Results 136 to 150 of 154
Thread: πως να τον πεισω?
-
03-11-2010, 16:59 #136
βερονίκη, η απεξάρτηση είναι δύσκολη.
στο έχω ξαναπεί πως ένα σύμπτωμα σε εμάς τους διπολικούς είναι να αναζητούμε βοήθεια στις ουσίες.
ένας λόγος παραπάνω για να κολλήσεις εκεί.
αν δεν θελήσει ο ίδιος να κόψει , μόνο με δικές σας υπογραφές θα παραμείνει στο νοσοκομείο.
αναρωτιέμαι βέβαια σε ποιο νοσοκομείο βρίσκεται...
πώς είναι δυνατό να διαπιστώνουν πως έχει πιει και να συνεχίζουν τις άδειες?
είναι τουλάχιστον παράδοξο.
έγώ παράδειγμα παρέμεινα σχεδόν ένα 5μηνο σε νοσοκομείο και μόνο κατά τον τελευταίο μήνα πήρα κάτι άδειες.http://www.mazi.org.gr/
- 03-11-2010, 18:55 #137
arkto μου σε ποιο ησουν??να μην παω ποτε!!!??
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
03-11-2010, 21:57 #138
Adzik , ήμουν στο αιγινήτειο.
είναι πολύ καλό νοσοκομείο ωστόσο.
σε ιδιωτική κλινική που νοσηλεύτηκα αρχικά δεν μας επιτρέπανε όχι καφέ, αλλά ούτε κόκα - κόλα για λειτουργούν σωστά τα φάρμακα.
εκεί να δεις στέρηση.
σου εύχομαι πάντως να μην υπάρξει ποτέ η ανάγκη για νοσηλεία.http://www.mazi.org.gr/
04-11-2010, 08:22 #139
καλημέρα, βερονίκη. επέστρεψες με ερωτήματα, κάτι απολύτως... φυσιολογικό!
νομίζω είναι καιρός για πιο δραστικές αποφάσεις. αν του σύστησαν θεραπευτική κοινότητα όντως τότε αναζητήστε πληροφορίες για το εκεί καθεστώς (διάρκεια, αν είναι κλειστή χωρίς άδειες εξόδου δηλαδή, επισκεπτήρια, αν γίνεται με συναίνεση του ιδίου μόνο).
στην περίπτωση που γίνεται με συναίνεση του ιδίου μόνο επειδή ο ίδιος δεν το δέχεται μόνο σαν όρος από σένα μπορεί να μπει.
η συμπεριφορά του όπως φαίνεται δεν είναι αντίστοιχη της αγωγής του οπότε κάτι δεν πάει καλά.
καλλίτερα εισαγγελική εντολή και να πηγαίνετε εσείς να τον βλέπετε παρά να βγαίνει έξω συνέχεια και να υποτροπιάζει (ακόμα και να μην ήπιε, τόσος θυμός σημαίνει ότι μόνο θεραπεία δεν γίνεται). επίσης, διπολική διαταραχή χωρίς σταθεροποιητή δεν γίνεται και το αλοπερντίν δεν είναι σταθεροποιητής. επίσης, δεν είναι όλα τα αντιψυχωσικά αντικούκου (δυστυχώς, θα πρέπει να δοκιμάσει ποιο δεν θα έχει αυτήν την παρενέργεια όμως).
τέλος, κάθε κρίση-φάση-επεισόδιο όταν δεν αντιμετωπίζεται η διπολική ή όταν αντιμετωπίζεται λανθασμένα είναι συνήθως χειρότερη.
04-11-2010, 09:16 #140
Παιδια ευχαριστω. Μολις βγαλω ακρη με το πλανο των γιατρων θα σας ενημερωσω. Το νοσοκομειο ειναι στρατιωτικο.
05-11-2010, 21:08 #141
Τα νεα ειναι τα εξης: Εν ολιγοις, πηγε ο αδερφος του να μιλησει με τον γιατρο που τον παρακολουθει και αυτος του ειπε οτι πρεπει να δειξουμε περισσοτερη εμπιστοσυνη στον αντρα μου, μαλιστα με πηραντ ηλεφωνον να μου το πουν κι εμενα και ο γιατρος ηταν παρα πολυ ευγενικος μαζι μου. Οταν του ειπα οτι εχω την εντυπωση οτι οταν βγαινει πινει μου ειπε οτι θα το δουν αυτο και να μην του λεω τιποτα για την περιπτωση της ασθενειας του, τα ξερουν αυτα εκεινοι. Στον αδερφο του ειπε οτι θελει να τον αφηνει να βγαινει σχεδον καθε μερα για να δει τις αντιδρασεις του και οτι θα του πει να μην παιρνει τη μηχανη, εμαθα ομως οτι παλι την πηρε. Παρε το αυγο και κουρευτο. Αλλοι γιατροι που μιλησαμε μας ειπαν οτι αυτο που γινεται στο νοσοκομειο αυτο ειναι απαραδεκτο, δε θα \'πρεπε να βγαινει και ποσο μαλλον με τη μηχανη.
06-11-2010, 01:22 #142
μηχανη και αντιψυχωτικα δεν πανε μαζι ειδικα αμα πηγαινεισ γρηγορα με τη μηχανη εισαι με το ενα ποδι στον ταφο οταν νυσταζεισ απλα τα αντανακλαστικα ειναι σαν να εχεισ πιει 0.5 % αλκοολ με τα αντιψυχωτικα ο χρονοσ αυτοσ γαμιεται παρολαυτα ο νομοσ αναγνωριζει ωσ αντανακλαστικο το 1 δευτερολεπτο που ειναι παρα πολυσ χρονοσ καλυπτονται δηλαδη ακομα και να θεσ να το κυνηγησεισ για να καταλαβεισ τωρα τα αντανακλαστικα του ειναι σαν παππου 70 χρονων βαλε ενα παππου πανω στο μηχανακι που θελει καλυτερα αντανακλαστικα απο το αυτοκινητο να δεισ τι θα γινει!!!!!!!
06-11-2010, 10:41 #143
βερονίκη καλημέρα!
καταλαβαίνω ότι προσδοκείς να τον αναλάβουν οι γιατροί και να στον παραδώσουν πίσω
άρτιο σύζυγο και πετέρα, καλά καταλαβαίνω?
ωραία θαταν! είναι εφικτό αυτό?
όσο για το τι του επιτρέπουν ,τί κάθεσαι και σκάς?
στο παρελθόν δεν οδηγούσε πιωμένος? εσύ δεν είχες ποτέ διακινδυνεύσει μαζί του? στο μέλλον δε θα οδηγήσει?
μπορει να κλειστεί ο άνθρωπος σε κλουβί?
ο άνθρωπος πρέπει να καταλάβει πως χρειάζεται να προστατεψει τον εαυτό του,
και εσυ επίσης, αλλά αυτό απαιτει χρόνο και προσπάθεια,
δεν γίνονται μαγικά τα πράγματα, ούτε ο περιορισμός ούτε τα φάρμακα μόνα τους θεραπεύουν.
κάνε κάτι για τον εαυτό σου , δώσε στον εαυτό σου το δικαίωμα να αντιμετωπίζει τα προβληματά του.
όσες πληροφορίες και αν μαζέψεις , δεν θα σου φτάσουν,
κάποιες απο αυτές πρέπει να δεσμευτείς να τις κάνεις πράξεις για να βελτιώσεις την ζωή σου.
κάποτε κάποιος μου πε :ενώ είσαι μια πεταλούδα με πολύχρωμα φτερά και μπορείς να πετάς απο το όμορφο λουλούδι στο ομορφότερο
εσύ διαλέγεις νασαι μύγα που πετάει γυρω γυρω απο τα σκατά!
αστροπελέκι με χτύπησε!
ευτυχώς!!
πολλές καλημέρες στις ροζ πατουσίτσες!!
06-11-2010, 15:12 #144
Pad συμφωνω. 3wtiko, ειναι καλο που μου κανεις τετοιες ερωτηαεις γιατι με βαζεις να σκεφτω καποια πραγματα. Λοιπον, δεν περιμενω απο τους γιατρους να μου τον παραδωσουν ετοιμο. Θα ημουν στο βερονικισταν αν περιμενα κατι τετοιο. Παρολα αυτα περιμενω μεγαλυτερη υπευθυνοτητα απο μερους τους και μια σταθερη και αξιοποστη προσεγγιση στο προβλημα του. Απο τον ιδιο περιμενω να αποδεχθει το προβλημα και τη σημασια της αντιμετωπισης του και ειμαι σιγουρη οτι ανα το παρει αποφαση θα το καταφερει γιατι ειναι ικανοτατος ανθρωπος, απλα χρειαζεται καθοδηγηση. Ναι εχει οδηγησει πιωμενος, αλλα για φαντασου να οδηγει και πιωμενος και με αντιψυχωτικα. Ναι, πρεπει να προστατεψει τον εαυτο του και ναι ο περιορισμος δεν ειναι πανακεια. Τοτε ομως γιατι βαζουν σε περιορισμο ανθρωπους που ειναι σε κριση διπολικης διαταραχης και δεν τους αφηνουν ελευθερουσ να καταλαβουν μονοι τους οτι πρεπει να προστατεψουν τον εαυτο τους? Δε μιλαμε για εναν απολυτα υγιη ανθρωπο μην το ξεχνας αυτο. Ναι, εγω πρεπει να προατστεψω τον εαυτο μου και αυτο κανω γι\' αυτο εχω παρει και τα ασφαλιστικα και δεν ενδιδω στις προτασεις του να ξαναειμαστε μαζι, ειπαμε θελω να δω εργα, ομως ασχετα απ\' ο,τι εγινε και ανεξαρτητα απο το τι θα γινει στο μελλον τον αγαπαω και στο τελος τελος ειναι ο πατερας του παιδιου που τοσο θελαμε και οι δυο και δεν μπορω να τον θεωρησω τα σκατα που γυρω του γυρναω σα μυγα. Ειναι πολυ σκληρο αυτο. Αλλα ειναι μια πολυ ωραια και ευστοχη ατακα για να την πω εγω σ\' αυτον σχετικα με τον τροπο που αντιμετωπιζει τη ζωη του. Μπορει και να πιασει.
06-11-2010, 15:18 #145
και πολλες καλημερες απο τις ροζ πατουσιτσες. Σκιζουν, κλεινουμε ενα μηνα σημερα.
11-11-2010, 22:41 #146
Να σου ζησει η μικρη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24-11-2010, 19:25 #147
γεια σου βερονίκη! δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις εδώ;
κατά τα άλλα, πιστεύω πως χρειάζεται να επικεντρωθείς λίγο στη θετική πλευρά των πραγμάτων και εδώ θα συμφωνήσω μάλλον με τον γιατρό, ότι δηλάδη "πρέπει να δείξετε περισσότερη εμπιστοσύνη στον άντρα σου" με ρέγουλα πάντα ώστε να νοιώσει πως κινείται μέσα σε ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για να συνεχίσει την προσπάθειά του. η θετική πλευρά των πραγμάτων είναι πως ο άντρας σου έχει ξεκινήσει μια θεραπευτική διαδικασία, έχει ξεκινήσει να αποδέχεται κάποια πράγματα και αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο και χρειάζεται σταθερή συναισθηματική αμοιβή ώστε να είναι σταθερή και η προσπάθεια. και φυσικά να θυμάσαι πάντα ότι δεν θα είναι ανοδική συνέχεια η πορεία. είναι αναπόφευχτο να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα.
χαιρετισμούς και στη μικρούλα!
04-12-2010, 04:11 #148
veroniki καλησπέρα!
εύχομαι όλα καλά!
έτσι χωρίς να σου είναι βάρος, όταν με το καλό βρεις τον δρόμο που θα σε οδηγήσει στην ησυχία ,
ανάλαφρα μοιράσου το οδοιπορικό σου,
ίσως για κάποιους να ναι χρήσιμο!
να σαι καλά!!
19-01-2011, 04:30 #149
19-01-2011, 21:42 #150
ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ Κ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΠΑΕΙ Κ ΕΣΕΝΑ Κ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΥ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ Κ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ. ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΓΑ,ΟΜΟΛΕΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!...να βαλω τα μεταξωτα κ να φυσαει, στα εργοστασια μπροστα κ στα σκουπιδια πλαι..............
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....