Οταν ξερεις που πρεπει να πας αλλα δε μπορεις - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 35 of 35
    Senior Member
    κενό, διάβασα και τα παρακάτω. είσαι μίζερος ρε φιλε. κι αυτό είναι πολύ χειρότερο από το να μην έχεις "σπιταρώνα" και "αμαξάρα". ένας θετικός, χαμογελαστός και ζεστός άνθρωπος δεν είναι ποτέ μόνος του. τα αμάξια τα κοιτάνε κάτι ανεγκέφαλοι τύποι ( και μην λες μόνο για τις γκόμενες, γιατί και οι άντρες δεν πάνε πίσω).
    ειλικρινά δεν ξέρωπου συχνάζεις και συναναστρέφεσαι με τέτοια άτομα. στο πλατό του πρωινού καφέ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    εσεις με κανετε να θελω να φυγω!!! η κοινωνια και η Ελλαδα ολη, με τη μιζερια, τα προβληματα και τα σκατα της, που με καναν πλεον να μισω τυφλα ολο το κοσμο χωρις να μου εχει κανει τπτ, να μη μπορει να σταθει διπλα μου ουτε ενα ατομο, και που φυσικα δε θελω να βγαινω απ'το σπιτι μου αν δεν υπαρχει αναγκη.

ξαναδιαβασε οτι εγραψα πισω, εστω και λιγο να αλλαξει το περιβαλλον, η ζωη καποιου σιγουρα καλυτερευει.)...
    Kενο,

περιγραφεις δυο πραγματα νομιζω. Το ενα ειναι το σκηνικο εξω απο σενα, η κοινωνια οπως λες...και το αλλο, το μεσα σε σενα. Το πως νιωθεις για σενα. Εχω την εντυπωση πώς τοσο για το μεσα, οσο και για το εξω νιωθεις ασχημα. Σιγουρα κ τα 2 αλληλεπιδρουν, αλλα και αλληλοκαθρεφτιζονται. Δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω.

Σιγουρα οι συνθηκες στην κοινωνια μας δεν ειναι ροδινες. Δεν νομιζω οτι θα βρεις ανθρωπο που θα ισχυριστει κατι τετοιο. Αυτο ομως, οταν σε επηρεαζει σε βαθμο που να αρνεισαι να ζησεις, να αρνεισαι να χρησιμοποιησεις τα οποια καλα στοιχεια υπαρχουν μεσα σου (που σιγουρα υπαρχουν) κατι σημαινει. Ειλικρινα, δεν μπορω να ξερω τι σημαινει. Ειναι φοβος, να προχωρησεις? Φοβος να δρασεις? Φοβος να προσπαθησεις? Να ρισκαρεις? Να αλλαξεις ακομα ακομα?

Ο ψυχολογος σιγουρα αν κατι δεν σου λεει, ειναι αυτο που θες να ακουσεις. Για την ακριβεια, προσωπικα με εχει κανει να αισθανθω ....αβολα. Βγαζοντας πραγματα που αγνοουσα οτι ειχα...Οποτε δεν ειναι αυτο το θεμα στην ψυχοθεραπεια. Το στοιχημα, ειναι να σε ανακαλυψεις. Πώς αισθανεσαι, πως μενεις πισω...κλπ.Οποτε, πιθανοτατα να σε βοηθουσε να ανακαλυψεις αυτο που εισαι. Μεσα απο τον δικο σου τροπο σκεψης, τις δικες σου αξιες κ σταθερες. Κ να αναθεωρησεις ή να επιβεβαιωσεις αυτα που σε προσδιοριζουν.

Τωρα για την αλλαγη περιβαλλοντος, σιγουρα ενα πιο θετικο περιβαλλον επιδρα αναλογα. Αλλα, πρεπει να υπάρχει κ τοο εδαφος ωστε το περιβαλλον να σε βοηθησει να "ανθισεις". Οσο κ να σε φωτιζει ή να σε βοηθα αυτο, αν μεσα σου θαβεις μονος σου τα θετικα σου στοιχεια, το περιβαλλον λιγα πραγματα μπορει να κανει.

και μου γραψες και το αυτονοητο, περι στοργης, ασφαλειας, και δεσιματος με τον κόσμο που με περιβαλλει. εγω λοιπον αυτα θελω να τα νιωθω ΜΟΝΟ με τη κοπελα μου, δε προκειται να κατσω να αγαπησω ολο το κοσμο, αυτο ειναι αδυνατο! (πιο χαζος πεθαινεις)...
    Το να αγαπας ολο τον κοσμο ειναι χλωμο. Το να θες να βγαλεις ομορφα συναισθηματα, σε εναν μονο ανθρωπο στην γη ειναι εξισου χλωμο. Τί εννοω: μπορει να βγαλεις στοργη, καταννοηση, αγαπη, ασφαλεια στην κοπελα σου. Μακαρι κ στο ευχομαι:) Ολα αυτα, στον μεγιστο βαθμο στον ανθρωπο σου, στη κοπελα σου. Ομως, αυτα αν δεν υπάρχουν ηδη μεσα σου, αν δεν τα νιωθεις πουθενα κ ποτε...πως θα υπάρξουν? Ειναι σχεδον εξοντωτικο αυτο που ζητας. Και απαιτεις. Να φανερωσει ενας αλλος ανθρωπος την καλη σου πλευρα, δειχνωντας πρωτα εσυ τις αρνητικες σου πλευρες. Δηλωνοντας καχυποψια κ δυσπιστια.Γιατι να το κανει αραγε...?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Banned
    Quote Originally Posted by claire View Post
    κενό, διάβασα και τα παρακάτω. είσαι μίζερος ρε φιλε. κι αυτό είναι πολύ χειρότερο από το να μην έχεις "σπιταρώνα" και "αμαξάρα". ένας θετικός, χαμογελαστός και ζεστός άνθρωπος δεν είναι ποτέ μόνος του. τα αμάξια τα κοιτάνε κάτι ανεγκέφαλοι τύποι ( και μην λες μόνο για τις γκόμενες, γιατί και οι άντρες δεν πάνε πίσω).
    ειλικρινά δεν ξέρωπου συχνάζεις και συναναστρέφεσαι με τέτοια άτομα. στο πλατό του πρωινού καφέ?
    μου επαναλαμβανεις παλι κατι το οποιο εχω απαντησει ηδη, και καταντας βαρετη. προφανως δε γεννηθηκα μιζερος, αλλα εγινα στη πορεια. προσπαθησε να σκεφτεις γιατι γινεται καποιος ετσι, κοιτα γυρω σου κι αναρωτησου. ξαναελα μετα να μου απαντησεις, και θα δεις οτι κανω προσπαθεια και θελω να ξεφυγω απ'αυτη τη μιζερια.

Quote Originally Posted by Sofia View Post
    Kενο,

περιγραφεις δυο πραγματα νομιζω. Το ενα ειναι το σκηνικο εξω απο σενα, η κοινωνια οπως λες...και το αλλο, το μεσα σε σενα. Το πως νιωθεις για σενα. Εχω την εντυπωση πώς τοσο για το μεσα, οσο και για το εξω νιωθεις ασχημα. Σιγουρα κ τα 2 αλληλεπιδρουν, αλλα και αλληλοκαθρεφτιζονται. Δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω.

Σιγουρα οι συνθηκες στην κοινωνια μας δεν ειναι ροδινες. Δεν νομιζω οτι θα βρεις ανθρωπο που θα ισχυριστει κατι τετοιο. Αυτο ομως, οταν σε επηρεαζει σε βαθμο που να αρνεισαι να ζησεις, να αρνεισαι να χρησιμοποιησεις τα οποια καλα στοιχεια υπαρχουν μεσα σου (που σιγουρα υπαρχουν) κατι σημαινει. Ειλικρινα, δεν μπορω να ξερω τι σημαινει. Ειναι φοβος, να προχωρησεις? Φοβος να δρασεις? Φοβος να προσπαθησεις? Να ρισκαρεις? Να αλλαξεις ακομα ακομα?

Ο ψυχολογος σιγουρα αν κατι δεν σου λεει, ειναι αυτο που θες να ακουσεις. Για την ακριβεια, προσωπικα με εχει κανει να αισθανθω ....αβολα. Βγαζοντας πραγματα που αγνοουσα οτι ειχα...Οποτε δεν ειναι αυτο το θεμα στην ψυχοθεραπεια. Το στοιχημα, ειναι να σε ανακαλυψεις. Πώς αισθανεσαι, πως μενεις πισω...κλπ.Οποτε, πιθανοτατα να σε βοηθουσε να ανακαλυψεις αυτο που εισαι. Μεσα απο τον δικο σου τροπο σκεψης, τις δικες σου αξιες κ σταθερες. Κ να αναθεωρησεις ή να επιβεβαιωσεις αυτα που σε προσδιοριζουν.

Τωρα για την αλλαγη περιβαλλοντος, σιγουρα ενα πιο θετικο περιβαλλον επιδρα αναλογα. Αλλα, πρεπει να υπάρχει κ τοο εδαφος ωστε το περιβαλλον να σε βοηθησει να "ανθισεις". Οσο κ να σε φωτιζει ή να σε βοηθα αυτο, αν μεσα σου θαβεις μονος σου τα θετικα σου στοιχεια, το περιβαλλον λιγα πραγματα μπορει να κανει.

Το να αγαπας ολο τον κοσμο ειναι χλωμο. Το να θες να βγαλεις ομορφα συναισθηματα, σε εναν μονο ανθρωπο στην γη ειναι εξισου χλωμο. Τί εννοω: μπορει να βγαλεις στοργη, καταννοηση, αγαπη, ασφαλεια στην κοπελα σου. Μακαρι κ στο ευχομαι:) Ολα αυτα, στον μεγιστο βαθμο στον ανθρωπο σου, στη κοπελα σου. Ομως, αυτα αν δεν υπάρχουν ηδη μεσα σου, αν δεν τα νιωθεις πουθενα κ ποτε...πως θα υπάρξουν? Ειναι σχεδον εξοντωτικο αυτο που ζητας. Και απαιτεις. Να φανερωσει ενας αλλος ανθρωπος την καλη σου πλευρα, δειχνωντας πρωτα εσυ τις αρνητικες σου πλευρες. Δηλωνοντας καχυποψια κ δυσπιστια.Γιατι να το κανει αραγε...?
    αυτο που νιωθω μεσα σε μενα ειναι μια χαρα και δε θελω να το αλλαξω. ειμαι ικανοποιημενος με τον χαρακτηρα μου, τις σκεψεις, τις αποψεις, τα πιστευω μου, γιατι αν κι αρνητικα, ειναι δικα μου. μπορει να μου δημιουργησε η κοινωνια προβλημα, συμβιβαστηκα ομως με αυτο και το εκανα μερος του εαυτου μου. για την ακριβεια το εχω εξελιξει τοσο πολυ, που πλεον νιωθω οκ οπως κι αν με πουν. θες ψυχοπαθη, θες σχιζοφρενη, θες απλα αντικοινωνικο ή ακομα και μισανθρωπο, πλεον θελω και ειμαι ετσι. παρολαυτα οσο κι αν μισω τους ανθρωπους, εξωτερικα ειμαι κι εγω ενας απ'αυτους και πρεπει να ζησω. κι ακριβως γι'αυτο το λογο σκεφτομαι να φυγω απο εδω. εδω δεν υπαρχει ζωη και μελλον πλεον, μεχρι και 30αριδες φτασαν να φευγουν εστω και καθυστερημενα!

θα παρακαλεσω να μη ξαναφερθει το θεμα του ψυχολογου, δεν ειναι δυνατον ενας ανθρωπος να κανει θεμα και να λεει απλα οτι θελει να φυγει, και να τον στελνετε στο ψυχολογο. εξαλλου δεν εχει κατι να μου προσφερει, ουτε η διαθεση υπαρχει να του μιλησω, αλλα ουτε και τα χρηματα περισσευουν! ουτε θα με στειλει εξωτερικο δωρεαν, ουτε θα αλλαξει ολη την Ελλαδα. οι ψυχολογοι και ψυχιατροι γενικα ειναι κι αυτοι ανθρωποι, μη τους θεοποιητε! τελος, μη προσπαθειτε αλλο αδικα, οταν παιρνω μια αποφαση, δε την αλλαζω με τπτ και για κανεναν! οχι γιατι ειμαι κλειστομυαλος, αλλα απλα επειδη ξερω ποιο ειναι το καλυτερο για μενα.

το καλυτερο για μενα λοιπον ειναι αλλαγη περιβαλλοντος κι αγαπη! να βρισκομαι σε καποιο ηρεμο μερος που πρωτα απ'ολα θελω να ειμαι, και να νιωθω οτι εστω ενα ατομο μπορει να με δεχτει οπως ειμαι, γιαυτες μου τις αποψεις για το κοσμο, οσο κι αν μοιαζουν παραλογες ή πολυ extreme. γιατι οπως ειπες κι εσυ, το να αγαπας ολο το κοσμο ειναι χλωμο. το να δεχτεις ομως εστω ενα που σου ταιριαζει διπλα σου, και να του αφοσιωθεις ξερωντας οτι θα σου αφοσιωθει κι εκεινο, και δε προκειται να σε παρατησει οτι κι αν συμβει, οσο κι αν μοιαζει απιστευτο στη κοινωνια που ζουμε, πιστευω ειναι πραγματοποιησιμο ακομα. οσο για τα αισθηματα που λες, εγω ειμαι της αποψης οτι δινεις-παιρνεις. οταν καποια μου προσφερει λοιπον, φυσικα θα προσπαθησω κι εγω να της προσφερω πισω.

Senior Member
    Ναι, δεν πιστεύω ότι φταίει το περιβάλλον που είσαι μίζερος.

Senior Member
    εγω ειμαι της αποψης οτι δινεις-παιρνεις. οταν καποια μου προσφερει λοιπον, φυσικα θα προσπαθησω κι εγω να της προσφερω πισω.
    δοκιμασε τοτε να δωσεις πρωτα, για να παρεις, κ οχι να παρεις, για να δωσεις. γιατι μπορει να περιμενεις πολυ καιρο.

Page 3 of 3 FirstFirst 123