Results 16 to 30 of 77
Thread: κατάθλιψη με περίεργα συμμτώματα
-
17-01-2011, 22:24 #16
Πόσο καιρό είσαι έτσι ;
- 17-01-2011, 22:34 #17
Το περιβαλλον σου σε υποστηριζει? Σε καταλαβαινει?
...να βαλω τα μεταξωτα κ να φυσαει, στα εργοστασια μπροστα κ στα σκουπιδια πλαι..............
17-01-2011, 22:56 #18
Φυσικά η οικογενειά μου παραείναι δίπλα μου και η καλύτερη μου φίλη, άλλους δε θέλω....
17-01-2011, 23:27 #19
Εισαι τοσο τυχερη!!! Ειναι πολυ βασικο να εχεις ενα περιβαλλον που σε καταλαβαινει. Μην τα παρατας! Ειναι δυσκολο κ χρονοβορο! Θα κανει τον κυκλο του κ θα φυγει. Εσυ πρεπει να ακολουθεις την αγωγη του γιατρου σου κ να μην το βαζεις κατω. Να προσπαθεις να βγαινεις εξω κ να περνας καλα. Να γινεις πρωταγωνιστρια "στις ταινιες μικρου μηκους" που βλεπεις. Μηντο ξεχνας ποτε αυτο!
Ετσι περναει πιο γρηγορα ο χρονος. Θα τα καταφερεις, θα δεις!!!...να βαλω τα μεταξωτα κ να φυσαει, στα εργοστασια μπροστα κ στα σκουπιδια πλαι..............
17-01-2011, 23:27 #20
εμενα λες?εγω ειμαι ετσι απ τα μεσα οκτωβριου,,βαρεθηκα καθε μερα καμια ανακουφιση δεν εχω
17-01-2011, 23:34 #21
Της μητερας μου της πηρε 8 μηνες... Αυτο δεν σημαινει πως θα σου παρει κ σενα τοσο αλλα 4 μηνες δεν ειναι απαραιτητα μεγαλο χρονικο διαστημα... Ισως να σου λεω κ μλκς αλλα αν το χρονικο διαστημα που διανυεις ειναι αναμενομενο ή οχι θα στο πει ο γιατρος σου...κ οχι εμεις.
Εσυ το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να πιστεψεις οτι καποια στιγμη αυτο θα σου περασει!...να βαλω τα μεταξωτα κ να φυσαει, στα εργοστασια μπροστα κ στα σκουπιδια πλαι..............
18-01-2011, 11:34 #22
Παιδιά εγώ περνάω κατάθλιψη 8 χρόνια.....
18-01-2011, 14:51 #23
gingertania1985,
μην περιμενεις την βοηθεια να ερθει μονο με εναν τροπο, αυτον της φαρμακευτικης αγωγης. Χρειαζεται να κανεις κατι παραπανω: να ανοιξεις κι αλλους δρομους. Προσωπικα πιστευω πώς το ξεκινησεις μια ψυχοθεραπευτικη σχεση, θα σε υποστηριξει κ θα σε βοηθησει να απαλλαγεις απο το βαρος που λεγεται καταθλιψη. Τα χαπια καταπραυνουν τα συμπτωματα...για καποιο διαστημα. Μετα επανερχεται το προβλημα μαλλον πιο δυνατο θυμιζωντας σου, πως το προβλημα παραμενει μεσα σου γιατι θελει κι αλλη φροντιδα απο σενα. Ευχομαι λοιπον να βρεις τη δυναμη για το επομενο βημα!πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
18-01-2011, 22:34 #24
Παιδιά τρέχω χρόνια σε γιατρούς και ψυχολόγους, έκανα 6 χρόνια ψυχοθεραπεία αλλά έπαψε να με βοηθάει και τώρα στράφηκα σε άλλη ψυχολόγο θα πάω από βδομάδα. Ήμουν σε άθλια κατάσταση δε μπορύσα να βγώ από το σπίτι κ ακόμη δε μπορώ σε κόσμο. Το πρόβλημα σίγουρα φλερτάρει όλο και πιο έντονα μαζί μου τί άλλο να κάνω. 8 χρόνια να μη μπορείς να χαρείς τη ζωή σου ξέρετε τι είναι;
19-01-2011, 10:47 #25
ginertania,
μια καλη ψυχοθεραπευτικη σχεση χτιζεται κατα τη γνωμη μου απο 2. Τοσο απο τον ειδικο που επιλεγεις, οσο κ απο τις δικες σου προσπαθειες. Οποτε θα σε ρωτουσα, θεωρεις οτι επελεξες καλο ειδικο? Σε βοηθησε πρακτικα σε διαφορα ζητηματα? Σε ποια? Εχεις κατσει να τα απαριθμησεις, να τα δεις?
Μετα θα σε ρωτουσα,αν εσυ εθιξες στην θεραπεια αυτα που πραγματικα σε εκαιγαν? Μιλησες για οτι σε απασχολει εντονα ή φοβηθηκες να προχωρησεις? Καμια φορα οι αντιστασεις μας ειναι τοσο μεγαλες που δεν αφηνομαστε, δεν εμπιστευομαστε κανεναν.Κι ετσι ουτε τον εαυτο μας.Χωρις αυτο ομως, δεν γινεται δουλεια πιστευω..πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
20-01-2011, 18:05 #26
Το πρόβλημά μου είναι τόσο σοβαρό που δε μπορώ να βγω από το σπίτι και βλέπω παντού και πάντα σκοτάδι. ΔΕ μπορώ μέσα σε κόσμο ζαλίζομαι και νομίζω πως θα πάθω κρίση πανικού. Περιμένω να ορθοποδήσω λίγο με τα χάπια αλλά ως τώρα δε με έχουν βοηθήσει. Παίρνω ένα cipralex των 20, μισό zypreza, 2 trileptal kai 1 xanaz τη μέρα. Τα cipralex 25 μέρες περίπου. Πότε θα αρχίσουν να λειτουργούν; ΄'Εχει κανείς παρόμοια εμπειρία με cypralex;
Sofia,
σαφώς και η λύση δεν είναι τα χάπια, αλλά όταν είσαι σε τόσο άθλια κατάσταση πρέπει να σε βοηθήσουν να ορθοποδήσεις για να πας σε ψυχολόγο. Παλιά δεν ήμουν τόσο χάλια, έβγαινα σε πάρτυ με φίλους, πήγαινα πανεπιστήμιο, είχα όνειρα και στόχους παρόλο που η κατάθλιψη δεν είχε εξαφανιστεί ποτε. Δεν είχα ούτε κρίσεις πανικού, ούτε τόσο άνχος. Η συγκριμένη τόστε έκρινε ότι το πρόβήμα ξεκινούσε από την οικογένεια και με βοήθησε πολύ στο να αποδεχτώ κάποια πράγματα και καταστάσεις μέσα στην οικογένεια μου.Ομως για να επιστρέψει το πρόβλημα σημαίνει πως είναι κάτι πιο βαθύ και σταμάτησα και ξεκίνησα σε έναν ψυχίατρο για 6 μήνες και ψυχανάλυση. Δε με βοήθησε αρκετά και άλλαζα συνέχεια χάπια ήμουν σε άθλια κατάσταση. Μεπιασε και κρίση πανικού στο γραφείο του.
Τώρα με παρακολουθεί κάποια άλλη Ψυχίατρος, τη βλέπω μια φορά το μήνα για τα χάπια καθώς είναι πολυ'ασχολη. ΔΕΝ παθένω κρίσεις πανικού αλλά δεν πάω πουθενα. Νιώθω το απολυτο σκοτάδι μέσα μου. ¨Εχω χαθεί με φίλους και δεν έχω ονειρα καθως η καταθλιψη έχει ριζώσει μέσα μου. Επέλεξα να δω νέα ψυχολόγο γιατί δεν μπορώ άλλο σαυτή την κατάσταση. Ο Θεος βοηθός!!!
21-01-2011, 20:27 #27
'Εχει κανείς εμπειρία με κατάθλιψη και cipralex;
22-01-2011, 18:30 #28
Πότε θα φύγει η κωλοκατάθλιψη; Σήμερα είμαι πολύ χάλια.....
24-01-2011, 22:21 #29
??????????????????????
25-01-2011, 22:25 #30
Καλη μου, συμφωνω μαζι σου. Οτι ναι τα χαπια μπορει να σε βοηθησουν να ορθοποδησεις τοσο στην θεραπεια οσο κ γενικοτερα ωστε να μπορεσεις να γινεις κ πιο δεκτικη σε οποιαδηποτε αλλη βοηθεια. Η μητερα μου επαιρνε φαρμακευτικη αγωγη για την καταθλιψη κ μπορω να σου πω οτι βοηθηθηκε παρα πολυ, εγινε λειτουργικη αρκετα. Το ιδιο φυσικα ευχομαι κ σε σενα. Αλλαξε κ η ιδια γιατρο καθως ο πρωτος δεν την βοηθησε ουσιαστικα.
Η νεα σου γιατρος τι λεει για την κατασταση σου? Της μιλας για οτι σε φοβιζει? Νιωθεις την αναγκη να μιλησεις, να κανεις παραλληλα κ ψυχοθεραπεια? Ή νιωθεις πώς δεν αντεχεις αλλο? Ξερεις πιστευω κ εγω πώς για να επιμενει κατι, σημαινει οτι μαλλον δεν εχουμε δει κατι αλλο καλα. Ομως οι 6 μηνες ειναι συνηθως λιγοι πολυ για προβληματα που μας στοιχειωνουν χρονια. Χρειαζεται υπομονη κ επιμονη για να δουμε τι μας ποναει κ πώς. Ωστε να βρουμε το κουραγιο να το αφησουμε πισω κ να νιωσουμε οτι αναπνεουμε ξανα. Αλλιως.
Εγω σου ευχομαι να συνεχισεις την προσπαθεια σου στο σκοταδι που βρισκεσαι μεχρι να βρεις το φως. Αλλωστε για να προσπαθεις ακομα, εχεις την σπιθα για ζωη μεσα σου. Κι αυτο μην το υποτιμας. Καλή δυναμη κ περιμενουμε νεα σου...πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...