψη, δε νομιζω οτι βοηθαει παντα, ουτε θα μου προσφερει αυτο που μου λειπει. αυτο που μου λειπει ειναι αγαπη κι ενα σιγουρο μελλον. ομως τπτ απ'τα δυο δε μπορω να βρω στην Ελλαδα τελικα.
αυτη η προβληματικη οπτικη εχει να κανει αμεσα με τον τοπο που ζω. οπως απαντησα και στη RainAndWind, η Ελλαδα ευθυνεται που νιωθουμε θυματα, γι'αυτο θελω να φυγω να τ'αφησω ολα πισω.
τωρα αν θες πιο αναλυτικη συζητηση περι ελληνιδων, δε προκειται να κατσω να αναλυσω γιατι ειμαστε offtopic (σ'αυτο το θεμα λεμε για το εξωτερικο)... πηγαινε στο topic μου εδω ή ριξε μια ματια τριγυρω, τοσα γινονται.
οι γυναικες ειναι ΕΝΑ απο τα πολλα προβληματα της χωρας, λογο της μοναξιας τις ανεφερα στο τελευταιο ποστ.
Αγγλια, Ολλανδια και ειδικα Αμερικη, ειναι σιγουρα καλυτερες και πιο ομορφες παντως!
08-12-2010, 04:36 #28
οχι ο ψυχολογος δε θα σου πει αυτα που θελεις να ακουσεις, θα σου πει τα λαθη που κανεις στη σκεψη σου! γι αυτο πολλοι πανε κ μετα δεν ξαναπανε, γιατι δεν θελουν να ακουσουν αυτα που θα τους πει ο ψυχολογος.
αγαπη δεν ξερω που μπορεις να βρεις, αν δεν μπορεις στην ελλαδα, να θυμασαι οτι οι δυτικες κουλτουρες ειναι παραδοσιακα πιο ψυχρες απο την ελλαδα κ πιο ατομιστικες. κ ιστορικα να το δεις, διαφωτισμος, ατομικα δικαιωματα, προτεσταντισμος, οι δυτικες κουλτουρες ειναι πιο ατομιστικες κουλτουρες, η ελλαδα εχει ενα παρελθον σχεσεων πολυ σημαντικο. βεβαια τωρα τελευταια μαλλον τα εχει σκατωσει ισως κ χειροτερα απο τις δυτικες κουλτουρες, αλλα αυτο ειναι μεγαλο ζητημα. παντως αν πηγαινεις για την αγαπη στην αμερικη η την αγγλια περιεργο μου φαινεται. για το χρημα θα το καταλαβαινα.
σιγουρο μελλον δεν υπαρχει πουθενα. πολυ απλα δεν υπαρχει, η ζωη εχει αβεβαιοτητα μεσα της κ το μονο σιγουρο ειναι οτι ολοι μια μερα θα πεθανουμε.
οχι, διαφωνω οτι η ελλαδα ευθυνεται που νιωθουμε θυματα, οχι οτι οι ηγεσιες δεν φταιξανε, φταιξανε κ πολυ. αλλα αν τη θυματοποιηση την εχεις μεσα σου, παντου θα την παιρνεις μαζι σου.
για τις γυναικες, αυτο το ειναι σιγουρα καλυτερες, τοση σιγουρια που την βασιζεις? εχεις γνωρισεις επαρκες στατιστικο δειγμα για να βγαζεις συμπερασματα? η ειναι μια δικια σου αυθαιρετη πεποιθηση?
08-12-2010, 05:09 #29
αυτα που θελεις να ακουσεις για να γινεις νορμαλ. λες και δε ξερω ποτε σκεφτομαι παραλογα και ποτε οχι. ομως ειναι και τα συναισθηματα στη μεση. οποτε δεν εχει να κανει γιατι ξερω ποιος ειμαι και τι θελω, οπως και τι κανω λαθος. το θεμα ειναι οτι ετσι νιωθω οταν κανω κατι λαθος (πχ αντικοινωνικοτητα, αμα δε νιωθεις δε βγαινεις).
αγαπη μπορεις να βρεις οπουδηποτε υπαρχουν ανοιχτα μυαλα! στην Ελλαδα δεν υπαρχουν καν μυαλα, κι οσες κοπελες εχουν, ειναι κλειστα απο τα κομπλεξ και τις προκαταληψεις. αν θες να συνεχισεις κουβεντα για τις γυναικες, σε παρακαλω καντο εδω http://www.e-psychology.gr/forum/sho...85%CF%83%CE%B7.
κανεις δε γεννιεται με θυματοποιηση/μοναξια/αντικοινωνικη συμπεριφορα/μισανθρωπια/απαθεια. ετσι κι εγω δεν ημουν παντα ετσι. τα τελευταια χρονια ομως η ζωη εγινε σκατα εδω, δε γινεται να μενεις Ελλαδα και να μη νιωθεις θυμα, θα πρεπει να εισαι τελειως στο κοσμο σου, να παιρνεις φαρμακα ή ναρκωτικα, να χεις χασει επαφη με τη πραγματικοτητα.
08-12-2010, 19:47 #30